Şimdi Ara

Charlie and The Chocolate Factory (2005)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet belki cocuklar için fazla karanlık ,yetişkinler için fazla basit ve yüzeysel ama yinede cok eglenceli hos bi film. Farkli bişiyler gormek istiosanız gidin izleyin derim.
    Ben ilk versiyonu Willie and the Chocolate Factory'i izlemedim oyuzden bi karsılastırma yapamiycam.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • yetişkinlere hitap etmeyen çocuklar için yapılmış bir film
    imdb de aldığı not abartı gibi geldi bana ya neyse...
  • filme gitmeden konuşma
  • quote:

    Orjinalden alıntı: albus

    filme gitmeden konuşma


    eğer bunu benim için dediysen sana koca bir
    filmi izledim ki zaten izlemeden yorum yapacak değilim
    ne yazık ki hala karşı görüşlere saygı duymayı beceremeyen insanlar var.




  • kültür farklılığı yüzünden imdb puanlanıyla filme sizin verdiğiniz puan uyuşmayabilir.
    freedom_warrior'a katılıyorum, farklı görüşlere saygılı olalım. Filmi beğenenler çoğunlukta.


    Yorum1:
    bir yönetmenin kendi filmlerine gönderme yapması ilginç ve bir o kadar da hoş bir durum...
    charlie ve çikolata fabrikası filminde willy wonka'nın fabrikasının açılışını yaptığı sahnede jhonny depp'in kameraya doğru dönüşü v elinde tuttuğu makasla "makasellerin dönüşü" şeklinde tasarlanmış sahne de bu bakımdan f,lkmin hoşluklarından biriydi.

    tim burton'ın başkasının kitabından bile kendi filmini çıkarabildiğini görüyoruz bu filmde. renkler, yüzler (özellikle sakız çiğneyen kız ve annesi tipik "tim burton kadını" portresi çiziyor), görüntüler ve sınır tanımayan çılgınlık.
    esasında bir çocuk filmi olsa da büyükler için de keyif verici eğlenceli bir film. ve sonuçta birçok kişi için (ben de dahil) ilk kez bir tim burton filmini sinema salonlarının olanakları içinde seyretme ve sonuna kadar tadına varma fırsatı...

    daha yazılar çıkmaya başlamadan ekranda beliren sislki-puslu görüntü ve masalsı müziğiyle "film başlamadan kendini belli eden yönetmenler" arasında tim burton'ın da yerinin olduğunu gösteriyor.

    iyi bir film çarli ve çikolata fabrikası, üstelik (kimin kitabı olduğu umrumda değil), tam bir tim burton masalı...
    sinema salonunda seyredilmeli.



    yorum2:
    Her bakımda tipik ve mükemmel bir Tim Burton filmi. Uç karakterler, inanılmaz mizansenler..hepsi bu filmde.Flashbackler bence yerinde ve o rekli dünyadan alıp bir süreliğine daha ziyade yetişkinlere hitap eden görece daha karanlık atmosfere döndürüyor.Filmi syretmeden hatta kitabı okumadan konunun ana hatlarını bilerekten böle keyifli bir seyri ancak Tim Burton sağlayabilirdi zaten.Zamanımızın en iyi masal anlatıcısı olan bu dehanın daha uzun yıllar Johhy Depp'le aynı projelerde çalışacağını umuyorum. Son olarak Burton'ın en iyi 2-3 filminden birisi olmasa da son dönemin en iyi filmlerinden. Farklı bir deneyim için,kaçmaz!



    yorum3:
    Filmi izledim ve cok begendim. Sadece cocuklar icin degil, Johnny Deep hayranlari icin bile gidilmeye deger bir film. Bu arada insanin cani cikolata istiyor, sinemaya girmeden muhakkak bir paket cikolata bulundurun. Deep'e gelince rolunun hakkini veren karizmatik bir aktor. Karayip Korsanlari 2 icin simdiden sabirsizlikla bekliyorum. Kaptan Jack Sparrow bakalim hangi maceralara goturecek bizi. Eh artik bu seride bir aski da olacaktir. Cunku bir tek o eksik.




    yorum4:
    Sonlara doğru yoğunlaşan mesaj bombardımanı haricinde...

    Beni; Tim Burton'ın Big Fish'le zirve yapan yaratıcı yönetim zekasına, Johnny Depp'in her filmde bi' kademe daha yükselttiği oyunculuk yeteneğine, Danny Elfman'ın aşmış film müzikleri koleksiyonuna bir yenisini daha eklemesinde rol oynayan aşmış müziklerine, filmde kimi zaman Küçük Emrah'ı andırmasına rağmen Johnny Depp'in yanında hiç de sırıtmayan oyunculuğla -tıpkı Finding Neverland'de olduğu gibi- Freddie Highmore'a, filmin bonusu niteliğindeki Deep Roy'a, yıllar yıllar önce geleceği görmüşçesine bu kadar harika bir 'masal'ı yazan Roald Dahl'a hayran bıraktıran bir film.



    yorum5:
    ..Dahl'in kitabini okumus degilim ancak sundan eminim ki kitaba sadik kalmis ve uzun bir suredir hasret kaldigimiz Tim Burton'in o muthis gorsel dunyasini bir kez daha karsimiza getiren harika bir film "Charlie'nin Cikolata Fabrikasi". Burton'la "Edward Scissorhands", "Ed Wood" ve "Sleppy Hollow"un ardindan bir kez daha biraraya gelen Deep rolune cuk oturmus. Tum set tasarimlari (Akademi odullerinde bu yilin bu daldaki en iddiali adaylarindan biri olacak kuskusuz) ve Philippe Rousselot'un sinematografisi olaganustu. Baba-ogul iliskisiyle bir onceki sinemalarimiza ugramayan Burton filmi "Big Fish"i de yer yer hatirlatiyor ayrica. Kubrick'in "2001"ine de bir nevi saygi durusunda bulunan film, ozledigimiz Burton'a (kisisel olarak en kotu filmi oldugunu dusundugum "Planet of the Apes" filmografisine hic yakismayan bir filmdi) ve essiz gorsel dunyasina donmemize vesile oluyor kisacasi. Ozellikle sincaplarin yeraldigi sekansin ne kadar kusursuz oldugunu da belirtmeme gerek yoktur sanirim...(8/10)

    Kaynak:http://www.beyazperde.com/filmyorumlari/2239




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.