Şimdi Ara

Cevap: 2012-14 Honda Civic Sedan İlk Mesajı Okuyunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavibenim

    quote:

    Orijinalden alıntı: _XaNDeR_

    quote:

    Orijinalden alıntı: mavibenim

    Arkadaşlar sıfır araç alacağım ve son 1 hafta sadece Toyota ve Honda'yı araştırdım: sağlamlık, masrafsızlık benim için en büyük kriterdi, böyle olunca da Japon arabası olmalıydı.. google'a 'reliability index' yazarsanız yurtdışında her yıl binlerce aracın incelenmesi ile yapılan istatistiklerde Toyota ve Honda'nın hep ilk 3'te olduğunu görürsünüz.
    Ama bugün işyerinde bir arkadaş kafamı karıştırdı. Honda Civic Elegance Eco fiyatına Skoda 1.6 dizel Elegance donanım (skoda'nın en üst donanımı) önerdi, fiyat 76.900 tl.. aynı fiyat düzeyi için dizel olması, yakıt tüketim değerlerinin çok düşük olması beni etkiledi ve KAFAM KARIŞTI,
    siz ne dersiniz?

    söylediğiniz fiyat octavia 1.6 tdi dsg - manuel vites için geçerli.
    hondanın 1.6 elegance manuel fiyatı ile octavianın manuel fiyatı arasında 7-8 bin lira fark var.

    sorunsuzluk olarak honda daha iyidir, bakımlar haricinde sanayide pek işiniz olmaz fakat gerek sürüş zevki (ara hızlanmalar) gerek konfor olarak octavia daha iyi.
    yıllık mesafeniz 15bin üzerindeyse hiç uğraşmayın civic ile.

    birde deneyimleriniz önemli. ben uzun zaman golf 1.6 tdi kullandıktan sonra civic almıştım. bu araç gitmiyor diye 6 ay şikayet ettim. oysaki atmosferik motor zaten öyleymiş. düşük devirlerde oldukça hantal. tdi öyle değil...

    **bende 15 gün sonra sıfır araç alıcam. civic elegance eco düşünüyorum. 80 bin civarına çıkabilsem dsg şansımanlı dizel octavia alırdım. aradaki 10 bin benim için oldukça fazla.

    Hocam belirttiğim model Skoda Octavia 1.6 TDI CR Manuel / 105 HP Elegance donanım, liste fiyatı 76.900 TL (DSG yani otomatik olursa fiyat 82.900, DSG çok sorunlu diye duyduğum için hiç yanaşmıyorum).

    Almayı düşündüğüm Honda Civic Elegance Eco Smart - Manuel Vites'in liste fiyatı ise 73.080; Yukarıdaki Octavia donanımına eşdeğer olan Executive Eco smart - Manuel'in fiyatı ise (mevcut kampanya ile) 75.880..

    skoda'nın avantajları:

    Donanım olarak Octavia'nın artıları var, ilk gözüme çarpanlar:
    * Katlanabilir yan aynalar
    * Bi-Xenon far (Xenon far2dan farkı, uzun'larda da xenon olmasıymış)
    * Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası
    * start-stop sistemi (yakıt tasarrufu için çok önemli olduğunu söylüyorlar)
    * Geniş bagaj hacmi (568 litre) - tabii ki bu donanım farkı değil ama genel olarak 2-3 çocuklu aileler için önemli bir kriter olabilir diye yazdım.

    Tabii ki Skoda'nın en büyük avantajı hemen hemen aynı fiyata dizel alıyor olmanız; yakıt tüketim değerleri de inanılmaz:
    şehir içi: 4,6 lt
    Şehir dışı: 3,3
    Ortalama: 3,8
    aracı tamamen şehir içi kullandığımızı varsaysak bile 100 km'de 4,6 litre tüketim şu anda yaklaşık 19 TL yapıyor; 10.000 km'de 1900 TL yapar.

    Honda LPG'li modelde ise forumlarda okduğum kadarıyla şehir içi tüketimi 100 km'de 11-12 litre civarında.. 100 km'de 11 litre tüketim yaklaşık 28 TL yapar; 10.000km'de 2800 TL.

    Dolayısıyla Skoda'nın yıllık 900 TL'lik bir yakıt avantajı görünüyor.

    Honda'nın avantajları:

    Tabii ki de SORUNSUZLUK, Türkiye'de böyle istatistikler yok ama yurt dışında "reliability index" adı altında her markanın binlerce aracını inceleyerek her yıl en güvenli / sağlam / dayanıklı araçlar açıklanıyor; bunu düzenli olarak yapan kuruluşlar var.
    Honda ve Toyota bu listelerde hep ilk 3'te.. Birçok forumda da olduğu gibi düzenli bakımlarını aksatmazsanız servise pek uğramazsınız.

    Eğitim nedeniyle yurt dışında bulunduğum dönemde Peugeot aracım otobonda motor dağıtım, toplayana kadar arabanın yarı parası masraf yaptığım için ben bu "sağlamlık" konusuna çok takıntılıyım; internette gerçekten çok araştırdım.. Bu konuda hiçbir üretici Japon arabalarının eline su dökemez.




    hocam tabiki zevk ve ihtiyaç meselesi ama ankara gibi yerde otomatik alın derim ben. tabiki ankara istanbul gibi değil ama yine de otomatik araç çok büyük rahatlık.

    octavia yakıt tüketimi konusunda test verilerini yakalayamaz. -aynen hondada olduğu gibi- şehir içi 6 litre yakar (arabanın büyüklüğü size fikir verecektir) ben aynı motora sahip golf 5.5-6 litre arası yaktığını 2 yıl tecrübe ettim.

    octavia sürüşü zevkli bir araçtır fakat ilk hızlanma ve tork sizin için çok mühim değilse (aracı sakin kullanmayı sevenlerdenseniz) honda kesinlikle daha mutlu eder sizi.

    sizde üzerine basa basa söylemişsiniz. Sorunsuzluk önemli. bende leon - c4 - megane 3 ve civic arasından sırf dayanıklılığı yüksek diye hondayı tercih edicem.

    10 gün sonra bende efe veya bora hondadan araç alıcam. aldığınız fiyatı paylaşırsanız sevinirim. bir arkadaş daha vardı ankaradan sıfır araç alacak olan, bana pm ile ulaşmıştı. aslında bir araya gelip 3 veya 4 adet sipariş versek belki ayrı bir kampanyada uygulayabilirler.







  • bencede otomatik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.