Şimdi Ara

[Ciddi Konu] Zombi Saldırısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok ciddi bir konu başlatıyorum arkadaşlar. Ne kadar can sıkıntısından olsa da bir kaç gündür bu konuyu yaratmayı düşünüyordum. Biliyorum "lan izleme şu zombi şeylerini etkilenmişin kardeş" çiler gelecektir fakat pek fanı değilim bu olayın etkilenmek değil yani. Gülücez eğlenicez falan ama bir gün gelicek belki, bir virüs ortaya çıkacak. Bu konu altında tartıştığımız stratejiler çok işimize yarayacak belki? Oldukçada "konu dışı" bir konu. Zaman geçirmek için ideal. Başlatıyorum şimdi.

    Mutlaka kendinize demişsinizdir her hangi zombi içeren anime-dizi (örnek: the walking dead) izledikten sonra; "Ya zombiler bu kadar yavaşsa iş çok kolay. Stratejik davranırım evde taşınabilir gıda ayarlarım mutfaktaki en mobil ve sağlam bıçağı aldığım gibi komşularla irtibata geçerim. Apartmanın girişini kapatırız ve binadaki tüm dairelerin kaynaklarından yararlanarak yakın dövüş silahları yaparız. Sonrasında güzel bir stratejiyle yollara açılırız. Keleş bulabileceğimiz bir mekana doğru sessizce yol alırız" vs vs. Peki ya zombiler bu izlediğimiz filmlerdeki gibi olmazsa?

    Ya tamam amaç eğlenmek ama bir gün geldi böyle bir virüs yayıldı. Virüsün yaptığı şey insanın kontrolünü tamamen kaybetmesi sonucu bilinçsiz davranan bir insan vücuduna dönüşmesi. Şimdi virüsün neler yapabildiğine bir göz atalım:

    --- Bildiğimiz zombilere göre + olarak neler yapabiliyorlar? ---
    **Virüse kapılan insan vücudu aynı kas hareketlerine devam edebiliyor. (o insanın hızında koşabiliyor normal bir insan gibi zıplayabiliyor sonradan kazanılmış-öğrenilmiş reflexlere devam edebiliyor vs.)
    **Elleri öne atıp "yakalıcam yicem ehuehu" diye düşünen zombilerden bahsetmiyorum. Virüs bedeni ele geçirince beden zihnen bile bir farklılık göstermiyor. Yani eline silah alıp kullanabiliyor vücudu bıçakla kesip eti rahat yiyebiliyor tehlikedeyse en kısa yoldan kaçıyor vs.
    **Konuşabiliyorlar mı? Hayır. Belki farklı bir yolla anlaşıyorlar, belki de konuşma ihtiyacı duymuyorlar yada bilemeyiz diyelim direk.

    --- Bildiğimiz zombilere göre - olarak neler yapabiliyorlar? ---
    **Beden olduğu gibi işliyor + larda bahsettiğimiz gibi. Yani kafadan vurmaya gerek yok, darbe sonucu bile ölebilir bir insan gibi.

    --- Hayatta kalmaları için ne yapmaları gerekiyor? ---
    **Tabii ki bir insanın duyduğu ihtiyaçlara sahipler. Fakat uykuya ihtiyaçları yok ve bütün herşeyi mahveden şey --> İnanılmaz bir açlıkları var. Enerji ihtiyaçlarını gidermek için normal bir ev yemeği onları kesmiyor. İnsan-hayvan eti yemek için delicesine saldırabilirler. Yukarıdaki bilgilere dayanarak seni yediklerinde zombi olmuyorsun direk ölüyorsun yani. Fakat hava yoluyla değil ama zombiyle fiziksel temas ile virüsü "taşıyıcı" halde kapabiliyoruz. Fiziksel temasın ardından temas eden yeri ya kesmeliyiz, ya da 3 gün ila 9 gün arasında temas eden kişi de kendini kaybediyor. Bünyesi ne kadar el veriyorsa artık. O kişiye kalıyor. Bu nedenle elimizde bulunan herhangi bir eldiven ve her zaman mümkünse uzun kollu bir ceket-uzun kot pantolon takılmak zorundayız, en azından bir şeyleri anlayana kadar.




    Senaryomuza göre; akşam 9.30 sularında evde takılırken, yarın iş/okul sendromundan dolayı canımızı sıktıkça sıkıyoruz. Televizyonu açtığımızda ise karşımıza beklenen haber geliyor. Bütün kanallarda aynı haber farklı farklı kaynaklardan aktarılıyor. Her kanalda farklı bilinci yerinde olmayan insanlar kameranın karşısında terör estiriyor. Haber spikerlerinin söyledikleri cümleler benzer. "Bir anda dünyanın en kalabalık bölgelerinde, metre kare başına en az 1 insanın düştüğü gerçekten kalabalık merkezi bölgelerde ortaya çıkan ve insanın kontrolünü kaybetmesine yol açan bir çeşit virüs yada bunun gibi bir şey ortaya çıktı. Yarım saat kadar önce bölgelerde aynı anda başladı." Haber spikerleri aynı zamanda bunun büyük devletlerin kurduğu bir oyun olabileceğini de çığlıklarla söylemişti. Bunun ardından televizyonu kapatıp (varsa) ailemize olayı telaşla anlatıyoruz, çok korktuk çünkü. Bu yaratıklar hiç düşündüğümüz gibi değil. Umutsuzluğa kapılıyoruz bir an. Ardından kara kara neler yapabileceğimizi düşünüyoruz...

    [Herkes kendi olanaklarıyla yaşadığı mekana göre düşünüyor burdan sonrasını.]



    -Küçük not: Konu tutar mı bilmiyorum aslında sanmıyorum pek muhtemelen "düşünen zombi okumayın" tarzı mesajlar gelecektir ama tutarsa eğleniriz baya.




    ...Senaryo Sonrası... (Önemli Not! : Bu bir devam ettirme oyunu değil. Herkes yukarıdaki senaryonun bittiği yerden başlayarak yazıcak. Yazacağınız şey şimdilik bittiyse ve 2. mesajınızı yazacağınız zaman geldiğinde ilk mesajınızı alıntılayarak 2. mesajınızı yazmalısınız. Böylece neler yapacağınızı 1 mesaj içerisinde görebiliriz her zaman.)

    Öncelikle televizyonun başından ayrılmadan haberi olabildiğince izlemeye çalışacağım öğrenebildiğim en küçük bir bilgi bile çok önemli çünkü hiç birşey bilmiyorum. Haberde olaydan sadece 45 dakika içerisinde nasıl olduysa "yukarıda yazıldığı gibi" zombiler hk. epey bir bilgi toplanmış ve insanlara hayatta kalabilmeleri için bunu ekranda aktarıyorlar. Bu bilgilerin bu kadar çabuk toplanması büyük devletlerin belki bir örgütün yada sadece hep düşünüldüğü gibi amerika'nın bir oyunuymuş gibi düşündürüyor tekrardan. Bu bilgilere göre virüs hava yoluyla geçmiyor. Yani camları kapatma düşüncemi uygulamama gerek kalmadı bununla birlikte. Spikerlerin söylediği son şey sıradaki talimat gelene kadar evdekilerin dışarı çıkmaması ve kendilerini güvene alabilecek şekilde hazırlanıp + olarak taşınabilirliği kolay bir deprem çantası hazırlamalarıydı. (İşte burdan sonra tamamen kendi hayal gücünüzü kullanmalısınız ve bu anı gerçekten yaşıyor gibi düşünmelisiniz.) Telefonumu şarja takıp şarjı verimli kullanma uygulamasını sonuna kadar açtım ve ekranı olabildiğince kıstım. Olağanüstü bir olay olcakta mutfak bıçağı olmadan olur mu hiç? Mutfaktaki en rahat keskin ve sağlam bıçağı seçiyorum. (Şimdi aklınıza geliyodur "lan herşey bu kadar gerçek o zaman nereye sıçacak bu Survivor'lar " benimde geldi inanın da şimdilik es geçelim bu olayı ) Haber kanalında ekranda sadece bir yazı duruyo hala. "En kısa zamanda güvenlik için talimat geliyor, şuan türkiye güvenlik güçleri olayla müdahale içinde" Apartmandan dışarı çıkmak saçma olur, sonuçta bu yaratıklar bir insanın zekasına sahip + olarak saldırganlar. Şuan için talimatı bekleyeceğim. Bu sırada sırt çantası ayarlıyorum. Yılların mükemmel adidasının içine fazlasıyla su emebilecek kalın fakat çok yer kaplamayan bir havlu koydum. Pilsiz, kolu çevrilerek enerji üreten feneri koydum. Lanet ediyorum şuan o kadar okçuluk kursuna gittik ve bir yay almadık mutfak bıçağına kaldık. Su-gıda almaya ihtiyaç yok uzun bir yolculuğa çıkmıyoruz ki zaten çıkmayacağım dışarı şuan zaten. Çıktığımda da ev ana sığınak olarak düşünüyorum. Beyin fırtınası yapmaya devam ederken haber kanalı açılıyor. Daha doğrusu açılamıyor çünkü yayın kesiliyor. Tüm kanalların yayını kopuyor artık kendi başımızayız ki bu çok kötü. Milyonlarca insan ne yapacak. Artık bir nebze hazırım. Bu yaratıklar hk. gerekli bilgiye sahibim ve evde ihtiyacım olabilecek şeyleri topladım. Şimdi apartmandaki diğer insanlar bu konu hk. neler düşünüyor bakalım. Acaba dışarısı ile ilgili bir şeyler yapabilir miyiz...



  • Zebani

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet: The walking dead izleyip gaza gelmiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen ne konuşuyon lan değişik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cod-Gaz

    Özet: The walking dead izleyip gaza gelmiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cod-Gaz

    Özet: The walking dead izleyip gaza gelmiş.

    yok lan oldukça gereksiz bir dizi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drummer07

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cod-Gaz

    Özet: The walking dead izleyip gaza gelmiş.

    yok lan oldukça gereksiz bir dizi

    ozaman neden izleyip gaza geldin kardes

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavhehe döner bıçaklarıyla dalarız
  • Bizim buraya gelmeden çekebildiğim kadar para çekerim gıda depolarım eve.Ayrıca bol yakıt depolarım.Dış kapıya ağır şeyler koyarım dışardan gelecek saldırılara karşı.
  • tutabilir onlerden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende zombi olurum ne gerek var riske girmeye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam inanmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Merle Dixon

    Bizim buraya gelmeden çekebildiğim kadar para çekerim gıda depolarım eve.Ayrıca bol yakıt depolarım.Dış kapıya ağır şeyler koyarım dışardan gelecek saldırılara karşı.

    Zombi istilası olmuş adam daha parayı düşünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben daryl oluyom beyler baştan anlaşalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayal gücün gelişiyor
  • hemen mahalleden arkadaslarla toplanir askeri usten bi fuze calariz sonra yillardir sakladigimiz makineli tufekleri fuzeye baglariz taraya taraya gider

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merle Dixon kullanıcısına yanıt
    @Merle Dixon
    senin kol gidici kardeş. Geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bildiğin Dormicum kullanan insanı tarif etmişsin.
  • @Ömer beyin bi konusu aklıma geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle bir istila olsa 15 yasında 100 kilo sivilceli ergenler ilk Zombi olacak olanlardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.