Şimdi Ara

Çifte vatandaş IMEI kaydı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
3
Favori
18.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum elinde çifte vatandaşlık olanların artık yurt dışına çıkışlarında türk pasaportuna bakılmıyor.Giriş çıkış işlemleri yabancı uyruklu pasaport üzerinden yapılıyor.TC ile ilgili olarak sadece kimliğinize bakıyorlar.Ancak imei kaydında türk pasaportuna giriş çıkış yapılmış olması gibi bir yanlış anlaşılma var şimdi bunun hakkında detaylı bilgi vereceğim.


    Yurt dışına çıkışım esnasında edirne kapısında hem TC hem diğer RO pasaportumu verdim dönerken telefon alacağımı türk pasaportumada çıkış açmalarını söyledim sağolsun yapmamışlar bunu bulgaristanın ortasında farkettim.Yurda giriş yaparken giriş kapısında TC pasaportuma bu giriş çıkışların işlenmesini istedim memur arkadaş bunun gümrük kapısından imkansız olduğunu ve emniyet il/ilçe müdürlüklerinde pasaport şubeye başvurmamı söyledi.Pasaport şubedeki arkadaşlarda bu olayın müdürlüklerde yapılamıycağını giriş ve çıkış yaptığım kapıya giderek yurda giriş ve çıkışımı TC pasaportuma işletebileceğimi söyledi.bende BTK kurumunu aradım ve şu adımları yaparak giriş ve çıkış açılmayan TC pasaportuma imei kaydettim.



    1)cihazın ve şahsınızın yurda giriş sürelerinin 120 günü geçmemesi gerek.

    2)e-devlete yurt dışına çıkmış şahsınızın veya çifte vatandaşın tc kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapıyorsunuz

    3) arama kısmından imei kaydını aratarak ilgili sayfaya girin

    4) Cep telefonunuza sms ile gelen yada telefon kutunuzdaki imei numarası kaç haneli olursa olsun cihazınızdan *#06# ile çıkan numarayı yazın.Örneğin bana cihazımı kaydettirmemi söyleyen sms te imei no 15 hane idi ancak telefondan sorguladığımda 16 haneli imei no gözüktü.Burada önemli olan size gelen smste imei no 14,15 hane bile olsa siz cihazınızdaki *#06# tuşlamasından sonra çıkan imei kodunu yazıcaksınız.E-Devlette '' Lütfen cihazınıza ait 15 haneli IMEI Numarasını giriniz.'' diyor aldırmayın muhakkak cihazınızdaki sorgulamada çıkanı yazın yoksa kaydınız olmaz.

    5) Yurda giriş yapılan belge türünden yabancı pasaportu seçin

    6) Belgenin ait olduğu ülkeyi girin

    7) Belge no girin ( yabancı pasaportlarda bulamazsanız şuradan çıkarabilirsiniz her sayfanın altında yada üstünde sayfa delinerek yazılmış numaradır )

    8) yurda giriş tarihini girin

    9) Ben harcı daha önceden yatırmadım vergi dairesi falan gidip sıra almakla uğraşmamak için bunun yerine e devlet imei kaydet sayfasında biraz önce bilgileri girdiğimiz kısmın üst kısmında bulunan '' Cep Telefonu Harcı Ödeme hizmetini kullanarak Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi üzerinden de ödeyebilirsiniz.'' linkine tıklayarak e-devletten giriş yaptığınız şahsınızın yada şahsın adına ödeme yapabilirsiniz.

    10) Açılan sayfada TC kimlik numarası kısmına ve ad soyadı kısmına MUHAKKAK yurda giriş çıkış yapmış çifte vatandaşın bilgilerini giriniz.IMEI no kısmına tekrar MUHAKKAK cihazınızdaki sorgulamada çıkan imei numarasını girin.

    11)Hesapla diyip ödemenizi yapın

    12) E-devlet imei kaydet sayfasında devam et diyin

    13) Ödeme kontol et diyerek ve kalan işlemleri hallederek IMEI kaydınızı tamamlayın.


    Türk pasaportunuza giriş çıkış işlenmemiş,sorgulamada gözükmüyor olsa bile çifte vatandaşlık pasaportunuz ile bu sayede türk pasaportunuz üzerine IMEI kaydedebiliyorsunuz.

    Bu kayıt yabancı uyruklu sim lock yada kısa süreli kayıt türlerinden değil yolcu beraberinde getirilen IMEI kaydıdır.Yani telefonunuz işlemleri doğru yaptığınız takdirde kayıttan sonra hiç bir şekilde kapanmayacaktır.

    IMEI kaydınızın durumunu işlemlerden hemen sonra e-devletten IMEI no sorgula yada BTK müşteri hizmetleri arayarak öğrenilebilir.



  • Günceldir.Bilgiler hala geçerlidir.
  • Merhaba konuyu hortlatıyorum ama...
    Benim Makedon pasaportum var ama oradaki ismim Türk kimliğimdekinden biraz farklı.
    Onunla ilgili bir bilginiz var mı?
    @derartikel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ROMANYA ÇİFTE VATANDAŞIYIM VE 2 AY İÇİNDE AB ÜLKESİNE 2 KEZ GİRİŞ ÇIKIŞ YAPTIM. BU ÇIKIŞLARDA ROMANYA PASAPORTUMU KULLANDIM. SENE BİTMEDEN YİNE ROMANYA PASAPORTU İLE ÇIKIŞ YAPIP TÜRKİYE'DE KULLANMAK İÇİN TELEFON ALSAM KAYIT İŞLEMİ NASIL OLUYOR?


    TEŞEKKÜRLER, KONU ACİL..

  • huseyin_elk kullanıcısına yanıt
    Romanya’dan telefonu alıp Türkiye’ye getiriniz.Sonrası BTK üzerinden cihazı TR’ye kayıt etmeniz lazım. Bunun için kayıt ücreti isteniyor.

    Şu an IMEI kayıt ücreti 2732TL fakat yılbaşından sonra bu ücret 6091TL’ye çıkacak. Erkenden kayıt yapmanızda fayda var.

    BTK’nın sitesinden kayıt yapıyorsunuz. Gereken bilgileri girdikten ve ücreti ödedikten sonra kaydınız yapılıyor.

    https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 17 Kasım 2022; 18:58:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Romanyadan almasına gerekyok, dünyanın neresinden alırsa alsın fark etmiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt

    Arkadaş romanya'dan getireceğim demiş ona ithafen romanya olarak belirttim. Gürcistan daha mantıklı.

  • @derartikel Hocam merhaba. Arkadaşım çifte vatandaş. Makedonya pasaportu ile Yunanistan a gitti geldi. Ama aynı sizin dediğiniz gibi TC pasaportuna giriş çıkış işletilmedi. Şimdi kuzeni ona Makedonya dan telefon getirecek. Bu yöntem hala geçerli mi malum üzerinden 5 yıl geçmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle teşekkürler,

    TR de yaşıyorum çifte vatandaşım ve Romanya pasaportum ile diyelim ki Gürcistan'a çıktım. Gürcüden Iphone aldım.. Gelince edevlet kaydı için yurtdışına çıkış tarih ve bilgilerle bu telefonu ve hat kendi üzerime kaydettirmek şartıyla kullanabilir miyim?


    Yurtdışına illaki TR pasaportu iğle mi çıkış giriş yapmam gerek? en önemli sorum bu aslında

  • Bana bilgi verir misiiz? çifte vatandaşım TR de yaşıyorum.. Gürcistan gidip gelmek daha mantıklı gibi... Telefon burdan nasıl alınıyor, dil sorunu vs.. Birde TR yada ROmanya pasaportu zorunluluğu var mı edevlet btyp kaydı adına?


    huseyin.zdl@gmail.com

    gerçekten bilgi verirseniz çok memnun olurum

  • Merhaba,

    BG ve TÜRKİYE çifte vatandaşım, iki ismim farklı ve Bulgar pasaportumla giriş çıkış yaptım, telefonumu kendi Türk ismime kaydetmem mümkün mü? veya annem ve babamın Bulgar pasaportunda yer alan isimleri Türk isimleri ile aynı, onlar da giriş çıkış yaptılar, onlar kaydedebilirler mi? Bilgi verirseniz çok sevinirim; teşekkürler

  • nora76 N kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    aynı sorun ile uğraşıyorum kaç gübdür.

    btk 120 hattını aradım.

    kaymakamlıktan isim denklik belgesi-emniyetten yurda giriş çıkış belgesi-nüfüs cüzdanı fotokopi-pasaport fotokopi ve dilekçe hazırlayarak btk ya posta yolu ile gönderiyorsunuz 3 gün sonra tekrar 120 yi arayarak işlem ile ilgili bilgi alıp sürecinizi e devlet üzerinden yapıyorsunuz.

    benim isim denklik belgemde bulgar adı çıktığı için sonradan alınan türk adı ile aynı kişi olduğumu ispatlayan yazı da gerekti. Bg den almıştım.


    anne ve babanın üzerine de yapabilirsiniz hattın da onların üzerine olması gerekiyor

  • Merhaba kaydınız oldu mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dsen D kullanıcısına yanıt

    kaydınız yapabildiniz mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar çifte vatandaş olup
    Türkiye giriş çıkışını yabancı pasaportu ile yapanlar ve bu yüzden yurtda girişi sistemde görünmeyenlerin izlemesi gereken yol.
    Belgeler
    1- kimlik fotokopisi
    2-yabancı pasaportunuzun fotokopisi
    3- isim denklik belgeniz
    (Yabancı pasaportta ki isminiz ile Türk kimliğinde ki isminiz aynı ise buna gerek yok)
    4- emniyetten alınacak yurtda giriş belgesi

    bunlar birlikte alta ki dilekçe ile birlikte btk Ankara’ya gönderilecek

    Dilekçe yazılması gerekenler

    Tüketici ile ilişkiler müdürlüğü

    Yolcu beraberinde yurt dışından getirdiği
    ….. imei no cihazın kayıt işlemlerinin kimlik bilgilerimin uyuşmaması sebebiyle tamamlanamaması üzerine gönderdiğim belgelerde yer alan bilgilerin incelenerek işleme devam edebilmem hususunda desteğinizi talep ederim

    Gönderilen bilgi ve belgelerin şeklen ve içerik olarak doğru ve gerçek olduğunu beyan eder her hangi bir olumsuzluk durumunda tüm hukuki cezai ve mali sorumluluğun kabul ettiğimi bildiririm.

    İsim soyismi iletişim bilgisi ıslak imza

    Eskişehir yolu 10. Km no 276 Çankaya Ankara

    Bilgi teknolojileri

    Belgeler btk ulaştıktan sonra 2iş günü içerisinde işlem gerçekleşiyor.
    Daha sonra normal şekilde e-devlet üzerinden pasaport kaydı yapılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Gregory House kullanıcısına yanıt
    Bu sorunla bende karşılaştım iphone 13 getirdim 120 hattını aradım zar zor ulaştım yazdıklarınızı dediler aynen. Bende dün aldım yurtdışı giriş çıkış belgesini ve denklik belgesini bugün kargoladım bakalım sonuçlanınca süreç tekrar güncellerim. Ayrıca yabancı pasaportla türkiye ye giriş yaparken yanımızda cihaz getirdiğimizi ve kendi üzerimize kayıt yaptıracağımızı söylersek türk kimliğimizle kayıt açıyorlarmış işleme e devletten devam edebiliyormuşuz ozaman hudut bürodaki memur söyledi bunu ne kadar doğru bilemem ama baya kolaylık olur eğer sistem böyle işliyorsa.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • slybe S kullanıcısına yanıt
    Belgeleri kargolamıştım malum yılbaşı dolayısıyla cuma günü 15.30 da kuruma teslim edilmiş ve 17.10 da 532 li bir numara tarafından arandım ve kayıt işlemini e devletten yapabileceğimi gönderilen belgelerin sisteme işlendiğini söylediler dediği gibi girdim edevletten kayıt yaptım. Sonrada imei kayıt sorgulama yaptım üzerime kayıt yapılmış görünüyor. Yani sorunsuz halloldu işlem.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3-5 kar yapıcaz diye 40 takla attırıyorlar ya

    Şaka gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani bu kadar uğraşmasak güzel olurdu ama yine de ben 12 bin kar ettim bence hesaplı bir alışveriş oldu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.