Şimdi Ara

Chp asgari ücret hesabı yaparsa (Çay simit atlanmış)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz günlerde Chp`nin asgari ücret hesabını görmüştük, 5.200 Lira bilmem kaç kuruş yani kabaca +1000 TL hesaplanmıştı, Akp`ye benzer bir hesaplama hemde kuruşuna kadar, tebrikler.


    İyide bununla alınması planlanan çay ve simit miktarı hesaplanmamış, sanırım ekonomistler henüz o hesaplama becerisine ulaşamamışlar, liyakatlı kadro adaylarına yakıştıramadım,


    Ancak belli ki +1000 TL ile herşey yoluna girecekmiş gibi görülüyor, Hay aksi keşke simit, çay hesabını da ıskalamasalarmış, insanlar yoksulluktan değilde gülmekten ölseymiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 24 Mayıs 2022; 13:18:34 >



  • Bu ülkede şu dönemde asgariyi 20 bin tl yapsınlar o bile 2 ay sonra kuşa döner. Denetim, kontrol vs hiçbir şey yok. Devlet zam yapıyor üretici bunu bahane olarak kullanarak her şeye zam yapıyor.

  • Asgari ücret uygulamasıyla amaçlanan işçilerin hayat standartlarının yükseltilmesi, alım gücünün korunması, eşitsizliğin ve yoksulluğun azaltılması gibi şeylerdir. Karşıt görüş asgari ücretin enflasyona, işsizliğe ve daha fazla yoksulluğa neden olduğunu savunmaktadır. Bana göre Türkiye bu uygulamada net şekilde başarısız olmuştur. Bu uygulamadan vazgeçilmesinin zamanı geldi, geçeli de çok oldu.

  • Senin para biriminin bir değeri olmadığı müddetçe asgari ücreti artışının bir anlamı yok. Paran da ülkedeki yabancı yatırımcı arttıkça, onlara güven ortamı sağladığın sürece değerlenir. Erken seçim kararı dışında bu hükümetten çıkacak hiçbir karar ekonomiye fayda sağlamaz. Zaten kendileri de defalarca ekonomiyi düzeltemediklerini itiraf ettiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım düzeltmenin tek yolu var yine o da paradan bir sıfır daha atmak ama ücretlerden bir sıfır atmadan, daha önce 6 sıfır atıldığı gibi, aklıma gelen en iyi çözüm bu ama şimdiki iktidar bunu asla yapmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.