Şimdi Ara

çift anadal vs yan dal? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
6
Favori
26.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: groundier

    Örneğin yarın özelde iş başvurusu yaptığında yandal endüstri bir albeni yaratacak evet ama bide inşaat çevre karışımını düşün çiftdalda
    Atık dönüşüm tesisleri veya bu üniteleri içinde barındıran üretim tesisleri projelerinde tek geçilirsin. İki alanda da imza proje yetkisi
    Çevre dediğin zaten inşaat ve kimya müh karışımı birşey. Emeğinizi küçümsemiyorum sakın öyle anlamayın ama diğer alternatifi düşün, çok farklı.
    Yok anlıyorum küçümsediğimden değil 😂 sıkıntı yok.valla çiftanadal için alttan ders olmaması gerekiyor ve 3.00 ortalama gerekiyor belki yaz okuluyla yapabilirim ama çiftanadal okulu uzatmadı mı sizin?internette araştırdığımda öyle diyorlardı ben de uzayacağı zamanda yüksek yaparım inşaatta diye düşündüm yurtdışı master araştırıyorum şuanda.yandalda kalan dersleri de alsam daha sonra normal diplomaya çeviriliyor mu bi bilginiz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anlıyorum. Kalan dersleri verip diploma alınamaz. ÖSS ile o bölümü kazanırsan inşaata ortak dersleri ve yandal da aldığın dersleri muaf olarak atlatırsın. Geriye kalanı vererek mezun olabilirsin
    Benim okul uzamadı yardırdım ben
    Daha önce okuduğum bölümler vardı onun sayesinde bazı derslerden muaf oldum
    Ana bölümümde de her dönem max üstten ders aldım ve son yılda dönem başı 3er ders kaldı. Bu sayede çiftanadal ve yandalıma yoğunlaştım. Bunlardan Bir bölümümde de ikinci öğretim vardı. Özellikle son 2 yıl vızır vızırdım uzatmadan bitirdim. Ama bedelini son yılda kpss çalışamadığım için ödüyorum şuan bide tabi dökülen saçlarla. Benim yaş geçgin. Yurtdışı için çok geç. Memlekette özelin hali ortada tek çare kamu. Bende kamudayım şuan ama değiştiricem pozisyonumu inşallah. İşiniz rast gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: groundier

    Anlıyorum. Kalan dersleri verip diploma alınamaz. ÖSS ile o bölümü kazanırsan inşaata ortak dersleri ve yandal da aldığın dersleri muaf olarak atlatırsın. Geriye kalanı vererek mezun olabilirsin
    Benim okul uzamadı yardırdım ben
    Daha önce okuduğum bölümler vardı onun sayesinde bazı derslerden muaf oldum
    Ana bölümümde de her dönem max üstten ders aldım ve son yılda dönem başı 3er ders kaldı. Bu sayede çiftanadal ve yandalıma yoğunlaştım. Bunlardan Bir bölümümde de ikinci öğretim vardı. Özellikle son 2 yıl vızır vızırdım uzatmadan bitirdim. Ama bedelini son yılda kpss çalışamadığım için ödüyorum şuan bide tabi dökülen saçlarla. Benim yaş geçgin. Yurtdışı için çok geç. Memlekette özelin hali ortada tek çare kamu. Bende kamudayım şuan ama değiştiricem pozisyonumu inşallah. İşiniz rast gelsin
    Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler hepimiz için hayırlısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • groundier G kullanıcısına yanıt
    Çok güzel anlatmışsın. Azmine hayran kaldım. Ayrıca bir sorum olacak. Anadalım hukuk, çap ile mühendislik okuyabilir miyim? Hukuk ile hangi bölüm iyi olur ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir hukuk öğrencisinin mühendislikte çap yapıp yapamayacağı okuduğu üniversitenin çap yönergesi ve alım ilanındaki kriterlere bağlıdır. Bunu araştırmanın gerekir üniversitenizin eski ilanlarına bakarak fikir edinebilirsiniz.
    Hukuk ile hangi mühendislik iyi olur sorusundan önce hangi bölüm dersek daha iyi olur. Hukuk öğrencisi olarak dallarınızı biliyorsunuz zaten.
    İdare hukuku mesela kamu yönetimi ile
    Yada uluslararası hukuk devletler hukuku uluslararası ilişkiler bölümüyle
    Vergi hukuku dalı maliye bölümüyle güzel kombineler olabilir
    Mühendislik biraz zorlama olacaktır çok ileri seviye uzmanlıklarda ancak işine yarayacak bilgiler edinebilirsiniz, illa bağ kurmak istersek mesela maden hukuku maden mühendisliği ile olabilir.
    Yada diğer bir hukuksal alan inşaat yapı işleri için inşaat mühendisliği, çok para getirmez çevre sorunları için çevre mühendisliği olabilir.
    Bana kalsa ben maliye veya kamu okurdum ama illede mühendislik diyorsan en mantıklı seçenek diğer anlattığım mühendisliklerden daha iyisi harita mühendisliğidir. Memlekette en çetrefilli işler arazi arsa tapu miras işlerdir ve bu işleri çözebilen avukatlar çok ciddi yüzdeler alıyorlar işlerden. Biraz kurt piyasasıdır ama böyle uzun menzil atış yapacak olsam harita mühendisliği okurdum.
    Ama bana bırakma karar elbette senin olmalı.
    Hakkınızda hayırlısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • groundier G kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam selamlar bilgisayar mühendisliği çap/yandal hakkında ne düşünüyorsunuz? Bilgisayar müh. okuyorum bizim okulda mühendislikte çap/yandal yapılmıyor. En uygunu işletme bölümü gibi duruyor. Sizce bil. müh. okurken işletmeden yandal yapmak mantıklı olur mu? (2. sınıfım güz döneminden sonra başvurucam üstten ders alabilirim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmt321 -- 1 Ekim 2020; 14:42:10 >
  • Kardeşim hayırlı olsun kararın. Öncelkle işletme iktisat kamu uluslararası Türkiyede karşılığı artık kalmayan bölümler. boğaziçi odtü vb okumadıktan sonra polis asker yada düz memurluk haricinde kapı açmaz sana. Zaten 4 yıllık mezunu olacağından bu açıdan da getirisi yok sana. keşke diğer bölüm imkanlrınıda bilsek. üniversiten başka hangi bölümler sunuyor sana? işletme iktisat açıköğretimde okuyarak diploma alınabilen bölümlerken çiftandalda yıpranmaya değer mi? değmeyeceği kanaatindeyim. Yandal demişsin. Yandalın zaten reel olarak bir getirisi yok. çiftanadal gibi diplomada almıyorsun. gidip bi ufkumu genişletecem diyorsan gittiği yere kadar devam ettirilebilir ama unutma yandalın faydası yok.

    umarım daha güzel bölümler vardır üniversitende. çiftandal yandal zor emek ister, boşa gidecek yere emek harcanmamalı. hatta herhangi bir yandal yerine iyi bir dil eğitimi daha karlı olur derim.

    hakkınızda hayırlısı olsun





  • Merhaba ben Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği (%30 ing) 2.sınıf öğrencisiyim bu dönem Kimya Mühendisliği (%100 ing) ile çapa başladım. Ingilizce olmasının üstesinden gelebilmek için ing kursuna başladım birde. Iş hayatımda çap yapmamın nasıl katkıları olur beni biraz bilgilendirir misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ftma989 F kullanıcısına yanıt

    öncelikle hayırlı olsun. Doğru yöne yönelmişsin. Ancak bölüm seçerken yeterince araştırdın mı? Gıda-Kimya mükemmel bir kombinasyon. Akademik olarak. Gıda ziraat ve biyoloji bölümlerinin en büyük sıkıntısı kima ve özellikle laboratuvar konusunda çok işleri olmasına rağmen zayıf kalmalarıdır. Hatta bu bölümlerde kimya mezunlarına rastlamak mümkün akademide. Çok üst düzey şirketler (Türkiyede var mı bilmiyorum) özellikle ürünlerinin bünyeye ve atıklarının çevreye verdiği zararları tespit etmek için veya gıda ürün geliştiren büyük firmalar ar-ge birimlerinde senin gibi üstelik ingilizcede çok gelişmiş arkadaşlar çalıştırmak isteyeceklerdir. ancak bu firmalardan birine giremezsen emeklerin heba olabilir. Bu süper kombinasyonu kullanacak şirket bir elin parmağını geçmez. ayrıca izmir istanbul ankara belki bursa. Bunun haricindeki firma sahipleri senin yeteneklerini dahi anlayamayacak seviyelerdeler. Halen mühendisi ara teknik eleman sanıyorlar zaten büyüyemeyip sürekli devlet kurtarmalarına mecbur kalmalarının temel nedeni bu taşra kafasıyla fabrika firma yönetmeye çalışmalarıdır. (taşrayı küçümsediğim anlaşılmasın, her insanın dünyada bir yeri var bunu demek istiyorum, bende taşralıyım) Bir yanda senin o kadar ingilizceyi göğüsleyerek kurduğun hayallerin, 2 kimya tabanlı bölümle mücadelen var diğer yanda memleketimizin özel sektör gerçekleri ve sineğin yağını sıkan patronları var. Şimdi süper süper süper diyesim geliyor. Ama biryandanda biliyorum ki %90 ihtimalle özel sektörün bu aşağlık halini görünce lanet olsun deyip KPSS kasacaksın, yada akademi zorlayacaksın. bu nedenle şöyle açıklayayım saygı değer çapçı:


    1) Akademi kasacaksan süper kombinasyon


    2) Özelde o bir elin parmağını geçmeyecek yada yurt dışına gideceksen yine süper kombinasyon


    3) Özel sektörümüzün geri kalan %99unda emeğin boşa gidecek. senin çap ile ulaştığın yeteneği anlamayı bırak ar-ge nn açılımını bilmeden sırf devletten destekleme almak için fabrikalarında brandayla ar-ge ye bi bölüm ayırdım diyerek bakanlıktan hibe peşine düşüyorlar.


    4) İlerde KPSS kasacaksan bu iki bölümden zaten gıdanın durumu mühendis alımlarında kimyadan 10 kat iyidir. KPSS alanında sana destek verecek alımı çok başka bir bölüm bulmanı tavsiye edebilirim. Mesela ziraat gibi. zaten aynı fakültede olur genelde bunlar sizde durum ne bilmiyorum. Ayrıca okuması da kimyadan çok daha kolay olacaktır.


    İngilizce kursa gelirsek her kapıda istenen bir yetenek oldu artık. İster akademi ister büyük firma olsun ingilizce olmadan olmaz zaten. Kpss de ise bazı kurumlar isteyebiliyoır. Bizim sürüngen taşralı fabrikatörler ise sanki kullanacakmış gibi cafcaflı soruyor ama seni alıp muhasebe işinede bir el at dediğinde şok olacaksın. Ne ingilizcesi ne hali bu firmaya nasıl girdim dersin...


    Nihayetinde Güzel bir kombinasyon. Umarım emeğinin karşılığını alırsın ve yağlı olur.





  • Tavsiyelerin için çok teşekkür ederimm. Etrafımdan çap yaptığın icin ilerde iki mesleğini aynı anda yapabilirsin tarzında birkaç duyum aldım. Mesela eti,sütaş gibi yerlerde kimya mühendisliği yaparken aynı zamanda gıda mühendisi olarak gıda numunelerini inceleme, rapor yazma, hijyen kontrolü vb diğer görevlerini yapabilirsin. Bir kimya mühendisi ve bir gıda mühendisi almak yerine seni alırlar maaşın da ona göre daha yüksek olur diyenler var. Sence bu söylenti doğru mudur?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çapta zaten ana amaç beraber tamamlayıcı olarak işini yapmaktır. Memlekette bir elin parmağını geçmez dediğim firmalar işte zaten bu eti sütaş kapasitesindeki firmalar. İki işi ayrı yapmıyorsun, kimya kapasiten sayesinde gıda arge çalışmalarında biçilmiş kaftan oluyorsun

    Bu firmalarda o iş bu iş yoktur arge birimleri üretken adam arar elbette gıda mühendisi alırken ekstra kimya diploması olana öncelik tanıyacakTIR tabi torpil girmezse araya

    Aaa evet Türkiyede özelde de torpil dönüyor.

    Bu şirketlerin staj ilanlarını takip et ve bizzat git cv ver staj için. Stajda bişey öğreneceğinden değil

    Bu firmalar stajda adam seçebiliyorlar tanışma amaçlı

    İnşallah gönlüne göre olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Iyi geceler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • groundier G kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba matematik bölümü ile yanına bilgisayar bilimleri/ bilgisayar mühendisliği/ elektrik elektronik mühendisliği/ gibi seylerle çap eklesek nasil olur matematik bu bölümler icin önemli diye biliyorum. ayriyetten universiteye girdigim puandan yüksekte olan bölümlere çap yine de yapılabiliyor mu ortalamayi yüksek tutarak. boş beles matematik bölümü okumak istemiyorum yazılım alanına girmek istiyorum ama genelde muhendislikler daha yüksek puanli oluyor ya o sıkıntı yaratır da kabul almama olasiligim olur mu diye merak ettim. ne diyorsunuz umarım cevap verirsiniz simdiden teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle bölüm tercihin bilgisayar yazılım olarak güzel ve matematiğe yakışabilecek bölümlerdir fakat bşrbirini temelde desteklemektedir öyle grift değil. Çiftdala yerleşirken üniversiteye girdiğin puan yüksek alçak buna bakılmaz

    normalde üniversite veya fakülte isterse o şartıda koyabilir özgürler ama koyan görmedim. Burda asıl sorun o istediğin bölümlerin çiftdalda açılıp açılmayacağı ve açılsa bile senin ortalamanın yetip yetmeyeceği

    bunu neden söylüyorum çünkü matematik okunacak en zor bölümlerdendir alttan ders bırakmadan birde yüksek ortalama ile sınıf geçmelisin. ortalama sınırı her üniversitede başkadır ancak bölümün kontenjanına göre en yüksek puanlılar alınır. Yani 3 ortalama üzeri başvuru yapabilir denir ama başvuranlar arasında ilk iki kişi alınacaksa 3.80 ortalamada bile kalabilir. Diğer yandan bu yıl yök çiftanadal ve yandalda bazı mevzuat değişiklikleri yapıyor üniversitelerde etkisi ne olacak belki zorlaşır belki kolaylaşır bilemeyiz ama genel olarak her mevzuat değişikliği biraz daha kolaylaştırıyor diyebilirim. Son olarak matematiği yazdın okuyor musun yoksa tercih dönemindesin ve yazmayı düşünüyor musun bilmiyorum. Yazmamışsan sıralaman yetiyorsa düşük puana ziraat mühendisliği öneririm

    yazıp yerleşip okuyorsan zaten yapacak bişey yok

    sadece yüksek puanlı öğretmen ataması haricinde imkanı olmayan bir fen edebiyat bölümü okumak büyük israf ve risk derim

    ziraat hem 300bin sıralama barajına dahil değil hem devlette 80le atanmakta hemde özelde dalına göre iyi iş imkanları sunabilir.

    hakkınızda hayırlısı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • groundier G kullanıcısına yanıt
    Birkaç yıl önce mesajlarınızı okumuştum bana faydası olmuştu. Aktif değilsinizdir diye düşünmüştüm. Burada olduğunuzu görünce teşekkür etmek istedim. İnternetin bu ücra köşesinde paylaştıklarının için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arada girip varsa yardım edecek konu fikir paylaşıyoruz

    eskisi gibi çok uğrayamıyoruz tabi

    zaten zeki çocuklara artık okul okuyun derken kendimizi sorgular hale geldik. Okumayıp bir ustalık veya esnaflık yapabilenler tıpçılardan bile fazla kazanıyor

    ne bileyim

    hala okumak isteyen varsa fikir soranlara bildiğimiz dilimiz döndüğünce tecrübe aktarıyoruz işte.

    Seninde işlerin rast gitmiştir inşallah.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba matematik ve yan dalı görünce sormak istedim ben şuan matematik bölümü okuyorum ama bilgisayar mühendisliğinden de yan dal yapmak istiyorum ileride de işimi açıkçası mühendislik yönüne kaydırmak istiyorum yan dal yaparak bu mümkün olabilir mi yoksa üstüne yüksek lisans falan da eklemeli miyim bu alandan ilerlemek istiyorum da çevremde bazıları bu kadar uğraşacağına tekrar sınava gir diyorlar ama hangisi mantıklı bir türlü karae veremedim

  • Yandalın hiç birşeye faydası yoktur. İlerde anca sınava girer o bölümü kazanıp okursan yandalda aldığın derslerden muaf olursun.

    sınava girip kazanma durumun nedir

    hayal kurmaktan ibaret ise düzgün bir alanda çiftanadal kovala ziraat müh maden müh gibi

    matematik mezuniyeti ilerde seni çok zora sokabilir iş anlamında.

    yandalda yapmış biri olarak söylüyorum gerek yok yandala

    ama merakın varsa sadece onu gidermek için kaydolabilirsin nihayetinde ücret ödeme yok ana bölümüne zararı yok yüzü astarını geçince bırakırsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • groundier G kullanıcısına yanıt

    Hocam bana kuvvetle muhtemel ya elektrik elektronik mühendisliği ya da metalurji ve malzeme mühendisliği gelecek bu sene yerleştirme sonucunda bu bölümlerle yapılabilecek mantıklı çap kombinasyonları önerir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.