Şimdi Ara

Çatı onarım masrafı ihtarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba

    Benim bir problemim var ve avukat masrafları yüksek olduğundan buradan yol gösterebilecek biri/birileri olabilir diye düşündüm.

    6 daireli müstakil sayılabilecek 3 katlı bir binanın en üst katında oturuyoruz(yönetim yok). Çatı iki senedir akıtıyor ve onarılması gerekiyor. Kapı komşumuzun akıntıları arttığı için çatının onarımını istedi. Biz de bu durumdan şikayetçi olduğunuz için hakkımıza düşeni ödeyeceğimizi, diğer daire sahipleri ile tartışmalardan dolayı görüşmediğimiz için onlara çatının onarılması gerektiğini söylemesini istedik. Söylediğinde "çatı bizi ilgilendirmez, git mahkemeye ver" tepkisi almış. Çatının onarım masrafı, gelip inceleyen ustanın verdiği fiyata göre 6bini buluyor. Biz iki kişi olarak bu masrafın tümünü yüklenmek istemiyoruz. Ayrıca çatının onarımını yaptığımız da onların bizim rızamız olmadan çatı da işlem yapıldı diyerek dava etme hakları doğuyor. Bu kozu da onlara vermek istemiyoruz. Avukatla dava açılsa çatı masrafı kadar masraf çıkacak. Diğer hak sahiplerinden, kanunen ödemeleri gereken tutarları nasıl alabiliriz. (Bir kişinin 3 daire hakkı, diğer daireler tek kişi üzerine) Umarım sorunumu açıklayabilmişimdir. Karadeniz'de yağmurlu gün sayısı fazla olduğu için sorunu bir an önce çözmem gerekiyor.

    Yardımcı olabilecek birisi/birileri umarım vardır. İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kat mülkiyeti kanunu madde 19 gereği tespit davası açılacak ardından onarım yapılacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim. Peki nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Adliyenin kapısından bir tek temiz kağıdı almaya girdiğim için süreci nasıl başlatacağımı bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bıyıklı. kullanıcısına yanıt
    Sulh hukuk mahkemesine hitaben yazacaksınız . İnternette örnek dilekçeler vardır. Daha fazla yardım için avukat desteği almalısınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.