Şimdi Ara

Cevap: Bad sector ve düzeltme yöntemleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Repartition Bad Drive programı tecrübem:

    Fiyatı ucuz görüp migrostan 2 tane 1 Tb. harici hdd 3-5 sene önce aldım. Biri baştan sorunlu çıktı, geri verdim, tamir edilip geldi. Bir süre sonra kutudan çıkarıp kasaya taktım, 3 bölüme ayırdım, bir kaç sene sorunsuz kullandım. Sorun çıkartmaya başladı, HDTune ile tarattım. Bad sektör vardı, ancak ilginç olan daha başlangıçta ilk üç kutu kırmızıydı. Yani hdd nin mbr falan önemli bilgilerinin olduğu kısımlar. MBR onarma, taşıma vs denedim olmadı. Zar zor da olsa açılıyordu, verileri yedekledim. Ondan sonra piyasadaki Testdisk falan dahil bütün hdd programlarını denedim (LLF, HdRegeneratör, Hdat2 vs. hariç) Hiç bir gelişme olmadı.
    Geçenlerde Repartition Bad Drive programını bi başlıkta okudum. HdRegeneratör ü yapan kişi yazmış. İşlevi hdd tarayıp bad sektörleri kapatıyor ve sağlam yerlerden yeni partitionlar oluşturuyormuş. Bir de bunu deneyim dedim. 1 tb disk 20-22 saat sürdü, 25 yeni bölüm oluşturmuş, çoğu 1,3,5,10 GB. İşe yarar 50-150 Gb olan 2-3 tane bölüm var.
    Ancak bunların çoğu biçimlendirme aşamasında biçimlenemiyor, bilgisayar donuyor, kilitleniyor vs. Yani bende işe yaramadı. Belki bad sktörlerin ilk bölgeden başlamasından ve çok olmasından olabilir. Belki başka arkadaşlarda işe yarayabilir.

    Not: Program beleş. Dos üzerinden çalışmıyor, windowstan çalışıyor ama harici hdd olarak takmak gerek.



  • bad sectorlar yazılımsal bir sorun olmadığı için program ile tamir edilmesi diye bir yöntem yoktur, kullandığınız programda bad sectörlü alanları es geçerek yeni bölümler oluşturmuş tamir etme söz konusu değil, siz biraz şanslıymışsınız zira bad sectörler ilk 3 alanda çıkmış ortalarda veya parçalı şekilde olsaydı hdd çöp diyebilirdik, burda sizin yapacağınız şey 1 sectör boyutu 200 mb ise ( tarama yaparken sağ tarafta yazar ) ilk üç alan 600 mb yapar, öncelikle hdd partitionlarını tamamen sileceksiniz ve yeni bölüm oluştur dedikten sonra oraya 4 sectör boyutu ( örneğin 800 ) yazacaksınız, sonrasında o 800 mb lik kısmı biçimlendirmiyorsunuz ve harf atamayacaksınız orası kayıp alan olarak kalacak, kurulum aşamasında oluşturulmamış diğer alanı tekrar seçip bölüm oluşturarak diski kullanacaksınız bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 23 Ekim 2015; 19:05:25 >
  • Hiç uğraşma direk çöpe at..
  • mgedik06 arkadaşım,bad sektör sadece başlangıçta 3kutu değil, ilerilerde de çok var, bunlar zaman içinde çoğalmıştı, zaten 25 bölüme ayırmasından belli. a1kalite34 arkadaşın dediği gibi hdd çöp,ben de biliyorum, gözden çıkardım ve uzun zamandır kullanmıyorum zaten ama ama spor olsun diye uğraşıyorum, hem de hdd programlarını test edip öğrenmiş oluyorum.
    Bad sektörlü ölümü hesaplayıp kendin kapatma olayını bu başlıktan biliyorum ve uygulayıp yıllardır kullandığım bir hdd var zaten. Hem de işletim sistemi yüklü.
    Ben sadece bu programı yeni duydum ve deniyeyim dedim, ne kadar sürdüğünü ve sonucunu da başka arkadaşlara faydası olur diye paylaştım.
    Her ikinize de yorumlarınız için teşekkürler..
  • kapatamasınız kaptasınız bile nereye kadar siz onları bıraksanız onlar sizi bırakmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.