Şimdi Ara

Cat6 kabloyu vdsl hat için kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Evin içerisinde modemin yerini değiştireceğim, değiştirmişken de kabloyu da yenileyim istedim. Tamamen ekleme yapılmamış bir kablolama yapacağım. Yaklaşık 27 metre kablo ihtiyacım vardı bende 30 metre CAT6 23 Awg kablo satın aldım. Kabloyu giriş kattaki telefon kutusuna doğrudan bağlamaya çalışacağım. Bunun için krone bıçağı ve network pensesi de satın aldım. CAT6 kablonun içerisinde bazı renklerin kalın bazılarının da ona nazaran ince olduğunu duymuştum. Hangi renkleri kullanmalıyım arkadaşlar? Şuan klasik telefon kablosu ile bağlı ve 3 ek var. Hat değerlerini de aşağıya atıyorum. Bu arada değerlerin zaten iyi tarzında bir şey diyecek olan olursa sebebini zaten yukarıda anlattım bir de ekstradan tt'ye kontratım bittiği anda 100 mbit farklı bir servise geçeceğim. Yani limitlerde kalsın istemiyorum hat değerleri. Kopma sorunu falan olmasın derdim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi forumlar..
    Cat6 kabloyu vdsl hat için kullanma



  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Gözümden kaçmış sanırım. Fakat benim bir sorum daha olacaktı. Bu teller arasında hiç mi fark yok? Birde bazı yerlerde 4 teli 2 şerli birbirine dolayıp çaktıklarını falan görmüştüm önceden. Bende o şekilde mi yapmalıyım sizce? Yoksa daha da batırır mı o durum
  • Normal bağlayın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mavi-Mavi beyaz kablo çiftini kullandım. Krone bıçağı ile direk telekom kutusuna bağladım. Kablonun diğer ucuna da 2 pin telefon soketi çaktım pense ile. Modem üzerinden baktığımda download ve upload hızı hiç değişmedi. Fakat speedtest'te test ederken upload artık daha stabil. İleride 100 mbit'e geçtiğimde şuanki sistem ile interneti daha performanslı bir şekilde kullanacağımı düşünüyorum. Onun haricinde dediğim gibi bir fark oluşmadı normal telefon kablosuna göre. Yorumların için teşekkür ederim @Oldskool
  • Hızı her yükselttiğinizde Ulaşılabilir hız düşecektir, tahmini değerlendirmem hattınız 75mb süper destekler ama 100mb' yükseltirseniz biraz siz sıkıntı yaşarsınız gibi, önceliğiniz 75mb olsun sonrasında 100ü deneyin
  • yeniceli2001 Y kullanıcısına yanıt
    Hadi ya. 120 falan ulaşılabilir de 100 Mbit almaz mı sizce? Cat6 çekme sebebimde ileride kopma falan olursa onu önlemekti zaten. Peki 100 mbit alanların ulaşılabilir hızları kaç oluyorCat6 kabloyu vdsl hat için kullanma o halde?
  • modeme gelecek internet sinyali için cat6 kullanman gereksiz olmuş. adsl veya vdsl için normal telefon kablosu yeterli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluelizard17 kullanıcısına yanıt
    Yapmışken tam olsun istedim. Hiç ek yapmadan direkt bağladım fakat ne yalan söyleyim düşündüğüm gibi olmadı. Upload konusunda sahiden fark var telefon kablosuna oranla fakat ulaşılabilir değer olarak bir tık düştü gibi aksine. Mavi beyaz - Mavi yerine diğer renklerden mi çaksam acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • renk fark etmiyor. mavi beyazdan internet sinyali geçmediği için bu iki renk telefon için kullanılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şuan Mavi Beyaz - Mavi çakılı. Ben o zaman daha iyi internet sinyali için onun yerine Turuncu Beyaz - Turuncu mu çakmalıyım? Hattımda telefon yok yalın internet için kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden öyle bir şey yapmak istiyorsunuz anlayamadım. Hiçbir şey değişmez onu yaparsanız. Ağzı olan konuşuyor...

    Mavi - mavili beyaz tavsiye edilmesinin sebebi, uluslararası standart olmasıdır. Kablolama bilen biri hat bulmak için ilk olarak mavi-mavili beyaz kablolara bakar... Aynı zamanda CAT kabloda en merkezde olduğu için dış etmenlere daha dayanıklı olur. O yüzden çok tercih edilir.

    t568b uluslar arası ağ kablolaması standarttır. Telecommunications Industry Association tarafından belirlenmiştir...
    https://en.wikipedia.org/wiki/TIA/EIA-568
    https://en.wikipedia.org/wiki/Telecommunications_Industry_Association

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Bir fark olmuyor belli ki. Bırakıyorum bu şekilde. Konu kilit. Teşekkürler yardımcı olan herkese.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogulcangoktas

    Hadi ya. 120 falan ulaşılabilir de 100 Mbit almaz mı sizce? Cat6 çekme sebebimde ileride kopma falan olursa onu önlemekti zaten. Peki 100 mbit alanların ulaşılabilir hızları kaç oluyor o halde?
    Sevgili dostum, önemli olan DSL ve VDSL hat modunda SNR Margin değeri, her hız yükseltmede, SNR margin ve Ulaşılabilir düşecektir, kendi kurumum için söyleyeyim, 24mb hız alırken ulaşılabilir hız 102.000kbps falandı, 50mb'e yükselttik ulaşılabilir hız 68.000kbps'e düştü. ama sizin SNR margin ve Ulaşılabilir hız makul. Bir deneyin, yükselttiğiniz zaman SNR Margin ve Ulaşılabilir hızı takip ediniz.
  • yeniceli2001 Y kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkür ederim güzel dostum. Ben şuan için elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Modemim Air5750. Bu modemin vdsl2 için max down ve up hızı nedir bulamadım hiç bir yerde. Belki ASUS'un 200 down destekli bir vdsl2 modeminden de satın alırım ileride. Kontratımın bitmesine bugün itibari ile tam 1 var. Servis sağlayıcımı bi 7 ay sonra falan değiştirip 100 mbit pakete geçmeyi düşünüyorum. Şimdilik bu kadar.
  • Sevgili dostum, 100mb üstü fiber'e giriyor. 100mb vdsl2 hız alabilirsin modeminle, sonrasında zaten servis sağlayıcısı fiber modem verir. modemin güzel.
  • Modeminiz 17a profil destekliyor. Yani en fazla 100Mbps(teorik) desteklediği anlamına geliyor.

    Bunun dışında hangi modemi alırsanız alın hızınızda artış olmayacak. Tek ihtimal Türk Telekom 30a profil destekli bir porta hattınızı nakil yapar ve sizde 100Mbps pakete abone olur, ayrıca mesafeniz saha dolabına yakın olursa tam olarak 100Mbps'i sorunsuz alabilirsiniz. Fakat Türk Telekom'un 30a profil destekli saha dolapları çok yaygın değil. Sizin içinde yeni dslam kartı takacaklarını hiç sanmam. Mevcutta hat durumunuz gayet iyi görünüyor.

    Kısacası yeni modem almanız tamamen gereksizdir.

    Modem özellikleri:

    http://www.airties.com.tr/datasheets/Air5750_DS_TR.pdf
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Yazınızdan sonra araştırma yaptım ve bir kaç bilgi edindim. Tam oturtamadığım şeyler var ama. Hattımın 30a destekli portta olması gerektiğini söylemişsiniz. Fakat modemim 17a desteklemesine rağmen ulaşılabilir hızda 120 leri görüyorum. Asus'un modemi 30a destekli. Eğer hattımda 30a destekliyorsa ulaşılabilir hız ne durumda olur sizce?
  • Ulaşılabilir hız 120 ise 100Mbps hızını alabilmeniz gerekir.

    Bu şekilde orantılamak güç olur. Profil değiştiğinde mesafeye karşı hassasiyet de artacaktır. Çünkü daha yüksek bir frekansta modülasyona geçildiğinden mesafe daha kısalacak. Tahmin olarak 120'yi yine geçecektir.

    Sizin 30a modem almanız TT'nin sizi 30a profile aktaracağı anlamına gelmiyor. Hattınızın desteklemesi gibi bir durum yok. Bu tamamen bağlı bulunduğunuz saha dolabındaki dslam kartların 30a profil destekli olup olmamasına bağlı. 30a profil desteklemiyorsa tek bir abonenin talebine göre yeni kart takılmaz. Bırakın bunu VDSL2 portların yetersiz olduğu yerlerde bile yeni port açmıyorlar. ADSL2+ kullanmak zorunda kalıyor aboneler.

    Şuanda zaten sinyal kalitesi gayet iyi göründüğünden böyle birşeye de ihtiyaç yok.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Benim modem almadan bunu öğrenmemin bir yolu yok mudur? Saha dolabının üzerindeki model yazısından falan anlaşılamaz mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.