Şimdi Ara

### Çevrimiçi Fotoğraf Depolama Servisleri ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
6.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ### Çevrimiçi Fotoğraf Depolama Servisleri ###




    Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim , yeni bir konu ile karşınızdayım.Bu konuyu açmamdaki amaç , her fotoğraf tutkununun başına gelebilecek bir duruma karşı nasıl önlem alınabilineceğini açıklamak olacak.Hepimiz büyük emek harcayarak fotoğraflarımızı çekiyoruz ve bilgisayarlarımızda depoluyoruz.Fakat teknolojik aletlere fazla güven olmuyor hepinizin bildiği gibi.Bilgisayarların sabit diskinde oluşabilecek en ufak bir hata bütün fotoğraf arişivimizin gitmesine neden olabilir.Profesyonel kurtarma servisleri ise yüksek fiyatları ile yanına bile yaklaştırmıyor.Ayrıca gene arşiv için harici CD ve DVD'lere yedek alsakta , bu medyalar'da zamanla bozulmaya başlıyorlar.Ozaman fotoğraflarımızı nerede depolayacağız (?) dediğinizi duyar gibiyim.İşte bu noktada imdadımıza " Çevrimiçi Fotoğraf Depolama Siteleri " yetişiyor.Bu yazımda çevrimiçi depolama konusunda uzman 5 sitenin profesyonel üyelikleri hakkında bilgilere ulaşabilieceksiniz.Bu siteler oldukça büyük kurumlar ve düzenli aldıkları yedekler ve profesyonel korumalı sunucu sistemleri ile en iyi depolama alanını sunuyorlar.





    Siteleri Tanımaya Başlıyoruz :

    1: 500px (www.500px.com ) ;

    500px yılda 49.95 dolar fiyat ile sizi " Awesome " üye yapıyor ve limitsiz bir depolama alanı sunuyor.Ayrıca fotoğraflarınızı sergileyebileceğiniz harika ve profesyonel kalitede " Portfolyo " sayfaları oluşturmanıza olanak sağlıyor.

     ### Çevrimiçi Fotoğraf Depolama Servisleri ###






    2: Flickr (www.flickr.com ) ;

    Flickr birçok kişi tarafından oldukça sevilen ve kullanılan bir fotoğraf servisi.Flickr kullanıcılara 500px aksine 3 tane seçenek sunuyor.3 Aylık Pro paket 6.95 dolar , 1 Yıllık Pro paket 24.95 dolar , 2 Yıllık Pro paket ise 44.95 dolar.Flickr Pro paketlerinde'de limitsiz depolama alanı sunuyor.Ayrıca Flickr HD Video depolama özelliği ile ön plana çıkıyor.Ayrıca pro pakette reklamsız gezinme özelliği yer alıyor.

     ### Çevrimiçi Fotoğraf Depolama Servisleri ###






    3: PhotoBucket (www.photobucket.com ) ;

    PhotoBucket ülkemizde çok bilinmesede dünyada çok kullanılan ve bilinen , kaliteli bir fotoğraf depolama ve paylaşım servisidir.Photbucket'de Pro paketlerinde 3 farklı seçenek sunuyor.Bunlardan birincisi 1 Aylık 2.99 dolar Pro Paket , 1 Yıllık 24.95 dolar Pro Paket ve 2 Yıllık 39.00 dolar Pro paket.PhotoBucket'te diğer servisler gibi pro kullanıcılarına limitsiz fotoğraf alanı , reklamsız gezinme ve istatistik özelliği sağlıyor.

     ### Çevrimiçi Fotoğraf Depolama Servisleri ###
     ### Çevrimiçi Fotoğraf Depolama Servisleri ###






    4: ImageShack (www.imageshack.com ) ;

    ImageShack sitesi herhalde dünyada en çok kullanılan ücretsiz fotoğraf yükleme ve yayınlama sitesidir.Ücretsiz olmasının yanında Pro özellikler imageshack sitesinde'de mevcuttur.Sitede 2 tarz pro üyelik vardır ( Premium Basic - Premium Pro ).Bu 2 üyelik arasında tek fark basic sürümde " Backup "özelliği yoktur.Servislerin fiyatları ise 3 Aylık Premium Basic Pro Paket 3.00 dolar , 1 Aylık Premium Pro Paket 4.00 dolar , 6 Aylık Premium Pro Paket 19.00 dolar , 1 Yıllık Premium Pro Paket 34.00 dolar olarak belirlenmiş.ImageShack sitesinde'de diğer sitelerde olduğu gibi limitsiz fotoğraf alanı , reklamsız gezinme ve animasyonlu gif desteği vardır.

     ### Çevrimiçi Fotoğraf Depolama Servisleri ###






    5: Smugmug (www.smugmug.com ) ;

    Smugmug'da oldukça popüler ve kullanılan bir fotoğraf yükeleme ve paylaşım servisidir.( Vipracing Teşekkürler ).Ücretsiz paketin yanında 3 farkı üyelik paketi yer alıyor sitede ( Basic , Power , Pro ) .Basic paket aylık 5 dolar , yıllık 40 dolar olarak belirlenmiş.Power paket aylık 8 dolar , yıllık 60 dolar olarak belirlenmiş.Pro paket ise aylık 20 dolar , yıllık 150 dolar olarak belirlenmiş.Paketler hakkında ayrıntılı bilgi alttaki tabloda çok güzel açıklanmış ;

     ### Çevrimiçi Fotoğraf Depolama Servisleri ###






    Evet arkadaşlar bu konuda fotoğraflarınızı güvenle tutabileceğiniz birbirinden kaliteli depolama sitelerini tanıdınız.Büyük emekler verdiğiniz fotoğraflarınızın durumunu şansa bırakmak istemiyorsanız bu sitelerden birisinden Pro üyelik alma zamanı çoktan gelmiştir.İyi Forumlar Dilerim , bir başka konuda görüşmek üzere.




    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Bu siteler fotoğraf paylaşımı için gerçekten iyi ancak.Ben olsam yıllık 50 dolar verip depolama yapacağıma kampanyadan 200TL ye 1TB alır saklardım.Tabi bu benim fikrim.

    Ayrıca her fotoğrafı saklamayada gerek olmuyor.Zaten gereklilieri bunların ücretsiz sürümlerinde de saklayabiliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhan_eee

    Bu siteler fotoğraf paylaşımı için gerçekten iyi ancak.Ben olsam yıllık 50 dolar verip depolama yapacağıma kampanyadan 200TL ye 1TB alır saklardım.Tabi bu benim fikrim.

    Ayrıca her fotoğrafı saklamayada gerek olmuyor.Zaten gereklilieri bunların ücretsiz sürümlerinde de saklayabiliyoruz.

    Peki ilerleyen zamanda bu 1Tb'lık HDD bozulursa ne olacak.Bu durumda HDD'ye verdiğiniz paranın onlarca katını profesyonel kurtarma servislerine vermeniz gerekiyor.İnternette'ki ücretsiz servislere koyulan fotoğrafların çözünürlükleride çok düşük olduğu için elimizde hiçbir şey kalmıyor malesef




  • En iyisi baskı o zaman

    Valla ben işine yarayan olmaz demiyorum ama ben olsam tercih etmem diyorum
  • Herkesin kendi fikri ancak özellikle " Seagate " marka HDD'lere fazla güvenmeyin
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Aklımda bulunsun hocam
    Tabii herkesin fikri ayrı paylaşım iyi ona sözümüz yok tabi
  • Kendi hostum üzerinde WP Blog kullanıyorum, fotoğraflarımı burada depoluyor/sergiliyordum. Fakat daha sonra fotoğrafları Flickr üzerinden daha hızlı server avantajını kullanarak plugin vasıtasıyla sitemde yayınlamaya başladım.

    flickr *****

    Yahoo hostingiyle hız açısından gayet güçlü ve popüler. Ve nette onlarca plugin ve uygulamayla beraber çalışabiliyor. Ayrıca mobil takılanlar açısından daha fazla hizmete sahip. Ayrıca sitede yüzlerce grup vasıtasıyla ilgili ekipman veya konu hakkında bilgi edinmekte mümkün.

    500px *****

    Bence fotoğraf depolanın ötesinde fotoğrafçılar için görsellik bakımından sergi niteliğinde bir site. Özellikle ücretli kullanımla gelen özel temalar fotoğrafçıların yüzlerce dolar harcayıp kurduğu siteleri aratmıyor. Üstelik hiçbir html/php/sql/flash bilgisine de sahip olmanız gerekmiyor. Kolay kurulum ve alan adını direkt siteyle eşleştirmeniz de büyük kolaylık. Bence ayrıca site tasarlamak isteyenlerin mutlaka düşünmesi gereken bir seçenek bu. hostinge ayrı para alan adına ayrı para derdiniz yok... Ayrıca sanırım Donanımhaber 2010-2011 En iyi Çevrimiçi Fotoğraf Depolama Ödülünün sahibi desek yanlış olmaz dimi @Sharks hocam

    PhotoBucket ***

    Fikrim yok o yzüden notr not veriyorum.

    ImageShack**

    Acil webte fotoğraf/resim/görsel yayınlamak için birebir. Ama fazlasını beklememek lazım bence.

    Saygılar,




  • @seboist64

    Hocam bu bilgileriniz ve konuya katkınız için çok çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi 500px'e en iyisi desek kesinlikle yanlış olmaz.Özellikle sağladığı web site olanağı inanılmaz güzel bir özellik
  • Güzel konu, buraya resim paylaşma sitelerini de ekleyebiliriz. Reserve edeyim :D

    Gelelim depolama işine. Valla, örneğin Flickr Pro, bu hakikaten Pro adamların alacağı bir şey olmalı. Normal kullanıcıya paylaşım amaçlı Free hesap yeter diye düşünüyorum. Zira şahsen ben de depolama amaçlı değil de, güzel birer sunum şeklinde oldukları ve sosyal işlevleri olduğu için kullanıyorum bunları. Hani yorum geliyor, derecelendirmeler falan yapılıyor bir de, o da güzel.

    @Sharks hocam ve ayhan_eee abim,

    Ben depolama için DVD kullanıyorum. Eğer harici HDD yi sadece depolama amaçlı kullanırsanız (yani bir yandan da PCde mp3 vs. arşivi için çalışır halde tutmuyorsanız) kolay kolay sıkıntı çıkarmaz. Serin ve kuru bir yerde darbe sarsıntı yemedikçe.

    Depolama da yapan sosyal foto paylaşım ve Sync hizmeti veren Bulut bilişimi sistemlerine dosya yedeklemeye alışamadım bir türlü (ülkemizin yavaş ve pahalı internet hızının da etkisi var bunda).

    Ama ne demişler, bol keyf bol parayla. Mali açıdan sıkıntı olmasa ve hızlı net bağlantısı olsa güzel bir depolama yolu aslında. Kablo yok, DVD yok, çizildi, bozuldu, silindi derdi yok. Kişiden kişiye değişiyor bu konular.




  • Benim canım Dvd ve Hdd'lerden bir kere yandığı için tedirgin davranıyorum.Bu sene 500px hesabı alabilirim.Verdiği imkanlar çok hoşuma gidiyor.

    Bu arada yorumun ve katkın için çok teşekkürler
  • Hdd'ye bişey olmaz ya. darbe almadığı sürece bozulması zor. ya da aşırı ısınmadığı sürece, ki radyatörün üstüne filan koymadığınız sürece o da olmaz.

    ben bu güne dek 2 kez hdd patlattım, biri Hitachi biri de WD idi. İkisi de kendi hatamdan oldu. Birinde laptop'ın olduğu masaya sürahi düşürdüm, diğerinde de telefonla konuşurken bir sinir anında masaya vurmuştum.

    Bu durumlarda dahi bad sector oluşuyor ve siz bad sector hdd'yi öldürmeden verilerinizi kurtarabiliyorsunuz. Tabi ilk HDD'deki verileri kurtaramamıştım ama o zaman işten pek anlamıyordum.

    Binlerce koca RAW dosyalarını bi sunucuya upload etmek pek pratik gelmedi bana açıkçası.




  • Yorumun için teşekkürler hocam
  • Burasıda bayağı meşhur ve tercih edilen bir sitedir :http://www.smugmug.com/
  • iphone uzerinden upload yapabilecegim bir site var mi?
  • Ben bir süredir Flickr kullanıyorum. Bir iki hafta önce de yıllık PRO üyelik aldım. Flickr'ı, fotoğrafları gruplama ve paylaşma özellikleri çok iyi olduğu için tercih ettim. Özellike forumlarda sıkça fotoğraf paylaşımı yapanlar için HTML ve BBCode imkanı sunması güzel. Yüklediğiniz fotoğrafları setler ve kolleksiyonlar olarak kataloglayıp bunları sosyal medya üzerinden de paylaşabiliyorsunuz. Benim gördüğüm tek eksiği tam boy fotoğraf yüklemeye izin vermemesi. Onu da yapsa tam olacak aslında ama o kadar kusur kadı kızında da olur diyorum.

    Ücretsiz alternatif arayan arkadaşlar bir de Panoramio ya baksın derim.

    Edit: Flickr PRO üyelikte fotoğraflar tam boy olarak da yüklenebiliyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle fly free -- 6 Mart 2012; 10:17:01 >
  • konuyu ve mesajlar incelemedim okumadım sonra okuyacağım ama birşey yazayım.

    Google picasa servisini yazmamışsın. bence oda yazılmalı. picasa programıylada yükleme mümkün olduğu için +1 :))
  • Yorumlar için teşekkürler.Yeni siteleri ekleme yapacağım
  • Smugmug eklendi
  • @sharks-power
    Aynen katılıyorum. Harddiskler sandığımızdan daha tekinsiz. Diskleri ve okuyucuları en ufak darbede bozulma potansiyeline sahipler.
    0-1 gerideyiz.

    Disksiz harddiskler SSD desek çok pahalı. Ki onlar da manyetik ortamda tehlikeli...
    0-2 gerideyiz.

    Çevirim içi depolama imdada yetişiyor, üstelik heryerden erişim imkanıyla.
    Fakat bu da çözüm değil - serverların hack tehlikesi var + ne kadar güvenilirler, birilerinin dosyalarıma erişmediği ne malum?
    etti mi 0-3


    Genel bağlamda gelip geçici dosyaları normal haddiskte..
    Hızlı ulaşmak istediğimiz dosyaları (sistem ya da kaydedilmemiş proje dosyalarını) SSD harddiskte
    heryerden ulaşmak istediğimiz çok önem arz etmeyen dosyaları Network sistemlerinide (çevrim içi depolama)
    Silinmesinden çok korktuğumuz - çok önemli dosyalarımızı sadece ve sadece CD-DVD-BLUERAY de tutmalıyız.

    Neden mi?
    1-Fiziksel ve elektronik erişim tamamen bizde olacaki yani güvenilir.
    2-Normal bir CD nin ömrü 50-60 yıl(ki bu süre içerisinde ihtiyacınızı çoktan görür)
    3-Darbeye -manyetik alana dayanıklılar.
    4-Yanlışlıkla silindi formatlandı derdi yok

    etti mi 4-3

    BLUERAY yaygınlaşınca DVD ler gibi her eve girince çok daha rahatlayacağız. Tek sorun çizmemek olacak, kutusunda arşivimizde...(e onu da bi zahmet )




  • en iyisi iki adet dvd ye yedek almak.... hem ucuz hemde diğer sitelere yüklemeye çalışmıyorsun...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.