Şimdi Ara

Cihaz RF kumandaya cevap vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun bir süre önce şerit ledlerimi kontrol etmek için hem wifi ile hem de RF kumanda ile kontrol edilebilen bir kontrol cihazı aldım (led controller). Cihaz geldiğinde denerken kumanda arada sırada atlamalar harici çalışıyordu fakat şerit ledleri bı kaç ay kadar önce döşediğimden beri kumanda çalışmıyor. Sorun kumanda gibi görünüyor fakat emin olamadığımız için benzer kumanda sipariş edemedim. RF teknolojisinden pek anlamıyorum, sorunun nereden kaynaklandığını nasıl öğrenebilirim fikri olan var mı ? Ya da benzer kumandalar da iş yapar mı ? Almadan önce frekans aralığını öğrenebilir miyim ? Teşekkürler.
    *Kumanda pillerini değiştirdim bir şey değişmedi.
    *Şeritli azalttım değişmedi.
    *Anteni tekrar taktım değişmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba, Sorunu tam olarak bilmiyorum incelemeden bir şey söyleyemem ama rf kumda sadece frekansla olmaz. Örnek veriyorum 433Mhz yasal frekanstır ama o frekansı kullanan milyonlarca cihaz var bunların kumandası karışmıyor mu ? kumanda frekansı iletişim için kullanır örnek veriyorum 1 Mhz kumandanız var kumanda göndereceği veriyi yani kodlamayı 1Mhz frekansında gönderir. Dolayısıyla sizin kumandanız ve diğer 1Mhz kumandalar birbirine karışmaz karşıda alıcı kısmında bulunan alıcı modülü uykuda bekeler eğer kumandadan 1Mhz üzerinden veri gelirse gerekenleri gerçekleştirir.Yani kısaca özetleyecek olursam kumandanız 1 Mhz hızında 00000001 şeklinde bir veri gönderiyor. Alıcı kısmı uykuda bekliyor eğer 1Mhz hızında 00000001 şeklinde bir veriyi görürse işlemleri gerçekleştiriyor. Ama komşunuzun kumandası 1Mhz hızında 10000000 verisini gönderdiği için sizin cihaz çalışmıyor frekans aynı ancak gönderilen veri farklı.




  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    NOT:Kumanda içini açın içerisinde kristal mevcut onun sağlamlığını ve lehimleri kontrol edin gerekirse değişimini yapın. Tamir ettiğim kumandalar içerisinde genelde yere düşmeden dolayı SMD kristaller kopuyor .
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    Hocam içini açtım fakat herhangi bir hasar görünmüyor. Kumandanın problemsiz sinyal gönderebildiğibi, yani çalıştığını anlayabilirler mı peki ? Ona göre elektrikçi ye gidip kontrol ettireyim. Son ihtimal cihaz problemli olduğu vakit tamirini sıradan bir elektrikçi yapabilir mi ? Yoksa radyo frekansları yola ilgili olması mı gerekir ?

    Cihaz RF kumandaya cevap vermiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sanırım sebebini buldum. RF anten kısmı erimiş gibi duruyor. Kartta problem yoktur umarım. Arada teklemesinin sebebi de gün sayıyormuş.

    Cihaz RF kumandaya cevap vermiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aqhuan kullanıcısına yanıt
    Hasardan ziyade sol üstteki LRT 433 T2 yazan malzemeyi oynatmayı deneyin .

    - Cihazın sinyal gönderip göndermediği anlaşılabilir . Ama bu işlemi elektrikçiler yapmaz .
    - Cihazın tamirini sıradan bir elektrikçi yapamaz zaten her elektronikçide uğraşmaz kumandayla .
    - Mümkünse bir elektronikçi bulup bakmasını sağlayın .
    - Kumandanız çalışıyor ama alıcı kısmında sorun olabilir.
    - Ucuz bir şeyse yenisini almanızı tavsiye ederim .
    - Araç kumandasıyla uğraşan yerelere'de bir bakabilirsiniz inceleyeceklerdir.
  • aqhuan kullanıcısına yanıt
    Anten kısmının erimesi ilginç ? Kabloyu birleştirdiğinizde çalışıyor mu ? yakın mesafeden antensiz'de çalışması gerekir.
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    aslında 17$ a alınmıştı fakat hiç kullanamadık ufak bir problemden dolayı da atmak istemiyorum. adaptör şuan kurulu ama kabloyla 12v çekip dediğiniz gibi bir de yakından deneyeyim olmazsa lrt 433 adlı parçayla da oynayayım biraz. teşekkürler hocam yardımınız için sağ olun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aqhuan kullanıcısına yanıt
    Rica ederim sorunu kumandada aramayın kumandayı kapatabilirsiniz . Alıcı kısmı yukarı doğru olan küçük kart gerekirse değişimi yapılır atmanızı önermem . 5-6 TL arası olması gerekiyor alcının . rf alıcı diye aratın ürünün bacakları aynı olsun İstanbul Karaköy'e yakınsanız elinize alın ürünü % 100 bulursunuz geçenlerde ben temin ettim.
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    evet hocam büyü ihtimal dediğiniz gibi kartta problem var. istanbulda değilim fakat kartı temin edebilirim, zaman problemim yok çinden de getirtebilirim buralarda bulamaz isem. teşekkür ederim hocam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.