Şimdi Ara

Chernobyl (2019) | HBO (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.123
Cevap
31
Favori
65.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İkinci bölümdü sanırım kamera yükseliyor ormana doğru, rüzgar yönüne doğru duran tüm ağaçlar sarı siyah olmuş isli ve kurumuş gibi yaprakları. Rüzgarın dışında kalan yerler ise yeşildi. Son yıllarda yani 30 yılı aştıktan sonra yapılan gezilerde, yapılan çekimlerde, şehrin en yakın bölgeleri hala kurumuş durumda ama mesafe uzaklaştıkça görüntü normale dönüyor gibi. Sebebini bilmiyorum tabiki ama deformasyona uğrayan asıl bölge bence hala yaşanmaz haldedir.

    Edit: yine yakın zamanda turla giden birinin yaptığı testte hala radyasyon oranının yaşamak için ideal olmadığını söylüyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musketeer. -- 8 Haziran 2019; 12:53:45 >
  • Arkadaşlar Çernobil ve Pripyat'ta artık yaşam mümkün değil. Mümkün olacağı zamanı değil biz dünyanın varoluşu bile görebilir mi muamma.

    Toprak artık radyoaktif. Ekemezsiniz biçemezsiniz. İnşaat yapamazsınız. Toz bile kaldıramazsınız.

    Şu an Çernobil şehrinde yaşayan çok az çoğunluğu yaşlı bir nufüs var. Onlarda hayatlarını yitirdikten sonra iyice viran şehir olacak.

    Çernobil faciası gerçekten "ebedi hatıra". Bakıp aynı hataları tekrarlamamak üzere. Ben diziye artık öğretici yapıt olarak bakıyorum. Keşke herkes izleyip kendine düşen payı çıkartsa. Çernobil ile ilgili onlarca belgesel var. Hiçbiri bu kadar dokunmadı.
  • Belgesel tadinda izledik cok abartilacak bisey degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son zamanlarda izlediğim en iyi dizi diyebilirim. Dizideki olayların ne kadarı gerçek bilemem ama , insan izlerken " yok artık , yazık yaa" tarzında laflar çıkmıyor değil.

    Bu tarz mini dizileri seviyorum. zamanında 11.22.63 diziside çok iyiydi. Sezonları uzatıp uzatıp saçmalanmasındansa kısa ve öz olması en iyisi.
  • Diziyi, bitmesini bekleyip tüm bölümleri bir günde izledim. Yönetimde adamcılığın yaranmak için yapılanların sonuçlarını çok güzel göstermişler. Türkiyede de böyle bişeyin yaşanma ihtimali nedense çok yüksek geliyor bana. Mühendisler birilerinin akrabası tanıdığı olacak 25 yaşında kıdemli mühendis olacak sorumlu kişi bişey olmaz deyip yaranmak için tehlikeli işlere zorlayacak emrindekileri. Sonuç olarak nükleer sızıntı olduğunda tüm siyasiler bir kılıf bulup sıyrılacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bir dizi ancak bu kadar güzel, bu kadar gerçekçi yazılıp, yönetilip, çekilip, oynanıp sunulabilir. Emeği geçenlere helal olsun. Bence hbo da bu tarz bir ilgiyi beklemiyordu. Ülkemizdeki politikacılar da açıp izlesin. Belki ders alırlar diyeceğim de nerdee?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bella Ciao

    Ayrıca,Amerika da meşhur bir tv kanalının yaptığı diziyle gündemi bu kadar değiştirebilmesi,Çernobil turlarına ilgiyi yeniden bu kadar artırmasına bakılınca dizi daha geniş işlenmeliydi..Madencilere olanlar son bölümde kabaca geçildi,Türkiye de yaşananlar dahil edilebilirdi..Kısaca bir Hbo tv kanalı kadar aktif olamıyoruz ya şu dünya da,bu da bize yeter
    Kardeşim dizi kusursuza yakın ama dediğin gibi madencileride işleyebilirlerdi ama 5 bölümde işleyecek herşeyi mükemmel işlemişler

    Ülkemizi küçümsemek istemiyorum ama türkiyenin böyle dizinin 1 bölümünü çekmesi için 100 yönetmen bi araya gelip 10 yıl çalışması lazım o da mevcut kaynak ve teknoloji de olmayacağı için yine mümkün değil.

    HBO bu, bütün popüler dizinin kaynağı bu tvden çıkar




  • Şu an Çernobile yapılan turizm turlarında bile hamilelere katılmak yasak..çünkü hala radyasyon oranları yüksek,aslında o turlara katılmak bile pek mantıklı değil bence..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Legasov Viyana'da yalan söylüyor değil mi? Doğru anladım sanırım. Neden böyle yapıyor? Ölüm korkusu olamaz herhalde zaten radyasyonu aldı ölecekti 5 yıl içinde.
    Bir de mahkemede gerçekleri anlatıyor ama KGB ajanı "bunlar hiç yaşanmamış olacak" dedi. Nasıl yani? Gerçekten mahkemeyi hiç yaşanmamış gibi mi gösterdiler? Öyle ise HBO nasıl elde etti bu konuşmaları vs?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrBlackEagle

    Arkadaşlar Legasov Viyana'da yalan söylüyor değil mi? Doğru anladım sanırım. Neden böyle yapıyor? Ölüm korkusu olamaz herhalde zaten radyasyonu aldı ölecekti 5 yıl içinde.
    Bir de mahkemede gerçekleri anlatıyor ama KGB ajanı "bunlar hiç yaşanmamış olacak" dedi. Nasıl yani? Gerçekten mahkemeyi hiç yaşanmamış gibi mi gösterdiler? Öyle ise HBO nasıl elde etti bu konuşmaları vs?
    Merkez komite ve KGB'nin emirleri doğrultusunda yapıyor Viyana'daki konuşmasını. Gerçekteki mahkeme ile ilgili
    gerçekteki mahkemede Boris ve Legasov yer almıyor Khomcuk zaten kurgu bir karakter. Gerçekteki mahkeme 2 hafta süren devletin gerçekleri bulmak amacıyla değil göstermelik yaptığı bir mahkeme. Legasov da mahkemede anlattıklarını aslında kasette anlatıyor gerçek öyle ortaya çıkıyor.




  • Dizi hakkında ben de detaylı bir inceleme yapmıştım.

    https://www.postapokaliptik.com/2019/05/23/chernobyl-cernobil-dizi-inceleme/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çernobil dizisinde de sıklıkla yer verilen mavi parıltının arka planı, bu videoda kısa ve açık bir şekilde anlatılmış. Bakan yardımcısı Boris'in bile çatıdaki grafitin ispatı olarak gördüğü mavi ışınlar... Köprüdeki halkı büyülerken, sinsice öldüren ışınlar.https://www.youtube.com/watch?v=Kj8-shqoTxw
  • https://www.metacritic.com/tv/chernobyl/season-1/critic-reviews

    40 puan veren eleştirmen var. Allah ıslah etsin.

    iMDB de bir türlü 9.7 yapamadı puanı Top 100'de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheFormul

    Dizi gerçekle ne kadar paralel onu bilemiyorum, saçmaladığı birkaç şey varmış okuduğum kadarıyla. Misal radyasyonlu hastaya değen hemşirenin eli falan kızarıyordu ya da kadın kocasına değdiği için ölecekti çocuğu onun radyasyonunu emmiş de kurtulmuş falan bunlar doğru değilmiş.

    Bir de o kadar kayıtsız bir olay ki tam olarak kanıtlanamıyor hiçbir şey gibi. Köprüdeki insanların hepsi öldü falan gibi cümleler çok sallantıda duruyor gibi..

    Diziye gelecek olursak ise gerçekten çok iyiydi. Kalite kendini çok net hissettirdi aynı zamanda gerçekçilik. Belgesel izliyormuş gibi bir hisse kapıldım..

    Dizi de neredeyse en büyük suçlu Dyatlov olmuş. Yani o maddelerin ucuz yapılmasından bile daha suçlu. Dizi tamamen gerçekse Dyatlov saçma kararlar vermese o tuşa basmaya gerek kalmayacak ve bu felaket yaşanmayacak.

    Anlamadığım şey de 10 yıl bu adam nasıl yaşıyor o da orada değil miydi? Ya da neden 10 yıl ceza alıyor suçu sabit ise?

    Elimizde bir sürü belgesel, röportaj ve dizi de olsa gerçekleri hiçbir zaman tam olarak öğrenemeyiz çünkü orada değildik.. ben genelde böyle düşünüyorum..

    Güzel diziydi.
    dizide suçu net Sovyet ucuzculuğuna atıyorlar. zaten legasov mahkemede sussa ve sırf ucuz diye kontrol rodlarının yapımında bor yerine grafit kullanıldığnı söylemese dyatlov günah keçisi olacak kurşuna dizilecekti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 10 Haziran 2019; 9:59:33 >




  • arkadaşlar bu diziye başlıyacagım ama izleyecek site bulamadım.yardımcı olabilecek varmı acaba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Meraxes.

    İngiliz senaryo yazarı Karla Marie Sweet, IMDB’nin tarihindeki en yüksek puan alan TV dizisi Çernobil’de tek bir siyah oyuncunun olmamasına tepki gösterdi.


    https://tr.sputniknews.com/amp/kultur/201906031039233575-ingiliz-senarist-cernobil-dizisinde-neden-siyahi-oyuncu-yok/?__twitter_impression=true&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    iki tanede asyalı serpiştirelim mi kanka? eleştirecek bir şey bulamadı tabi mal.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716

    kgb 'nin olayın üstünü örtmesi, nükleer santral üretilirken en ucuz malzemenin kullanılması, görevlere getirilen şahıslarin torpille kendi adamlarını getirmesi ...

    Alıntıları Göster
    eğer bu olayların cidden Amerikan propagandası olduğunu düşünüyorsan lütfen ismini polyanna716mahmut olarak değiştir.




  • Diziye çamur atan 2019 komünistlerini görünce:

    Chernobyl (2019) | HBO


    Komünizm hastalıktır.
  • HBO yine mükemmel bir iş çıkarmış tebrik etmek lazım izlediğim en kaliteli dizilerden biriydi. Umarım böyle bir felaketi bir daha görmeyiz tüm ülkelere ders olur bu olay. Nükleer şakaya gelecek bir şey değil çok dikkatli olunması gerekiyor. Heleki bizde de açılacak santrali düşünürsek inşallah bizde işi bilen düzgün adamları çalıştırmak yerine kendi tanıdıklarını oraya sokmazlar. İnsanlar zamanında çok çekmiş bu felaket yüzünden bizim karadeniz bölgesine bile vurmuş etkisi böyle birşeyi tekrar yaşamayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.