Şimdi Ara

Cevap: Yeni YAMAHA NMAX Almış Olanlar ve Alacak Olanlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
4
Favori
48.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bekledim bekledim ve nmax ıma sonunda kavuştum .İzmit Şişman moto 11 i gecesi aradı nmaxlar geldi dedi ( gece gece üşenmemişler aramaya sağolsun ama yapılırmı bu şimdi birde sabahı bekle :) sabahı zor ettik tabi )
    12 ağustos itibarıyla el şıkışıp 13 ünde plakamızı taktık ( özel plaka olmayıp sadece eşimin ve benim adımın başharflerinden oluşan ( ki ikiside ayrı harf - aynı 2 harf yan yana bile değil ) olabilir mi acaba dediğim de bağış yaparsan olur tabi diye alalede harf ve rakam kombinasyonlu plaka için bağış yaptıran izmit trafik şubeye selam olsun bu arada :) )

    İLk izlenim benim için ilk görüşte aşk - zevkler farklı olabilir - ben çok sevdim . Foto ve videolarda göründüğü kadar güzel çıkmamış gerçekte daha güzel .
    Oturdum baktım gayet rahat ferah ve uzun boylular için bile rahat denebilir . Seleyi ben çok olumsuz bulmadım açıkcası .Hatta kilolu bir insan sayılırım benim için dahi bile yeterli. PCX e göre daha iyi gibi bile geldi bana . Tabi asla abisi xmax gibi değil onu bende beklemiyordum . Özellikle fulface kaskı sele altına yerleştirdim rahatça sığdı (xl olsa bile ) kenarda az bir boşluk kaldı orayada disk kilidi ilk yardım çantası temizlik için bez vs tıkarım diye düşündüm . Kask içine yağmurluk ve eldiveni atarım vs...
    Lastikler yamaha nın söz verdiği gibi diğer ülkeler için ne ise bizede aynısı gelmiş . Yani dunlop scootsmart .İlk izlenim olarak sanki değiştirmeden idare edecek gibi duruyor biraz km yapsın koruma tabakasını yakalım , lastikler de alışsın daha rahat karar vereceğim sanırım .Şimdilik dursun bakalım dedik.
    İzmit e sadece 2 tane gelmişti geldiği gibi de satıldı . Beyaz ve füme rengi . Ben beyaz istiyordum zaten , tam denk geldi . Fümesi ise istanbul topraklarına doğru yol aldı .Beyaz sevenler için ekleyeyim beyazı tam mat beyaz değil sedefli gibi duruyor .
    Benim pcx almayı düşünürken bekleyip nmax almamdaki temel nedenler ( o zaman arada 700tl fark vardı pcx 7900 idi bu arada kaşla göz arası çaktırmadan fiyatı düzlemişler 8000 olmuş nmax ise 8600tl idi )
    1) Fren sistemi farkı bile bu 700tl ye fazlası ile yeter . Pcx gibi arka kampana değil ön -arka teker disk fren ve ABS standart olarak geliyor . ( 125cc ye ABS gerekir mi diyenlere cevap bence gerekir cc nin önemi yok tabiki 200km/sa ile gidecek bir makineye sahip değilim elbette ama düşük hızlar dahi ölümcül olabiliyor kaldi ki son sürati 110-120km/sa olan bu motorda da öldüm öleceğim korkusu ile ani frende zor anlar yaşamanın gereği yok . Daha stabil ve güvenli duruşumu sağlacaksa ki sağlıyor bence bu sebebten gerekli )
    2) Motordaki teknoloji farkı : pcx ler yanlışsam düzeltirsiniz silindir başına 2 valve idi nmax da ise 4 valve , bu bir artıdır . Bluecore ile geliştirilmiş makinada diasil kaplama kullanmışlar ki bu da bir artı bence ama asıl ve en önemlisi değişken valve teknolojisine sahip olması ki düşük ve yüksek devir loblarında iyi ve düşmeyen eğride bir tork sağlıyor . ( sanırım 200m drag ta pcx e 2,5 boy fark atmasını sağlayan da bu )
    3) IRC lastikle gelmeyip daha kaliteli diyebileceğimiz dunlop lastikle gelmesi ayrı bir artı
    4)Fiatı yüksek gibi gözükse de eminim ki zam yiyecek belki bir sonraki parti bile zamlanmış gelecektir . Alırken kazanacak olmam ve ilerde satmak istersem pcx gibi çabuk ve verimli bir 2. ele sahip olacağını düşünmem diğer bir artısı . ( PCX sahipleri gibi en kötü aldığım fiata satar zarar etmem .Bindiğim ve edindiğim tecrübe ile aldığım keyifte yanıma kar kalır diye düşünüyorum . )

    Almadan önce kafamda olabilecek dezavantajlar nelerdi ?
    1) 14inç yerine 13inç lastikle çıkacağını bildiğimden acaba sıkıntı olur mu diye korkmadım değil ancak gördüğüm kadarıyla dengede yaşanabilecek olumsuzlukları PCX e göre biraz daha sert bir süspansiyon seçmekle bertaraf etmişler .Virajlarda sorun yaratmıyor . Ancak bozuk yollarda biraz konfor derdi olabilir . Bozuk yada parke kaplı yolda kullanmak bol hoplamalı zıplamalı böreklerden taş düşüren bir yolculuk olacaktır .
    2. korkum ise piayasaya çıkışı çok geç oldu (sezonu kapamaya ne kaldı böyle bir zamanlama biraz talihsiz bir tercih olmuş yamaha için ) Temmuz dendi ağustos ortasını buldu bir daha ki belki zamlı gelir ama ardından ekim kasım derken piyasa durgunlaşır yaprak kıpırdamaz. Diğer her satıcı gibi elindeki malı bitirme derdine düşerler kasım aralıkta stok eritmek için ve 2016 modellere yer açmak için indirime giderler. Bende zaten binecek zaman şurda 1-2 aydı , keşke sabredip daha uyguna alırmışım der miyim acaba diyordum . Ancak bunu da dürüstçe yüzlerine söyledim . Merak etmeyin elimizde hiç kalacağını sanmıyoruz öyle stokta kalıp yıl sonu indirime girmesi gibi birşey olmaz dediler . Zaten bayiye topu topu 2 tane getirmeleri de bunun bir göstergesi .Öyle bolca yığmayacaklar sanırım . Kaldı ki elimizde bir sürü bekleyen soran kişi var bu taleple bu sene öyle birşey olmaz dediler . Haklı olabilirler ne diyeyim .

    Neyse uzun lafın kısası aldım mutluyum umarım ilerde ( daha uzun km denemesi olmadığı için ) biz üzecek bir derdi çıkmaz ve kazaya belaya karışmayız diyorum .
    Bu nu derken de pcx in nmax a göre bir avantajı ortaya çıkıyor o da uzun süredir denenmiş ve sahiplerini üzmeyen bir scooter olduğu gerçeği ( sezar ın hakkı nı da sezar a vermeyi unutmak istemem )







  • 3 yillik pcx kullanimindan sonra 3 gun once nmax aldim ilk izlenimlerim.
    Nmax suspansiyon sert evet ama okadarda abartilacak bisey yok bu konuda cok korkmustum ama korkularim bosunaymis.
    Viraj kabiliyeti tereddutsuz nmax genis lastik ve suspansiyon olarak gercekten bi avantaj.
    Frenler tereddutsuz nmax, abs olmasi islak yolda bilhassa yanaginizin islak yere degmemesi icin kesinlikle olmasi gereken biseydi pcxte boyle aci bi tecrubem olmustu bide islak islak eve gitmek zorunda kalmistim.
    Sanziman pcxe gore daha sorunsuz ve sarsintisiz pcxte bazen vuruntu yapiyor ve bozuk yolda acayip sesler cikariyordu.
    Pcxten sonra direksiyon tutus olarak cok rahat geldi ve pcxe gore daha rahat donuyor.
    Pcxten sonra begenmedigim tek sey aynalar oldu araclarin arasindan daha rahat geciyorsunuz ama aynalar cidden iceride arkamdaki araci goremiyorum bu hem bi avantaj hemde dezavantaj.
    Motor performansi olarak pcx 150 ve 125 arasi bisey olmus.
    Bagaj olarak bence ikiside hemen hemen ayni.
    Farlar yeni kasa pcxte oldugu gibi nmaxtede led ikiside guzel bence.
    Ikisi arasinda kalan arkadaslar fiyat farkina takilmayip nmaxi tercih ederlerse benim gibi kesinlikle pisman olmazlar.
    Pcxte arti olarak cakmaklik var sarj aleti icin kullanisli gibi duruyor ama ben herzaman telefonun akuden sarjina karsiyim bunun yerine tasinabilir guc kaynaklariyla sarj edilebilir illede ben cakmaklik istiyorum diyenler nmaxede taktirabilir ama abs gibi bi ozellikten bunun icin vazgecilmez.
    Ayrica pcxte start stop var 3 yilda kac kere acip kullandin deseniz sayilidir bence start stop motorsiklet icin cok gereksiz bisey.
    Tasarim konusu bence goreceli genis lastik bence motora cok yakisiyor ve nmax sanki daha yakisikli gibi duruyor.
    Pcxte tasarim olarak guzel fakat bi dusurmede motorun boyali kisimlari cok cabuk tahrib oluyor ve cok kotu duruyor. Nmaxin tasariminda bu durumun onune gecilmis ve motoru yerde surukleseniz bile yere degen yerleri siyah plastikten yapildigi icin siritmiyor.
    Kisacasi nmax aldigim icin hic pisman olmadim benimde kararsizliklarim olmustu ama bunlarin cok bos seyler oldugunu anladim. Nmax alacak arkadaslar gonul rahatligiyla alip kullanabilir bunu 3 yillik pcx kullanan biri olarak rahatlikla soyleyebilirim.
  • Merhaba, acaba gidonun altında cep var mı telefon tarzı şeyleri koyabilmek için? Birde artçı ile bindiğinizde komfor nasıl leyifler yerinde oluyor mu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son hız ne 120 yapabiliyor mu?
  • @Automobilista ,
    Henüz makina yeni rodajı bitmeden son süratı konusunda birşey söylemek zor . Ancak youtube da bazı kullanıcılar paylaşımlarda bulunmuşlar .

    https://www.youtube.com/watch?v=VNsWOpACkng

    Linkteki video daki kullanıcı pistde 117km/sa a ulaşıyor ancak acaba 125cc mi 155cc ile mi denedi diye bende düşünmüştüm yorumlarda sormuşlar zaten 155 cc lik versiyonu ile bu hızı gördüğünü anlıyoruz .

    https://www.youtube.com/watch?v=wI03RKSTyqY

    Bu kullanıcı biraz daha iddialı 125cc lik versiyonla 125km/sa a çıkıyor gözüküyor .

    Bir inceleme yazısında ise yamaha nın resmi olarak son hızda 100km/sa i görmenin mümkün olduğunu belirtirken kendilerinin test sürüşlerinde yolun boş olduğu müsait bir anda 107km/sa a çıktıklarından bahsediyorlar .
    İncelemenin orjinali de bu linkte
    http://www.bennetts.co.uk/bikesocial/reviews/bike-reviews/yamaha/nmax/

    Bizden lizbon/portekiz deki lansmanda altın elbiseli adam barkın bey test etmiş 100 km / sa görmüştü .Lizbondaki lansmana götürülen 3 kişiden bir diğeri olan Motoetkinlik ise 107km/sa i gördüğünü söylüyor .Motoetkinlik in test yazısı ise aşağıdaki linkte

    http://www.motoetkinlik.com/yamaha-nmax-ilk-surus-testi/


    @modrizzt

    Gidonun altında sol kısımda minik bir açık kısım var cep namına . Açık kapağı olmayan dolayısı ile de kilitlenemeyen bir cepcik orası .Sürüşte ancak kgs kartı , molada kuruyan ağzı ıslatmak için ufak su vs koymaya yarar ancak .Cep telefonu da koyarsınız ancak açık olduğu için 2 dak lığına marketten büfeden birşey alayım soğuk birşeyler içip öyle devam edeyim derken unutma olasılığı olduğunu göz ardı etmemek lazım yada ışıklarda beklerken bolca bulunan küçük kapkaçcıların telefonunuzu 2sn de oradan alıp koşarak uzaklaşabileceklerini de düşünmek lazım .Artçı ile kullanımda pcx den çok farklı olduğunu düşünmüyorum ancak abisi xmax gibi rahat yayla gibi bir konfor sunmuyor tabi .Büyüklük olarak da selenin rahatlığı açısından da xmax gibi asla olamaz . Gelecek aksesuarlar içinde konfor selenin de yer alacağı söyleniyor belki onunla daha konforlu bir oturuşa sahip olabilir .. Şu hali ile şehir içi kullanımlar ve hafta sonu gezileri için artçı ile kullanımda gene de yeterli gibi denilebilir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TürkSky -- 18 Ağustos 2015; 1:07:03 >




  • Hayırlı olsun süper alet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TürkSky

    @Automobilista ,
    Henüz makina yeni rodajı bitmeden son süratı konusunda birşey söylemek zor . Ancak youtube da bazı kullanıcılar paylaşımlarda bulunmuşlar .

    https://www.youtube.com/watch?v=VNsWOpACkng

    Linkteki video daki kullanıcı pistde 117km/sa a ulaşıyor ancak acaba 125cc mi 155cc ile mi denedi diye bende düşünmüştüm yorumlarda sormuşlar zaten 155 cc lik versiyonu ile bu hızı gördüğünü anlıyoruz .

    https://www.youtube.com/watch?v=wI03RKSTyqY

    Bu kullanıcı biraz daha iddialı 125cc lik versiyonla 125km/sa a çıkıyor gözüküyor .

    Bir inceleme yazısında ise yamaha nın resmi olarak son hızda 100km/sa i görmenin mümkün olduğunu belirtirken kendilerinin test sürüşlerinde yolun boş olduğu müsait bir anda 107km/sa a çıktıklarından bahsediyorlar .
    İncelemenin orjinali de bu linkte
    http://www.bennetts.co.uk/bikesocial/reviews/bike-reviews/yamaha/nmax/

    Bizden lizbon/portekiz deki lansmanda altın elbiseli adam barkın bey test etmiş 100 km / sa görmüştü .Lizbondaki lansmana götürülen 3 kişiden bir diğeri olan Motoetkinlik ise 107km/sa i gördüğünü söylüyor .Motoetkinlik in test yazısı ise aşağıdaki linkte

    http://www.motoetkinlik.com/yamaha-nmax-ilk-surus-testi/


    @modrizzt

    Gidonun altında sol kısımda minik bir açık kısım var cep namına . Açık kapağı olmayan dolayısı ile de kilitlenemeyen bir cepcik orası .Sürüşte ancak kgs kartı , molada kuruyan ağzı ıslatmak için ufak su vs koymaya yarar ancak .Cep telefonu da koyarsınız ancak açık olduğu için 2 dak lığına marketten büfeden birşey alayım soğuk birşeyler içip öyle devam edeyim derken unutma olasılığı olduğunu göz ardı etmemek lazım yada ışıklarda beklerken bolca bulunan küçük kapkaçcıların telefonunuzu 2sn de oradan alıp koşarak uzaklaşabileceklerini de düşünmek lazım .Artçı ile kullanımda pcx den çok farklı olduğunu düşünmüyorum ancak abisi xmax gibi rahat yayla gibi bir konfor sunmuyor tabi .Büyüklük olarak da selenin rahatlığı açısından da xmax gibi asla olamaz . Gelecek aksesuarlar içinde konfor selenin de yer alacağı söyleniyor belki onunla daha konforlu bir oturuşa sahip olabilir .. Şu hali ile şehir içi kullanımlar ve hafta sonu gezileri için artçı ile kullanımda gene de yeterli gibi denilebilir .


    Merhaba, cevabınız için teşekkürler. Rica etsem sele altı bagaja dair 1 2 fotoğraf atabilir misinz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • modrizzt kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın cevabı biraz geciktirdim elimde olmayarak .( Bu yaz sıcağında hasta olmayı becerdim malesef , kendimi toparlar toparlamaz hemen yazmaya çalıştım )

    Sele altı belirttiğim gibi 1 adet full face kaskı rahat alıyor . Ayrıca gidon altı cep biraz küçük demiştim onun da bir fotosunu ve yakışıklının ( Abbas ) bir iki fotosunu da ekliyorum .
     Cevap:  Yeni YAMAHA NMAX Almış Olanlar ve Alacak Olanlar ?
     Cevap:  Yeni YAMAHA NMAX Almış Olanlar ve Alacak Olanlar ?
     Cevap:  Yeni YAMAHA NMAX Almış Olanlar ve Alacak Olanlar ?
     Cevap:  Yeni YAMAHA NMAX Almış Olanlar ve Alacak Olanlar ?
     Cevap:  Yeni YAMAHA NMAX Almış Olanlar ve Alacak Olanlar ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TürkSky

    Kusura bakmayın cevabı biraz geciktirdim elimde olmayarak .( Bu yaz sıcağında hasta olmayı becerdim malesef , kendimi toparlar toparlamaz hemen yazmaya çalıştım )

    Sele altı belirttiğim gibi 1 adet full face kaskı rahat alıyor . Ayrıca gidon altı cep biraz küçük demiştim onun da bir fotosunu ve yakışıklının ( Abbas ) bir iki fotosunu da ekliyorum .
     Cevap:  Yeni YAMAHA NMAX Almış Olanlar ve Alacak Olanlar ?
     Cevap:  Yeni YAMAHA NMAX Almış Olanlar ve Alacak Olanlar ?
     Cevap:  Yeni YAMAHA NMAX Almış Olanlar ve Alacak Olanlar ?
     Cevap:  Yeni YAMAHA NMAX Almış Olanlar ve Alacak Olanlar ?
     Cevap:  Yeni YAMAHA NMAX Almış Olanlar ve Alacak Olanlar ?


    Bende yakinda scooter alacagim fakat kararsizim bir soru daha sorucam

    Pcx in bagaji biraz daha buyuk ve evrak gibi seyleri koymak icin ayri 1 2 bölumu var, kapali gidon cebi var icindede 5v usb girisi varmis sanirsam dogru biliyorsam, pcx in böyle artilari varken neden nmax? siz pcx ve nmax yapip nmax almissiniz, sadece nedenini ögrenmek istiyorum motorunuz hayirli olsun güle güle kullanin bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TürkSky T kullanıcısına yanıt
    Kaskı ters koymuşsunuz, hep böyle mi yerleştirirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun inşallah kazıkçı hondaya ders olur, tr ye gelirken tüm aksesuarları sökülen pcx yerine almakla çok iyi bir seçim yapmışsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @modrizzt
    haklısınız pcx mi nmax mı alsam diye düşünmüştüm ve kararımı nmax tan yana kullandım .Nedenleri ise konunun başındaki Tarih 16 Ağustos 2015; 22:54:13 yazımda sıraladıklarımdır.Almadan önce böyle düşünüyordunuz aldınız fikriniz değişti mi ? iyi mi yapmışsınız derseniz eğer ; Şuana kadar olumsuz bir düşüncem olmadı nmax tan yana halen yerinde ve isabetli bir seçim yapmış olduğumu düşünüyorum.
    @gralcan
    Teşekkür ederim . Avrupada PCX killer lakabını bu makinaya boşuna vermemişler diye düşünüyorum .
    @hasanoz07
    Teşekkür ederim . Honda pcx serisi uzun zamandır rüştünü ispatlamış çok da tutulan , sevilen ve ikinci eli rahat satılan bir model bu konuda Honda nın başarısının hakkını yememek lazım .Tabiki satış başarısını sadece PCX in tasarımına borçlu değil PCX i Honda değil başka marka bir üretici yapsa Türkiye ye getirseydi Honda nın bu başarısını kesinlikle elde edemezdi . Honda burada piyasada kendine duyulan güvene , servis ağı genişliğine , yaygın yedek parça ağına da borçlu . Sadece scooter için değil genel manada konuşursak motosiklet piyasasında sadece Honda yok her class da çok çok güzel kaliteli makinalar çıkaran dünya kadar dünya markası motosiklet üreticisi var ama Türkiye pazarına verdikleri önem malesef ortada . Bu yüzden yeri geliyor alıcı önce beğendeği makinanın bulunduğu yerde servisi olup olmadığına , yedek parça ve bakım maliyetlerine vs de bakıyor ve çoğu zaman tercihlerinde önemli bir etken oluyor . Ben mesala sadece örnek için KTM yada Ducati yi de severim ama bulunduğum yerde ( ki kocaeli deyim nispeten istanbula anadolu nun diğer şehirlerine göre yakın ) servisi vs olmadığı için alacak param yada beğendiğim modeli sürecek kadar kendime güvenim olsa bile gördüğümde güzelmiş diyip geçerim :) yapacak birşey yok .
    Fiyat konusuna gelince Honda ya kızmışsınız ama sadece Honda ya kızmamak lazım tüm üreticilere kızmak lazım Honda gene emsal modelleri üreten birçok üreticiden daha iyi fiyat sunuyor .Genel olarak tabi ki keşke Türkiye de motosikletler biraz daha iyi fiyatla çıksa daha ulaşılabilir olsa diyoruz . Ama burada daha çok DEVLETLÜ ye sitem etmek lazım ülke ekonomisi kazansın vatandaş kazansın ( hem yakıttan hem zamandan ) diye motosiklet satışlarını teşvik etmek bir yana tabir yerinde ise nerdeyse köstek oluyorlar hele 250cc üzeri modellerdeki vergi artışı nedir çok anlamsız .
    Diğer avrupa ülkeleri ile kıyaslarsak yamaha nmax için konuşayım biz ucuza bile biniyoruz . Sitesinden baktım Almanya da 2895 Euro dan çıkmış ( TCMB kuru ile bugün x3,38tl = 9785 tl eder , ingiltere de hele 2599 sterlin den satılıyor bu da 11955tl eder ) Ancak bana göre avrupa fiyatları ile kıyaslamamak lazım onların alım gücü ile bizim ki denk değil çünkü bizden pahalı da satılsa onlara sudan ucuz gelen bize tuzlu geliyor .
    @ forumnik ,
    Kaskın altının yukarı bakar vaziyette sele altına yerleştirmemi kastettiniz sanırım :) Güldüm ama size değil yamaha benide gülümsetmişti ilk gördüğümde abiler sele altında kaskın geleceği yerde bir oyuk yapmışlar kaskın tepe yuvarlaklığına uygun şekilde ve oraya oturacak şekilde koyunca cuk oturuyor sele bagajı ve sele hafif eğimli olduğu için kaparken sele kaska olması gereken eğimi veriyor sele altı kaskın alt yüzünü tam öperek kaska oynayacak yer bırakmadan kapanıyor. (Artçı kaskını sele altında taşıyan arkadaşlar için güzel artçıyı almaya giderken tımbır tımbır hoplayıp hem ses yapmıyor hem kask zarar görmüyor ) .Yok arkadaş ben kaskı altı yere bakacak şekilde koyacam illa derseniz kask sığmıyor :) ama ters koyunca en iri L - XL full face kasklar dahi rahatça sığıyor . Sebebi budur .Önceden kaskı ter koyunca hali ile içide boş olacak eldiven yağmurluk vs koyarım diye düşünüyordum .Eğitmen bir dost uyardı eldiveni kask içine asla koyma saçındaki terden yağdan bile etkilenmesin bakteri üretip koku yapmasın diye kaskı giymeden balaklava vs takıyorsun eldiven dediğin en pis ekipman . Kullanırken her yere dokunursun yerden diğer araçların tekerlerinin kaldırdığı pis su toz her türlü pislik gelir eldivene sen içine mi koyacaksın birde dedi :) Adam haklı hijyen için kask içine bu tip şeyler tıkmaktan vazgeçtim .
    @forumnik @modrizzt @gralcan @hasanoz07




  • Balaklava anca soğuk günlerde giyilen bir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balaklava yi kullanimina göre iki çesitte görebilirsiniz ; Yazlik ve Kislik olarak .Kislik olanlar termal kumas çesitleri ile üretildikleri için iki temel amaca birden hizmet ederler .Ilki bas, yüz ve boyun bölgesini soguktan koruyarak saglik üzerine olumlu katkisi ( sinüzit veya farenjit olanlar degerini daha iyi bilir ) digeri ise kask içinin hijyenini saglamaya katkida bulunmak .Sanirim kislik modelleri düsünüp bu yüzden anca sogukta giyilir diye düsündünüz .Her nekadar kasklarin büyük çogunlugunun iç astari çikarilip takilabilir ve yikanabilir olsa da çikarip yikamak ve geri takmak bir balaklavayi elde yikayip asmak kadar kolay ve pratik degildir .( Kaldi ki bazen çikarlip takilan iç astar uygun yikanmadiginda tekrar yerine tam oturmayabiliyor )
    Yazlik olarak üretilmis çesitlerinde ise artik soguktan koruma gibi kaygi olmadigindan geriye sadece hijyeni saglamak , kask içinde ve kafamizda olusan teri hizla emerek vicik vicik bir kullanimin mümkün oldugu kadar önüne geçmek bunu yaparkende teri emen ama iyi nefes alabilen ince bir kumas ile kafamizin hava almasini engellemeden yapmak kaliyor . Yazlik üretilenler bu nedenle genelde microfiber , bambu lifli yada ipek gibi kumas türleri tercih edilerek üretiliyor .Son derece ince dokumadan üretildigi için yazin takarsam zaten sicak çok bunaltir diye kaygilanmaniza gerek yok .

    Herkesin bildigi gereksiz bir bilgi notu olarak eklemek gerekirse saçimizin saglikli güzel parlak görünmesini ve saç derimizin Ph seviyesini koruyan ve yumusak esnek olmasini saglayan saç köklerinde dogal olarak salgilanan sebum birçogumuzun saçimiz yaglandi diye sikayetçi oldugu yag asitleri içeren dogal bir salgidir aslinda gereklidir ama saçimiz ve derimiz için .Kaskimizin içi için pek faydali oldugu söylenemez . Tabi ki isin içine sicaktan dolayi terleme girince salgilanan sadece sebum olmuyor kafaderimizden bolca ter ve bu terle beraber vücudumuzdan atilmasi gereken toksinler de var .Terimiz sadece su dan olussaydi bile genede bir bakteri için üremeye en elverisli ortam besin ( saçimizdaki yag ) , sicak ortam ( dogal olarak zaten kaskimizin içinde olusuyor ) ve nem ( terimiz sagolsun sagliyor ) saglanmis oluyor . Genelde balaklava da kullanilan kumaslar anti bakteriyel ve anti allerjik özellikde kazandirilmistir ve olusan teri ilk planda emerek saçimizda ki yagi ve haliyle gün içerisinde kafamiza yagan tozu pisi kask içindeki astara bulastirmadan hijyen konusunda önemli bir katki saglar .
    Kar maskesi görünümünde oldugu için insan da psikolojik olarak olumsuz bir etki birabilir bu beni bunaltir diye düsünmeye neden olabilir bu durumda da ayni vazifeyi görecek baff yada bandana kullanilabilir zevk ve tercih meselesidir .
    Temizligi ise kullanim sonrasi musluk altinda biraz sivi sabunla bir iki çitileme ile yikanip ufak bir atistirma , kahve / içecek molasi gibi kisa süreli molalarda dahi yaninizdaki sandalye üzerinde kisa sürede kuruyacak birsey oldugu içinde sagligini düsünenler için son derece de pratiktir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TürkSky -- 26 Ağustos 2015; 14:02:59 >




  • Kardeş depo kaça doluyor kac km gidiyorsun kaç kilosun teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depo 6,6lt aliyor ( nispeten pcx deposuna göre küçük , PCX 8lt aliyor olmasi lazim sanirim ) 30tl civarina doldurmak mümkün .

    Abbas ( motosikletim :) adini da koyduk sag elcige 3 kez söylemek suretiyle :) ) henüz çok yeni abisi rodaji bitmedi .
    Her nekadar göstergede ortalama yakit tüketimi anlik tüketim yada 1 lt ile kaç km gittiginiz o an kullaniminiz ekonomik mi ( en sagda bar seklinde bir çubuk koymuslar ) görmek mümkün olsa da suan için degerlendirmek pek dogru olmaz ,rodajda hayli yüksek degerler görülebiliyor gerçekçi olmaz . Yamaha diyor ki bu makina 1 lt ile 47km gidecek kardesler yani 2lt /100km gibi bir degeri nerdeyse yakalayacak biraz asacak demek . Buna da çok itibar etmemek lazim bunlar optimum sartlarin saglandigi test ortami sartlarinda görülür ancak belki . Benim tahminim pcx den çok farkli bir tüketim degeri olmayacaktir . Her nekadar yamaha bluecore , degisken valf , diasil kaplama , gelistirilmis sogutma vs gibi nedenlerle hatta led far koyduk yakit tüketimi daha düsük olur desede ( led aydinlatma da etkiler mi demeyin alternatörden daha az güç çektigi için binen yük azaliyor az da olsa ekonomiye katkida bulunur ) Lafin özü ortalama 2,5-3lt /100km gibi hatta 3 e yakin degerleri görecegimizi düsünmek mantikli bir yaklasim olur diye düsünüyorum .

    Nmax in tasima kapasitesi 168kg arkadasim bu degere kadar rahatlikla binersiniz .Soru benim kiloma özelse (sanmıyorum ama saklıyor da olmayalım :) ) saglik sorunlari nedeniyle bu aralar biraz sistim 100kg yi buldum diyebilirim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TürkSky -- 26 Ağustos 2015; 14:16:07 >




  • Keşke bende nmax alabilsem, kafaya koydum dylanı boyatıyım 5 bine satabilirsem satcam ya pulsar yada nmax alcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlısı olsun herşey gönlünüzce olsun diyorum . Nmax ı ben beğendim tavsiye ederim . Eksikleri yok mu elbet var ( en basitinden kapalı torpido , selektör olmayışı - komik ama öyle ) ama artıları herşeyi silip süpürdü diyebilirim benim için .
  • Nmax'i bir aydır kullanıyorum, oldukça dengeli çevik bir motor, sele altının genişliği,gostergeleri farları çok sevdim, ara hizlanmalari bence gayet iyi.sele biraz sert geldi, alışmak gerekecek sanırım.daha iyi bir sele takan varmı yazarsanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umut gg U kullanıcısına yanıt
    Haklısınız sele biraz sert malesef . Amartisörlerde sert ama virajlarda daha güvenli rahat dönüş sağladığı için ben bunu göz ardı etmiştim . ( sele sert + amortisör de sert olunca ikisininde birleşimi sizin gibi beni de çözüm arayışına itmişti ) Nmax ı alırken aksesuarları da gelecek diye bildiğim için bekleyelim bakalım konfor seleyi demiştim . ( Nitekim gelmiş ama malesef 860tl gibi bir fiyatı var hatta kurdan dolayı briaz da değişmiş olabilir ) Ben alıp denemedim bu sebepten ne kadar fark edeceği konusunda bir yorum yapamayacağım . Aksesuar namına orjinal yamaha olarak arka çanta , çanta demiri , uzun cam , el koruma , konfor sele vs hepsi gelmiş ama bana fiyat olarak biraz tuzlu geldi açıkcası ben alternatif olarak başka markaların da ürünleri çıksın bakalım diye düşünüyorum .
    Siz ürünleri incelemek isterseniz herhangibir yamaha bayi ile iletişime geçip ellerinde varsa görebilir / güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz ben örnek olması için yamaha kardeşlerin internet satış sitesi olan motolizin sayfa linkini veriyorum . Orjinal yamaha ürünleri dışında seçenekler konusunda bilgisi olan arkadaşlar varsa da onlarda paylaşımda bulunursa hepimiz bilgileniriz .

    Motoliz Yamaha Nmax Aksesuarları için Tıklayınız




  • Bizlere bir sele için 860 tl, bir tur camı için 500 tl, bir çanta demiri için 450 tl para ödettiren ( ya da ödeyenlerin olduğu diyelim ) bu motosiklet tutkusu varken, nmax taki abs ve standart dunlop marka lastik avantajlarına 600 tl farkı çok gören pcx fanlarına verecek cevap bulamıyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.