Şimdi Ara

CCCAM PERFORMANSI İYİ OLAN 4K ENİGMA UYDU ALICISI TAVSİYE?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. CCCAM performansı iyi olan Enigma 2 tabanlı yeni nesil 4K uydu alıcısı almayı düşünüyorum. Marka ve model tavsiyesi olan var mı?




  • "Yeni nesil 4K" demişsiniz, zaten topu topu birkaç seçenek var: Dreambox One/Two, Mecool M8S Plus/K7/K5 gibi. Bunların da sadece Dreambox olanlar Enigma2, kalanlar Android.

  • Cevap için teşekkürler. Şuan Spybox S10 Plus kullanıyorum ama hem genel performansı, hem de Cccam performansı çok kötü. O yüzden Enigma 2 tabanlı bir cihaz almaya karar verdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acemiteknolojist

    Cevap için teşekkürler. Şuan Spybox S10 Plus kullanıyorum ama hem genel performansı, hem de Cccam performansı çok kötü. O yüzden Enigma 2 tabanlı bir cihaz almaya karar verdim.

    "Yeni nesil 4K ve Enigma2" dediğiniz için, Dreambox One veya Two dışında bir seçeneğiniz yok. Bunların da fiyatı yüksek.


    "Eski nesil 4K ve Enigma2 olur" derseniz, VU+ Ultimo 4K veya VU+ Duo 4K alabilirsiniz. İkinci el bulunabilir. Bunlar Broadcom çipli ve 4 çekirdek işlemcilidir. Broadcom'u maksimum görüntü kalitesi için, 4 çekirdeği ise yüksek performans için öneriyorum. İkisinin kombinasyonu olarak sadece bu 2 cihaz var. 4K çözünürlük desteği olan 2 çekirdekli Broadcom çipler olduğu gibi, (siz de bilirsiniz ki) 4 çekirdekli işlemcisi olan HiSilicon çipli cihazlar da var (Elinizdeki Spybox gibi).



    Eski nesil 4K cihaz aldığınızda, şöyle problemler olacaktır:


    https://forum.donanimhaber.com/yuksek-goruntu-kalitesine-sahip-uydu-alicisi-tavsiyesi--83863138-171#146991083



    Yeni nesil 4K cihaz alınması da öyle aşırı tavsiye edilecek bir şey değil:


    • 4K uydu yayınları çok az
    • Kaliteli 4K TV fiyatları yüksek
    • Yeni nesil üretim 4K uydu alıcıları yazılımsal problemlere sahip ve görüntü kaliteleri vasatı aşmıyor (Bu cihazlardaki çiplerin üreticisi Amlogic sayesinde)



    4 cihazdan birini tercih edebilir veya yeni cihazların çıkışını bekleyebilirsiniz. Bu mesajda bahsi geçen 4 cihaz, eski ve yeni nesil üretimlerin donanım olarak en iyileridir. Kolay gelsin.

  • Kullandığım TV Samsung Q80T. Spybox la HDR uyumsuzluğu yaşadım. Renklerde özellikle. O yüzden yeni nesil 4K uydu alıcısı diye belirttim.
  • Sıfır olacaksa Vu+ ve Gigablue dan başka seçenek yok

    Diğerleri garantisiz yurtdışı ürünleri yada garantisiz ikinci el ürünler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalyalı. -- 1 Mayıs 2021; 21:33:13 >
  • Antalyalı. kullanıcısına yanıt
    Dreambox Two düşünüyorum
  • acemiteknolojist kullanıcısına yanıt

    iyi cihaz,nerde satılıyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalyalı. -- 27 Ocak 2021; 13:3:5 >
  • Antalyalı. kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı menşeli. Almanya satışlı
  • acemiteknolojist kullanıcısına yanıt

    Garanti işleri nasıl oluyor,sorun olursa kargoyla ücretsiz geri Almanya'ya gönderilebiliyor mu?

    Teşekkürler

  • Antalyalı. kullanıcısına yanıt
    O konuda net bir bilgim yok ama alan arkadaşlar olmuş. Onlardan bilgi alınca size de haber veririm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acemiteknolojist

    Kullandığım TV Samsung Q80T. Spybox la HDR uyumsuzluğu yaşadım. Renklerde özellikle. O yüzden yeni nesil 4K uydu alıcısı diye belirttim.

    "Yeni nesil" kavramı, mikroişlemcinin üretim teknolojisiyle ilgilidir, HDR standartları ile değil...


    HDR'ye 4K-bluray filmler izliyorsanız veya Amazon, Netflix, Apple TV gibi bir ücretli platformdan 4K içerikler izliyorsanız ihtiyaç duyarsınız. Netflix, Amazon, Apple gibi servislerden 4K çözünürlükte içeriği izleyebilmeniz için, kullanacağınız cihaza gereken lisansın da üreticisi tarafından önceden tanımlanması gerekir.


    2020 model, 10 bin liralık bir 4K TV'nın yanına Dreambox One/Two alma hatasına düşmeyin. Dreambox, Amlogic S922X çiplerini kullanıyor. Amlogic çipleri yeterince başarılı değil. Fiyat/performans yetersiz olacaktır. Vasat görüntü kalitesine mahkum kalırsınız. Kaldı ki çok az 4K uydu yayını var.


    Gereksiz harcamaya girmeyin, TV'nin dahili uydu alıcısını kullanın. Dahili uydu alıcıları, piyasadaki harici cihazlardan daha iyi görüntü verir, çünkü TV'nin çipi uydu alıcısının çipinden daha güçlü donanıma sahip olur. Görüntüyü daha iyi işler.


    TV'nin medya dosyası oynatma performansı da yeterince tatmin edici olacaktır.

  • Cccam yüzünden harici uydu alıcısı tercih ediyorum. TV nin uydu alıcısı Cccam özellikli olmadığı için bir nevi mecburiyetten uydu alıcısı almak zorunda kalıyor insanlar. Normal TV yayınında da harici uydu alıcısı bağlıyken görüntüde bozulmalar yaşadım Spybox S10 Plus ta. Dahili uydu alıcısı ile izlerken böyle bir sorun yok. Sizin tavsiyeniz nedir peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acemiteknolojist

    Cccam yüzünden harici uydu alıcısı tercih ediyorum. TV nin uydu alıcısı Cccam özellikli olmadığı için bir nevi mecburiyetten uydu alıcısı almak zorunda kalıyor insanlar. Normal TV yayınında da harici uydu alıcısı bağlıyken görüntüde bozulmalar yaşadım Spybox S10 Plus ta. Dahili uydu alıcısı ile izlerken böyle bir sorun yok. Sizin tavsiyeniz nedir peki?

    Benim altını çizdiğim nokta, Dreambox One&Two'nun fiyat/performans puanının düşük oluşu. Amlogic S922X çipinin daha yüksek görüntü kalitesi üretmesi gerekirdi ama vasat olduğu raporlu. Ayrıca 4K uydu yayınlarının çok az oluşunu ve döviz kurunun yüksekliğini de göze aldığımızda, Dreambox'ı "gereksiz masraf" olarak değerlendiriyorum. Eğer döviz 4-5 lirayken alınsa, "gereksiz"liği daha düşük seviyede olabilirdi, fiyat/performans puanı -fiyatın düşüşüne paralel- yükselmiş olurdu. Umarım anlatabilmişimdir?


    Şimdi burada cihazdan temel beklenti, yeni nesil olmasının dışında, emulatör mü Enigma2 mi, ben onu tam çözemedim. Olay Android'den kurtulmaksa Enigma2 alınacak. O zaman seçenek, ya Dreambox One ya da Two.


    Yok eğer olay sadece emulatör ise, diğer yeni nesil 4K alıcılarda da (Mecool M8S, K7, K5, Magicsee) emulatör var. Android işletim sisteminde DTV uygulamasının içine entegre olarak OSCAM tabanlı yazılmış bir emulatör var o cihazlarda. Buna "CCCam" dediğiniz kart sunucusu bilgileri el ile yazılıyor ve o sunuculara bağlantı yapılıyor.


    CCCam kapalı kaynak kodlu bir emulatör (öykünücü/taklitçi) yazılımdır, OSCam ise açık. O yüzden OSCAM kullanılmalı. Sunucu bilgilerini OSCam'e elle ekleyip kullanırsınız.


    "CCcam performansı" dediğiniz şey, cihazla kart sunucusu arasındaki bağlantının hızı ve de kart sunucularının gücüdür. Cihazınız ne olursa olsun, internetten beleş C satırları eklerseniz rezil bir performansla karşılaşırsınız. Sürekli donmalar, kopmalar olur. Çünkü o sunuculara kapasitesinin çok üzerinde kişi bağlanır. Nerede beleş, oraya yerleş mantığıyla.


    "CCcam" dediğiniz şey için ille de Enigma2 almanız şart değil. Ama "Android'i sevemedim, Enigma2 daha güzel" derseniz, o başka.


    Sonuç olarak benim tavsiyem: Eğer olay sadece "cccam" ve yeni nesil üretim olunması ise, Mecool gibi daha düşük fiyatlı cihazların tercih edilmesi.


    Dreambox One/Two'nun görüntü kalitesi konusunda Mecool'lara ciddi bir üstünlüğü yok, hepsi de Amlogic çipleri kullanıyor.


    Mecool K5 isimli modeli önerebilirim. 1000 liralık fiyatına göre performans puanı çok yüksektir. Android 9.0 ile yüklü gelir, 2 GB bellek, 16 GB depolama ortalama kullanıcı için yeterlidir. Daha önemlisi, Amlogic S905X3 gibi, 4K video test puanı mükemmel olan bir çipi taşır. Hiç kare düşmesi yaşatmadığı raporlu. Dijital karasal yayın için de tuner'ı vardır. İstanbul gibi büyükşehirler için dijital karasal yayın artık çok çok önemli oldu.


    Eğer Netflix ile de aranız iyiyse, Samsung TV'de Netflix yüklü geldiği için ve bu TV bizzat Netflix tarafından da önerildiği için, Mecool'da Netflix'in SD çözünürlükte izlenecek olması gibi kısıtlamalar, sizin açınızdan hiçbir problem oluşturmayacaktır da.


    Dreambox yerine bunu alın derim. Fiyat/performans puanında Dreambox'lardan üstün bir cihaz.


    Kolay gelsin.

  • Bilgilendirici yanıtınız için teşekkür ederim. Android sistemini sevemedim. Çok hantal ve sürekli donma problemi yaşıyorum. Enigma 2 tabanlı bir cihaz düşünüyorum.
  • Android'in hantallığı ve donması, sistemin kendinden değil, sistemin üzerinde çalıştığı çipteki (SoC) işlemciler (GPU-CPU) ve belleğin (RAM) yetersiz kalışından olur. 8 çekirdek işlemcili-4 GB bellekli telefondaki Android ile, 2 çekirdek işlemcili-1 GB bellekli telefondaki Android bir değil. Belirleyici olan donanım.


    Mecool K5 gibi güçlü bir donanımda da hantallık, donma yaşamazsınız.


    https://androidpctv.com/review-mecool-k5-opinion/



    Her neyse, yeterince açıklayıcı oldu. Herkes istediğini almakta özgür.


    Kolay gelsin.

  • Teşekkürler 👍
  • Alıntı

    metni:
    Amlogic S905X3 gibi, 4K video test puanı mükemmel olan bir çipi taşır. Hiç kare düşmesi yaşatmadığı raporlu.



    yüksek bitrateli 4k videolarda o kadar da iyi görünmüyor hocam. Amaç zaten uydu alıcı ve iptv olarak kullanmaksa gayet yeterli ama. Fiyatı da yurtdışında 50£ mış bu arada.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zendo

    Alıntı

    metni:
    Amlogic S905X3 gibi, 4K video test puanı mükemmel olan bir çipi taşır. Hiç kare düşmesi yaşatmadığı raporlu.



    yüksek bitrateli 4k videolarda o kadar da iyi görünmüyor hocam. Amaç zaten uydu alıcı ve iptv olarak kullanmaksa gayet yeterli ama. Fiyatı da yurtdışında 50£ mış bu arada.

    Raporlu derken, şu sitedeki incelemeden bahsettim:



    https://androidpctv.com/review-mecool-k5-opinion/



    Ben bir tık altındaki S905X2'li bir Mecool cihazı alıp kullandım. KODI'de 4K dosyalar izlendiğinde yüksek bitrate değerli videolarda sorun olmadı ama KODI harici uygulamalarda sorunlar olmuştu: Donmalar, atlamalar, DTS-HD seslerin duyulmaması, Dolby Atmos seste ise (kare düşmelerine paralel olarak) senkronun kayması gibi... Üstte linkini verdiğim sayfada, bunların S905X3'lü cihazlarda olmadığı aktarılmış idi.


    Benim test ettiğim video 75-80 megabit/saniye akışlıydı ve ham 4K-bluray film dosyasıydı, tekrar encode edilmemişti. 4K-bluray disklerdeki bitrate değerleri bu noktalarda oluyor. Youtube'daki videoda ise bayağı bir uçuk (jellyfish demo) test yapılmış, 160 megabit. CCCAM PERFORMANSI İYİ OLAN 4K ENİGMA UYDU ALICISI TAVSİYE?  Açıkçası bu tür cihazların saniyede 160 megabiti kaldırıp kaldırmamasının hiçbir önemi yok. Çünkü ihtiyaç yok.


    Test eden kişi, bütün HDR10-60 fps-4K'ların hepsinde teklemeler oluyor demiş, AndroidPCTV sitesinde ise bunların olmadığı belirtiliyor:



    CCCAM PERFORMANSI İYİ OLAN 4K ENİGMA UYDU ALICISI TAVSİYE?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.