Şimdi Ara

çift işletim sistemi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistemde Win10 kurulu, ama bir program için win7 kullanmak zorundayım.


    bunun için win10 üzerinde virtualbox ile sanal disk oluşturup win7 kurup denedim ama sistem win7 de çok kastı, kullanışlı olmadı.


    farklı bir çözüm alternatifi olan var mı?




    sistem de 3 tane hdd ve bir ssd var.

    ssd de win10 sistem kurulu,


    *yine ssd de win10 kurulu olsa,

    *hdd lerden birine win 7 kursam, kullanmak istediğimde açılışta biostan seçim yaparak girsem nasıl olur? veya daha kolay bir yolu var mıdır?




  • o dediğiniz yöntem olur ancak biostan seçmek zahmetli olur ve hdd olduğu için kasma yapar ssd üzerinde kullanacağınız alan kadar yeni bir boş birim oluşturun o boş birime win 7 yükleyin size açılışta soracaktır win 10 mu win 7 mi diye tek tuşla halledebilirsiniz bunun haricinde win 7 de çalışan program için uyumluluk modunu denediniz mi ?

  • armagan_60 A kullanıcısına yanıt

    maalesef uyumluluk modu çalışmıyor, zaten zor kırdım :)


    *peki ssd üzerinden yeni birim oluşturmak için tekrar formatlayıp ikiye ayırıp mı 10 ve 7 kurayım?

    *yoksa gerek yok, sistem silinmez, birim oluşturup üstüne win 7 mi kurayım?


    program sürekli kullanılmıyor, sadece iş için ihtiyaç olduğunda kullanılacak. bunun için bios düzeltmesi de çok sorun teşkil etmez.


    ama iki sistemi de birimleri ayırdıktan sonra tekrar kurmak gerekmeyecekse, direk birim ayırıp win 7 kurmak daha çok işime gelir.

  • hayır yeniden formatlaman gerekmez ssd olan diskinden yeni bir birim oluştup yapabilirsin

  • teşekkürler, ne olur ne olmaz, ben yine de yedeklememi alıp win7 kurayım  

  • Rizeli kullanıcısına yanıt

    biçimlendirme yapmadan önce yeni oluşturduğuz birime isim koyun ve oluşturduğunuz boyutu not alın aksi taktirde biçimlendir ekranında bütün diskler ekrana gelecektir karışıklık yaşanmaması için bunlara dikkat edin

  • Aslında ideali önce eski işletim sistemini bir partitiona kurup sonra yeni işletim sistemini başka bir partitiona kurmanız. tabi bu dediğim legacy boot kullanıyorsanız ideal. legacy boot kullanıyorsanız ve windows 10 kurduktan sonra farklı bir partitiona windows 7 kurarsanız muhtemelen windows 10 nun boot bölümü bozulacaktır ve windows 10 a tekrar erişemeyebilirsiniz. Windows 10 nun boot bölümünü bir windows 10 usbsi ile otomatik kurtarmaya çalıştığınızda ise kurtaramayabilir ve manüel olarak cmd aracılığı ile kurtarmanız gerekebilir. ve belki windows 10 un bootloader ı size açılışta bir seçenek sunar ve windows 7 ye de bu şekilde ulaşabilirsiniz . eğer efi boot kullanıyorsanız farklı bir partitiona windows 7 kurduğunuzda o da ayrı bir boot girdisi oluşturacak ve açılışta bios boot ekranını açarak açmak istediğiniz işletim sistemini açmak durumunda kalacaksınız.tabi windows 7 yi efi olarak kurabilmeniz gerek. Çok yeni bir cihaz kullanıyorsanız kullandığınız donanımların windows 7 sürücüsü olup olmadığını da mutlaka kontrol etmelisiniz. İlerde efi boot ta windows 10 a güncelleme gelirse we bootloader ı güncellerse belki windows 7 yi kendi algılayabilir ve bios boot menüsünde sadece windows 10 u secerek hem windows 10 a hem 7 ye erişme fırsatınız olabilir veya tamamen windows 7 nin boot seçeneğinin silindiğini de görebilirsiniz. windows 10 nun güncellemelerde ne yapacağı belli olmuyor açıkçası. durum böyle çift işletim sistemi kullanacaksanız her iki işletim sisteminde de hızlı başlatma seçeneğini kapatmanızı öneririm.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.