Şimdi Ara

Chernobyl (2019) | HBO (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.123
Cevap
31
Favori
65.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok kaliteli yapım.Konuya vakıf olanlar Amerika konuyu saptırmış diyor ama bir dizi olarak bakıldığında on numara.
  • 5 bolumude seyrettim.tüylerim diken diken oldu.mersinde yapılan nukleer santral aklıma gelince beynim durdu resmen.türkiye nin tam altına ruslar atom bombasi yerleştiriyorlar.ve pim i ellerinde.istediklerinde patlata bilecekler.
  • Bazen o kadar imreniyorum ki yapımlara keşke diyorum ülkemizde de böyle diziler yapılsa ve ilgi görse.
  • Dizide dikat ederseniz kahramanların çoğu sigarayı yer gibi tüketiyor,, çekerken shhh sesleri, habire kül tablaya basmalar hafiften gına getirdi. -ki sigara virali olabileceğini düşünüyorum. Zaten dizide rakibi çok daha hızlı öldüren radyasyon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhan_fcb

    Dizide dikat ederseniz kahramanların çoğu sigarayı yer gibi tüketiyor,, çekerken shhh sesleri, habire kül tablaya basmalar hafiften gına getirdi. -ki sigara virali olabileceğini düşünüyorum. Zaten dizide rakibi çok daha hızlı öldüren radyasyon.
    Dyatlov zaten kanser oldum bari içerek gideyim der gibi olaydan sonraki her röportajında yakıyor 3-5 tane Adam yaşayan sigara virali
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhan_fcb

    Dizide dikat ederseniz kahramanların çoğu sigarayı yer gibi tüketiyor,, çekerken shhh sesleri, habire kül tablaya basmalar hafiften gına getirdi. -ki sigara virali olabileceğini düşünüyorum. Zaten dizide rakibi çok daha hızlı öldüren radyasyon.
    sigara içmem ama içen arkadaşlar dizi, filmlerde her sigara yakıldığında kendilerinin de sigara içmek istediğni söylerler.
    bende benzer durum supernatural'da oluyordu sam ve dean her bira açtıklarında tekele koşasım gelirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 12 Haziran 2019; 10:51:10 >




  • o zamanlar sigara içmek matah bir şey sanırdı. Eski filmlerde vardır hep sigara içme olayı. Farklı bir amaç olacağını sanmam.
  • Haklısınız.
    Peaky Blinders diye bir İngiliz dizisi de var. Orada da ana karakter sürekli sigara yakıyor her sahnede.
    Özendirdiği gerçeğini de göz ardı edemeyiz.
  • Ben sigarayı bırakalı 3 yıl oldu. Kokusundan bile tiksiniyorum. (E-buhar a geçtim) Buna rağmen
    şeytan dürtükleyip durdu al bi paket yak diye diziyi izledikten sonra. Diziyi tekrar seyrederken durduk yere
    bu isteğin nerden peydahlandığını da daha net anlamış oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan_fcb -- 12 Haziran 2019; 17:52:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Bizim ülkede aşk dizisinden başka birşey olmaz bide mafya aşırı zengin diziler falan filan.
  • Yapılan hataların her zaman ki gibi halka ödetilmesi kabul edilemez bir durum. Kullanılan müziklerde Pripyat dan doğadan alınan seslerin üzerine işlenmiş. İzlerken bile nefret ve şaşkınlıkla izledim. Çok iyi işlemişler.

    Radyasyon eğitimi almıştık. Uzmanlar 1 uSv değer görürseniz inceleyin eğer 2 msv görürseniz direk koruma altına alın ve Atom enerji kurumuna haber verin demişti. Dizide cihazlar patlıyor resmen 150 ölçer cihaz max a gelip deliriyor. Düşüncesi bile korkunç.

    Akkuyu nun zeminin de çatlak oluşmuş ama önemli bir şey değilmiş. Şimdi gel de anlat önemli mi değil mi ? Düşündükçe tüylerim diken diken oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne_demek -- 13 Haziran 2019; 14:19:31 >
  • inanılmaz bir olay. inanılmaz şekilde de diziye aktarılmış. dizinin sonunda gerçek kayıtları izlerken tüylerim diken diken oldu.

    dizinin etkisinde kalmak ile beraber, ülkemizde yapılmakta olan nükleer santral'de benzer bir şey yaşandığını hayal ettim.. umarım yaşanmaz, umarım her şey olması gerektiği gibi yönetiliyordur, yönetilir. allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın.

    "in memory of all who suffered and sacrificed"
  • Aramızda hiç Karadeniz yaylalarında suya, taşa, ağaca vb yerlere geiger-müller sayacı tutan var mı ? Bir sayaç edinir edinmez deneyeceğim

    Edit: Gerçi artık tesisin yakınlarına gezi bile yapılabiliyor burda herhangi bir etki görmek zor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 15 Haziran 2019; 1:42:6 >
  • Şu dizinin sinema filmi yapılsa ya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugun bitirdim. Yorumlarda belirtilenler gibi kaliteli, gerçekçi, bilgilendirici belgesel tadinda bir dizi olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi'yi izlemedim ama Chernobyl'i yerinde gördüm Pripyat'ı ve kocaman denilen şehri, daha da önemlisi çözüm olarak koca koca evleri çukurlara gömüp radyasyondan kurtulmaya çalışmaları, devasa radarları vs . Gerçekten üzücü bir olay devlet radarı bile Pripyat'ta yaşayanlara çocuk parkı diye yutturmuş ve öyle gözüksün diye çoçuk desenli otobüs durakları vs yapılmış. çok uzun hikaye isteyenlere video atabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • peki 100 sene sonra ne olacakmış o yaptıkları 2 milyar dolarlık koruma?binlerce sene devam edecekmiş o radyasyon 100 seneye bir 2 milyar mı harcayacaklar yoksa 100 sene sonra sakız parası mı olur ya da insan mı kalır ama sonuç olarak tam anlamı ile olayı kapatamamışlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Edward Teach


    peki 100 sene sonra ne olacakmış o yaptıkları 2 milyar dolarlık koruma?binlerce sene devam edecekmiş o radyasyon 100 seneye bir 2 milyar mı harcayacaklar yoksa 100 sene sonra sakız parası mı olur ya da insan mı kalır ama sonuç olarak tam anlamı ile olayı kapatamamışlar.
    100 sene sonra teknoloji vs. değişmiş olacak demek ki daha kolay veya atıyorum ucuza halledilebileceğini düşünmüşler 100 sene sonra ya da elden bu kadar geliyor. 100 sene sonra çok farklı bir yerde oluruz sonuçta belki 100 sene sonraki önlem son önlem olur.
  • 100 sene sonra teknoloji değişebilir ama quantum fiziği değişmez binlerce sene sürecekse sürecektir.ben de uzmanı değilim ama dizi o kadar güzel anlatıyor ki az çok fikir sahibi oldum.oradan oraya deli gibi hızla giden atomları durdurabilsek zaten matrix gibi olur dünya.atomu parçalayabiliyoruz ama hükmetmek başka bir olay.100 sene sonraki teknoloji ile 300 sene koruyacak korumayı yapsak bu iş %100 asla çözülmez çünkü ben inanmıyorum insanlığın binlerce sene daha bu kafayla gidebileceğini.
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.