Şimdi Ara

Casper Nirvana F850 Serisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ev arkadaşıma bir bilgisayar aldık. Tam model kodu: Casper Nirvana F850 Serisi F850.8250-4T50T-S-F

    Elbette bir oyun bilgisayarı değil, donanımı harika ötesi değil ama beklediğimden çok daha az performans veriyor. Örneğin League of Legends oyununda 150-170 FPS (Kendi bilgisayarımda da aşağı yukarı aynı değerleri görüyorum) arasında, Fortnite'da ise en düşük grafik ayarlarında 60FPS bile vermiyor (kendi bilgisayarımda sabit 60FPS alabiliyorum) ve oynanamayacak kadar çok takılıyor.

    İşin tuhafı benim laptop 6 yıllık ve arkadaşımın bilgisayarı ondan daha düşük performans veriyor.

    Şimdi sorum şu; bu performans farkının sebebi bu laptopların daha ince tasarlanması (ısınma) ile mi alakalı yoksa yeni nesil orta segment işlemciler daha çok enerji tasarrufu ve ofis işlerine odaklı yapılması ile mi alakalı?

    "Casper alınır mı" vs gibi tepkiler verecek arkadaşlar özellikle yorumda bulunmasınlar lütfen.


    Arkadaşımın bilgisayarının donanım özellikleri: Casper F850.8250-4T50T-S-F
    İşlemci : 8 Nesil Intel® Core™ i5-8250U 3.4GHz
    Ekran Kartı : GeForce® MX130 2GB (64 bit)
    Bellek : 4 GB DDR4 RAM
    Hard disk : 1 TB HDD

    Benim bilgisayarımın donanım özellikleri: Casper cnc.2450-8l35b
    İşlemci : Intel Core i5 2450M
    Ekran Kartı : NVIDIA GeForce GT 520M 1GB DDR3(128 bit)
    Bellek : 8 GB DDR3 1333 Mhz.
    Hard disk : 500GB HDD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tremturk -- 1 Mayıs 2018; 23:14:4 >



  • Cihazın ekranı 1080p sendeki hd ekran performansta fark olur. Çözünürlük arttıkça o grup ekran kartı performansı düşer. Ayrıca oyunu harici ekran kartına ayarlı mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet harici ekran kartına tanımlı oyun. Ek olarak elbette o cihazın ekranı HD bu sebeple performans farkı olacaktır ama iki ekran kartı arasında çok büyük teknoloji farkı var. Pratikte en azından denk performans verse tamam derdim ama daha düşük vermesi anormal geldi. Şimdi servise verdik iade için bakalım ne olacak :/
  • Konuyu hortlatayım.
    Cihazı 4 kere değişime gönderdik (bir arıza olduğunu varsayarak) fakat gelen cihazlarda da aynı performans düşüklüğünü görünce almaktan vazgeçtik, iade ettik. Belki aynı model bir laptopu benzer amaçlarla almaya niyetlenenler vardır, bilgileri olsun.
  • tremturk T kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu hortlatıcam fakat aynı cihazdan aldım. F850 240gb kingston ssd var ek olarak 8gb ram'e sahip. Bilgisayarı kapat dediğimde kapanması 1-2dk sürüyor. Aynı şekilde uyku moduna aldığımda uyku moduna geçmesi 1-2 dk sürüyor. Ekran kapanıyor fakat fan dönmeye devam ediyor ve güç ışığı yanıyor.Sizde de böyle bir sorun oluyor muydu ?
  • BlackxxS B kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, foruma sık girmiyorum yeni gördüm cevabınızı. Böyle bir sorun yaşayacak kadar uzun kalmadı ürünler elimizde. Toplamda 3 kere değişime gönderdik, her ürün maksimum bir gün kaldı elimizde zaten dördüncüye de iade ettik.
  • Ben de iade ettim zaten hocam ürünü. Çok problem çıkardı.
  • Kasım 2018'de i5, 8520, Geforce MX130, 8 GB, 240 SSD olarak aldık. Performansından genel olarak memnunum. İş yerinde kullanıyoruz. Oyun hiç oynanmaz. Ofis programları, epostalar, sosyal medya kullanıyoruz. Çok özel bir program yok üzerinde.

    Son 1 yıldır, wifi de sıkıntı yaşıyoruz. Sabah ilk açıldığında wifi ye bağlanması bazen 10 dk. buluyor. Bazen de (günde 1 kez) wifi den kopuyor, 5-10 dk. sonra tekrar bağlanıyor. Sürücü güncellemelerini defalarca yaptım ama değişmedi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.