Şimdi Ara

Cayma hakkı bilgilendirmesi ve sözleşme hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konuya buraya üye herkes hemen hemen karşılaşabilir diye buraya açtım herkesi bilgilendirmek ve bilgilenmek adına.

    İnternetten 4 parça ürün aldım 1 tanesini iade etmek istiyorum. Buraya kadar tamam.
    İnternet sitesinde satış sözleşmesinde cayma hakkın 7 gün yazıyor ve kargo ücreti ALICI'ya aittir yazıyor. Benim bildiğim kanunda 14 güne çıktı ve kargo ücretinin satıcıya olduğu. 175i aradım eğer sözleşmede böyleyse kabul etmiş olursunuz dediler yani kargoyu ödeyip yolla hesabına geldi. Şimdi benim anlamadığım böyle bir şey doğru olsa zaten bütün firmalar sözleşmelere aynı şeyi yazarlar kim okuyor ki sözleşmeleri? Bir de aldığım bölümde ''Bu ürünlerden arıza çıkanlar dışında iade ve değişim yapılamamaktadır'' yazıyor benim bildiğim cayma hakkında sebep göstermemiz gerekmiyor. Bunu kesin olarak anlamak için siteyi aradım kargoyu hangi firma ile yollayayım ''UPS'' ile gelmişti diye sordum kargoyu siz ödeyeceğiniz için istediğiniz firma ile yollayabilirsiniz dedi.

    Kanun değişti de haberim mi yok bayağı googleden baktım ama bulamadım.







  • Hocam ben okuyorum o yüzden ne alsam hb gibi koşulsuz iade kabul eden sitelerden alıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözleşme kanunun önüne geçemez. Kanunlar bağlayıcıdır. Geçmiş olsun. Bence önemli bir konu herkesin başına gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığınız ürünün faturasındaki iade/cayma bölümünü güzelce doldurun ups kargoyla karşıdan ödemeli yollayın iade bölümünü doldurduğunuz faturanın bir nüshası da sizde kalsın. Sonra firmayı arayın kanun ve yönetmelikte açık hüküm olduğunu sözleşmenin bunlara aykırı düzenlenemeyeceğini ürünü kabul etmedikleri takdirde tüketici hakem heyetine başvuracağınızı bildirin imkanınız varsa da telefon görüşmenizi kaydedin.. Ben avukat olarak böyle yaptım kazandım siz de yapın kazanın avukat danışma ücretini de size ayrıca fatura olarak yollarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 14 gun gecerlidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motomax'dan genelde sıkıntılı bir firma fakat uygun fiyatlı ve güzel ürün olduğu için alıyorum. Yapacak bir şey yok motosiklet ürünleri pahalı alternatif çok yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kustumize -- 13 Temmuz 2016; 20:05:45 >
  • lombardini1 kullanıcısına yanıt
    Peki hocam adamlar hukuka aykırılık yapıyorlar hani ben bunu yapsam anında cezamı keserler bu firmalar hala nasıl böyle davranabiliyor? Bu durumu 175dakiler bile bana sözleşmeyi kabul etmişsiniz dediler. Gidip kime anlatacağım devletten de onlar firma hakkında soruşturma açacak ceza kesecekler?
  • muysalp M kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğinizi yapacağım teşekkürler. Faturanın kargosu size mi ait bana mı ? :)
  • Kustumize K kullanıcısına yanıt
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/11/20131128-1.htm

    Madde 43 Cayma hakkı.

    Sözleşme içinde Madde 5 e bakarsanız detaylı olarak anlatıyor.

    Madde 77 nin bu bölümü Madde 43 hakkında ceza hükmünü açıklıyor: (3) Bu Kanunun 24 üncü, 25 inci, 27 nci, 28 inci, 29 uncu, 34 üncü, 36 ncı, 37 nci, 38 inci, 39 uncu, 41 inci, 43 üncü, 45 inci, 46 ncı maddeleri ile 31 inci maddesinin birinci, ikinci ve dördüncü, 40 ıncı maddesinin ikinci, 47 nci maddesinin üçüncü, dördüncü, beşinci, yedinci ve 50 nci maddesinin dördüncü, beşinci, altıncı, yedinci, dokuzuncu ve on birinci fıkralarında belirtilen yükümlülüklere aykırı hareket edenler hakkında aykırılığı tespit edilen her bir işlem veya sözleşme için bin Türk Lirası idari para cezası uygulanır.




  • Biz hakkımızı aradıkça onlarda kendilerini düzeltecekler. Mesafeli satış yapıyorsan ona göre davranacaksın, uymuyorsa da satış yapmıyacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kustumize K kullanıcısına yanıt
    Masraflar müvekkilden tabiki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıdaki maddeler dışından iade süreci 14 gündür.

    Cayma hakkının istisnaları

    MADDE 15 – (1) Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:

    a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

    b) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.

    c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.

    ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.

    d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.

    e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.

    f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.

    g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.

    ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.

    h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.




  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    madde 43 Ön Ödemeli Konut Satışı ile ilgili madde 48 olacak. Bide link eski mevzuata ait yenisi
    :http://www.mevzuat.gov.tr/Metin1.Aspx?MevzuatKod=1.5.6502&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=&Tur=1&Tertip=5&No=6502
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.