Şimdi Ara

Çanlar TikTok için çalıyor: Apple ve Google’dan uygulamayı yasaklamaları istendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çanlar TikTok için çalıyor: Apple ve Google’dan uygulamayı yasaklamaları istendi
    Amerika senatosunun istihbarat komitesinde yer alan Senatör Michael Bennet, kısa bir süre önce yazdığı bir mektupta TikTok ve ulusal güvenlikten söz etti. Çinli ByteDance'in sahibi olduğu TikTok’un ulusal güvenlik için risk oluşturduğu söylenirken Apple ve Google’ın uygulamayı mağazalarından kaldırmaları istendi.



    Apple ve Google’a TikTok baskısı



    Amerika’daki TikTok endişesi artıyor. TikTok’u bir casus uygulaması olarak gören yetkililer, uygulamanın Çin hükümetine bilgi aktardığını ve Amerikalılar hakkında veri topladığını iddia ediyor. Öte yandan ABD Kongre’si bir süre önce hükümet cihazlarında TikTok’u yasaklama kararı almıştı. Şimdi ise açık bir şekilde TikTok yasağının genişletilmesi isteniyor.



    Çanlar TikTok için çalıyor: Apple ve Google’dan uygulamayı yasaklamaları istendi
    Bu isteği yapan ise Senatör Michael Bennet. Senatör, endişelerini dile getirdiği mektubunda Google CEO’su Sundar Pichai ve Apple CEO’su Tim Cook’tan ciddi bir istekte bulunuyor: “Riskler göz önüne alındığında, sizi TikTok'u ilgili uygulama mağazalarınızdan derhal kaldırmaya davet ediyorum." Senatörün bu talebine Google veya Apple’dan bir yanıt gelmiş değil.



    TikTok yasaklanabilir



    ABD meclisinde TikTok'un ülkedeki kullanımını engellemeyi amaçlayan bir yasa tasarısı için bu ay oylama yapılacak. Buradan çıkacak karar sonucunda TikTok, App Store ve Play Store’dan kaldırılabilir, ABD genelinde yasaklanabilir.



    Ayrıca Bkz.1Password, 2023'ün ilk büyük güncellemesini alıyor: İşte gelecek yenilikler



    2020'de dönemin Başkanı Donald Trump, TikTok’u yasaklamak için girişimlerde bulunmuş ve indirmeleri yasaklamak istemişti. Ancak o dönem Trump’ın çalışmaları mahkemeler tarafından engellenmişti. Gelinen noktada ise TikTok’un agresif bir şekilde veri topladığı ve bu verileri Çin hükümeti ile paylaştığı söyleniyor. TikTok'un geleceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/2/2/23581832/tiktok-apple-google-app-store-removal-ban-tiktok-bennet-josh-hawley-china







  • İnşaAllah

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mesele burada tik tok vs..değil asıl sorun adamlar kendilerine değen herseye yasak getirmeleri,bence Google iOS windows yasak getirilmeliki ülkeler tarafından bakın amerika nasıl dize geliyor.

  • Sürekli yasaklanacak diye haber çıkıyor ama bir süre sonra unutuluyor.

  • joven kullanıcısına yanıt

    çin de yapıyor aynısını çinde facebook google hizmetleri kısıtlı veya yasak

  • Yasaklara karşıyımdır ama bu saçma salak şeyin yasaklanması insanlığa büyük hizmettir.

  • Çin temelli olduğu için yasaklanıyorsa ortaya bir delil sunmalılar.



    TikTok yasaklanırsa Çin temelli olmayan MikTok gelir. Eğlence amaçlı bir platform madem sana uymuyor ne diye kapatılsın dersin o da ayrı bir zihniyet. Internetin çoğu zaten TikTok vari.

  • TikTok modern pavyon

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fendur kullanıcısına yanıt
    o zaman yasaklara pek de karşı değilsin.

  • Eğer gerçekten gerekli ise tabi değilim. Sana iki örnek ile açıklayayım. Toplu taşıma araçlarında sigaranın yasaklanması bu dünyadaki en iyi yasaklardan birisi. Ama dizilerde sigara, alkol v.b. şeylerin sansürlenmesi dünyadaki en saçma şeylerden birisi. Tik tok da bence toplu taşımadaki sigara gibi. Yasaklanmasa dahi çok ağır denetim altına alınması gerekli. Sanırım açıkça anlattım yasaklara olan tutumumu.

  • yasaklansın diyenler bütün gün tiktokta takılıyor ki yasaklansın diyor sen girme kardeşim isteyen ne yaparsa yapsın herkesin kendi hayatı ister paylaşır ister paylaşmaz sende seyretmezsin senin seçimin zorlana sana seyret demiyorlar,beyenmediğin videolar varsa ayarla görmezsin onları veya şikayet ha madem seyretmiyorsun neden yasaklanmasını istiyorsun.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    Yav Çin'e karşı gerçekleştirilen hegamonyanın bahanesi sadece. Konuyu siyasete çekmek gibi olmasın -gerçi zaten siyasî- ama benzerlik kurmak açısından nasıl ki bizim iktidar işine gelmeyen herkesi susturmak için FETÖ'cü diye niteliyorsa ABD de Çin'i safdışı bırakmak için aynı şeyi yapıyor. Yasağı normalleştirmek ve dünya kamuoyunun desteğini almak için uydurulan bahane. Sanki kendileri izlemiyor, sanki donanımlarında açık kapılar yok, sanki verilerimizi toplamıyorlarmış gibi. Tipik ABD ikiyüzlülüğü işte. Yani kanıta manıta gerek yok. Silahlar çekilmiş, yapılacak hamleler kafalarda çoktan tasarlanmış. Bugün Çin bu kadar güçlü olmasa ABD Çin'i kendisine rakip görmese (gelecekte daha da güçleneceğini hesap ederek) böylesine ambargolarla uğraşmazdı. Yok güvenlikmiş, yok bilgi çalıyorlarmış hikâye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasaklanırsa bile muhtemelen sadece abd için yasaklanır.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Tam isabet, tskrler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İfade özgürlüğü varmış gibi çek panpa...

  • yiyin birbirinizi valla

  • tiktok yasaklansın tamam ama bunun gibi platformalara izin verilmesin. tiktok kapanır yarın şakşuk açılır aynı şey olur. o kapanır tiksok açılır. hiçbirşey açılmazsa reels ve shorts'dan giderler. bunun gibi kısa videolar yasaklanmalı. vine en güzeliydi be.

  • İyi olur iyi. Bu tıktık mıdır tiktok mudur ne karın ağrısıysa tüm kötülüklerin başı. Tüm dünyada fişini çeksinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiktok a bende eskiden mesafeli bakardım çok kaliteli paylaşımlar var ve zaman kısıtlaması sayesin de sıkmıyor hiç bir yerde görmediğim elektronik araçları tiktokta gördüm adını bile duymadığım arabaları tiktokta gördüm bir de yapımcı ile bire bir etkileşime girilmesi çok iyi uzun lafın kısası gereksiz bir sansür olmuş kimin ne yapacağına ve ne izleyeceğine kimse karışamaz bu gün tiktok u yasaklarlar yarın youtube u yasaklarlar diğer gün netflix i yasaklarlar bir kaç kişinin size ne yapacağınızı söylemesi mantıksız

  • Adamların derdi bu platformlar değil ki, Çin'in ABD'den veri toplamasını istemiyorlar. Aynı şekilde Çin de veri toplayan ABD hizmetlerini yasakladı.

    Tiktok kapanınca herkes dediğin gibi reels ve shortstan devam edecek. Yeni kuşağın eğlencesi bu tip "cringe" videolar çekip izlemek.

    İnsanlar istedikten sonra binbir türlüsü çıkar.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.