Şimdi Ara

Canlı yayınlar cuma günü başlıyor - discord üzerinden konuk alayım diyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
2.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar cuma ve salı akşamları birlikteyiz. Bu Cuma canlı yayınlara başlıyoruz.

    Karaağaç, ÜçDörtBeş ve Nitelik yayınlarından denemeler çözeceğiz. Ayrıca anlatmamı istediğiniz detayları anlatacağım 1-2 yayın da olacak.

    Bu sefer aklımda şöyle bir şey var. Discord üzerinden 3-5 arkadaşımızı yayına davet edelim diyorum. Soru çözümleri yaparken sorularını sorsunlar. Ama bu arkadaşların benim önceden yayınlayacağım PDF'leri çözmeleri ve soracağı soruları hazırlamalarını istiyorum. Bir de bu arkadaşların sorduğu sorularla genel kitlenin ihtiyacını gözetmesi de önemli. Bunları zaten kendileriyle konuşuruz.

    Diyorum ki bu arkadaşlarla önceden görüşüp dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizeriz. Bu arkadaşların herkese avantajı şu olur, benim hızlı geçtiğim bir yer olursa onu talep edebilirler, canlı yayın sırasında "sohbet (chat)" kısmında gördükleri çözdüğümüz sorularla alakalı soruları sorarlar. Ben orayı takip edemiyorum yayın sırasında. Bir de soracakları güzel sorularla yayına nitelik katabilirler.

    Sizin fikriniz nedir? Böyle bir iş için aranızdan adaylar çıkar mı?







  • Hocam okurken hayal ettim bir an icim kıpır kıpır oldu. Bence sahane olur. Eğer kabul ederseniz o 3-5 kisi arasında olmak isterim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mangalc17 kullanıcısına yanıt
    Astronot seçer gibi seçeceğiz çok başvuru gelirse :D
  • hocam çok güzel olacak, heyecanlandım şimdiden. çok teşekkür ederiz. yayınlar saat kaç gibi olacak, programımızı ona göre boşaltalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiziği çok iyi bilen bir öğrenci genel için değinilmesi gereken noktaları iyi bilemez hocam. Bu yüzden konuları bilen ama ortalama olan öğrencileri seçmenizi tavsiye ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltioPasha -- 4 Haziran 2020; 3:7:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • UltioPasha kullanıcısına yanıt
    katılıyorum iyi bilen adam sormaya ihtiyaç duymaz bence
  • Hocam tyt dahil olacak mı? Olacaksa tyt-ayt karışık gitmez farklı olarak işlerseniz ea’ cılar olarak faydalanabiliriz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • UltioPasha kullanıcısına yanıt
    aday olayım diye gelmiştim aslında ama bu yoruma çok hak verdim. ertan hocam bunu da göz önünde bulundurursanız iyi olur bence de.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen hocam sürekli insanların sorularını küçümseyen tiplerden almayın lütfen. Geçen gün istediğimiz konuları söylerken bile polemiğe çeviriyolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UltioPasha kullanıcısına yanıt
    Evet çok iyi bilen öğrencilerin olması pek faydalı olmayabilir. Ama bu kişi güzel sorular sormayı tercih de edebilir. Yani "ben şunu iyi biliyorum orayı geçelim" denilse bile ben anlatırım zaten :) Her seviyeden 1-2 arkadaş olabilir bence.
  • knitta kullanıcısına yanıt
    Senin seviyen iyiydi sanırım. Güzel soruların olursa yayına ciddi bir nitelik katar. Evet, dediğin konuyu göz önünde bulunduracağım kesinlikle.
  • Hocam uğur hoca da olsun yayında. Hatta Tolga hoca da...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani iyi olur da sitede çözümlerde yardımcı olan hocaları mod atayıp onların chatteki soruları size iletmesi daha akıcı ve mantıklı olmaz mı. Üstüne o kişilerin de soruyu çözme ve anlatma beceri ve yetkinliği var.
  • Hocam tanımadığınız birini seçmek biraz riskli değil mi? İsim vermeyeceğim ancak bazı kanalların konseptinde ders anlatılırken bir "öğrenci" oluyor, ben hoşlanmıyorum bu formattan. Yorumlara bakınca da çoğu kişinin hemfikir olduğunu görüyorum.
    Chati takip edecek olmaları iyi olmuş ancak çok iyi bir öğrenci "E bu da sorulmaz artık," diyerek genel kitlenin kafasını karıştıran soruları atlayabilir. Bu nedenle farklı seviyelerden de öğrenci seçeceğinizi umuyorum. 3-5 kişi de çok fazla, farklı günlerde mi almayı düşünüyorsunuz? Yoksa yayında Discord kanalının sesini kısıp soru çözümü bitince mi onları dinleyeceksiniz?
    Bir de vaktiniz değerli, biliyoruz fakat bence, ve çoğu kişinin bana katılacağını düşünüyorum, sadece şıklardan gitmeyelim.
    Tamamen örnek için söylüyorum: paralel levhaları ele alalım. V, E, çarpma hızı; şöyle şöyle olsaydı nasıl olurdu, şu sorulsaydı nasıl etkilerdi... gibi uzun uzadıya konuşursak oldukça kapsamlı bir çalışma olur, az soru ile çok fazla kazanım ediniriz.
    Ya da elektrostatikte klasik bir soru kalıbı var biliyorsunuz, kütle artarsa açılar ne olur, F nasıl değişir, dokundurup yerlerine koyarsak nasıl olur gibi. Geçen böyle bir soruyla karşılaştım fakat öncüllerde ip uzunluğu artarsa/azalırsa T ip gerilmesi nasıl değişir muhabbeti vardı. Beş farklı öğretmene attım, hepsi farklı düşünüp farklı cevaplar verdi. Elimdeki 8 farklı kaynağı taradım ve o ip uzunluğu öncülünü göremedim. Sonradan bütün cevapları birleştirip bir seçenek buldum ama öğretmenlerin bile üzerinde uzlaşamadığı bir konu idi, ondan bahsediyorum.
    Soruyu anlatamamış olabilirim fakat demek istediğimi açıklayabildiğimi düşünüyorum. Sadece soru çözümüyle rafa kaldırmayalım.
    Siz büyük ihtimalle bu dediklerimi ve çok daha fazlasını yapacaksınız ama yine de fikrimi belirteyim istedim, şimdiden iyi yayınlar diliyorum.




  • Pdfler elimizde olucak anladığım kadarıyla.Yarının pdfi ne zaman elimize geçer.
    Ben öğrenci olmasından yana değilim açıkcası.Siz zaten sıkıntılı yerleri bilirsiniz onları değinmeniz yararlı olur.Üst tarafta da belirtildiği gibi chatte çok sorulan sorulara yanıt vermeniz yeterli olur bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enistayn -- 4 Haziran 2020; 13:5:4 >
  • ertansinansahin kullanıcısına yanıt
    tamamdır hocam, elimden geleni yaparım. beni de yazabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alımlar bitti mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • K0NF300 kullanıcısına yanıt
    yok bitmedi, son yayına kadar da bitmez :D
  • ertansinansahin kullanıcısına yanıt
    Hocam size gelen bi yorum vardi bence o arkadaşın sevgilisini bulun fizige cok ilgiliydi jdndndndb

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.