Şimdi Ara

CB Erdoğan'dan 'yeni anayasa' vurgusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CB Erdoğan'dan 'yeni anayasa' vurgusu


    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 27'inci dönem 6'ıncı yasama yılına bugün yapılan tören ve açılış toplantısıyla başladı.


    Yeni yasama yılının açılışı sebebiyle Meclis Başkanı Mustafa Şentop açılış konuşması yaptı, ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis Genel Kurulu'na hitap etti.


    Erdoğan konuşmasında yeni anayasa, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin geliştirilmesi, ekonomi ile Yunanistan ve ABD ile son yaşanan gerginliklere vurgu yaptı.



    Yeni anayasa mesajı


    TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında yeni anayasa çağrısı yapan Erdoğan, 2013 ve 2021 yıllarında yaptıkları çağrıların Türkiye’yi böyle bir kazanımla buluşturmaya yetmediğini belirterek şunları söyledi:


    "İçimizde ukde kalan bir diğer mesele de ülkemizi yeni, sivil, demokratik yöntemlerle inşa edilmiş, kapsayıcı, sade ve vizyoner bir Anayasa'ya kavuşturmaktır. Yeni dönem Meclisimizin, Türkiye'yi, hakkı olan yeni Anayasa’yla buluşturarak, darbe dönemlerinin son izini de sileceğine inanıyorum. Bunu aynı zamanda gelecek nesillere bir borcumuz, önümüzdeki dönemde gençlerimize hediye edeceğimiz en büyük kazanım olarak görüyoruz. İnsanlarımızın temel hak ve özgürlüklerini en üst seviyeye çıkartan sessiz devrimleri hayata geçirdiğimiz gibi, inşallah yeni Anayasa çalışmasını da tamamlayacağız. Türkiye’yi vesayetin, darbelerin, baskıların, zulümlerin utancından; vatandaşlarımızı kökeni, inancı, mezhebi, meşrebi, kılık-kıyafet ve kültürü sebebiyle horlanmaktan beraber kurtardık. Yeni Anayasa’yla, bu kazanımların ahdi temelini de olması gereken hale getirmek istiyoruz".



    "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini geliştireceğiz"


    Erdoğan bu dönemde, yasama ve yürütme olarak ortak gündemlerinin başında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin geliştirilmesinin olacağını belirtti.


    Bu sistemle "yasama, yürütme ve yargının kendi aralarında yıkıcı bir rekabet görünümü vermesine son verdiklerini" savunan Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde, dördüncü yılını geride bırakan yeni yönetim uygulamalarımızda elde ettiğimiz tecrübeler ışığında sistemi, eksiklerini tamamlayacak, güçlü yönlerini tahkim edecek bir anlayışla daha da geliştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.



    CB Erdoğan'dan 'yeni anayasa' vurgusu
    CB Erdoğan'dan 'yeni anayasa' vurgusubbc news türkçe
    TBMM'de yeni yasama yılı: Erdoğan'dan 'yeni anayasa' ve 'sistem değişikliği' vurgusu - BBC News Türkçe
    https://www.bbc.com/turkce/articles/cj73m490dv2o









  • ÖNCE SEÇİM. Sonra yeni anayasayı kurulacak EZİCİ ÇOĞUNLUĞUN hükümeti yapacak.

    Bu ülkenin geleceğinde siyasi ömrü bitmiş AKP'nin yeri yok. Hiç birşeye kalkışmayın. Hepsini yırtar atarız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi ilk çıkaracakları yasa internet ve sansür yasası olacak böylece sosyal medyayı kontrol altına alıp algı taktiğini daha iyi uygulayacaklar.

  • alex59 kullanıcısına yanıt

    Bir üstündeki mesajı yazan turkuvaz medyanın bot hesabı algıya başlamış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdoğan'ı kınayan liberal sol aklı anlamıyorum. 2002 seçimlerinde adamın kendi oyu %25 - 28 falandı. %7 %8 liberal solcuların oyları ve propagandaları ile bu adamı başımıza siz getirdiniz. şimdi ağlayıp şikayet ediyorsunuz.

  • hergün kanun çıkıyor zaten şuan ki anayasa 1982anayasaından alakası yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yetkiiiiii, ahh, yetki verin banaaaa! DAHA FAZLA YETKİİİİİ, YETKİ VERİİİİİİNNN!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne anayasası ya. 2017 yılında bu anayasa 82 model her yeri dökülüyor diyerek bir sürü maddeyi değiştirip referanduma sokmadınız mı? 2011'de yine değişmişti.


    Anayasa 1982 anayasası ama değişmeyen 3-5 maddesi kaldı. Yıllardır değiştirip duruyorsunuz hala yeni anayasa? Açıkça ne istiyorsa söylesin bilelim öyle yeni anayasa diye hikaye anlatmasın.

  • Bana kalırsa tekrar adaylık konusunda tartışmalar olduğu için öncelikle tekrar cumhurbaşkanı adayı olma ile alakalı bir değişiklik olur anayasada. o kısımdaki soru işaretleri giderilir.

  • Santiago Munez kullanıcısına yanıt

    Anayasayı gündeme getirmeleri tamamen algıdan başka birşey değil.Şuan isteseler bile anayasayı değiştirecek meclis çoğunluğuna sahip değiller.Hatta anayasa için referanduma gidecek kadar mecliste çoğunlukları yok.Üstelik bu durum küççük ortak ile ittifaklık kurdukları halde böyle.Eğer bugün küççük ortak muhalefetin safına geçse malum parti muhalefetin desteği olmadan tek bir kanunu bile geçiremezdi ancak küççük ortak 7 Haziran 2015'ten beri koltuk değneği vazifesi görüyor.


    Kısacası yeni anayasa söylemi tamamen anlamsız ve kamuoyuna oynama yönelik bir söylem.Dahası milletin ekonomik sıkıntılardan dolayı bu tür meseleleri düşündüğü yok.Bunlar ise ekonomide ki beceriksizliklerinin üstünü örtmek için yine 'yetkimiz az','1982 anayasası olmasa var ya Dünya'yı fethederiz' moduna girerek kendi kitlelerini 2018'de olduğu gibi kandırma peşinde...





  • 50 sene iktidarda kalsalar ülkenin adını bile değişirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elde etmediği ne yetki eksik kalmış da hala anayasa diyor.
    Demokrasiyi istiyorlarsa önce meclisin egemen olduğu yönetim şekline geri dönsün.

    Khk ile ulke yönetiyor, ağzından çıkan söz emir kabul edilip devletin tüm organları harekete geçiyor beyefendi hala tatmin olmuyor.
    Bir anayasa yapılacaksa siyasal İslamcıların olmadığı zamanda demokratik anayasa yapılır .
    Velhasıl

    https://www.youtube.com/watch?v=iVEIchfhNFc&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 2 Ekim 2022; 19:26:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru, eyalet sistemine geçmeliyiz. Hatta İstanbul seçimsiz 20 yıllığına AKP'ye verilmeli. Böylece İstanbul'un nüfus sorunu da çözülür. Tabi ki sığınmacı sorunu da.

  • Galiba süper başkanlık sistemi gelicek. YSK ve merkez bankası da cumhurbaşkanlığının emrine girerse bırakın dünyayı tüm galaxiye hükmederiz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.