Şimdi Ara

Çekme belgeli araç almayın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
22.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşimiz dolayısıyla kamyonet alalım dedik babam ölücü biraz, parası da çok olmadığı için. Ben temiz araba alalım dedim seçenek sundum beğenmedi gitti kafasına eseni yaptı. Hemen anlatayım.
    İzmit'te 65.9 90 model Iveco kamyonet aldı 500 kapora yatırıp gitti. Arabanın sadece motor iyi gerisi çürük falan 5 bin anlaştık. Neyse hoşuna gitmese de kapora yanmasın diye almış arabayı oraya bırakmış adamlar güya düzeltecek arabayı fakat hikaye başkasına satmaya falan çalışmışlar.
    Neyse arabayı tıra yükleyip getirecek bakmış iş kötüye gidiyor 5 i kaptırmamak için 11 bine 88 model fe 444 Canter almış gelmis. Sanayide 2 bin masraf etti 1600 sigorta verdi plaka çıkarttı. Kasa yaptıracaktik taban kötü sonra vazgeçti dedi olmayacak böyle ben arabayı hurdaya çıkardım ustanın biriyle anlaştım ucu başına kurtarıyor dedi fakat net fiyat demedi. Yani artık kamyonette yok külliyen zarar bı durum.
    Uzun lafın kısası çekme belgeli araba almayın. He eklemeyi unuttum polisler plakadan yakalamış bı de sanayiye giderken 600 TL mi bağlanan aracı açma parası ödemiş.
    İyi bir ders aldı ama uslanmaz babam. Ticarette sürekli çuvalliyor. Çok duygusal merhametli fakat çok bilmiş biri. İş kuralım falan diye düşündüm ama babamla anca batariz biz. Hayaller de suya düştü.
    Siz siz olun masraflı araba almayın iyi baktirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bunun çekme belgesiyle alakası yok ki, uzun süre yatacak veya çok yüksek MTVsi olan bir süre kullanılmayacak araçlar trafikten çekilebiliyor, sizin hatanız çekme belgeli almak araç değil, sorunlu-hasarlı araç almak.
  • Hasar da demeyelim masrafı çokmuş alan göz nasıl gormediyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekme belge sağlam araba için bile çıkartılır. faydası da vardır. boşuna mtv vermezsin.
  • Ticari araçlar genelde çabuk yıpranıyor. Bin dokuz yüz seksen sekiz model araç bugün 30 senelik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çekme belgeli araç almayın!
  • Aksine çekme belgeli aracı almak herşeyden daha mantıklı. Çünkü çekme belgesi alabilmeniz için bütün borcunu trafik cezasına kadar ödemeniz gerekiyor. Yanı ben adandan araba aldım ızmıre goturdum ıstanbuldan köprüden kaçak geçmiş ben istanbula hiç gitmedim ki diye yıllar önceki ceza elinize ulaşmıyor. Aldıktan sonrada plakasını çıkartıp muayeneye sokup tekraaar trafiğe çıkartabiliyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HondatugraL

    Aksine çekme belgeli aracı almak herşeyden daha mantıklı. Çünkü çekme belgesi alabilmeniz için bütün borcunu trafik cezasına kadar ödemeniz gerekiyor. Yanı ben adandan araba aldım ızmıre goturdum ıstanbuldan köprüden kaçak geçmiş ben istanbula hiç gitmedim ki diye yıllar önceki ceza elinize ulaşmıyor. Aldıktan sonrada plakasını çıkartıp muayeneye sokup tekraaar trafiğe çıkartabiliyorsunuz.

    Böyle bir şey zaten olmuyor. Eskiden de olmuyordu. Bu basit bir evrak hatasından kaynaklanır. Trafik mahkemesinde anında bu ceza düşürtülür. Satın aldığınız aracın, sizden önceki cezasından, borcundan, hiçbir şeyinden sorumlu olmazsınız. Kabaca 30 dakika süren bir işlemi vardır.

    Borcu olan arabayı zaten alamazsınız. Siz aldıktan sonra borç çıkarsa sizin sorumluluğunuzda da değildir. Bu çıkan borçları ödeyenler oluyor. Akıl sır erdiremiyorum bu arkadaşlara. Aracı noterde aldın. Ruhsatta da ne zaman aldığın yazıyor. Önceki borcu ödeyen niye ödüyor, bilmiyorum; ama sevaptır tabi, başkasının borcunu ödeyip hayra girmiş sayılır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.