Şimdi Ara

Cami Adabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cuma hutbelerinde neden sürekli iyilik, akrabaya yardım gibi konular bozuk plak gibi sürekli dönüyor? Zaten cumaya gelenlerin çoğu sadece cuma namazını kılıyorlar, bunların birçoğunun da adap terbiye öğrenebileceği yegane yerlerden biri hutbeler. Bir gün de cemaat halinde namaz kılmanın adabından bahsetsin imam. Ama yok, hep aynı muhabbetler, bu da kitleleri uyutma yöntemlerinden biri sanırım.

    Abi çocukluğumdan beri cuma günleri camiye giderim. Cami gibi kutsal bir yerde bile adam 2 metre bacak açarak namaza duruyor, biraz daha açsa jimnastik olimpiyatlarına alacaklar. Herif gelmiş mesela, yanındaki adam sıkışıyor mu, umrunda değil. Öyle bir oturuyor ki mesela bağdaş kursan o kadar yer kaplayamazsın. Müftülük mü artık diyanet mi hazırlıyor bir hutbe de bundan bahsetsin be? Adam 30-40 yaşına gelmiş, camide bile başkasının hakkına tecavüz etmemesi gerektiğini öğrenememiş, bilmiyor. Anlatın işte bunları, işiniz nedir ya? Artık belki namaz kabul olmuyor ama cumada hutbeleri dinleme gereği bile duymuyorum, sürekli aynı şeylerden bahsediliyor, aşırı geniş soyut bir şekilde. Cami adabı diye bir şey var, biraz da pratik bunlardan bahsetsinler.

    Din tartışması olmadığından konu açmanın sıkıntı olmaması lazım.







  • haklısın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kes kurtul

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmama suriyeli din kardeşlerimize yardım etmeliyiz dediği günden beri camiye gitmiyorum..
  • Hutbe dinlenilmesi gerektigi icin baska bir isle mesgul olmamaya calisiyorum ama bi yerden bi girip bi yerden cikiyor. Cok katiliyorum dediklerinize. Aslinda cami bir seyler anlatip bilgilendirmek icin cok musait. 2-3 sene farkli seylerden bahsedebilirler. Diyanete o kadar para gidiyor mesela bi de en son para istemiyorlar mi kuduruyorum. Bir ara gezerek topluyorlardi o derece nasil rencide edici bi durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke imam sadece cumadan cumaya gelenlere ahiretlerini sadece bu namazla kurtaramayacaklarını söylesede ordakiler daha ciddi olsa. Hutbede dediğiniz gibi hep ailevi meseleler anlatılmakta birazda Kur-an'ın bizden başka ne istediği anlatılsa cemaat daha bilgili olurdu.
  • Çok yüzeysel, basit konuları anlatıyorlar hep. Bilgilendirici değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.