Şimdi Ara

Çin, Ay'ın uzak yüzünden yeni fotoğraflar paylaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Çin'in geçtiğimiz yıl Ay'ın uzak yüzüne indirdiği Chang'e 4 ve Yutu 2 uzay araçları, Dünya'ya ilginç bilgiler ve fotoğraflar göndermeye devam ediyor. Görevin son durumuyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir güncelleme yayınlana Çin Ulusal Uzay Dairesi, Ay'ın uzak tarafından yüzlerce yeni fotoğraf paylaştı.





    Chang'e 4 ve Yutu 2, 3 Ocak 2019 tarihinde Ay'ın uzak tarafına iniş yapmıştı. Çinli bilim insanları, yayınlanan yeni fotoğrafların 12 Ay günü içerisinde çekildiğini belirtmiş. Ay'ın kendi etrafındaki bir tam dönüşü yaklaşık 27 gün sürdüğü için burada gece-gündüz süreleri Dünya'ya göre epey uzun. 14 gün gece ve 14 gün gündüz yaşanıyor.





    Gücünü güneş panellerinden sağlayan Chang'e 4 ve Yutu 2 için 14 günlük soğuk geceler biraz zorlu geçiyor. Uzay araçları bu nedenle geceleri genellikle uyku modunda minimum seviyede enerji harcayarak atlatıyor.








    Chang'e 4 iniş aracının bildiğiniz gibi hareket etme kabiliyeti yok. Yüzeyde seyahat edip gözlem yapma görevlerini tamamıyla Yutu 2 üstleniyor. Yutu 2 şu ana kadar Ay yüzeyinde 357 metre hareket etmiş. Çin Ulusal Uzay İdaresi, geçtiğimiz ay yapılan bir açıklamada Yutu 2'nin Ay yüzeyinde en uzun süre işlevsel kalan uzay aracı rekorunu kırdığını açıklamıştı. Rekorun bir önceki sahibi Sovyetler Birliği'ne ait olan Lunokhod-1'di.



    Çin Ulusal Uzay Dairesi son olarak Chang'e 4 misyonu çerçevesinde Ay'a gönderilen tüm uzay araçlarının şu anda kusursuz bir şekilde çalışmaya devam ettiğini söyledi. İniş aracı Chang'e 4, gözlem aracı Yutu 2 ve yörüngede Dünya'yla iletişimi sağlayan Queqiao uydusunun sağlık durumu gayet iyi durumda.



    Çin'in yayınladığı tüm görsellere buradan ulaşabilirsiniz.








  • "İstikbal gôklerdedir." sözü ile erken dönemde aslında havacılık ve uzay hedef edinilmiş. Ancak maalesef sonrası gelmemiş. Inşallah bir gün biz de oralarda oluruz ve biz de görürüz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • beyler neden böyle 720p veya 480 gibi video çekip yollamıyorlar. tamam veri akışı marsda çok çetrefilli ama ay o kadar uzak değil başında uyduda var çek bi 480p video yolla. sen tut rolet yap robot yap aya indir ne ses alıcısı nede adam gibi video çeken cihaz yerleştir. bence halen kat edeceğimiz çok yol var. kuantım dolanıklığı gibi bir iletişim sistemi geliştirilirse artı veri aktarma sorunuda kalmayacak..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

    beyler neden böyle 720p veya 480 gibi video çekip yollamıyorlar. tamam veri akışı marsda çok çetrefilli ama ay o kadar uzak değil başında uyduda var çek bi 480p video yolla. sen tut rolet yap robot yap aya indir ne ses alıcısı nede adam gibi video çeken cihaz yerleştir. bence halen kat edeceğimiz çok yol var. kuantım dolanıklığı gibi bir iletişim sistemi geliştirilirse artı veri aktarma sorunuda kalmayacak..
    1- çekiyorlar ama paylaşmıyorlar

    2- Araçlar çok çok çok yavaş olduklarından dolayı çektikleri 10 dk lık videolar bile fotoğraf gibi gözüküyordur (bir nevi salyangoza pov kamera takıp izlemek gibi )

    3-Güneş enerjisi ile çalışıyor genelde bu araçlar , haliyle enerjileri çok kısıtlı. Bu tarz şeyler için enerji harcamak istemiyorlardır.

    Aklıma gelen tahminler bunlar.




  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Kendi tahminim 4K bile çekiyorlardır (2015 ve sonrası araçlarda) yayınlamıyorlardır.

    Ay’da olsa veri iletişimi çok mükemmel değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Onlara sor bence. Sormadan yargiya da varmayin. Benim bildigim uzayada o sartlarda radyasyon ortmanindan oturu uzun sure dayanabilecek ekipmanlar zor olabilir veya asiri guc tukettiginden tercih edilmiyor olabilir. Nasa yapmisti de mi :)

  • bence her tür görüntü ve ses kaydı vardır

  • bişey yok

  • pek inandırıcı gelmiyor ! evrenden dağılmış halde o kadar çok fazla madde var ki !

    demir altın bakır vs. vs. yakın açıdan bunların görünmesi gerekir.

  • Virüsü Oraya da bulaştırmıştır bu çinliler 😒

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • :) altın bakır doğada tencere tava gibi bulunmuyor. Kromu görebilmen için devasa bir fırına kok kömürüne kuarsite roşa ve bunları 1800 derece ısıda eritebilmek için 3-4 katlı apartman büyüklüğünde 3 adet elektrota ihtiyaç var. Krom ne alaka dersen demir de benzer şekilde üretiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolblack1903 -- 25 Ocak 2020; 18:57:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kur'anı kerimde söylediklerinle ilgili ayetler var. Biz demiri gökten indirdik. Derken direk demir olarak değil yıldızların parçalanarak 1800 derecede ısıtılıp indirilmesi yani.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzaylılara salça oldu gerizekalilar Onlarda virüsü saldı ülkeye Ahmak Çinliler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gravedigger38 G kullanıcısına yanıt
    Demir uzaydan gelmişse magmadaki Demir ne oluyor.
    Demir uzaydan gelmemiştir. Sadece insanlar eskiden demiri sadece gök taşı vasıtası ile geldiğini düşünüyordu. Bu yüzden Kuran yazarı da bu hatalı düşünceye girmiştir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kur'an yazarı bu hatalı düşünceye mi girmiştir? Kainatı yaratan Allah'dan iyimi biliyorsun sen? Herşeyi ve herkezi yoktan var eden Allah kendi Kitabını hatalı yazmış onu çeviren peygamberi onun kitabına kendinden bişeyler katmıştır mı diyorsun? Sen ayetleri bi aç oku anlayamıyorsan İLİM sahibi birisinden yardım al sen ne dediğini bilmiyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gravedigger38 G kullanıcısına yanıt
    Sen böyle düşünebilirsin. Dünya 7 milyar ve senin gibi düşünmeye 5.5 milyar insan var. Biz burada duygusal bakmıyoruz. Akıl mantık ile bakıyoruz.
    Öyle olmasaydı şimdi Pikacu'ya da inanırdık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz ona da inanırsınız. Bugünün bilimi 1400 yıl önce söylenen herşeyi doğruluyor. Yunus emrenin bir lafı vardır bilir misin? 1 delil ile 40 Alimi yendim de, 40 delil ile 1 Cahili yenemedim der. O yüzden ki seninle tartışılmaz, ve bende tartışmıycam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravedigger38 -- 25 Ocak 2020; 20:8:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gravedigger38 G kullanıcısına yanıt
    Bu boş bir laf. Hadi ben cahilim. Öyle ya. Bilim adamları da mı cahil. O bahsettiğin gelişmeleri bulan bilim adamları da mı cahil.
    Aslında ne desem boş. Eline hayatında bir kez olsun Kuran almamış okumamışsin. Öylece savunuyorsun.
    Zahmet et ve Kuran oku zaten kendin de göreceksin nasıl yıllarca uyutuldugunu. Sana kızamam çünkü seni anlıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Senin o bilim adamlarının buldukları dediğin şeyi Kur'an 1400 yıl önce bulmuş ve söylemiş. Bugünün BİLİM adamcıkları yeni yeni öğreniyor bunları bende bunu anlatmak istiyorum sana. Kur'an okuyorum bu arada. Bence sende Kur'an meali açıp okuyarak bilmediklerini öğrenebilirsin :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gravedigger38 G kullanıcısına yanıt
    Dostum ben de onu diyorum. Bak adamlar yeni bir şey buluyordu ve bunlar Kuranda 1400 senedir var idiyse acaba neden dünya akın akın Müslüman olmuyor.
    Peki misal ver. Bir tane örnek göster deki 1400 sene önce şu bilinmiyordu. Kuran yazdı. Ama bilim insanları işte şimdi buldu. Ne var bana sadece 1 ayet göster. Böyle bir şey varsa fazlasına gerek yok. 1 tane yeter.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.