Şimdi Ara

Ch341a ile Bios Programlama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Asus GL502VT laptopumun 303 sürümlü bios yazılımı hatalı olduğundan anakart brick oldu. Ch341a cihazı ile 300 sürümünü atmaya çalıştım ancak işlem başarılı olmasına rağmen bilgisayar açılmıyor. Güç tuşuna basınca güç ışığı ledi yanıyor veya şarj cihazını bağladığımda ilgili led yanıyor ancak başka bir şey olmuyor. İlk brick olma işleminden sonra bu ledler dahi yanmıyordu.


    Cihazın biosu Uefi. Bios yazılım dosyası adı GL502VT-AS.300 şeklinde. Sonunda .bin, .rom, veya .cap yok ancak dosya türüne capsuled Ami bios yazıyor bazı araçlarda. Bundan ötürü Cap to bin uygulamalarını da denedim ancak sonuç alamadım. Gerçi .bin haline getirilmiş dosyayı açınca da capsuled Ami bios yazıyor.

    Bios çipi Winbond 25Q64FVSIQ

    Ami biosların recovery modu (usb içerisinde .rom dosyası + ctrl home) da devreye girmiyor.

    Biosu programlayabilseydim Mac adresi vs de uçacak mıydı onu da bilmiyorum

    Yetkili servis bu işe el atar gibime gelmiyor, anakart onarımı yapan yerlere de güveneyorum. Sizce ne yapmalıyım?


    Ch341a ile Bios Programlama Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat.ç. -- 4 Temmuz 2020; 1:1:12 >







  • Aynı entegreye sahibim ve ch341a yı almadan önce keşke senin yorumunu görmüş olsaydım msi 970a g46 anakartıma msi sitesinden indirdiğim bios dosyasını windowsda yüklerken anakart komaya girdi bir daha uyanmadı.
  • talbay kullanıcısına yanıt
    Bios 8 mblık dump dosyasını bulup flaşlamayı deneyebilirsin. Ancak ne yaparsan yap her aşamada aleti kullanırken önce entegreyi okuyup yedek al.
  • hocam çözebildiniz mi bu sorunu. Bende de asus g73 laptop var bios güncellerken çöktü ch341a programlayıcı aldım bağladım biosu sorunsuz yükledim ama sizdeki gibi güç kablosunu takınca bütün ışıklar yanıyor ama tepki vermiyor eskiden hiç ışık yanmıyordu

  • Son durum çok enteresan. Bios güncelledikten sonra pc yi topladım. Güç kablosunu taktım. Takar takmaz güç tuşuna basmadan sistem açıldı fanlar çalışmaya başladı dvd nin her açılışta çıkardıgı sesi çıkardı bütün ışıklar ynıyor ancak bataryanın şarj olma tuşu yanmıyor ekran gelmiyor bir garip durum ama başta hiç tepki vermiyordu suan böyle olması da hiç yoktan iyi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.