Şimdi Ara

Çamaşır makinası elektrik kaçağı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Fişe takılı çamaşır makinası çalışırken veya çalışmadığı zaman bile gövdesinden elektrik kaçağı yapıyor. Birkaç kez çarpıldıktan sonra kontrol kalemiyle bakayım dedim metal aksamlarında cayır cayır elektrik var yanıyor kontrol kalemi... Sebebi nedir?


    Ev çok eski, elektrik tesisatı sıkıntılı.




  • topraklama yok mu prizde?

  • ugur3435 kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorum ki hocam ben kiracıyım. Ev sahibi çok ahlaklı bir insan olmadığı için tesisatla ilgili bilgim yok. Sadece evin çok eski, tesisatında berbat olduğunu biliyorum. Elektrikçi gelmişti bir ara bu evin tesisatı beş para etmez yenilenmesi lazım demişti.

    Ufo+elektrikli şofben çalışınca tesisat yanıyor siz düşünün artık. Elektrikçi arkadaş, tesisatta balya teli var demişti durum o kadar vahim yani




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 23 Haziran 2022; 0:0:2 >
  • Makinanın fazını gövdesine bağlamış olabilirler. Prizde de yapılmış olabilir bu. Sıfırlama diye konuşulur, nötrden topraklamadır. Üzerine bayaaaa konuşulmuştur bu zamana kadar.


    Önce prizi açıp toprak kısmının diğer uçlara kısa kabloyla bağlanıp bağlanmadığını inceleyin. Bu tip bi bağlantı varsa ve fazdan toprağa görünüyorsa karışıklık olmuştu, bu kabloyu diğer uca yani nötre alırsınız. İsterseniz takmazsınız hiç. BUnu makina içinden yapan birisi çıkmışsa evvelde, makina kapağını kaldırıp bamak lazım. Garantisi devam ediyorsa ayrı konu.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hocam makina spotçudan alınma. Eski bir çamaşır makinası 10-20 yıllık vardır herhalde tahminen.

    Bu şekilde kullanmak sorun teşkil eder mi?

  • medizinischen Labor kullanıcısına yanıt

    Bu denli ağır kaçağı çözmek lazım. Dediğinize göre gövdeye lamba taksanız(seri) çalışır...

    Rezistansı muhtemel sebeptir, motor da ihtimal. Sökmek zor sayılmaz kablo vb soyulup ya da yanıp da bir yere temas etmiş mi ona da bakarsınız.

    Rezistansı makinanın stratejik yerlerini dağıtmadan değiştirilebiliyor yanılmıyorsam.

  • karafetva'nın dediği gibi sıfırlama yapılmıştır yüksek ihtimal. Benim eski kaldığım evdede vardı bu problem evde hangi eşyaya dokunsam elektrik hissediyodum sonra bigün sigortam yandı onu değiştirmeye usta çağırdığımda bu problemi hallettirdim. Fazı nötr e bağlayınca sorun kalktı.

  • medizinischen Labor kullanıcısına yanıt

    takılı fişi çıkarıp ters takın öyle kontrol edin bide.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Sonuç aynı yine kaçak elektrik var hocam

  • medizinischen Labor kullanıcısına yanıt

    Yukarıda yazdığım prizde sıfırlama konusu için prizi açmalısınız ve kontrol etmelisiniz.

    Makinanın toprak hattı bağlantısını sökün, öyle deneyin. Makina içinden de sökebilirsiniz prize takarken araya kağıt sıkıştırarak da ve ya priz toprak kablosunu sökerek de.


    Yoksa arızalı rezistans akla gelir. Pek tabii makina içinde soyulup ya da yanıp da temas eden bir kablo yoksa.

  • Arkadaşlar prizde topraklama yokmuş. Elektrikçi prizde topraklama olmasa bile çarpmaması lazım makinada arıza var dedi... Doğru mudur? Arıza neyden kaynaklanıyor olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 29 Haziran 2022; 11:3:19 >
  • medizinischen Labor kullanıcısına yanıt

    yalan söylemiş şasedeki elektriğin toprağa akması laızm bunun içinde toprak şart.

  • medizinischen Labor kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğimiz topraklama değildi zaten, sıfırlama denilen ve idareten toprak hattının nötre bağlanması hali.BU varsa ve terste kalmışsa yani daha başka yerden kablo yerleri değiştirilmişse, nötre bağı olan toprak bir anda faz tarafında geçip çarpmaya başlar toprak hattı.


    Makina içinden de yapılmış olabilir mi bakmak lazım. Ayrıca makina iç kabloları ya da dışarıdan prize giden kablolarda da ezilme yanma olmuş olabilir ve toprak kablosuna temas ediyor olabilir.


    BUnlarda sorun yoksa rezistansın kaçırma ihtimali var. Pek tabii başka tip bağlantılar da kaçırabilir ama muhtemeli söyledim. Motor da bir ihtimal ama sorunsuz çalışıyorsa beklenmez.

  • medizinischen Labor kullanıcısına yanıt

    gelen ustanın günahını almayayım o yüzden cihazdada kaçak olabilir cihazın açılması lazım. makinenin olduğu prize ütü laptop kettle vs varsa takıp kontrol etmek lazım. mesela laptopun kasası alüminyumsa eğer makinenin olduğu prize takıp gövdeye dokununca elektriklenme hissedersiniz. Bu durumda usta yalan söylemiş olur. Eğer makinenin olduğu prize takılan laptopta elektriklenme olmuyosa usta doğruyu söylüyor ve cihazda kaçağın yerini bulmak gerekir. Evdeki diğer beyaz eşyaların durumu nedir ? Buzdolabı vs dokununca elektrik hissediyomusunuz ?

  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt

    Buzdolabı farklı bir odada. Elektrik hissetmiyorum.

    Prizde sıfırlama da yokmuş arkadaşlar ustanın yalancısıyım. Usta da çok düzgün bir insan değil zaten

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.