Şimdi Ara

Çamaşır Makinesi Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    10-11 yıldır kullandığımız Bosch WAE20260R çamaşır makinesi bozuldu. Servis 1.000TL - 1.500TL ye yakın fiyat çıkar dedi. Eğer dediği gibiyse yeni çamaşır makinesi almak daha mantıklı olacak.

    Bu çamaşır makinesinden çok memnunduk. Çamaşırları temizlemesinde bir sorun yoktu. Neredeyse yıkanabilen her şeyi de yıkıyorduk, (ayakkabı,ufak kilim, yastık gibi)
    Genellikle tüm çamaşırlarda 2-3 programını kullandık.
    En sık kullandığımız programlar
    - (Beyazlar/Renkliler - Normal yada lekeliler modu – 30-40 derece – 600-700 devir)
    - Ön yıkama
    - Süper Kısa

    Şimdi bazı makinelere bakınca çamaşırın ağırlığını tartıp yıkamadığını, Eko mod diye az su ile 3-4 saat yıkama yaptığını, çamaşırları yırttığını sıkmaya geçmediğini falan yazmışlar.

    Aşağıdaki makinelerden kullanan yada önerebileceğiniz var mı? Bir de bazı makinelerinde 100-300TL arası fazla verip aynı serinin biraz daha farklı özellikli olanını almak daha mı mantıklı olur. (Örnek olarak Samsung WW90J5455FW Eco bubble özelliği gibi)

    Bosch WGA141X0TR
    Electrolux EW6F4923EB
    Samsung WW90J5475FW
    Siemens WM10T480TR
    Profilo CMG120DTR
    Vestel CMI 8710

    Bir de önerebileceğiniz daha uygun bir marka model olursa onu da düşünebilirim. Vestel’ i düşünmemin sebebi de, eksiklerimden ankastre fırın ve derin dondurucu olduğundan para artarsa onu alırım diyeydi. Ama eğer Vestel çok sorun çıkarır çok servis gelirse istemem tabi. Bozulan çamaşır makinemize bir kez bile servis gelmemişti.







  • Bosch grubu az suyla yıkama yapar çamaşırı tam kapasite doldurursanız çamaşırlar tam ıslanmadığı gibi deterjan artıkları da kalıyor.Özellikleri diğer rakiplerine göre yavan kalsa da ortalama üstü kaliteye sahiptir.

    Electrolux bol özellikli ve yıkaması işlevsel olsa da servisi sıkıntılı bir firma bulunduğunuz bölgede ki servis durumuna göre tercih edilebilir.

    Samsung'un başarılı modelleri olduğu gibi bir o kadar da sorunlu modeli çok özellikle elektronik arıza çok çıkarıyor ve ayrıca sıkması da epey sesli ve titreşimli oluyor dengesiz yük kontrolü başarısız tambur hacimleri rakiplerine oranla biraz küçük.

    Son olarak vestel'e gelirsek servisi yaygın kazanı presli değil ancak vestelin de sıkma konusunda bariz sorunları var bu konuda oldukça sorun yaşayabilirsiniz ayrıca bir kaç yerde tamburunun paslandığını görmüştüm.
  • Yorum için teşekkürler

    Bosch makinede temizlik ile ilgili sorun yaşamadık aslında. bir tartma sensörü de olmadığından makineyi istediğimiz gibi doldurduk.

    Aksi gibi de eve çok yakın Samsung servis var. Electrolux olsaydı seçimim kolaylaşacaktı.

    Vestel den emin olamıyorum açıkçası. bazen yanıltabiliyor. Kardeşimde Vestel Geniş Ekran Tüplü Tv var halen çalışıyor. 2-3 yıllık Samsung LCD televizyonunda ekran köşelerinde renkte morarma oldu.
  • sabirsiz S kullanıcısına yanıt
    Vestelin televizyonu kliması falan iyi ancak çamaşır makineleri oldukça sıkıntılı onun yerine illa yerli olsun diyorsanız arçelik bünyesinde ki grundig markasına bakın bosch'un eski makinelerinde su sorunu yok yeni makinelerinde var bende profilo var az su alması hoşuma gitmiyor tam kapasite dolduramıyorum bu yüzden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 15 Mayıs 2020; 16:36:32 >
  • Merhabalar;

    İçlerinde en mantıklı seçim Pamuklu yıkama programında tambur hareketleri özel buharlı Anti Alerji programı geniş tambur hacmi (68 lt) geniş tambur ağzı 5 kademeli program süreleri ile oynayabilme ilave kullanışlı fonksiyonları ve üstün yazılım kalitesi ile Electrolux olacaktır. Servis ağı konusunda 4 5 sene önce küçük ilçelerde servisi yoktu ama artık var epey yaygınlaşmaya başladı sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

    İkinci seçenek olarak Bosch güzel. Pek bir donanımı yok ancak ortalama üstü kaliteye sahip. Epey dayanıklılar. Aynı zamanda Bosch grubu makinelerin darbe emiciliği çok iyi. Yük durumuna göre de uygun programlar seçerseniz sorun yaşamazsınız ana Pamuklu programı çok az su kullanıyor benim makinem de Bosch tam dolu yükleri Allergy programında Hassas durulama ile yıkıyorum hele bu programda Ön yıkama Hassas Durulama seçilirse su seviyeleri ön yıkama ana yıkama durulama cam çeyreğinde oluyor .

    Üçüncü seçenek olarak Profilo iyi. Yorumum Bosch ile aynı. Bosch Siemens Profilo aynı fabrikadan çıkıyorlar ufak tefek değişiklikler tasarım ve 1 2 fonksiyon farkları hariç %98 aynıdırlar.

    Siemens modelini kafadan eleyin bu devirde 1000 devirli çamaşır makinesi bence alınmaz.

    Bahsettiğiniz Samsung modeline bulaşmayın başarısız modeli dengeleme titreme kalite sorunları var. Aynı zamanda Samsung da 4 5 saat program süreleri verebiliyor.

    Vestel son seçeneğiniz olsun kazanı presli değil parça kaliteleri iyi ancak dengeleme sıkma sorunu var aynı zamanda yazılımı da sorunlu cihaz kısa programlarda 1 Durulama yapıyor.

    Bahsettiğiniz modeller arasında bence en mantıklısı Electrolux


    Electrolux EW6F4923EB> Bosch WGA141X0TR> Profilo CMG120DTR> Siemens WM10T480TR> Samsung WW90J5475FW> Vestel CMI 8710

    Şeklinde tercih yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkürler,
    artık evden bir an önce makine almam için baskı yaılıyor. karar verip bu hafta içinde almam gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabirsiz -- 17 Mayıs 2020; 14:41:34 >
  • Bir de diyelim ki ben Electrolux makinede şu modellerden birine karar verdim. hepsiburada sitesinde indirimli görünüyor. Bunlar giriş seviyesi midir. Bunları alınabilir mi?
    Electrolux EW6F4923EB A+++ 9 kg
    Electrolux EW6F3146EB A+++ 10 kg
  • sabirsiz S kullanıcısına yanıt
    EW6F3146EB modelini tavsiye ederim orta segment cihazlar arasında en iyisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Bosch ve profilo arasinda bence kalite farki var bende cmg100dtr annemde wat24460tr var ikisi arasinda bariz titreşim ve ses farki var mesela profilonun pompa kapagini açıyorum plastik kalip hatalari var pompa kapagi sanki elimde kalacakmış gibi boschta bu yok mesela ben oldum olasi bosch'un az su almasini beğenmem ne su jeti var ne başka birşey ancak sirf sorunsuzlugu ve servisi icin tercih etmisimdir.Aslinda kampanya zamani miele denk getirip almak lazim gecenlerde epey uygun satiyorlardi bir modelini kismet bakalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet aslında bendeki makine bozulunca ilk onu almaya karar verdim. Miele'yi ve Enplus' ta mağazalarda görünüyordu. iki yeri de aradım. O kalmayınca önerdikleri model 7000 TL civarında olan modeldi.. Uygun fiyatılı olan makineyide Bosch servisi sağolsun. 1 haftada fiyat veremediler arıza için. ben makineyi aldıklarının 2. yada 3. günü cevap gelmeyince miele sitesine girdim almak için ama bitmişti ürün. O yüzden ilk başta almadığıma pişman oldum.

    Eski Bosch makinemiz gerçekten iyiydi 11 yıl sorunsuz çalıştı. eğer tamirat sonrası başka bir yerinin arıza vermeyeceğini bilsem onarım yaptıracaktım. Ama artık iyice yıprandığı için mutlaka verecekti. Bir de taşıma sırasında da zaten makine ye zarar veriliyor.

    Şimdi Bosch az su ile yıkamasından dolayı Electrolux EW6F3146EB karar verdim. ama onda da hepsiburada satışı stok bitmiş galiba. fiyat biraz artmış. Teknosa' ya bakıyorum.

    İnşallah aldığımda evde hanımla kavga etmeyiz bu ne diye :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabirsiz -- 19 Mayıs 2020; 0:16:50 >




  • Bilmiyorum o kadar detaylı incelemedim virüs durumları bitip ortalık durulunca sizin için tekrar detaylı incelerim.

    Eğer tam dolulukta bir yükü pamuklu programında yıkıyorsanız haklısınız ben tam yükleri ve beyazlarımı allergy programında yıkıyorum su seviyeleri epey yeterli hatta ön yıkama ve hassas Durulama aynı anda seçerseniz ön yıkama ana yıkama su seviyeleri cam çeyreğinde oluyor.

    Çamaşır Makinesi Tavsiyesi
    Bu fotoğraftaki gibi Allergy programı 60 derece ön yıkama hassas durulama seçili ana yıkama su seviyesi.

    Ben makinemden memnunum ana pamuklu programını kullanmıyorum ama en çok severek kullandığım programlar Allergy Sentetikler Süper Kısa 15.

    Miele alacaksanız maddi durumunuz elveriyor ise acele edin hemen kapın eski 7 kg modellerini elden çıkartıyorlar çelik kazanlı. Yeni modellerin çoğu Miele de artık plastik kazanlı üretime geçti. Bunu kapak tipi farklılığından anlayabilirsiniz.

    7 kg Miele size tam ideal yeterli olur programları az ama servis programına girerek bir sürü fonksiyonları aktif edebilirsiniz.

    -En Yüksek Durulama Su Seviyesi ( Bunu seçerseniz durulama su seviyeleri programın ve yük durumuna göre yazılımın izin verdiği en yüksek seviyede olur)

    -Ön Yıkama Süresini Artırma ( Standart Ön Yıkama süresi 24 dk bunu +6 dk ekleyerek 30 veya 40 küsür dk yapabilirsiniz)

    -Su Seviyesini Kademeli Arttırma ( 3 kademeli programların su seviyesi ile oynayabilirsiniz)

    Tambur hacmi de 62 lt Profilo ve annenizin evindeki Bosch ile 1 lt hacim farkıyla neredeyse hemen hemen aynı. Yeterli gelecektir size.

    Ama bence tam yük çamaşır yıkayıp makinenizde allergy programı ön yıkamalı deneyin süreyi de kısın tabii ki de çok uzun sürmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Maalesef 7kg'lık modelleri çoktan tükenmiş bende ki cihaz'ın özellikleri yavan ekstra durulama bile yok bazen keske altus'u iade etmeseydim diyorum 9120x modeli vardi bundan daha iyiydi.


    Çamaşır Makinesi Tavsiyesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi cihaz bu, tavsiye ediyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Electrolux EW6F3146EB bu makine elektrik kesildiğinde, tekrar elektrik gelince nasıl çalışıyor. kaldığı yerden mi yoksa baştan mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabirsiz -- 19 Mayıs 2020; 12:35:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabirsiz

    Bu arada Electrolux EW6F3146EB bu makine elektrik kesildiğinde, tekrar elektrik gelince nasıl çalışıyor. kaldığı yerden mi yoksa baştan mı?
    Kaldığı yerden devam eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ferit79 F kullanıcısına yanıt
    Fotoğraftaki cihaz benim çamaşır makinem anlattığım cihaz ise Miele kesinlikle tavsiye ederdim ancak stoklar tükenmiş. Miele markasını birazcık araştırırsanız kalitesini anlayabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altus daha fonksiyonel tamburu geniş daha bol su tüketen cihazdı evet. Hijyen Ekstra programında ön yıkamalı tam yükte çamaşır yıkayıp deneyin bence memnun kalacağınızı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siemens ve Bosch almanya üretimi olan model bakıyorum 8-9-10kg olabilir. Bütçe olarak 4bin civarı bir miktar ayırdım. Var mı yardımcı olabilecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Bulaşık makinelerinde gerek burası, gerek de Hepsi Burada yorumlarına bakınca bir ortalama aldığımda Hoover iyi gözüküyordu ve ilk seçeneğime gelmiş idi. Çamaşır Makinelerinde de aynı düşünebilir miyiz, yorumları yine fana değil. Kullanan bilen var mı?

    Mesela Şu Ürünler:
    1-https://www.hepsiburada.com/hoover-awmpd410lh8r-1-s-a-10-kg-1400-devir-camasir-makinesi-p-HBV00000HE8CY

    2-https://www.hepsiburada.com/hoover-dxoa-510-ahk7r1-17-a-10-kg-1500-devir-camasir-makinesi-p-HBV00000BQ38F

    3-https://www.hepsiburada.com/hoover-dxoa510ahk7-1-17-a-10-kg-1500-devir-camasir-makinesi-p-HBV00000HE8CS


    Bu Ürünlerdeki Gördüğüm Ortak + ve - Özellikler:
    + Fiyat / Performans bir ücreti var şu sıralar
    + Inverter Motor kullanıyor ve son zamanlarda çoğu üründe bu yok. Sessiz çalışması için bir etken
    + Buharlı Yıkama özelliği var (Bu özellikler hiç belirtilmemiş ama Inverter Motor dahil bu özellik de bu 3 üründe var)
    + Servis aranarak geliyor ve ücretsiz kurulum yapıyor
    + Kötü yorum pek yok
    - Sıkma esnasında sadece ses var, diğer aşamalarda gayet sessiz
    - Deterjan haznesi küçük, plastikten yapılmış deniyor
    - Malzemesi eskidi kadar kaliteli değil gibi gözüküyor deniyor (Çin'de üretilmiş, Çin menşeili gözüküyormuş nedense ama belli ki her ürün gibi o da orada yaptırdı)
    - Servis geldiğinde size musluk için "Kireç Başlığı" satmayı öneriyor, almazsanız kireçten dolayı bir sıkıntı olursa mesuliyet kabul etmeyiz diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apollo11 -- 26 Mayıs 2020; 1:39:49 >




  • Apollo11 A kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, 2016 yılında Hoover Dxa 310AH/1 10kg modelini almıştık. İlk zamanlar çok memnunduk, gayet sessiz ve güzek yıkama yapıyordu. Sonrasında sitemizin elektrik kablolarını kazı yaparken koparttılar ve onarım yaparkende yüksek akım geldi sanırım. Ve evdeki beyaz eşyalar arasında sadece Çamaşır makinesinin beyni yandı. Sonra servis tarafından beyin değişti. Ve sonra makine bir daha eskisi gibi olmadı. Servisi çağırdım sorun yok dediler. Ama artık düzgün yıkamıyor, çok ses çıkartıyor, bazende yıkamayı yarıda kesebiliyor. Bu arada yakın zamanda amortisörleri patladı ve değişti. Yani malzeme kalitesi ve dayanıklılık noktasında sınıfta kalan bir ürün. Bu sebepten şuan Bosch veya Siemens özellikle Almanya üretimi olan çamaşır makinesi modeli bakıyorum almak için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.