Şimdi Ara

Çek Cumhuriyeti'nde Yüksek Lisans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaslar, Çek Teknik Universite'sinde yüksek lisans yapiyorum. Basvuru surecleriyle ilgili asagidaki videoyu cektim. Sorularinizi videoya yorum olarak yazarsaniz tek tek cevap verebilirim. Basarilar :)
    https://youtu.be/DufCMfdic8U



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jesuscizıs -- 23 Ağustos 2019; 16:21:26 >



  • nedek çekya? almanya hollanda yada polonya değil? + ve - leri nedir? eğitim ücretli mi?
  • Benim acimdan avantajlar:
    *Neden almanya hollanda degil?
    Artilar:
    +Cekya'da yuksek lisans yaparsaniz full time calisma izniniz oluyor, her hangi bir iste calisabilirsiniz, herkes giderlerini oyle cikariyor.
    *Yasam giderleri saydigin ulkelerin yarisi, kira vs. kendinizi rahat idare edersiniz.
    Eksiler:
    -Egitim ucretli, ancak almanya haric diger avrupa ulkelerinde de ucretli.

    *Neden polonya degil?
    -Polonya'dan da kabul almistim, ancak Cek'e gore gorece daha disa kapali bir ulke ve Prag'da yasamak cezbetti.
  • jesuscizıs J kullanıcısına yanıt
    eğitim ücretlerine baktım 5.000 euro civarı yıllık.. şayet iş bularak bu masraflar karşılanıyorsa iyiymiş yaşam masrafları da dahil. iş imkanları açısından nasıl bir ülke. her master öğrencisi yada lisans öğrencisi iş bulabilir mi acaba
  • Genel ülke kuralları nasıl hocam?
  • Evet yıllık eğitim ücretleri 5000 euro civarı ancak not ortalamanız yüksek lisans için 4 üzerinden 3.5 ve üzeri olursa okul ücretinin yaklaşık yarısı kadar burs alıyorsunuz, bu rakam not ortalamanız arttıkça artıyor. Şuanda eğitim ücretinin neredeyse tamamını geri alan arkadaşlarım var. Ben yarısından biraz fazlasını geri alıyorum. İş bulma olayı tabi ki sizin bireysel yeteneklerinize kalmış. Çekya'da işsizlik %1,9 (Haz 2019) ile AB'deki en düşük işsizlik oranı. Bir çok çok uluslu şirketin IT departmanları Çekya'da ancak bu demek değil ki çok kolay iş bulabilirsiniz. Bu tabi ki ingilizce vs. kendinizi ne kadar geliştirdiğinizle alakalı. Ben geldikten 2 ay sonra kendi alanımda işe başladım ancak Türkiye'de daha önceden deneyimim vardı.
    Genel ülke kurallarına gelince, her hangi bir AB ülkesinden farkı yok. Tek farkı dediğim gibi burada üniversite okuyorsanız tam zamanlı her hangi bir işte çalışabilirsiniz. Son yıllarda çok fazla expat gelmeye başladıgı için hayat pahalılığı artıyor. Ancak marketten alışveriş yapıp evde yemek hazırlarsanız, fiyatları Türkiye ile aynı veya daha ucuz. Genel olarak Çek milleti dışa kapalı ve çekingenler ancak ingilizce yüksek lisans yaptıgınız için Çek'lerle çok fazla muhattap olmayacaksınız.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.