Şimdi Ara

CANON, SAMSUNG, PANASONIC, SHARP VE JVC DESTEK HATTI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.151
Cevap
4
Favori
261.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlar anket sonucuna göre iki üst konu açarak forumda tüm video kamera topic.lerini bir araya toplamak, bilginin daha etkin bir şekilde sunulmasını sağlamak için yürüttüğümüz proje kapsamında ikinci adımı bu konuyu açarak sağlamış olduk.

    Tüm arkadaşları SONY kamera dışında paylaşacakları sorunları, bilgileri, görüşleri, yenilikler hakkında haberleri için buraya davet ediyorum. Canon video kamera kullandığım için bu konuda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağımı da ayrıca belirtmek isterim.

    İstirhamım SONY video kameralar hakkında bu konumuza herhangi bir görüş bildirilmemesidir. Kıyaslama yapmak için bir marka/model verilebilir ancak SONY video kullanıcımız oldukça fazla olduğundan onlar için ayrı bir topic açtığımızı belirtmek isterim.

    Saygılarımla...
    Yavuz BAHÇEKAPILI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz -- 9 Ocak 2007; 12:49:33 >
  • Sevgili arkadaşlar dijital fotoğrafla ilgili üst konuda bu kamerayı edindiğimi bahsetmiş ve daha sonra detaylarına ineceğimden bahsetmiştim. İtiraf etmeliyimki kamerayı tanıdıkça şaşkınlığım artıyor, yeteneklerini keşfettikçe kesinlikle önerilebilecek bir cihaz olduğuna kanaat getiriyorum.

    Kameradan bahsederken diğer markalara detaylı atıfta bulanmayacağım.

    ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLER
    2.2 Megapiksel
    DIGIC DV, RGB Primary Renk Filtresi
    14x optik zoom
    PictBridge ve Print/Share tuşu
    Gece Çekimi (Night, Night+, Super Night Shot -Renkli Gece Çekimi- 0.9 lux
    USB ve IEEE1394
    8 farklı dilde menü
    Full Manuel Resim Çekebilme (Diyafram, Enstantane, White Balance, Red Eye Redoction)

    CCD Sensör ve DIGIC DV İşlemcisi

    MVX20 serisinde kullanılan 1/3.4" boyutundaki CCD sensör, DV kasete video kayıtta 1.77 milyon ve SD yada MMC hafıza kartlarına fotoğraf çekiminde ise 2.0 milyon etkin piksel kullanımını mümkün kılarak her iki kullanım alanında da net ve keskin görüntüler elde edilebilmesini garantiliyor.

    DIGIC DV işlemcisi, görüntü işleme için gerekli tüm işlemci ve hafıza birimlerini tek bir chip'te topluyor. Video ve fotoğraf çekimleri için iki ayrı yol içeren bu işlemci her, iki kullanım için ayrı ayrı oluşturulan özgün algoritmaları ile daima en iyi sonuçların alınmasını sağlıyor. Bu sayede aynı anda yapılan video ve fotoğraf çekimlerinde görüntü kalitesinden ödün vermek de gerekmiyor.

    Birincil RGB renk filtresi kullanan bu kameralar, CMYG filtresine sahip olan diğer kamera tiplerinin aksine renk bilgisini dönüştürmek zorunda kalmıyor ve bu sayede zengin, sıcak ve duygu içeren renk tonlamalarına sahip çekimleri mümkün kılıyor.

    Yeni Digital Ses LSI (Large Scale Integrated Circuit - Kapsamlı Entegre Devre ) tümdevrelerinin kullanımı ve adaptif gürültü azaltma özelliği sayesinde video kaset mekanizmasının çıkardığı mekanik gürültü ve yeni otomatik rüzgar kesme özelliği ile de rüzgar gürültüsü, toplam ses kalitesinden ödün verilmeden kayıttan uzaklaştırılıyor. Manual kayıt seviyesi kontrolü ile kullanıcının ses giriş seviyelerini el kontrollü olarak belirlemesine de imkan veriliyor.

    Digital Fotoğraf Makinesi Özelliği

    Her iki model de, kullanıcıların yüksek kaliteli digital fotoğraf makinelerinden bekledikleri özelliklere sahip. Progresif Fotoğraf Sistemi minimum resim bulanıklığı ile üstün kalitede fotoğraf çekimini mümkün kılarken, kameraların dahili flaşları da sınırlı ışıklandırma koşullarında 2 metre mesafeye kadar çekim yapabilmeyi sağlıyor. Kadraj içerisinde otomatik odaklama için seçilebilen 3 ayrı bölge var ve kameralar yaratıcı çalışmaları desteklemek için el kontrollü odaklama özelliğine de sahip.

    Kameraların fotoğraf çekimi için tek tek, yüksek hızlı ard arda (mak. 5 kare/saniye), normal hızda ard arda (mak. 3 kare/saniye) ve otomatik poz dizeleme modları bulunuyor. AEB özelliği ile zor ışıklandırma şartlarında gerçekleşen çekimlerde, aynı karenin farklı poz değerleri ile ard arda 3 ayrı çekimi yapılabiliyor. Kasete video kaydı devam ederken, aynı anda SD veya MMC kartlarına fotoğraf çekimlerinin yapılması da mümkün. Çekilen resimlerin sadece deklanşör basılı tutularak 2.5" boyutundaki LCD ekranda izlenmesi kllanımı kolaylaştırıyor. Ayrıca kullanıcılar isterse diyafram, enstantane değerlerini kendileri girerek farklı pozlandırma algoritmaları deneyebilirler. Gece çekimlerinde veya karanlık odalarda sıkça karşılaşılan kırmızı göz giderme özelliği de kameraya dahil edilmiş. Canon fotoğraf makinelerinde kullandığı AF assist lambasını bu kameraya da entegre etmiş.

    PictBridge uyumlu yazıcıların kullanımı ile kamera sahibinin kişsel bilgisayar kullanmadan 15x21cm boyuta kadar fotoğraf kalitesinde baskı yapabilmesine imkan veriliyor. Kamera yazıcıya bağlıyken, yatay ve dikey kenar düzeltme işlemleri menüler ile ayarlanarak resmin basım için en uygun hale getirebilmesi sağlanıyor. Baskı/Paylaşım tuşu kullanılarak direkt baskı ve USB üzerinden kişisel bilgisayara dosya aktarımı işlemlerinin daha kolay gerçekleştirilmesi mümkün oluyor. MVX20 serisi kameralar Exif2.2/ExifPrint uyumlu dosya yapıları ile, fotoğraf baskısının en uygun şekilde gerçekleştirilebilmesi için gerekli tüm verilerin kaydını/aktarılmasını sağlıyorlar.

    Çekilen klip ve video kayıtların internette paylaşılması artık çok daha kolay. SD veya MMC kartlara direk olarak Motion JPEG formatında video kaydı yapılabiliyor, ayrıca kasetten Motion JPEG formatına dönüştürülen çekimlerin sözü geçen hafıza kartlarına aktarılması da mümkün oluyor. Hafıza kartının kapasitesine bağlı olarak QVGA veya QQVGA çözünürlüklerde 60 dakikaya kadar video kaydın direk olarak karta kaydına imkan veriliyor.

    Canon'un hassas optik gerekler üretimindeki 60 yıllık mirası sayesinde 14x/280x'lik (MVX25i) ve 12x240x'lik (MVX20i) optik/kombine zoom özelliği sağlanıyor. Bu objektiflerin merceklerinde kullanılan Süper Spektral Kaplama ile hayalet görüntüler bastırılıyor ve objektif parçalarınından yansıyarak digital sensör yüzeyine ulaşan istenmeyen ışık oluşumlarının da önüne geçiliyor. Canon'un patentli Gradation ND doğal yoğunluk filtresi kullanılarak, aşırı ışıklandırma şartlarında diğer doğal yoğunluk filtre tiplerinin oluşturduğu çözünürlük azalması etkisi de önleniyor.

    Gerekli Tüm Çekim Modları Birarada

    MVX20i modelinde 7 ayrı otomatik pozlama modu bulunuyor, MVX25i modelinde ise bunlara ek olarak, bir LED ışıklandırması ile sıfır ışık koşullarında çekimi mümkün kılan SuperNight modu ve bu LED ışığının el kontrollü kullanımına imkan veren Night+ modu mevcut. Tüm bu çekim modları kullanıcının zor sahne şartlarında bile kamerayı en etkin şekilme kullanabilmesini sağlıyor. Yaratıcı video çekimleri için digital efekt ve sahne geçişi seçenekleri ve insan cildine ait renk tonlarını yumuşatarak sıcak bir reprodüksyon sağlayan cilt detayı seçenekleri bulunuyor. Görüntü Dengeleme Sistemi ile görüntü titremesinin önüne geçiliyor ve pek çok çekim koşulunda tripod kullanımı gereksiz hale geliyor ama yinede tripod çok önemli bir yardımcı olacaktır. Kameralarda hem normal hem de 16:9 yüksek çözünürlük çekim özelliği var. Canon'un yeni 16:9 yüksek çözünürlük modu daha çok etkin piksel kullanımını sağlayarak gerçek 16:9 çekimleri mümkün kılıyor.

    DV Messenger 2.0

    İki yönlü DV Messenger 2.0 yazılımı noktadan-noktaya haberleşme sağladığı gibi kayıtlı veya canlı video veri aktarımının da internet üzerinden yapılabilmesine imkan veriyor. Bu yazılımla kameralar video-chat için web-cam görevi de görüyor ve klavye üzerinden görüntü kontrolü yapılabiliyor. MVX20 serisi kameralar ile birlikte bundan başka 4 ayrı yazılım paketi de (PhotoStitch, PhotoRecord, ZoomBrowserEX ve ImageBrowser EX) veriliyor.

    Bağlantı Arabirimleri

    Kameralarda hem USB hem de DV arabirimleri bulunuyor. Kişisel bilgisayarın IEEE1394 portu üzerinden non-linear düzenleme ve değitirme yapılabilmsine imkan veren DV bağlantısı ile işlemler sırasında çözünürlük ve kalite kaybı oluşmuyor. USB bağlantısı ise SD veya MMC kartlarına kayıtlı video ve fotoğraf bilgilerinin aktarılmasında kullanılıyor. Sıkça sorulan bir soruya da bu vesileyle cevap veriyoruz. USB yoluyla DV kasetteki görüntülerin aktarımı yapılmıyor.


    Lütfen Çok Dikkatli Okuyunuz :
    MVX20/25i modellerinde Analog Giriş ve Analo-Digital Çevirici özellikleri de mevcut. VHS Video oynatıcılar veya benzeri analog kaynaklardan alınan video bilgisi, direkt olarak kameraya kaydedilebiliyor veya dönüştürülerek DVD veya sabit diske kayıt için kişisel bilgisayarınıza aktarılabiliyor.

    Arkadaşlar bu kameraya sahip olanlarınız varsa lütfen kıymetini çok iyi bilsinler. Almayı düşünenler varsa alım listesine bunu da gönül rahatlığıyla ekleyebilirler. Şimdi daha önce kullandığım DCR-PC4e kameramla karşılaştırmak istemiyorum çünkü aynı kategoride değiller. Yalnızca dv kaset çekimlerinde gördüğüm ve arkadaşlarıma gösterdiğim kadarıyla Canon daha başarılı. Sony.nin üst modelleri hakkında çokca bilgiye sahip değilim ama objektif bir yorum yapacak olursam Canon bu modeliyle üst sınıflarda kendini hissettiriyor. Fiyatını hak eden bir ürün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    Bağlantılar konusunda hiçbir zorluk yaşanmadığını, Windows XP.nin model numarasıyla kamerayı tanıdığını belirtmek isterim. Pinnacle.de sorunsuzca görüntü akramını gerçekleştirdim. Firewire bağlantısı yaptığınızda Messanger ile kamerayı web cam olarak kullanmanız da mümkün. SD kart kullanarak cihazda jpeg motion kayıt süresi 60 dk ile sınırlı. Bu internette video paylaşımı için oldukça yeterli bir süre ve dv kayıdı bir daha render etme zahmetinden bizi kurtarıyor.

    Dijital efekt sayısı -14- oldukça yeterli ve kullanışlı. Daha önce benim gibi SONY kullananlar hiç yabancılık çekmeyeceklerdir. Kullanımları oldukça basit ve bence daha işlevsel. - Art / B&W / Sepia / Mozaic / Ball / Cube / Wave / Color Masking / Mirror / - Bu modları kullanarak çok eğlenceli çekimler yapabileceğizi garanti ediyorum. Ayrıca Fader.ları da unutmamak gerekir. - Fade Trigger / Wipe / Corner Wipe / Jump / flip / puzzle / zigzag / beam / tide -

    Elimden geldiğince özet olarak kamerayı tanıtmaya çalıştım. Bu şekilde aslında bu bölümde yeni bir ilki gerçekleştiriyoruz arkadaşlar. Video kamera üreten markalar oldukça sınırlı. Bir anket yaparak SONY KAMERA DESTEK HATTI / CANON KAMERA DESTEK HATTI / ... KAMERA DESTEK HATTI oluşturucağım. Lütfen bu yazıyı okuyanlar eğer bir video kameraya sahipseler oylarını kullansınlar. Yoğunluğa göre bu destek hatlarını açacağımızı belirtmek isterim.
  • Canon MV850i yeni aldım. Ama Web cam olarak kullanamıyorum kamera autopower konuma geçiyor yani bir süre sonra kendiliğinden kapanıyor ve ayarlarında bunu iptal etme gibi özellik yok. Nasıl yapıcaz bu işi diyorum. Teşekkürler diliyorum.
  • Merhaba. Öncelikle canon kameraları webcam olarak etkin bir şekilde kullanabilmek için beraberinde verilen cd.deki dv messanger programını kullanmak gerekiyor. auto power off seçeneği menülerde kapatılabilir. her makinenin default ayarlarında pilden tasarruf etmek için autopower off seçeneği mevcuttur. Kullanım klavuzundan bakarak bunu nasıl kapatabileceğinizi bulabilirsiniz.
  • Merhaba, Yok be dostum bütün menüleri gezdim. Kitabı hatim ettim. Erkayalara mail attım. Yok yok yok sizde de canon vardı sanırım. Hangi menüde acaba
  • Allah Allah. System Menü içinde power save seçeneği yok mu sende ? Benim kamera MVx25i ama bu sadece benim kamerada değil tüm kameralara ait bir özelliktir. Pilden tasarruf etmek için 5 dk. içinde cihaz standby konumuna düşer.

    Ayrıca DV Messanger hakkında kısa bir bilgi. Bu program vasıtasıyla,
    1. Gerçek zamanlı video konferans,
    2. Kaydedilmiş görüntülerin paylaşımı,
    3. Kamerayı bilgisayardan yönetme,
    4. Çekilmiş resimlerin paylaşımı,
    5. Kamera bağlıyken resim çekme
    6. bilgisayara uzaktan erişim (gör ve kaydet) özellikleri kullanılabilmektedir.
    7. USB ile bağlanabilme

    Yukarıda saydığım 6 özelliği kullanabilmek için A tipi kameralar hariç tümü firewire.dan bağlanmalıdır. A tipi kameralar canon usb sürücüsünü kurmak koşuluyla usb.den de bağlanabilir. Bu grup kameraları şöyle sıralayabiliriz.

    Canon kameraları bazı gruplara ayırmıştır.

    A Kategorisi --> MVX3i, MVX10i, MVX25i, MVX20i (1+2+3+4+5+6+7)

    B Kategorisi --> MVX200i/200, MVX250i (1+2+3+4+5+6)

    C Kategorisi -->
    D Kategorisi -->

    E Kategorisi -->

    C Kategorisi --> MV5i MC, MV6i MC, MV730i, MV750i, MV800i, MV850i (1+2+3+4)


    D Kategorisi --> MV700i, MV400-500 ve 600 serisi. (1+2+3)

    E Kategorisi --> Canon dışındaki kameralar. (1+2)
  • arkadaşlar ben bir video kamera alacağım ve uzun zamandır araştırıyorum. jvc gr dx300 diye bir model var. bunu kullanan varmı. ya da jvc nin ürünleri genelde nasıldır. bir yardımcı olun
  • arkadaslar bende canon ıxus 500 fotograf makinesi var fakat turkce kullanım klavuzu yok temin etmemde bana yardım edecek varmı gerekli masrafları karşılarım tesekkurler.
  • yaa yokmu yardım edecek kimse fotograf makinesine bön bön bakmayayım...
  • İyi günler sevgili arkadaşım.

    Konu başlığından da anlaşılacağı üzere burası video kamera destek bölümü. Fotoğraf makineniz ile ilgili olarak benim yaptığım gibi ERKAYALAR.a mail atabilirsiniz. Aldığınız bayinizi ve fatura numaranızı belirtirseniz size yardımcı olacaklardır kesinlikle.
  • Slmlar, video kameralar konusunda yeniyim.. Ben de kendime bir tane edinmek istiyorum.. Amazon dan baktigim kadariyla jvc 2005 modelleri ozellikleri acisindan uygun geldi.. Ama kalite olarak ne dersiniz, diger markalarla karşılaştırıldıgında?


    Herkes sony oneriyor, insani diger modellerden sogutuyorlar, ustadlar ne derseniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyildiz05 -- 10 Mayıs 2005, 11:56:48 >
  • taxonera
    bide içindeki kaseti çıkar bide ole dene bakalım belkide kamera kafası yıpranmasın die kendi kendini kapatıyodur :)
  • bilmescomp vallahi bende anlamadım bu sony takıntısını. kameralardan az buçuk anlarım ve kendime geçenlerde yurtdışından jvc gr-d230 model bir kamera aldım . oldukça memnunun oldukça kaliteli görüntü kalitesi ve kullanım kolaylığı var. çok rahat bir şekilde usb veya firewiredan görüntüleri bilgisayara aktarabiliyorum. 1/4 "" progressive tarama ve 1.33 mp çözünürlüğü var. ayriyeten 1600*1200 resim çözünürlüğü alanında en yükseklerinden biri (video kamerada pek fotoğraf kalitesine bakılmaz ama bununla iyi bir ışıkta tatmin edici sonuçlar alabiliyorsunuz)
    velhasıl Sony bu alanda bir lider ama en azından diğer firmalarda sony kalitesine yaklaştılar hatta bazı konularda geçtiler. ben şahsen kendi kameramı tavsiye edebilirim ama vestel bu ürünü türkiyede 1800 ytl satıyor. usa de 400 dolar almanyada ise 470 euro.:)))
  • Bir konuya kesinlikle katılıyorum o da diğer firmaların SONY.e yaklaşma konusunda oldukça fazla aşama kaydettikleridir. Hatta birçok yeni teknoloji geliştirdiklerini biliyor her gün izliyoruz. SONY.ye yaklaşma ve hatta bazı hususlarda geçme noktasında CANON, JVC ve PANASONIC başı çeken üreticilerden. Tüm alanlarda rakipsiz denebilecek üretici olmadığını (SONY dahil) rahatlıkla belirtebilirim. Yani aynı sınıfta 5 farklı üreticinin kamerasını aldığınızda muhakkak her birininin ortalamanın üstünde ve hatta en iyi olduğu kriterler olabilecektir.

    Ne yazık ki dijital fotoğraf makineleri kadar bu ürünlerin testleri fazla yapılmıyor. Bu sebepten arkadaşlarımızın hangi kameraya yönelecekleri konusunda oldukça fazla araştırma yapmaları ve karara varmaları gerekecektir.
  • Optik konusunda Sony kesinlikle Canon'dan daha ünlü değildir. Canon, optikte dünya lideri olduğunu pek çok kriter testinde kanıtlamıştır. Ayrıca Avrupa'da Sony'den daha çok tercih edilir ve bilinir. Bilginize...
  • Sevgili arkadaşlar, kameralarla ilgili oldukça kullanışlı, kameraları tüm detaylarıyla (fiziki boyutları dahil) inceleyen bir siteyi size duyurmak istiyorum. İngilizcesi olan arkadaşlar hiç zorluk çekmeyecekleri gibi kameralara puan verildiğinden kendinizde kıyaslama yapma şansına sahipsiniz.

    www.camcorderinfo.com adresine uğramanızı ve siteyi incelemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mutombo19

    arkadaşlar ben bir video kamera alacağım ve uzun zamandır araştırıyorum. jvc gr dx300 diye bir model var. bunu kullanan varmı. ya da jvc nin ürünleri genelde nasıldır. bir yardımcı olun


    Hocam bu makinayi kullaniyorum, 3 ay once Dubai'den 650YTL'ye aldim, burada 1800-1900YTL civari !!!
    Ozellikleri cok iyi, LCD ekrani buyuk ve cok kullanisli (her yone 270 derece donebiliyor). uygun fiyata bulabilirsen tavsiye edebilirim
  • Efendim;
    Konuya katkı yapmayı ok isterdim ama bende o kadar bilgi yok. Sizden istirhamım Panasonic NV-GS400 Dijital Video kamera ile ilgili bildiklerinizi benimle paylaşmanız.

    Bir kamu kuruluşu için satın almayı düşünüyorum. Yanlış bir seçim yapmaktan da korkuyorum.

    Selam ve muhabbetler.
  • Sanırım sizinle msn.de konuştuk. Panasonic NV GS-400 çok iyi bir kamera ama fiyatıda çok iyi (3.750 YTL / 12 Taksit).www.camcorderinfo.com adresinde yapılan incelemelerde en yüksek puanı alan kameralardan biri, özellikle video performansı, resim performansı, zoom kabiliyeti, tutuş, fiyat/performans gibi kriterlerde en önde gidiyor. Ancak açıkçası Türkiye fiyatı çok ama çok yüksek.

    Bu kameranın alternatifi olarak NV GS-250 modelini önerebilirim. 2.750 YTL / 12 Taksit fiyatı yine normale göre yüksek. Ancak sınıfındaki Sony HC-1000 ve PC-350 ile Canon Mvx25i.ye göre özellikle resim performansı alanında üstün bir ürün.
  • ben panasonic nv-gs-21 kamera aldıım kullanım kılavuzunda wecam olarak kullanıldıği yazıyo ancak ben bunu bi türli beceremedim.usb cıkışı ve kablosu var ancak makinanın yanında kurulum cdsi yok.bilgisayara usb den bağlandığımda ek bellek olarak görünüyo ve sadece sd karttaki resimleri görebiliyorum.kasete ulaşım için ne yapmam lazım.????firewire kart.dv kablo aldığım zaman ek bi programa ihtiyaç olmadan kasetleri bilgisayara aktarabilirimiyim????lütfen yardım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.