Şimdi Ara

Çin, Bitcoin’i ve kripto paraları neden baskılıyor? Robert Kiyosaki açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin, Bitcoin’i ve kripto paraları neden baskılıyor? Robert Kiyosaki açıkladı



    Rich Dad, Poor Dad kitabının yazarı Robert Kiyosaki, kripto para piyasasındaki en son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Robert Kiyosaki Çin’in kripto para piyasası üzerindeki baskısının ana nedenini açıkladı.



    Dijital Yuan'ın önüne açmak için diğer kripto paraları baskılıyor



    Kiyosaki’ye göre Çin, kendi dijital para birimi Dijital Yuan’ın önünü açmak için kripto para piyasasını manipüle ediyor. Kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Robert Kiyosaki, Çin’in bu hamlesiyle kendi CBDC’sinin önünü açmayı düşündüğünü belirtti.



    Ayrıca Bkz.Çin Merkez Bankası, kripto paralar ile yapılan tüm işlemlerin yasa dışı olduğunu açıkladı



    Daha önce Çin’in vatandaşlarının nakit akışının takibini sağlamak amacıyla CDBC’leri kullanacağı haberleri medyaya yansımıştı. Çin Merkez Bankası’nın geçmişte yaptığı açıklamalar da bu söylentileri körükledi. 



    Tarih bir kez daha tekerrür etti ve Çin kripto para birimlerini bir kez daha yasakladı. Bu düşüşün ardından kripto para piyasasında küçük çaplı bir fiyat düzeltmesi yaşandı. Çin’in yasaklama hamlesinin ardından lider kripto para birimi Bitcoin bir kez daha 40 bin dolara kadar gerilerken Ethereum ise 3 bin dolar desteğinin altına düştü.









  • cunku cin kontrol manyagidir. kendi kontrolu disinda hic bir seye tahammul edemez.

  • Sürekli yazıyorum süper güçler paranın kontrolünün ellerinden gitmesini istemez. Bakalım neler olacak.

  • Çin here sene bitcoin yasaklıyor zaten. Evergrande krizinden dolayı gündem değiştirmekten başka bir amacı olduğunu düşünmüyorum yayılan bu haberlerin.

  • $36K bekleniyordu en son hayla yerinde sayıyor sanırım hafta sonu olduğu için. Bir düşse ben alım yapacam tabii batmak da var çıkmak da var. 36 dan alıp 30 görürse eldeki para da gider. Hele ki kredi ile borsaya girenleri hiç anlamıyorum. Şahsen ben 5-6 bin doları kaybetme riskine girip uzun süre hodl kalabileceğimi de bile bile gireceğim. Kaybetsem de sorun değil zaten 1 aylık maaşım gider en fazla o da bana koymaz zaten. BTC almış olurum köşede durur zaten. Ama millet kredi ile giriyor ya o girenler hangi kafayla giriyor anlamıyorum gerçekten. Ondan sonra battık ühühüh ağlıyorlar.

  • Dijital Euro tamamlanınca ne olacak peki? Avrupa da kripto yasaklarımı getirecek? Ülkelerin dijital paralarının çıkması ve sadece stablecoinleri yasaklamaları yeterli. Dijital euro ile aldığın kripto parayı ztn devlet görecek. Onların menfaatleri açısından usdt, usdc gibi paraların yasaklanması ve yerlerine ülkelerin dijital paralarının alması yeterli.

  • Habere konu kişinin kim olduğunu bilerek konuştuklarına bakmakta yarar var. Bir yatırımcı ve yazarın her söylediğine inanmamak gerekli, herkes kendi kuyusuna su taşır sonuçta.

    Robert Toru Kiyosaki Amerikalı bir işadamı ve yazardır. Kiyosaki, Rich Global LLC'nin kurucusu ve kitap ve videolarla insanlara kişisel finans ve işletme eğitimi sağlayan özel bir finansal eğitim şirketi olan Rich Dad Company'dir. Wikipedia

    Kiyosaki, 51 dile çevrilmiş ve dünya çapında 41 milyondan fazla satmış , uluslararası kendi yayınladığı kişisel finans Zengin Baba Yoksul Baba kitap serisi de dahil olmak üzere 26'dan fazla kitabın yazarıdır. [6] [7] "Hızlıca zengin ol " felsefesi olarak algılanan tartışmalı yasallık uygulamalarını savunduğu için eleştirildi. [8]

    Kiyosaki'nin Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'daki seminerleri, Whitney Information Network adlı bir şirketle işbirliği içinde yürütülür ve diğer ülkelerdeki franchise sahibi olarak yerel şirketlere ihale edilir. [4] Ancak, bazı katılımcılar, yüksek fiyatlı seminerlerinin özel bir şey sağlamadığı iddiasıyla Kiyosaki'ye dava açtı. [5]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 26 Eylül 2021; 11:15:18 >




  • çinde youtube da yasak ona bakarsak fakat nasılsa bir sürü çinli kanal var 100-200 milyon izlenen kadın açık açık video çekip koyuyor para kazanıyor ailesiyle vb

  • Çin habire ihracat yapıyor ama nakit dolar Euro almıyor. Tahvil veriyolar nakit yok. Bu bir gün patlar da ne zaman yaşayıp gorucez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cin her sene yasakliyor ve artik insanlar buna psikolojik direnc gelistirdi. yakinda bi kez daha yasaklar, yine ayni sey olur.

    Çin, Bitcoin’i ve kripto paraları neden baskılıyor? Robert Kiyosaki açıkladı
  • Çin'in yasakladığı teknolojilere bakın, bir de şimdi nerede olduklarına. 5 yıldır kripto piyasasını baskılamaya çalışıyorlar. 10 sene sonra ne olur onu düşünün.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mesutzgvn

    $36K bekleniyordu en son hayla yerinde sayıyor sanırım hafta sonu olduğu için. Bir düşse ben alım yapacam tabii batmak da var çıkmak da var. 36 dan alıp 30 görürse eldeki para da gider. Hele ki kredi ile borsaya girenleri hiç anlamıyorum. Şahsen ben 5-6 bin doları kaybetme riskine girip uzun süre hodl kalabileceğimi de bile bile gireceğim. Kaybetsem de sorun değil zaten 1 aylık maaşım gider en fazla o da bana koymaz zaten. BTC almış olurum köşede durur zaten. Ama millet kredi ile giriyor ya o girenler hangi kafayla giriyor anlamıyorum gerçekten. Ondan sonra battık ühühüh ağlıyorlar.

    Senin söylediğin gibi yatırım yapılmaz. Belli bir rakam gelirse alırım ile olmaz o iş. Düşündüğün rakama yakın bir alım fırsatın varsa, o seviyede belirli bir yüzde alım yaparsın. Kademeli girip, kademeli satarsın.


    Ha al sat yapacağım dersen, yani trade edeceksen, dediğin olur ama iyi grafik bilmen lazım bunun için. Sadece tahmin ile olmaz o iş.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: maligezgin

    Çin habire ihracat yapıyor ama nakit dolar Euro almıyor. Tahvil veriyolar nakit yok. Bu bir gün patlar da ne zaman yaşayıp gorucez

    Çin de elindeki euro ve dolarlar ile dünya üzerinde toprak satın alıyor. Mesela biz de alıcılara ülke toprağı (arazi arsa, bina) satarak geçinen ülkelerdeniz.

  • yarın abd de yasaklar ama bunların hepsi nafile...


    yeter artık para birimlerinin bir el tarafından kontrol edilmesi...


    blockchain paralar, sanat eserleri, dökümanlar ve diğer herşey yeni dünyanın ilk adımlar.

  • awk coronaları

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.