Şimdi Ara

Canon Ef mi Nikon F Al S mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlık belki uygun olmadı yeni başladığım için tam çözemiyorum, Nikon v1 aynasızım için adaptör alacağım. Birisi canon ef lensleri kullanabiliyor birisi nikon f al s yazıyor ama nikonun hangi lensleri ile uyumlu bilemiyorum. Sizce hangisini alayım hangisini alırsam ikinci el lensleri daha uyguna bulabilirim? Canon ef lensleri ilanlarda gördüm ama bu nikon f al s dediği tam olarak nikonun hangi lensi oluyor? Çok teşekkür ederim.



    Canon Ef mi Nikon F Al S mi?
    Canon Ef mi Nikon F Al S mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Nikkor


    F bayonet tipidir. F bayonetli objektifleri manuel olarak kullanabilir.


    AI veya AI-S, objektifin mekanik olarak eski makinalara diyafram bilisini aktarma mekanizamasını kastediyor. F bayonet olduktan sonra ikisiyle de kullanılabilir. Her halükarda makina diyaframı bilmeyecek.


    * * *


    Canon'un eski objektifleri daha ucuzdur ama Nikkor kullanmayacaksanız neden Nikon aldınız. Der ve konuyu kendimce kapatabilirim ;)


    Canon objektiflerinin can alıcı özelliği otofokustaki başarısı, hızlı ve sessiz odaklaması ama bu adaptörlerle de onu yapamaz. Bir iki 50 mm'lik eski Canon manuel objektif güzeldir, adaptör almak onlar için değer, ama onlar da ucuz değil, az bulunduklarından fiyat yönünden Nikkor'la yarışıyorlar. Tamam, Canon optiği de fena değil ama heyecanlandırmıyor. Amiyane tabirle Canon'un olayı o değil.

  • hocam canon eos adaptör almıştım yanlış ürün geldi ücret iadesi yaptılar tekrar sipariş verdim. nikkor kullanmama nedenim bendeki v1 aynasız olduğu için 1nikkor lensler ile uyumlu bu lenslerde piyasada yok denecek kadar az ve seçenek az. bu sebeple adaptöre yöneldim. birde nikon v1 krop sensör çarpanı 2.7, planlarımda canon 70 300 lens alıp doğada kuş, veya uzaktan bazı yapıtları çekme planım hatta yapabilirse makro çekim için kullanma düşüncem var. çünkü full frame gövdelere göre 70 300 bendeki body'de 189 810 mm'ye denk geliyor. bir tane uygun fiyata canon 90 300 lens buldum ama eski bir lens olduğu için nasıldır bilmiyorum.

  • Ikiside berbat tavsiye etmem.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.