Şimdi Ara

Chp Şimdi Böyle ise İktidarda.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
4.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Muhalefet zaten tamamen şaklaban partisi olmuş.İçi bomboş.Adamlarin dunyadan haberi yok.Penguenler afrikada savanada yaşar dese yemin ederim hiç şaşırmam.Zaten aklı olan biri bunların 20 yıldır neden iktidara gelemediklerini anlar.Sonra akp böyle akp şöyle.Evet akp öyle akp böyle.Peki sen 20 senedir ne b.k yiyordun da iktidar olamadin.Hıc mi sorgulamadiniz kendinizi hiç mi duzeltmeye birseylerin farkina varıp yeni bir strateji izlemediniz.Tamamiyle bomboş zır cahil bir parti işe bu chp.Sokakdan geçen çoluk cocugun alay konusu olmuş bir partiden ne bekliyorsunuz ki zaten.Birde meclisde çuvalla para veriyorlar böyle oluşumlara.Biri cahil cüheyla olur biri milliyetçi olur biri terorist olur biri de 20 senedir ülkeyi soyup sogana cevirir.Arkadaş ne sacma sapan bir sistem bu.Biz halk olarak neden asıl sorgulanmasi gereken sistemin kendisini sorgulamiyoruz.Neden abi neden.Hiç mi kafası çalışmıyor arkadaş bu halkın.Siz ancak koyu taraftarlar gibi körü körune parti tutar parti savunur particilik oynarsiniz.Biri tuttugunuz partiye laf atsa cazgırlaşırsiniz.Halbu ki hicbir parti hicbir siyasetci halk namina durmaz o konumda.Calıp çirpmak icin durur.Dusunsenize ortada çalıp çırpmak icin 7-8 parti oy savaşı veriyor.Ve halkda her seçimde kendini hangi partinin soyacagini seçiyor.Ve halk sonra çıkıyor ikditara getirdigi partiye b.k atıyor.Bu dünyadaki en komik en sacma en aptalca şey olsa gerek.Ve halk hep şunu dusunuyor bu surecte hep bir siyasetcinin bir partinin gelerek bu ülkeyi kurtaracagini zannediyor.Halbu ki hiç öyle birsey olmayacak.Halk ultra cahil.Ama sorsan halk herseyi biliyor hersey hakkinda bilgisi var.Bu halk kendi kafasina kendisi sıkmayı seçmiş.Bu düzen böyle gittigi surece daha çok vah edersiniz.O yüzden hatayı kendinizde arayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaNCeR91 -- 13 Aralık 2021; 10:53:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Maalesef mesajiniz, pragmatizmden tamami ile uzak. Oy vermeyenler yuzünden kaybettik doğru. Oy vermeyenleri kazanacak ne yapıldı diyelim o zaman? Chp nin basina Ataturk gecseydi gene oy vermeyecekti demissin, bu cumle bu Turk halkinin genel sorunu hem sag hem sol acisindan, neye dayanarak bunu dedin? Ampirik bir veri var da üzerinden mi estimate ettiniz. Tam bir dogmatik (bu olursa, bu olur) anlayışi. Varsayimlarla bir yere varilamaz. Seffaf bir şekilde adaylarla yaristı öyle mi? 11 senede oyu % 20 yi aşamayan liderin partisini oyle ya da böyle %35 lere koalisyonla da olsa çeken Muharrem Inceyi neden partiden ihanet etti gibi kavramlarla sirf başkan olmasin diye türlü iftiralarla postaladi. Neden teröristlere açik methiyeler düzen bir il başkani var. Canan Kaftancioglundan bahsediyorum. Terorizmden Hdp den dem vurmussunuz ya ona binaen. Öztürk Yılmaza başkanlik yolunda neler yapti partiden nasil ibraç edildi ayni şekilde Sarigül ben başkan olmak istiyorum dediginde ne yapmişti ona da bakın. Neden kendi aday olmak istiyor bir de ona bakın. Muharrem gibi, Ekrem de aday olursa bilir ki o koltuktan inme tehditi ile karşilacak. Bunlar sadece medyaya yansiyanlar. Su an chpde Akpnin biat kulturunun tam tesekkullu versiyonu var.

    Kusura bakmayin da savundugunuz partinin zerre politik zekasi yok. Neden mi? Meclisteki tüm partiler Hdp hariç tezkereye evet dediyse sen hayir desen de zaten evet karari cikacak, hayır diyerek safını Nemrutun ateşine su taşiyan karınca olmuyorsun, sana oy verme potansiyeli bulunan butun milliyetçileri sağ partilerde konsolide ediyorsun. Bunun adi da politika olmuyor, ahmaklık oluyor. Hdp dediginin 7 milyon oyunu hesaba katiyorsunuz da, Akpden devşirebilinecek kaç 7 milyon seçmen var onu da hesaba kattiniz mi? O hdp ci politikadan devsirecegin oy ( her hdpli de chpye oy vermez) icin Akplileri kenetlendirirken, Akpnin seçmenini kazanacak hamleler yapsaydin, Akpnin agzina kemik vermeselerdi. 7 milyondan daha fazla kitleye hitap ederdi Akpnin dile kolay 35 milyon taraftari var bu ulkede. Tekrardan bana ama onlar akpli asla chpye oy vermez demeyin. Bu dogmatik anlayiştan biktim artik. Bugun akpnin oylari bu kadar ahmakca muhalif politikalara ragmen ekonomi hasebiyle de olsa dusuyorsa, demek ki o oylar bir sekilde akpden de cikabiliyormus. öngorulen ihtimaller disinda da hesaplanamayan ihtimallerin olabilecegini göremeyen partiler oldugu surece daha çok islamcilarin bu ulkede secim kazandigini goruruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RaNCeR91 R kullanıcısına yanıt

    Su konuda benin gibi dusunen birini görmek sevindirici, maalesef azinliktasın dostum. Ya kacacaksin, ya da bu cileyi cekeceksin. Halkin malzemesi bu cunku.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.