Şimdi Ara

Ceviz Yetiştiriciliğinde Toprak Tahlilinin Önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ceviz yetiştiriciliğinde ve diğer meyve fidanı yetiştiriciliğinde toprak tahlili yaptırmak zorunludur. Ceviz fidanı dikilecek tarım arazisinde fidan dikiminden en az iki ay kadar önce 0-30, 30-60,60 ve üzeri derinlikte arazinin değişik on noktasından zikzaklı olarak numuneler alınıp harmanlama yaparak taş, bitki artıkları ayıklanıp iki kilo kadar alınıp kâğıt torba veya poşete konularak en kısa zamanda tahlil yapılan yere ulaştırılmalı.
    Toprak numunesi alınan yerin parsel numarası, dönümü, dikilecek meyve fidanının ismi, arazinin sulu veya sulama şekli, arazi sahibinin adı soyadı, adres yazılı etiketle teslim edilmeli. Numune alırken gübre yığınlarının olduğu yerden, yol kenarlarından, sulama kanallarının içinden, alınmamalıdır.

    (Посетителям нашего сайта могут помочь российские саженцы грецкого ореха. Адрес нашего русскоязычного сайта:https://www.sazhentsevorekha.com/)

    Bahçemizde fidanlar dikili ise: ağaç taç düşümü hizalarından toprak numunesi 0-30 cm derinlikten alınmalı. Ceviz fidanı ile bahçe kurumlarında oldukça büyük önem taşımaktadır. Toprak tahlili yaptırmadan dikilecek fidanların uygun olup olmadığını, hangi gübreye ihtiyacı olduğunu, her ağaç için ne kadar gübre verileceğini bilmediğimizden ağaçlardan istenilen verimi alamayız veya tamamen yanlış bir fidan dikiminin hatasını yaşamış oluruz. Toprak tahlili ayrıca her mevsimde hangi tür gübre ve ne kadar gübre verileceğini belirlemesi bize ekonomik olarak kazanç sağlamış olur.

    Toprak tahlili yaptırmadan yapılan fazla gübreleme ekonomik zarara, eksik gübreleme ağaçlarda verim ve kalite düşüklüğü sonucu ekonomik kayba, yanlış gübre ve yanlış zamanda kullanma verimsizliğe düşürmekte olduğu unutulmamalı. Toprak tahlili için alınan numuneler usulüne uygun olarak alınmalı. Bu konuda tarım il ve ilçe müdürlüklerinden bilgi alınmalı. Ceviz fidanı yetiştiriciliği tam bir profesyonel çalışma içerisinde yapıldığı takdirde ileri dönemlerde oldukça iyi bir verim sağlanmaktadır. Toprak örneklerinin alınması;

    Toprak örnekleri bitki köklerinin yoğun olduğu ve uygun derinliklerden alınmalıdır
    Bahçede toplanan topraklar plastik bir kovada birleştirilCeviz Yetiştiriciliğinde Toprak Tahlilinin Önemierek karıştırılmalıdır
    Toprak içerisindeki büyük taş, çöp ve diğer yabancı maddeler ayıklanarak 1,5 kg bir poşete konulup etiketlendikten sonra vakit kaybedilmeden laboratuvara ulaştırılmalıdır.
    Önceden hayvan gübresi konulmuş yerlerden, harman alanlarından, kimyasal gübrenin olduğu yerlerden, kök ve otların yakıldığı yerlerden örnek alınmamalıdır. Hasat sonrası örnek alınmalı donmuş ya da çamurlu ise numune alınmamalıdır.ceviz fidanı







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.