Şimdi Ara

CAT6 Network Kablosu Önerisi (En Kaliteli Markalar Hangileri?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
5
Favori
79.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzak mesafe kablosuz ağ paylaşımı için bir proje içerisindeyim. Aslında mesafe çok değil, sadece 200-250 metre kadar fakat araya bir bina, daha doğrusu bir çatı giriyor. Amacım sadece internet paylaşımı değil, aynı zamanda hızlı ve sağlıklı çalışan bir ağ bağlantısı kurmak. Bu nedenle çift taraflı kullanmak üzere iki adet TP-LINK TL-WA7510N 5GHz 150Mbps Outdoor Wireless Access Point siparişi verdim ve gelmesini bekliyorum. Bu cihazları çatıya yerleştireceğim için kullanacağım network kablosu biraz uzun olacak, yani her biri için 40 ila 50 metre arasında kablo kullanacağım. Mesafe uzadıkça bağlantı kalitesinin zayıfladığını biliyorum. Hem bu yüzden, hem de bu cihazlar elektrik beslemesini de network kablosu üzerinden yaptığından kaliteli bir CAT6 kablo almak istiyorum.

    Proje üstünde çalışırken de bir başlık açıp fikirlerinizi alacağım fakat proje üstünde çalışmaya başlamadan önce önereceğiniz bir CAT6 kablo markası var mıdır? Nelere dikkat etmem gerekir? En iyi verimi hangi marka CAT6 kablo ile alırım? Kısacası size göre en iyi CAT6 kablosu markaları hangileridir?







  • slm. Keşke hızlı local bir ağ için tp7510 yerine ubiquiti nsm5 kullansaydın. Bu arada 50 metrede cihazları çalıştırmak için bence cat5 kablo kullan çatıya ayrıca 220 elektrik çek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Arkadaşlar uzak mesafe kablosuz ağ paylaşımı için bir proje içerisindeyim. Aslında mesafe çok değil, sadece 200-250 metre kadar fakat araya bir bina, daha doğrusu bir çatı giriyor. Amacım sadece internet paylaşımı değil, aynı zamanda hızlı ve sağlıklı çalışan bir ağ bağlantısı kurmak. Bu nedenle çift taraflı kullanmak üzere iki adet TP-LINK TL-WA7510N 5GHz 150Mbps Outdoor Wireless Access Point siparişi verdim ve gelmesini bekliyorum. Bu cihazları çatıya yerleştireceğim için kullanacağım network kablosu biraz uzun olacak, yani her biri için 40 ila 50 metre arasında kablo kullanacağım. Mesafe uzadıkça bağlantı kalitesinin zayıfladığını biliyorum. Hem bu yüzden, hem de bu cihazlar elektrik beslemesini de network kablosu üzerinden yaptığından kaliteli bir CAT6 kablo almak istiyorum.

    Proje üstünde çalışırken de bir başlık açıp fikirlerinizi alacağım fakat proje üstünde çalışmaya başlamadan önce önereceğiniz bir CAT6 kablo markası var mıdır? Nelere dikkat etmem gerekir? En iyi verimi hangi marka CAT6 kablo ile alırım? Kısacası size göre en iyi CAT6 kablosu markaları hangileridir?

    bence cihaza elektrik ethernet için biraz fazla olabilir..Bağlantıda sıkıntılar yaşanabilir poe için.En garanti yol cihaza kadar elektrik hattı çekmek..




  • Öneri için teşekkür ederim pvp_headshot, fakat zaten cihazın en çok vurgulanan özellikleri arasında geçiyor ethernet hattı üstünden elektrik beslemesi ve çatıya kadar elektrik hattı çekilmesine gerek olmaması yapabilmesi. Ben de bu özelliğinden faydalanmak istiyorum, fakat verim alamazsam zahmetli de olsa elektrik hattı çekerim tabii ki. Bu arada zaten 9V akım ile beslendiği için çok fazla olacağını sanmıyorum. Bu arada en iyi verim için kablo öneriniz var mı?
  • cihaz 9 volt değil 12 volt gerilimle çalışır ve yaklaşık 1 amper akım çeker. Bu kadar uzun metrajda kablod kablo kesiti yetersiz olduğu için hem gerilim düşer hemde gerekli akım taşınamaz. Cihazın yanında verilen ücretsiz poe adaptör pasif bir poe olduğu için sorun yaşanıyor. Harici yüksek gerilimli bir aktif poe ile sorun olmaz.
  • kablo markalarından pek fazla anlamam...bende şuan 5210g kullanıyorum .Cihaz çatıda duruyor.POE üzerinden kablo 15 metre şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşatmadı...tabi sizin için olay biraz daha farklı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit

    slm. Keşke hızlı local bir ağ için tp7510 yerine ubiquiti nsm5 kullansaydın. Bu arada 50 metrede cihazları çalıştırmak için bence cat5 kablo kullan çatıya ayrıca 220 elektrik çek.


    Utkan mesajını okumadan önce Ubiquiti NSM5 gibi bir cihazın varlığından hiç haberim bile yoktu, fakat mesajından sonra incelediğimde gördüm ki cihaz oldukça pahalı ve zaten böyle bir proje için bu kadar bütçe ayıramazdım. Gittigidiyor'un %10 Axess Chip Para kampanyasıyla TP-Link 7510'un tanesi 170 TL'ye geldi bana. Oysa senin önerdiğin cihazın fiyatı 500 TL'den fazla ki iki tane aldığımda 1000 TL'yi geçer. Hatta ben TP-Link 5210 almayı düşünüyordum ki son andaki bir fırsat sayesinde TP-Link 7510 aldım iki tane. Bu cihazlarla ilgili çok fazla yorum okumadım, sanırım daha çok zaman olmadı piyasaya çıkalı, ancak TP-Link 5210'un üst versiyonu olduğuna ve 5GHz'de çalıştığına göre daha verimli olacağını düşünüyorum. Bu arada bu cihazlardan en iyi verim almak için CAT5 değil CAT6 kablo kullanmak gerektiğinin birçok yerde ısrarla tavsiye edildiğini gördüm, senin tavsiyen neden CAT5 kablo kullanmak oldu bilmiyorum. Çatıya olan mesafe biraz fazla olduğu için ve çatılardan birisi bana ait olmadığı için 220V elektrik çekmem ise çok zor görünüyor..

    quote:

    Orijinalden alıntı: pvp_headshot

    kablo markalarından pek fazla anlamam...bende şuan 5210g kullanıyorum .Cihaz çatıda duruyor. POE üzerinden kablo 15 metre şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşatmadı...tabi sizin için olay biraz daha farklı


    pvp_headshot TP-Link 7510, 5210'a göre ekstra özellikler içeriyor ve bu özelliklerin arasında en çok vurgulananı ise POE üzerinden ethernet kablosuyla 60 metreye kadar elektrik akımı imkanı. Zaten kaliteli kablo arayışımın nedenlerinden birisi de bu özelliğinden en verimli şekilde faydalanabilmek. TP-Link 7510 ile ilgili tanıtımları okuduğum zaman ilk önce 150Mbps ve 5GHz olduğunun, hemen arkasından da ethernet üzerinden 60 metreye kadar elektrik alabildiğinin vurgulandığını görüyorum. Biraz da bu nedenle 5210 yerine 7510'u tercih ettim. Fakat bu konuda 7510'un 5210'a göre geliştirilmiş bir özelliği var mıdır bilmiyorum. 5210'un tanıtımlarında bu konuyla ilgili olarak yapılan açıklama nedir? Cihazın özellikleriyle ilgili olarak yazılan değerlerden hangisi bu konuda bilgi içerir bilemiyorum, siz biliyor musunuz?

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanalgac

    Merhaba Özgür,

    Kaliteli bir kablo kullanmak istiyor isen HCS marka Cat6 Kablo Alacaksın. Neredesın Bilmiyorum fakat milsoftas den temin edebilirsin. web adreslerihttp://www.milsoftas.com.tr/ kolay gelsin.



    Öneri için çok teşekkür ederim hakanalgaç, siteyle iletişim kurarak bulunduğum bölgede nerden temin edebileceğimi öğreneceğim. Fakat bu linkteki ürünlere baktığım zaman çok fazla kablo çeşiti görünüyor. Benim ihtiyacım için en uygun/doğru seçim hangisidir aceba?

    quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit

    cihaz 9 volt değil 12 volt gerilimle çalışır ve yaklaşık 1 amper akım çeker. Bu kadar uzun metrajda kablod kablo kesiti yetersiz olduğu için hem gerilim düşer hemde gerekli akım taşınamaz. Cihazın yanında verilen ücretsiz poe adaptör pasif bir poe olduğu için sorun yaşanıyor. Harici yüksek gerilimli bir aktif poe ile sorun olmaz.


    Bilgilendirme ve öneri için teşekkürler Utkan, fakat Chip Online'ın bu linkte yer alan yazısında "TP-LINK'in yeni outdoor access point'i ethernet hattı üzerinden sağlanan 9 voltluk güç ile çalışıyor ve kutunun içerisinden çıkan aparat ile elektrik prizinden uzağa kurulabiliyor, böylece prizden bağımsız esnek konumlandırma sağlanabiliyor." şeklinde tanıtılmış. Orda yanlış bir bilgilendirme mi söz konusu yoksa siz başka bir cihazla karıştırıyor olabilir misiniz? POE ve POE adaptörler hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Pasif ya da aktif olmasından kastettiğiniz nedir Harici yüksek gerilimli POE adaptörü nerden temin edebilirim ve önerdiğiniz bir marka/model var mıdır?

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanalgac

    Merhaba,

    Ofis içerisinde kullacaksanız Utp kablo Kullanmanız gerekir... Fakat Bina dısından kablo cekecekseniz bunun FTP kablo olması gerekir. Ftp Kablolarda Topraklama yapıldıgından kablo uzerinde olusancak olan ve tasınan datanın kaybolmaması icin dıs etkenlerden gelen empedansı sıfırlamak icin topraklama yapılır.. Bu konuda HCS Ürünlerine Kesinlikle Güvene bilirsiniz. Bu Ürünlerin detaylarınıhttp://www.milsoftas.com.tr/hcs.html den veya http://www.milsoftas.com.tr ana sayfasındaki video yu izleyerek fikir elde adebilirsiniz. Milsoft A.Ş. bu Ürünlerde TOPTAN satış yapar. Son Kullanıcı Satısı Yoktur. Fakat Bayilerine Yönlendirecektir. Kesinlikle DATAKABLOSUNDA HCS marka kullanmanızı tavsiye ederim.... KOlay Gelsin.....


    Hakan Bey aslında ofis içerisinden başlayıp bina dışına taşacak ve çatıya kadar devam edecek. Fakat toplam uzunluğun %80'i dışarda kalacağı için FTP kablo seçmek daha mantıklı sanırım.. Yaşadığım bölgede HSC ürünlerini satan bir bayi bulmaya çalışacağım fakat eğer yoksa önerebileceğiniz başka alternatif markalar var mıdır?

    Mesajımla ilgilenen tüm arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum ve ayrıca birkaç soru daha sormak istiyorum.

    Cihaz hakkındaki değerlendirmeleri okuduğum bir yazıda 5GHz'de çalışmasının hem avantaj hem de dezavantaj olduğundan bahsediliyordu. Avantajı daha geniş kapsama alanı ve etraftaki diğer sinyallerin kirliliğinden etkilenmemesi olarak açıklanırken 2.4 GHz olan Wi-Fi sinyalleri görmeyecek olmasının dezavantajı olduğundan bahsediliyordu. Bu doğru mudur? Yani etrafta 2.4 GHz yayın yapan diğer Wi-Fi sinyalleri bu cihazla göremeyecek miyim? Eğer doğruysa, ürünün harici anten girişine bu linkteki gibi 2.4 Ghz bandında çalışan bir anten taksam aynı zamanda 2.4GHz olan diğer Wi-Fi sinyalleri de görebilir miyim? Elbette önceliğim ev ile ofis arasında ağ bağlantısı kurmak fakat etrafımda çok fazla sayıda cafe/bar var ve onların Wi-Fi sinyallerini de yakalamak ve ofisteki internet bağlantısında bir sorun olduğunda diğer sinyallerden de faydalanabilmek istiyorum.. Yani bir şekilde hem 5Ghz hem de 2.4Ghz olan Wi-Fi sinyallerini yakalamam mümkün müdür?

    Ayrıca cihazın PoE özelliğinden faydalanarak ethernet üstünden besleme yapabilmek için ADSL modemimdeki 4 ethernet portuntan birisini kullanmam yeterli olacak mıdır yoksa Switch ya da benzeri herhangi bir aparat kullanmaya mı ihtiyacım olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 20 Mart 2012; 0:58:19 >




  • Arkadaşlar sorularımın hiçbirisine yanıt yok mu?.. :/ Bu soruların cevabı benim için çok önemli..
  • Yahu network uzmanı arkadaşlar nerelerdesiniz?.. Bütün sorularımın yanıtına çok ihtiyacım var fakat en azından aşağıdaki soruma bir yanıt alabilirsem çok memnun olacağım..

    Cihaz hakkındaki değerlendirmeleri okuduğum bir yazıda 5GHz'de çalışmasının hem avantaj hem de dezavantaj olduğundan bahsediliyordu. Avantajı daha geniş kapsama alanı ve etraftaki diğer sinyallerin kirliliğinden etkilenmemesi olarak açıklanırken 2.4 GHz olan Wi-Fi sinyalleri görmeyecek olmasının dezavantajı olduğundan bahsediliyordu. Bu doğru mudur? Yani etrafta 2.4 GHz yayın yapan diğer Wi-Fi sinyalleri bu cihazla göremeyecek miyim? Eğer doğruysa, ürünün harici anten girişine bu linkteki gibi 2.4 Ghz bandında çalışan bir anten taksam aynı zamanda 2.4GHz olan diğer Wi-Fi sinyalleri de görebilir miyim? Elbette önceliğim ev ile ofis arasında ağ bağlantısı kurmak fakat etrafımda çok fazla sayıda cafe/bar var ve onların Wi-Fi sinyallerini de yakalamak ve ofisteki internet bağlantısında bir sorun olduğunda diğer sinyallerden de faydalanabilmek istiyorum.. Yani bir şekilde hem 5Ghz hem de 2.4Ghz olan Wi-Fi sinyallerini yakalamam mümkün müdür?




  • merhaba özgür bey,

    yukarıdaki yazınıza istinaden %80 kablonuz bina dısından gidecek ise kesinlikle ftp bir kablo kullanmaniz en dogrusu. yanlız ftp kabloları patch panellde topraklamasını yapmanız gerekir buna dikkat edin.... hakan arkadasımızın vermiş oldugu bilgiler dogru olup vermiş oldugu linkteki ürünleri inceledigimizde senin ihtiyarcını karsılayacak olan kablo kodu nedir ama linkini atayım sen sor...
    http://www.milsoftas.com.tr/bakir-kablolar.html dan HCS DataLink 250 Kategori 6 Yatay Kablolar altında 4 sıradaki U/FTP kablo kesinlikle senin icin en dogru olanı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi googlelarakipadam -- 23 Mart 2012; 15:36:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Arkadaşlar sorularımın hiçbirisine yanıt yok mu?.. :/ Bu soruların cevabı benim için çok önemli..

    nsm5 ebay üzerinden alırsan 190-200 tl kargo dahil. Yok tr den alırsan 230-250 tl. Arası fiyatla satılıyor. 7510 un gayet güzel işini yapacağından şüphem yok. Ama dediğim gibi local ağ daki hız önemliyse nsm5 cok daha iyi olurdu. Örn. 5210g çok rahat 22 mbit net taşımasına rağmen local ağda 10-11 mbit hızı geçemiyor. Pasif poe li ürünlerde eğer mesafe uzaksa cihaza gerekli enerjiyi mümkün olduğunca kalın kesitli kablolarla taşımak lazım. Örn. Cat-6 kaliteli bir kablonun kesiti 0.50 mm2 dir. Buda 40-50 metre gibi mesafelerde çok fazla gerilim düşümü yaratır. Ayrıca bu kablolar pahalıdır. Cihaza data için çekeceğin cat-5 kablonun yanında enerji için 2*0.75 hatta 2*1 gibi ayrıca bir ttr kablo çeker ve 12 voltu taşırsan gerilim kaybın daha az ve kablo maliyetinde daha az olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Yahu network uzmanı arkadaşlar nerelerdesiniz?.. Bütün sorularımın yanıtına çok ihtiyacım var fakat en azından aşağıdaki soruma bir yanıt alabilirsem çok memnun olacağım..

    Cihaz hakkındaki değerlendirmeleri okuduğum bir yazıda 5GHz'de çalışmasının hem avantaj hem de dezavantaj olduğundan bahsediliyordu. Avantajı daha geniş kapsama alanı ve etraftaki diğer sinyallerin kirliliğinden etkilenmemesi olarak açıklanırken 2.4 GHz olan Wi-Fi sinyalleri görmeyecek olmasının dezavantajı olduğundan bahsediliyordu. Bu doğru mudur? Yani etrafta 2.4 GHz yayın yapan diğer Wi-Fi sinyalleri bu cihazla göremeyecek miyim? Eğer doğruysa, ürünün harici anten girişine bu linkteki gibi 2.4 Ghz bandında çalışan bir anten taksam aynı zamanda 2.4GHz olan diğer Wi-Fi sinyalleri de görebilir miyim? Elbette önceliğim ev ile ofis arasında ağ bağlantısı kurmak fakat etrafımda çok fazla sayıda cafe/bar var ve onların Wi-Fi sinyallerini de yakalamak ve ofisteki internet bağlantısında bir sorun olduğunda diğer sinyallerden de faydalanabilmek istiyorum.. Yani bir şekilde hem 5Ghz hem de 2.4Ghz olan Wi-Fi sinyallerini yakalamam mümkün müdür?

    7510g 2.4 ghz çalışmaz. Yani anten takman çözüm diil. Hem 2.4 hemde 5 ghz çalışan engenious un bir modeli var diye hatırlıyorum bir araştır istersen. Linklerde 5 ghz her zaman avantajlıdır. Ama madem 2.4 ghz de lazım dersen 2.4 ghz performanslı cihazlar kullan. Örn. Ubiquiti bulletm2hp yada picostationm2hp gibi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Arkadaşlar uzak mesafe kablosuz ağ paylaşımı için bir proje içerisindeyim. Aslında mesafe çok değil, sadece 200-250 metre kadar fakat araya bir bina, daha doğrusu bir çatı giriyor. Amacım sadece internet paylaşımı değil, aynı zamanda hızlı ve sağlıklı çalışan bir ağ bağlantısı kurmak. Bu nedenle çift taraflı kullanmak üzere iki adet TP-LINK TL-WA7510N 5GHz 150Mbps Outdoor Wireless Access Point siparişi verdim ve gelmesini bekliyorum. Bu cihazları çatıya yerleştireceğim için kullanacağım network kablosu biraz uzun olacak, yani her biri için 40 ila 50 metre arasında kablo kullanacağım. Mesafe uzadıkça bağlantı kalitesinin zayıfladığını biliyorum. Hem bu yüzden, hem de bu cihazlar elektrik beslemesini de network kablosu üzerinden yaptığından kaliteli bir CAT6 kablo almak istiyorum.

    Proje üstünde çalışırken de bir başlık açıp fikirlerinizi alacağım fakat proje üstünde çalışmaya başlamadan önce önereceğiniz bir CAT6 kablo markası var mıdır? Nelere dikkat etmem gerekir? En iyi verimi hangi marka CAT6 kablo ile alırım? Kısacası size göre en iyi CAT6 kablosu markaları hangileridir?

    Selam, projenizin ve cihaz tercihinizin detayına girmeyeceğim, kablo sormuşsunuz. Kabloda lider AMP dir. Ben AMP cat6 utp kablo ile 80 mt de Ceragon access pointi POE olarak çalıştırıyorum senelerdir. Ayrı elektriğe, FTP ye gerek duymadım, problem de yaşamadım. Gereksiz masraf yapmayın. Sorun yaşarsanız alternatif ne yapabilirim diye bakarsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: googlelarakipadam

    merhaba özgür bey,

    yukarıdaki yazınıza istinaden %80 kablonuz bina dısından gidecek ise kesinlikle ftp bir kablo kullanmaniz en dogrusu. yanlız ftp kabloları patch panellde topraklamasını yapmanız gerekir buna dikkat edin.... hakan arkadasımızın vermiş oldugu bilgiler dogru olup vermiş oldugu linkteki ürünleri inceledigimizde senin ihtiyarcını karsılayacak olan kablo kodu nedir ama linkini atayım sen sor...
    http://www.milsoftas.com.tr/bakir-kablolar.html dan HCS DataLink 250 Kategori 6 Yatay Kablolar altında 4 sıradaki U/FTP kablo kesinlikle senin icin en dogru olanı.

    Merhaba googlelarakipadam, bilgi ve öneriler için çok teşekkür ederim. Gerçekten de Google'a rakip olduğunu düşünüyorum, Çünkü Google'ın altını üstüne getirmeme rağmen kullanmam gereken kablonun hangisi olduğuyla ilgili tatmin edici bir bilgiye ulaşamamıştım ;)

    FTP kabloların patch panelde topraklamasını yapmakla neyi kastediyorsunuz? Bu topraklamayı nasıl yapabilirim? Kablolardan birisini elektrik şebekesindeki toprak hattına mı bağlayacağım? Topraklamanın ne şekilde yapılacağı konusunda bir bilgi alabilirsem çok memnun olacağım, teşekkürler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit
    nsm5 ebay üzerinden alırsan 190-200 tl kargo dahil. Yok tr den alırsan 230-250 tl. Arası fiyatla satılıyor. 7510 un gayet güzel işini yapacağından şüphem yok. Ama dediğim gibi local ağ daki hız önemliyse nsm5 cok daha iyi olurdu. Örn. 5210g çok rahat 22 mbit net taşımasına rağmen local ağda 10-11 mbit hızı geçemiyor. Pasif poe li ürünlerde eğer mesafe uzaksa cihaza gerekli enerjiyi mümkün olduğunca kalın kesitli kablolarla taşımak lazım. Örn. Cat-6 kaliteli bir kablonun kesiti 0.50 mm2 dir. Buda 40-50 metre gibi mesafelerde çok fazla gerilim düşümü yaratır. Ayrıca bu kablolar pahalıdır. Cihaza data için çekeceğin cat-5 kablonun yanında enerji için 2*0.75 hatta 2*1 gibi ayrıca bir ttr kablo çeker ve 12 voltu taşırsan gerilim kaybın daha az ve kablo maliyetinde daha az olur.

    Utkan önceliğim interneti paylaştırmak olsa da local ağdaki hız da benim için önemsiz değil. Eğerki bu fiyata temin edebileceğimden haberdar olsaydım kesinlikle ebay üzerinden onu sipariş ederdim. Ancak TP-Link 7510'u almış bulunduk.. Hatta 5210G'yi alıyordum ki son anda 7510G'den haberdar oldum ve üst modelini almış oldum. Artık başka bir uygulamada senin önerdiğin cihazı kullanmaya çalışırım. Bir de 22 mbit net taşımasına rağmen local ağda 10-11 mbit hızı geçememe konusundaki değerlendirmeni 5210G'ye göre yapmşsın, test etme deneyimin hiç oldu mu bilmiyorum fakat belki 7510G daha iyi bir performans verebilir 5210G'ye göre ne dersin? Sonuçta cihaz 5Ghz'de çalışıyor ve 150Mbps.

    Ben şu anda fizibilite çalışmasındayım, uygulamaya henüz geçmedim. Uygulamaya geçmeden önce cihazlardan kablolara kadar en doğru ve uygun olanını almak ve sonradan pişman olmamak istiyorum, o nedenle bu başlığı açtım ve sorular yağdırıyorum. Forumun bu bölümünde birçok mesajını gördüm, asıl uygulamaya geçtiğim zaman ayrıca bir başlık açacağım sanırım orda da desteğine ihtiyacım olacak ve sık sık başını ağrıtacağım, umarım bilgilerini ve önerilerini benimle paylaşmaya devam edersin.

    Pasif POE derken kastettiğin nedir? Ürünün yanında verilen aparatla ilgili olduğundan eminim fakat bu aparatın yerine kullanabileceğim daha iyi alternatifler var mıdır? Cihazı koyacağım çatı başkasına ait olduğu için oraya kadar elektirik çekmek istemiyorum. Aslında çatının hemen altında tanıdık bir arkadaşın cafesi var, onun prizinden de alabilirim elektriği fakat bu sefer prizle işi olduğu için birileri bizim fişi zaman zaman çekebilir ve sık sık sorun yaşarım diye düşündüğümden bunu yapmak istemedim. Pasif POE ile 80 metreye kadar sorunsuz elektirik taşıdığını söyleyen arkadaşlar olmuş. Benim maksimum 40 metre olacak gibi görünüyor, üstelik piyasadaki en kaliteli CAT6 kablolardan birisini kullanmayı planlıyorum, buna rağmen pasif POE yerine elektriği direk çekmemi öneriyor musun? 12V için CAT6 kablo kalınlığı yeterli değil mi? Bu arada herşeyden önemlisi cihazda elektrik için ayrıca bir giriş yok, ethernet ve harici anten girişi görünüyor, bir de sanırım topraklama için gerekli olan bir giriş var. Elektriği cihaza kadar götürsem bile nasıl kullanabilirim? Çok soru sorduğumun farkındayım fakat bir yanıt alabilirsem çok memnun olacağım, teşekkürler..

    quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit
    7510g 2.4 ghz çalışmaz. Yani anten takman çözüm diil. Hem 2.4 hemde 5 ghz çalışan engenious un bir modeli var diye hatırlıyorum bir araştır istersen. Linklerde 5 ghz her zaman avantajlıdır. Ama madem 2.4 ghz de lazım dersen 2.4 ghz performanslı cihazlar kullan. Örn. Ubiquiti bulletm2hp yada picostationm2hp gibi.


    Bilgi için teşekkürler Utkan, önceliğim ofis ile ev arasındaki en sorunsuz ve sağlıklı bağlantıyı kurmak, bu bakımdan cihazın 5GHz olması sanırım bir avantaj. Aslında 2.4GHz sinyalleri yakalamak şart olmamakla birlikte etrafımda çok fazla cafe & bar tarzı mekan var ve neredeyse hepsinin Wi-Fi şifrelerini biliyorum ve olaki ofisteki bağlantıda bir sorun olursa etrafımdaki bu bağlantılardan faydalanabilirim diye düşünmüştüm. Artık onlara bir 5Ghz çalışan Access Point hediye ederim yakalamak için Wi-Fi sinyallerini ;) Bu arada 7510G'yi sipariş ettiğim ve elime ulaştığından başka bir cihaz düşünmek için çok geç, yine de teşekkür ederim önerin için..

    Edit: Uygulamayı yapacağım iki nokta arasındaki mesafe 200-250 metre kadar, arada bina yok fakat mesafenin tam ortasında bir yerde araya giren bir çatı var. Hatta çatının nerdeyse sadece ucundan ötürü göremiyorum diğer noktayı. Çatının araya giren bir binaya göre daha az engel olacağını düşünüyorum, yanılıyor muyum? Sadece öngörü olarak fikrinizi almak istiyorum; bu koşullar altında verimli bağlantı kurabileceğimi düşünüyor musun? Teşekkür ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 26 Mart 2012; 15:55:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seuaz
    Selam, projenizin ve cihaz tercihinizin detayına girmeyeceğim, kablo sormuşsunuz. Kabloda lider AMP dir. Ben AMP cat6 utp kablo ile 80 mt de Ceragon access pointi POE olarak çalıştırıyorum senelerdir. Ayrı elektriğe, FTP ye gerek duymadım, problem de yaşamadım. Gereksiz masraf yapmayın. Sorun yaşarsanız alternatif ne yapabilirim diye bakarsınız.

    Bilgi ve öneri için çok teşekkürler seuaz, dikkate alacağım ve AMP marka kablolar seçeneklerim arasında olacak. Ancak kabaca yaptığım bir araştırmaya göre çok pahalı görünüyor, HCS'den bile pahalı gibi sanki.. Eğer bir yanlışlık yoksa bazı sitelerde metresi için 5-6 TL falan yazıyordu. Tabii mesafe fazla olunca maaliyet de çok daha fazla oluyor. Siz nereden temin etmiş ve ne kadara almıştınız AMP marka CAT6 kabloyu hatırlıyor musunuz? Teşekkürler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    quote:

    Orijinalden alıntı: seuaz
    Selam, projenizin ve cihaz tercihinizin detayına girmeyeceğim, kablo sormuşsunuz. Kabloda lider AMP dir. Ben AMP cat6 utp kablo ile 80 mt de Ceragon access pointi POE olarak çalıştırıyorum senelerdir. Ayrı elektriğe, FTP ye gerek duymadım, problem de yaşamadım. Gereksiz masraf yapmayın. Sorun yaşarsanız alternatif ne yapabilirim diye bakarsınız.

    Bilgi ve öneri için çok teşekkürler seuaz, dikkate alacağım ve AMP marka kablolar seçeneklerim arasında olacak. Ancak kabaca yaptığım bir araştırmaya göre çok pahalı görünüyor, HCS'den bile pahalı gibi sanki.. Eğer bir yanlışlık yoksa bazı sitelerde metresi için 5-6 TL falan yazıyordu. Tabii mesafe fazla olunca maaliyet de çok daha fazla oluyor. Siz nereden temin etmiş ve ne kadara almıştınız AMP marka CAT6 kabloyu hatırlıyor musunuz? Teşekkürler..

    selamlar,
    biz global indirimle alıyoruz AMP ürünlerini. Net rakam vermem doğru olmaz bu yüzden ama CAT6 UTP LSZH kablonun metresini 0.5 $ dan aşağıda alıyoruz diyebilirim.

    HCS nin bakır değil ama fiber patch cordlarını da kullanıyorum projelerimde, şu ana kadar problem çıkartmadığını söyleyebilirim.
    Bakırda ise tüm projelerimizde amp kullanma mecburiyeti olduğu için denemedim HCS yi ama sorun yaşatmaz, içiniz rahat olsun, alın kullanın.




  • slm. Sanırım benim söylediğimi tam anlamadın. Cihazın yanına 220volt elektrik çekmiyeceksin normalde cihazın poe adaptörünü koyucağın yere adaptörü koy. Adaptörün kablosunu ortadan kes. 40 metre 2*0.75 yada 2*1 ttr yi araya ekleme yap ve cihaza çekeceğin 40 metre cat5 in yanında bu kabloyuda cihaza çıkar. Kabloları birbirine bantlayarak işi kolaylaştırabilirsin. Cihazın yanına poe adaptörü koy aşağıdan gelen cat5 i ve 12 volt kablosunu poe ye gir poe den kısa bir kablo ile cihaza gir. Pasif poe giriş voltajı ne ise ki 7510 da 12 volt dur çıkış dada aynı voltajı verir. Aktif poe giriş voltajı yüksektir örn. 24 volt - 48 volt arası çıkıştada yine bir aparatla voltaj cihazın istediği seviyeye çekilir. Voltaj düştükçe taşımak zorlaşır kablo kesitlerinin kalınlaşması gerekir. Sorun bu.
    Engelin sorun çıkaracağını sanmam umarım ağ hızıda istediğin gibi olur. Sen yapınca bizde öğreniriz sayende. Selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seuaz
    selamlar,
    biz global indirimle alıyoruz AMP ürünlerini. Net rakam vermem doğru olmaz bu yüzden ama CAT6 UTP LSZH kablonun metresini 0.5 $ dan aşağıda alıyoruz diyebilirim.

    HCS nin bakır değil ama fiber patch cordlarını da kullanıyorum projelerimde, şu ana kadar problem çıkartmadığını söyleyebilirim.
    Bakırda ise tüm projelerimizde amp kullanma mecburiyeti olduğu için denemedim HCS yi ama sorun yaşatmaz, içiniz rahat olsun, alın kullanın.


    Global indirimden kastettiğiniz nedir bilmiyorum fakat gerçekten çok ucuza alıyormuşsunuz.. Yaptığım fiyat araştırmalarına göre HCS'den bile daha ucuza geliyor ki o fiyata bulabilsem hiç affetmez AMP alırdım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    quote:

    Orijinalden alıntı: seuaz
    selamlar,
    biz global indirimle alıyoruz AMP ürünlerini. Net rakam vermem doğru olmaz bu yüzden ama CAT6 UTP LSZH kablonun metresini 0.5 $ dan aşağıda alıyoruz diyebilirim.

    HCS nin bakır değil ama fiber patch cordlarını da kullanıyorum projelerimde, şu ana kadar problem çıkartmadığını söyleyebilirim.
    Bakırda ise tüm projelerimizde amp kullanma mecburiyeti olduğu için denemedim HCS yi ama sorun yaşatmaz, içiniz rahat olsun, alın kullanın.


    Global indirimden kastettiğiniz nedir bilmiyorum fakat gerçekten çok ucuza alıyormuşsunuz.. Yaptığım fiyat araştırmalarına göre HCS'den bile daha ucuza geliyor ki o fiyata bulabilsem hiç affetmez AMP alırdım..

    Selam,
    Çalıştığım şirket tüm dünyada 32 ülkede faaliyet gösteren büyük bir grup. AMP ile genel bir anlaşma yapılıyor bu nedenle. Bu fiyatları Türkiyede bankalar harici alabilecek firma yoktur diyebilirim.
    Mesela Cisco'da bu şekilde. Aldığımız discountları Türkiye'de alan yok diyebilirim:)
    Siz HCS alın, içiniz rahat olsun. Acil durumlarda AMP stoklarında arafığım ürün olmadığında ben de fiberde tercih ediyorum. Bakırda alabilecek olsam alırdım.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.