Şimdi Ara

Çin'den Türkiye'ye Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Erdoğan, Uygur Türkleri bizim Çin'le olan ilişkilerimizde köprüdür restine cevap geçikmedi. Büyükelçi iddiaları yalanladı.

    Çin'in Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Şiao Cüncıng, Sincan Uygur Özerk Bölgesinde yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Biz Çin'de soykırım yapmıyoruz" dedi, rakamların gerçek olmadığını açıkladı.


    Büyükelçilik konutunda AA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Şiao, Sincan'da yaşanan olaylarda her iki taraftan 156 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 80 kişinin yaralandığını belirterek, "Ölenler içinde Uygurlar var, Han milliyetine mensup Çinliler ve polisler var. Olaylarda her iki taraftan 156 kişi öldü, bunun dışındaki rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır" diye konuştu.

    "BASIN MENSUPLARI ŞU ANDA SİNCAN'A GİDEBİLİR"

    Bölgeyle iletişimin sağlıklı olmadığı ve bağımsız haber kaynaklarının yaşanan gelişmelerle ilgili haber yapıp yapamadıklarının sorulması üzerine Şiao, "Bölgeyle iletişimde her hangi bir problem yok. Bölgeden haber yapmak isteyen basın mensupları şu anda oraya gidip, kendi gözleriyle yaşananlara şahitlik edebilirler" ifadelerini kullandı.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.