Şimdi Ara

canlılarda eşcinsellik yönelimi, doğal bir olaydır ve dna'larında işlidir.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yazacaklarıma başlamadan önce baştan uyarıyorum, tamam bütün dinlere göre yasak günah vsvs. , bu konuyu dine bağlamayalım lütfen.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    resimler +18 olduğu için direkt olarak göstermek istemedim.

    http://pactiss.org/wp-content/uploads/2011/11/elephants.jpg 
    http://polari.polariarts.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/11/Gay-animals.jpg
    http://1.bp.blogspot.com/-GKabljPRXQE/UTW32y0ZcjI/AAAAAAAAA18/Cr2znx0rhuU/s1600/deer+threesome.jpg


    kaynak vikipedi

    Hayvanlarda eşcinsel davranışlar, insan türü dışındaki hayvanlarda gözlemlenen ve belgelenmiş eşcinsel, biseksüel ve transeksüel davranışlardır. Bu davranışlar cinsellik, kur yapma, etkilenme, duygusal bağ kurma, eş olma ve ebeveynliği içerir. Bruce Bagemihl'in 1999 yılına ait makalesinde, içlerinde primatlardan bağırsak solucanlarına kadar birçok canlının yer aldığı 500'ü belgelenmiş, yaklaşık 1500 türden bahsedilmektedir.[2][3] Hayvanların cinsel davranışları aynı tür içerisinde bile çok çeşitlilik gösterebilmektedir. Bunun sebepleri, birçok türün üzerinde çalışma yapılmadığı için henüz yeteri kadar anlaşılmamıştır.[4] Bagemihl, "hayvanlardaki cinsel çeşitliliğin - buna eşcinsellik, biseksüellik ve çoğalmaya dayanmayan cinsellik de dahil olmak üzere - bilim çevrelerinin daha önceleri kabul etmek istediğinden çok daha fazla olduğunu iddia etmektedir.[5] Güncel araştırmalar ışığında, hayvanlar aleminin genelinde, aynı cinsiyetteki canlılar arasında birçok cinsel davranışın bulunduğunu belgelemektedir.[6] 2009 yılında yayımlanan bir makaleye göre; aynı cinsiyetteki hayvanlar arasındaki cinsel ilişkiler hayvanlar aleminde evrensel bir olgu olduğunu ve türler arasında da yaygın bir şekilde görüldüğünü göstermiştir.

    İnsan haricindeki hayvanlarda doğal bir durum olan eşcinsellik, insanlardaki eşcinselliğin de doğal olduğunu gösterdiği için tutucu, dindar ve LGBT sosyal hareketlerine karşı olan çeşitli gruplar tarafından tartışmaya açılmıştır. Bu konudaki çalışmalar aynı zamanda Ortaçağ'dan beri var olan "peccatum contra naturam" (doğaya karşı işlenen günah) - Thomas Aquinas - görüşünü de temelinden sarstı.[7] Mantıksal ya da ahlâki akıl yürütmelerde bulunulsa da, hayvanlarda eşcinsellik geçerli bir tartışma konusu haline geldi. Bununla birlikte hayvan davranışlarının bir şeyin ahlâki olup olmadığı konusunda baz alınmasının mantıksız olduğunu iddia edenler de vardır.[8][9]

    "Eşcinsel" teriminin hayvanlara uyarlanması[değiştir | kaynağı değiştir]
    Eşcinsel (homoseksüel) terimi aynı cinsiyetteki insanların cinsel çekimi ve davranışlarının tanımlanması için 1869 yılında Prusya'da türetilmiştir.[10] Bu terimin hayvanlarda kullanılması iki temel etkenden ötürü tartışmalıdır: Hayvan cinselliği ve içgüdüleri henüz çok anlaşılamamıştır ve insan türü dışındaki türlere ilgisiz olan Batı toplumunun bu terime güçlü kültürel değerler yüklemesidir.[11] Eşcinsel davranışlara zaman içerisinde birçok farklı ad verilmiştir. Diğer hayvanlar da tıpkı insanlar gibi çeşitli cinsel aktiviteler göstermektedirler ancak bunların hepsini 'eşcinsel' terimi altında toplamanın imkânı yoktur. heteroseksüel olan bir hayvan eşcinsel olan bir hayvandan ne kadar farklı ise biseksüel olan bir hayvan da eşcinsel olan bir hayvandan o derece farklı olacaktır. Hele deniz atı, tavuk birçok sürüngen gibi cinsiyetini değiştirebilen transseksüel bir hayvanın eşinsel terimi altına koymanın imkânı yoktur. Yakın zamana kadar üst terim olarak tüm bu cinsel-duygusal faaliyetler için cinsel tercih terimi kullanılmaktaydı. Ancak bu terim de bir küçük görme duygusuyla konulmuştur. Birçok kültürde görülen ve eşcinsel ilişkileri kötülemek için kullanılan 'eşcinsel erkekler sâdece cinsel ilişki içinde bulunurlar' gibi sözler sonucunda eşcinsellik aşk, flört gibi duygulardan halk gözünde arındırılmıştır. Sonunda eşcinsellerin her iki cins ile de yatabileceği gibi bir yanılgı oluşmuştur. Bu doğrudur, hetero bir canlı kendi cinsiyle ne kadar istekli cinsel ilişkiye girerse, eşcinsel bir canlı da karşı cinsle o kadar istekle cinsel ilişkiye girebilir. En sonunda cinsel tercih terk edilmiş ve yerini cinsel yönelime bırakmıştır. cinsel yönelim hem eşcinselliği, hem biseksüelliği hem de heteroseksüelliği içinde barındıran bir terim olarak kabul görmüş doğru bir terimdir. Transseksüeller için ise cinsiyet kimliği (yönelimi) benimsenmiştir.

    Hayvanların yönelimleri ve içgüdüleri herzaman davranışları incelenerek anlaşılmıştır. Vahşi hayvanlarda bir kural olarak araştırmacılar belli bir hayvanın tüm yaşamını gözlemezler ve sonuç, davranışların belli aralıklarla yapılan gözlemlerinden çıkartılır. Bir hayvan eşcinsel bir cinsel davarnış sergiliyorsa eşcinsel teriminin kullanılması doğru bir kullanım olur ancak bu makâle, eşinsellik teriminin aynı cinsiyetten hayvanlar arasında çift olmak, genital tahrik, çiftleşme oyunları ve çiftleşme gösterilerinin de eşcinsellik sayıldığı modern araştırmalara [12] uygun olarak yazılmıştır. Eşcinsel davranış, birçok durumda incelenen hayvanın tüm cinsellik olaylarının bir parçası olarak görülür ki bu da insanda anlaşıldığından farklı olarak onları eşcinsel değil biseksüel yapar ama eşcinsel yönelimin kesin olduğu eşcinsel çiftler de vardır (ayrıntılar için aşağıdaki örnekleri inceleyiniz).

    Hayvanlarda eşcinsel davranışlar üzerine araştırmalar[değiştir | kaynağı değiştir]
    Aynı cinsiyettekilerin cinsel davranışları hakkında, büyük bir ihtimalle toplumsal ahlakın aynı cinsiyettekiler arası cinsel davranışlara bakış açısının[kaynak belirtilmeli] gözlemci önyargılı hale getirmesi, gördüğü şeyi anlayaması ve hattâ 'meslektaşları tarafından dalga geçilmesi ve küçümsenmesi' yüzünden yakın zamana kadar resmi olarak geniş çaplı bir araştırma yapılmamıştı.[kaynak belirtilmeli] Georgetown Üniversitesi'nden biyolojist Janet Mann'a göre; "Bu konuyu araştıran biliminsanları genelde 'gündeme oturmayı istemek'le suçlanmış ve çalışmaları, başka konularda çalışan meslektaşlarına oranla çok daha yoğun bir şekilde yanlı olarak incelenmiştir." İnsanlarda ve insan dışındaki hayvanlarda geçerli olmak üzere her cinsel davranışın üremeyle bir alakası yoktur.[kaynak belirtilmeli] Bu olgu sosyal kuşlar, memeliler, özellikle deniz memelileri ve primatlarda görülmektedir. Ancak eşcinsellik, biseksüellik gibi olguların hayvanlar âleminin ne kadarlık bir kısmında olduğu bilinmemektedir. Araştırmalar eşcinsellik, biseksüellik gibi olguların türlerin bir kısmında olduğunu gösterirken, ( of the exhibition against nature) Doğaya Karşı'nın bilim danışmanı Petter Bøckman, bu olgunun, şuanda algılanandan çok daha yaygın olduğu görüşünü ileri sürmektedir.

    “ Deniz kestanesi ve fidan biti gibi herhangi bir cinsel birleşmesi olmayan türler dışarıda bırakıldığında, eşcinsel davranışının bulunmadığı kanıtlanmış herhangi bir tür bulunmamıştır. Bunun da ötesinde hayvanlar âleminin bir kısmı tamâmen hermafroditiktir (hem eril hem de dişil özellikleri barındıran) ve bir kısmı da tam anlamıyla biseksüeldir. Onlar için eşcinsellik herhangi bir sorun değildir. ”


    Kenya'da iki erkek zürafa.
    Görmezlikten gelinmiş eşcinsel davranışlara bir örnek de, Druce Bagemihl'in kaleme aldığı ve açıkladığı zürâfâlarda her on çiftleşmeden dokuzunun erkekler arasında olduğudur.

    “ Erkeğin dişiyi koklaması bile cinsellik olarak kayda geçerken erkekler arasında anal seks bile eşcinselliğin etrafından dolaşılarak 'üstünlük sağlamak, rekabet ve selamlaşma' olarak adlandırılmaktadır. ”
    Bazı araştırmacılar bu davranışların sadece erkeklerden oluşan ve/veya erkek egemen topluluklarda, hapishanelerdeki cinsellikte olduğu gibi oluştuğuna inanmaktadırlar. Başta Joan Roughgarden, Bruce Bagemihl, Thierry Lod"[kaynak belirtilmeli] ve Paul Vasy olmak üzere diğerleri, cinselliğin (hem eşcinselliğin hem de heteroseksüelliğin) sosyal konum belirlemeyle alâkalı olmak zorunda olmadığını, birliğin ve sosyal bağların güçlendirilmesini de sağlayabildiğini ileri sürmektedirler. Bazılarıysa, örneğin hayatları boyunca tek bir erkek eşle yaşayan erkek penguenlerin, şans verildiğinde bir dişi penguen ile cinsel ilişkiye girmeyi reddetmesi gibi bazı eşcinsel davranışları açıklayamadığı için yetersiz bulmaktadır.[kaynak belirtilmeli] Bu tip birçok birleşme makalenin yazıldığı tarihte henüz verilerle kanıtlanmamış olsa da, ilerleyen bilimsel araştırmalar gittikçe daha fazla sayıda kalıcı, tek eşli eşcinsel türleri ve koyunlar gibi çok eşli türlerin varlığını kanıtlamaktadır.

    Koyunlar hakkındaki bir rapordan alıntı:

    Koçların yaklaşık %8'i koyunlarla çiftleşmeleri için bir şans verildiğinde bile koçlarla çiftleşmeye devam etmektedirler . Bir deney gurubunun iç, görme lobu önüdeki hipotalamus bölgesi koçlarda, aynı yaş gurubundaki koyunlara oranla çok daha büyük çıkmaktadır...[kaynak belirtilmeli]

    Aslında, belirlenen eşcinsel türler, koyundan, kediye ve ata, kediden, köpeğe ve muhabbet kuşuna kadar bilinen tüm evcilleştirilmiş hayvanları da kapsamaktadır.[kaynak belirtilmeli]
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Homoseksüelliğin görüldüğü hayvanlar listesi

    Mammals[edit]
    Main article: List of mammals displaying homosexual behavior
    Selected mammals from the full list:
    Bison[16]
    Brown Bear[17]
    Brown Rat[18]
    Cavy[18]
    Caribou[19]
    Cat (domestic)[20]
    Cattle (domestic)[21]
    Chimpanzee[22][23][24][25]
    Common Dolphin[26]
    Common Marmoset[27]
    Dog[28]
    Elephant[29]
    Fox[30]
    Giraffe[3][31][32]
    Goat[16]
    Horse (domestic)[33]
    Human[34][35][36]
    Koala[37]
    Lion[34]
    Orca[26]

    Birds[edit]
    Main article: List of birds displaying homosexual behavior
    Selected birds from the full list:
    Barn Owl[39]
    Chicken[40]
    Common Gull[41]
    Emu[42]
    King Penguin[43]
    Mallard[44]
    Raven[45]
    Seagull[46]

    Fish[edit]
    Amazon molly[48]
    Bennett
    Blackstripe topminnow[49]
    Bluegill Sunfish[49]
    Char[47]
    Grayling[47]
    European Bitterling[50]
    Green swordtail[50]
    Guiana leaffish[51]
    Houting Whitefish[47]
    Jewel Fish[52]
    Least Darter (Microperca punctulata)[50]
    Mouthbreeding Fish sp.[49]
    Salmon spp.[53]
    Southern platyfish[50]
    Ten-spined stickleback[50]
    Three-spined stickleback[50]

    Reptiles[edit] sürüngenler
    Anole sp.[54]
    Bearded Dragon[55]
    Broad-headed Skink[50]
    Checkered Whiptail Lizard[55]
    Chihuahuan Spotted Whiptail Lizard[55]
    Common Ameiva[55]
    Common Garter Snake[50]
    Cuban Green Anole[54]
    Desert Grassland Whiptail Lizard[55]
    Desert Tortoise[56]
    Fence Lizard[disambiguation needed][55]
    Five-lined Skink[50]
    Gopher (Pine) Snake[49]
    Green Anole[54]
    Inagua Curlytail Lizard[55]
    Jamaican Giant Anole[54]
    Laredo Striped Whiptail Lizard[55]
    Largehead Anole[54]
    Mourning Gecko[57]
    Plateau Striped Whiptail Lizard[55]
    Red Diamond Rattlesnake[50]
    Red-tailed Skink[50]
    Side-blotched Lizard[55]
    Speckled Rattlesnake[50]
    Water Moccasin[50]
    Western rattlesnake (Crotalus viridis)[50]
    Western Banded Gecko[57]
    Whiptail Lizard spp.[55]
    Wood Turtle[54]

    Insects[edit] böcekler

    Alfalfa Weevil[61]
    Australian Parasitic Wasp sp.[61]
    Bean Weevil sp.[61]
    Bedbug and other Bug spp.[62][63]
    Blister Beetle spp.[64]
    Blowfly[64]
    Broadwinged Damselfly sp.[65]
    Cabbage (Small) White (Butterfly)[66]
    Checkerspot Butterfly[66]
    Club-tailed Dragonfly spp.[67]
    Cockroach spp.[68]
    Common Skimmer Dragonfly spp.[67]
    Creeping Water Bug sp.[69]
    Cutworm[70]
    Digger Bee[71]
    Dragonfly spp.[67]
    Eastern Giant Ichneumon Wasp[61]
    Eucalyptus Longhorned Borer[69]
    Field Cricket sp.[72]
    Flour Beetle[60]
    Fruit Fly spp.[73]
    Glasswing Butterfly[66]
    Grape Berry Moth[74]
    Grape Borer[69]
    Green Lacewing[75]
    Hen Flea[75]
    House Fly[76]
    Ichneumon wasp sp.[61]
    Japanese Scarab Beetle[77]
    Larch Bud Moth[74]
    Large Milkweed Bug[63]
    Large White[63]
    Long-legged Fly spp.[78]
    Mazarine Blue[63]
    Mexican White (butterfly)[63]
    Midge sp.[78]
    Migratory Locust[79]
    Monarch Butterfly[66]
    Narrow-winged Damselfly spp.[65]
    Parsnip Leaf Miner[78]
    Pomace fly[78]
    Queen Butterfly[66]
    Red Ant sp.[78]
    Red Flour Beetle[63]
    Reindeer Warble Fly (Hypoderma tarandi)[78]
    Rose Chafer[disambiguation needed][78]
    Rove Beetle spp.[63]
    Scarab Beetle (Melolonthine)[80]
    Screwworm Fly[78]
    Silkworm Moth[74]
    Southeastern Blueberry Bee[71]
    Southern Green Stink Bug[63]
    Southern Masked Chafer[78]
    Southern One-Year Canegrub[78]
    Spreadwinged Damselfly spp.[65]
    Spruce Budworm Moth[74]
    Stable Fly sp.[78]
    Stag Beetle spp.[63]
    Tsetse Fly[78]
    Water Boatman Bug[63]
    Water Strider spp.[63]


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kaynakça
    ^ "Love That Dare Not Squeak"
    ^ Bruce Bagemihl, Biological Exuberance: Animal Homosexuality and Natural Diversity, St. Martin's Press, 1999; ISBN 0-312-19239-8
    ^ Harrold, Max (1999-02-16). "Biological Exuberance: Animal Homosexuality and Natural Diversity". The Advocate, reprinted in Highbeam Encyclopedia.http://www.encyclopedia.com/doc/1G1-53877996.html. Retrieved 2007-09-10.
    ^ Gordon, Dr Dennis (10 April 2007). "‘Catalogue of Life’ reaches one million species". National Institute of Water and Atmospheric Research.http://www.niwascience.co.nz/pubs/mr/archive/2007-04-10-3. Retrieved 2007-09-10.
    ^http://www.publishersweekly.com/article/CA166452.html
    ^http://www.sciencedaily.com/releases/2009/06/090616122106.htm
    ^http://www.williamapercy.com/wiki/index.php/Homosexuality_in_the_Middle_Ages
    ^http://www.narth.com/docs/animalmyth.html
    ^http://www.nytimes.com/2004/02/07/arts/love-that-dare-not-squeak-its-name.html
    ^ The first known use of the word Homoseksuäl is found in Benkert Kertbeny, K.M. (1869): Paragraph 143 des Preussichen Strafgesetzebuches vom 14/4-1851 und seine Aufrechterhaltung als Paragraph 152 im Entwurf eines Strafgesetzbuches fur den Norddeutschen Bundes, Leipzig, 1869. Reprinted in Jahrbuch fur sexuelle Zwischenstufen 7 (1905), pp. 1-66
    ^http://www.americanscientist.org/template/BookReviewTypeDetail/assetid/35487
    ^http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals#cite_ref-autogenerated1_12-1
    ^ Goudarzi, Sara (16-11-2006). "Gay animals out of the closet?: First-ever museum display shows 51 species exhibiting homosexuality".http://www.msnbc.msn.com/id/15750604/ Retrieved 2007-09-12.
    ^ "Oslo gay animal show draws crowds" Oslo gay animal show draws crowds.BBC (19 October 2006)http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6066606.stm 2009-06-15
    ^ Bruce Bagemihl, Biological Exuberance: Animal Homosexuality and Natural Diversity, St. Martin's Press, 1999; ISBN 0-312-19239-8
    ^ "Love That Dare Not Squeak" Dinitia Smith February 7, 2004 New York Timeshttp://query.nytimes.com/gst/abstract.html?res=FA0C1EF83A5F0C748CDDAB0894DC404482 2007-09-10
    ^ "They're in love. They're gay. They're penguins... And they're not alone." June 10, 2002 Columbia University, Columbia News Servicehttp://www.timelessspirit.com/SEPT04/cristina.shtml
    ^ "Central Park Zoo's gay penguins ignite debate", San Francisco Chronicle, hosted at SFGate.com
  • Şu konuda ayrıntılı bir makale paylaşımı mevcut bu konuda.

    Eşcinsellik yüzlerce hayvan türünde mevcut, ama sadece bir tanesinde homofobi var.
  • Bilimsel yazıları okumayıp veya görmezden gelip olayı dine bağlayan muhafazakarlar dışında bir de eşcinselliği hastalık olarak gören kesim var ki bence daha tehlikeli olan bu insanlar. Çoğunluğunu okumuş cahillerin oluşturduğu bu kesim toplumun geneline uymayan her şeyi "zararlı, düzeltilmesi gereken bir hastalık" olarak görür, "ırkçılığa hayır" pankartı açıp ırkçılık yapmakla ne kadar yakın bir bakış açısına sahip olduklarını farketmezler bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neuroxena -- 17 Temmuz 2014; 14:49:45 >
  • Neuroxena kullanıcısına yanıt
    Dostum zaten birşey bilmeyen cahiller değil, bişey bildiğini sanan cahiller en fenası. Bilgisiz olan eğitilebilir ama bildiğini sanana doğruyu göstermek çok zordur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chum lee

    Dostum zaten birşey bilmeyen cahiller değil, bişey bildiğini sanan cahiller en fenası. Bilgisiz olan eğitilebilir ama bildiğini sanana doğruyu göstermek çok zordur.

    işte yarı caahil denilen kesim onlar. çok hoşuma giden bir tanım var onlarla ilgili: faust ve goethe isimlerini duymuş, ama hangisi hangisini yazmış bilmiyor.
  • bu cevaptan sonra bana ateş püsküreceksiniz, ya da cahil sazan diyeceksiniz önemli değil, ama ya siz yanılıyorsanız.

    binlerce türde olagelen bir şey olması belki durumu olağanlaştırmaz ortak problem haline getirebilir. haliyle binlerce türün binlerce bireyinde böyle bir durum söz konusu değil. bir de canlıların ortak özellikleri var. bu sınıflandırmanın alt kategorilerine belki hastalanabilme, immün sisteminin zayıflaması vs girebilir. binlerce tür hiç hastalanmaz diye bir kaide yok zannedersem.

    insanlar gibi bazı canlılarda intihar ederler. bu durum intiharı olağan bir şey haline getirmez. ayrıca intihar eden türlerin içindeki bireyler, populasyonun çok az bir kısmını oluşturur. intihar etmenin temelinde bir problem vardır onu çözümlemek gerekir. şöyle bir savunma bana saçma geliyor. intihara sebep olan depresyona karşı olmak ırkçılıktır. ya da ırkçılığa karşı olan arkadaşımız kendisini hasta eden mikroplara karşı ilaç kullanıyorsa bu mikroplara karşı bir soykırım mı uyguluyor demektir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Addroa

    Kim ne derse desin eşcinsellik bir hastaliktir...

    nedenini de açıklasaymışsınız iyiymiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byob -- 19 Temmuz 2014; 1:06:13 >
  • Hayır hastalık falan değil tamamen tercih konusu bana göre. Türler kendi cinslerinede ilgi duyabilir ve tamamen doğal ben burda bir anormallik göremiyorum. Buna karşı çıkılmasının sebebi aslında insanın bencilliğinden başka birşey değil kendi yapmadığını başkası yapınca kendini suçlu hissetmek ya da karşı tarafı suçlu ilan etmek kolay insanlara. Herkes nasıl mutluysa öyle yaşamalı. Kişinin cinsel tercihi, yaşama şekli doğrudan beni etkilemiyorsa bu beni rahatsız etmez. Kendi çocuğum bile eşcinsel olsa yargılamam. Ben karşı cinse ilgi duyuyorum şahsen Konuyla ilgili, hastalık olduğuna dair bilimsel bir kanıt sunulmadığı sürece (varsa ben bilmiyorum) hastalık olmadığını tercih meselesi olduğunu düşünüyorum.
  • eyvallah her şeye de. filin filie kelkinmesi hoş gözükmemiş.
  • eşcinselliği kişilerin kendi suçuymuş gibi göstermek yanlış olur, öyle bir amacım yok. görüldüğü gibi zaten direk kendi isteklerinin doğrultusunda gerçekleşmiyor. peki şöyle bir sorum olacak, her ne kadar bazı hayvanlarda gözükse de hepsine veya çoğunda gözükmemesi, gözüken hayvan türlerinin de hepsinde değil bir kısmında(az bir kısmı?) gözükmesi normal bir şey midir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huddleston

    eşcinselliği kişilerin kendi suçuymuş gibi göstermek yanlış olur, öyle bir amacım yok. görüldüğü gibi zaten direk kendi isteklerinin doğrultusunda gerçekleşmiyor. peki şöyle bir sorum olacak, her ne kadar bazı hayvanlarda gözükse de hepsine veya çoğunda gözükmemesi, gözüken hayvan türlerinin de hepsinde değil bir kısmında(az bir kısmı?) gözükmesi normal bir şey midir?



    Evet normaldir tabi kimse istemez bunu o yüzden insan istemediği şeyi öcüleştirir. Şu konudakileri okuyup iyice düşünüp felsefe yapıp irdelersen anlarsın;http://forum.donanimhaber.com/m_60020268/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr-cell

    bu cevaptan sonra bana ateş püsküreceksiniz, ya da cahil sazan diyeceksiniz önemli değil, ama ya siz yanılıyorsanız.

    binlerce türde olagelen bir şey olması belki durumu olağanlaştırmaz ortak problem haline getirebilir. haliyle binlerce türün binlerce bireyinde böyle bir durum söz konusu değil. bir de canlıların ortak özellikleri var. bu sınıflandırmanın alt kategorilerine belki hastalanabilme, immün sisteminin zayıflaması vs girebilir. binlerce tür hiç hastalanmaz diye bir kaide yok zannedersem.

    insanlar gibi bazı canlılarda intihar ederler. bu durum intiharı olağan bir şey haline getirmez. ayrıca intihar eden türlerin içindeki bireyler, populasyonun çok az bir kısmını oluşturur. intihar etmenin temelinde bir problem vardır onu çözümlemek gerekir. şöyle bir savunma bana saçma geliyor. intihara sebep olan depresyona karşı olmak ırkçılıktır. ya da ırkçılığa karşı olan arkadaşımız kendisini hasta eden mikroplara karşı ilaç kullanıyorsa bu mikroplara karşı bir soykırım mı uyguluyor demektir?

    Verdiğin örnekte kişinin kendi tercihi intihar edip etmemek; ama eşcinsellik doğuştan yani bir seçim değil !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaTaL1Tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: mr-cell

    bu cevaptan sonra bana ateş püsküreceksiniz, ya da cahil sazan diyeceksiniz önemli değil, ama ya siz yanılıyorsanız.

    binlerce türde olagelen bir şey olması belki durumu olağanlaştırmaz ortak problem haline getirebilir. haliyle binlerce türün binlerce bireyinde böyle bir durum söz konusu değil. bir de canlıların ortak özellikleri var. bu sınıflandırmanın alt kategorilerine belki hastalanabilme, immün sisteminin zayıflaması vs girebilir. binlerce tür hiç hastalanmaz diye bir kaide yok zannedersem.

    insanlar gibi bazı canlılarda intihar ederler. bu durum intiharı olağan bir şey haline getirmez. ayrıca intihar eden türlerin içindeki bireyler, populasyonun çok az bir kısmını oluşturur. intihar etmenin temelinde bir problem vardır onu çözümlemek gerekir. şöyle bir savunma bana saçma geliyor. intihara sebep olan depresyona karşı olmak ırkçılıktır. ya da ırkçılığa karşı olan arkadaşımız kendisini hasta eden mikroplara karşı ilaç kullanıyorsa bu mikroplara karşı bir soykırım mı uyguluyor demektir?

    Verdiğin örnekte kişinin kendi tercihi intihar edip etmemek; ama eşcinsellik doğuştan yani bir seçim değil !

    homoseksüaliteyi sadece genetik faktörlere bağlamamak gerekir. nitekim çevre şartlarına ilintili olarak bazı genler aktif bazıları inaktif olabilir. bu durum genler vasıtasıyla üretilen hormonlar proteinler, enzimler vs yapısına etki ederek bireyin kimyasını etkiler. eğer dediğin sadece genlere bağlı olan bir durum olmuş olsaydı (daltonizm gibi) tek yumurta ikizlerinde bu bulgu bire bir örtüşmeli. ama yapılan araştırmalarda tek yumurta ikizlerinde % 20-24 arasında bir uyum tespit edilmiş yani %76-80 arasında da uyumsuzluk.

    intihara gelince, tek türün intihar eden bireylerinde genetik tabanlı bir çalışma yapıldığında belli bir yüzdeyle ortak bir genetik faktöre bağlılığı muhtemeldir. intihar eden ve intihara teşebbüs eden insanlarda yapılan çalışmalar da RGS2 adlı bir gen çiftine daha sık rastlandığı tespit edilmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr-cell

    quote:

    Orijinalden alıntı: FaTaL1Tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: mr-cell

    bu cevaptan sonra bana ateş püsküreceksiniz, ya da cahil sazan diyeceksiniz önemli değil, ama ya siz yanılıyorsanız.

    binlerce türde olagelen bir şey olması belki durumu olağanlaştırmaz ortak problem haline getirebilir. haliyle binlerce türün binlerce bireyinde böyle bir durum söz konusu değil. bir de canlıların ortak özellikleri var. bu sınıflandırmanın alt kategorilerine belki hastalanabilme, immün sisteminin zayıflaması vs girebilir. binlerce tür hiç hastalanmaz diye bir kaide yok zannedersem.

    insanlar gibi bazı canlılarda intihar ederler. bu durum intiharı olağan bir şey haline getirmez. ayrıca intihar eden türlerin içindeki bireyler, populasyonun çok az bir kısmını oluşturur. intihar etmenin temelinde bir problem vardır onu çözümlemek gerekir. şöyle bir savunma bana saçma geliyor. intihara sebep olan depresyona karşı olmak ırkçılıktır. ya da ırkçılığa karşı olan arkadaşımız kendisini hasta eden mikroplara karşı ilaç kullanıyorsa bu mikroplara karşı bir soykırım mı uyguluyor demektir?

    Verdiğin örnekte kişinin kendi tercihi intihar edip etmemek; ama eşcinsellik doğuştan yani bir seçim değil !

    homoseksüaliteyi sadece genetik faktörlere bağlamamak gerekir. nitekim çevre şartlarına ilintili olarak bazı genler aktif bazıları inaktif olabilir. bu durum genler vasıtasıyla üretilen hormonlar proteinler, enzimler vs yapısına etki ederek bireyin kimyasını etkiler. eğer dediğin sadece genlere bağlı olan bir durum olmuş olsaydı (daltonizm gibi) tek yumurta ikizlerinde bu bulgu bire bir örtüşmeli. ama yapılan araştırmalarda tek yumurta ikizlerinde % 20-24 arasında bir uyum tespit edilmiş yani %76-80 arasında da uyumsuzluk.

    intihara gelince, tek türün intihar eden bireylerinde genetik tabanlı bir çalışma yapıldığında belli bir yüzdeyle ortak bir genetik faktöre bağlılığı muhtemeldir. intihar eden ve intihara teşebbüs eden insanlarda yapılan çalışmalar da RGS2 adlı bir gen çiftine daha sık rastlandığı tespit edilmiş.

    tamam kesin olarak zaten eşcinsellik doğuştan değil çevresel etkenlerde var ama bunu kişi kendisi seçmiyor.
  • Hayvanlarda görülmesi insanlar için normal olduğu anlamına gelmez. Hayvanlar dişilere sahip olabilmek için birbirleriyle ölümcül kavgalara giriyorlar. Bunun gibi insan için normal göremeyeceğiniz birçok davranış var. Doğada insanın yerinin diğer hayvanlarla aynı olduğunu düşünmüyorum. Farklı değerlendirmemiz gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Hayvanlarda görülmesi insanlar için normal olduğu anlamına gelmez. Hayvanlar dişilere sahip olabilmek için birbirleriyle ölümcül kavgalara giriyorlar. Bunun gibi insan için normal göremeyeceğiniz birçok davranış var. Doğada insanın yerinin diğer hayvanlarla aynı olduğunu düşünmüyorum. Farklı değerlendirmemiz gerekiyor.

    İşte hayvanlar ve insanlarda aynı şekilde görünen bir şeyin ne kadar genel ve normal olduğunu sen düşün. Hayvanlarda görüldüğü için doğaldır şeklinde denmiyor, hayvanlarda bile* görülebildiği için doğal bir şeydir deniyor. Doğuştandır, kimse seçmez. Doğuştan olduğu için de ne sen cinsel yönelimini değiştirebilirsin ne de o değiştirebilir. Eğer sen eşcinsellerin tercihinin değişebileceğine inanıyorsan o zamanda şuan senin tercihin kadınlardır ve bu değişebilir anlamına gelir. Ki tercih falan değildir doğuştan nasıl doğduysan o şekilde hoşlanırsın. Gayet doğal bir durum yani.
  • Sexxx Dreams kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir genetik araştırma sonucu var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Herhangi bir genetik araştırma sonucu var mı?



    Bu bölümde açılmış başka bir konu var, bilimsel bir makale orayı okuyabilirsin. Veya googledan bul.
  • Sexxx Dreams kullanıcısına yanıt
    "Günümüzde halen homoseksüelliğin kökensel sebepleri tam olarak çözülebilmiş değil; ancak araştırmalar sürdürülüyor."

    O yazıyı daha önce okumuştum.

    Varsayımlar üzerinden bu kadar kesin konuşmamalısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    "Günümüzde halen homoseksüelliğin kökensel sebepleri tam olarak çözülebilmiş değil; ancak araştırmalar sürdürülüyor."

    O yazıyı daha önce okumuştum.

    Varsayımlar üzerinden bu kadar kesin konuşmamalısınız.

    Ona bakarsan heteroseksüelliğin kökensel sebeplerini de tam olarak çözemezler. Ama cinsel yönelim sonuçta değiştirilemez bir şey. Seninki benimki neyse milletin de o. Hepimizinki doğuştan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.