Şimdi Ara

Cam Balkon Kaplama Öneri ve Fiyat Talebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
190
Cevap
19
Favori
120.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Evdeki balkonların her ikisinide camla kapatmak istiyoruz. 2 tür sistem var katlamalı ve sürgülü. Yer kaplamaması ve güzel durması sebebiyle şimdilik tercih katlamalı yönünde. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum. Konuyu bakan arkadaşlardan bu işi uğraşan varsa fiyat verebilirse çok memnun olurum. Fiyat olarak bir bauhaus fiyatlarını biliyorum o kadar. Tek cezbeden yönüde taksit avantajı.

    Bauhaus fiyatları:

    Katmalı : M2 130 lira
    Eşikli Sürgülü : M2 160 lira
    Eşiksiz Sürgülü: M2 170 lira.

    İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.



  • Arkadaşlar İstanbul Esenyurt'ta Trakya Cam Balkon isimli firmamızla faaliyet gösteriyoruz. Cam balkonla alakalı fiyat, özellik, kullanışlılık, avantaj/dezavantajları, işçilik gibi sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım.

    Hatta soru cevap şeklinde gidersek daha faydalı olabilir vereceğim bilgiler. En azından okurken de sıkılmazsınız. Öncelikle sizden bizlere en sık sorulan soruları yanıtlayacağım.


    1) Evimin balkonunu odaya katmak istiyorum. Cam balkon sistemi yaptırabilir miyim?

    - Evlerinin balkonunu odaya katmak isteyenlere klasik katlanır cam balkon sistemlerini tavsiye etmiyoruz. Çünkü cam balkonda kullanılan camlar 8mm ya da 10 mm temperli camdır. Bu camlar tek cam olmasından dolayı soğuğu iletirler. Ayrıca profiller de alüminyum olmasından dolayı, soğuğu ileten bir başka unsurdur. Yine hareketli cam sistemi olmasından dolayı, fitil aralarından, baza ile kasa arasındaki ufak boşluklardan, teker çıkış ağızlarından az da olsa hava akışı söz konusu olabilmektedir.

    Tüm bu nedenleri göz önünde bulundurursanız, balkonu odaya katmak isteyenlere tavsiyem Albert Genau Twinmax ısıcamlı katlanır cam sistemi ya da PİMAŞ'ın camoda sistemlerini yaptırmalarıdır. Tabi bütçeniz varsa ALBERT GENAU'dan şaşmayın derim. Onun dışında plastik doğrama (pvc kapı ve pencereler) yaptırmanız da en ucuz çözüm olacaktır.

    2) Cam balkon sistemleri %100 su sızdırmazlık garantisi verebilir mi?

    - Hiçbir cam balkon sistemi %100 su sızdırmazlık garantisi veremez. Verdiğini iddia eden firma ise bunu bir pazarlama stratejisi olarak kullanmaktadır. Serpintili ve cepheden vuran yoğun yağışlarda az da olsa içeri su sızması mümkündür. Ayrıca dışardaki hava ile evin sıcaklığının farklı olmasından dolayı, camın iç yüzeyinde buharlaşma olur. Camdan sızan su, damla damla aşağı sızar ve mermerin üstünde ufak su birikintisi oluşturabilir. Bunun önüne geçmek için de kasaya ilave damlalık profili ya da kendinden damlalıklı profilleri tercih etmekteyiz.


    3) Cam balkon sistemlerinin fiyatları ne aralıktadır? Fiyatları değiştiren etkenler nelerdir?

    - Cam balkon fiyatları verirken; cam ve profillerin rengi, ısıcam ya da düz temperli cam olması, işin metrajı, yeri, uygulama yapılacak yerin zorluğu, ödeme şekli, profil ve aksesuarların markası, balkonun düz ya da oval olması, ara fitillerin şeffaf ya da alüminyum seçilmesi gibi etkenler göz önünde bulundurulmaktadır.

    Füme camlar normal şeffaf camlara göre 20 TL/m2, mavi,yeşil,bronz camlar 25 TL/m2 daha pahalıdır. Kaliteli bir cam balkon sisteminin fiyatı 200 TL den başlar 350-400 TL'ye kadar çıkar.

    4) Cam balkon garanti süresi nedir? Garanti kapsamına neler girer? Garanti süresi bittikten sonra servis hizmeti almak mümkün müdür?

    - Cam balkon sistemlerinde markasına göre 2-3 yıl garanti verilmektedir. Garanti kapsamına, izolasyondaki bozulmalar (silikon, mastik), içeri fazlaca su sızdırması, kanatların rahat açılıp kapanmaması, imalat ya da montaj kusurundan kaynaklanan aksaklıklar girmektedir.

    Cam kırılması, profildeki çizilmeler, ezilmeler vs. kullanıcı kaynaklı zararlar garanti kapsamı dışındadır.

    Garanti süresi bitse dahi, ücreti mukabilinde servis hizmeti almaya devam edebilirsiniz.


    5) Camların aralarına takılan şeffaf contalar sarardı. Normal midir? Ne yapmamız gerekir?

    - Camların arasına takılan fitiller UV (Ultraviyole) katkılıdır. Fakat buna rağmen yoğun güneş, yağmur vb. hava şartlarına maruz kalan fitiller 1 yıldan 3 yıla kadar bir süre içerisinde sertleşmekte, sararmakta ya da kırılmaktadır. Yılda 1 kere fitilleri değiştirmeniz tavsiye olunur. Fitillerden 1 adetini çıkararak cam balkoncunuza götürürseniz, kaç adet istiyorsanız, o ölçüde size kesip, ücreti mukabilinde temin edebilirsiniz.

    Yılda bir cam balkon fitili değiştiremem, onunla uğraşamam diyorsanız, alüminyum fitilleri tercih edebilirsiniz. Şeffaf fitillere göre daha pahalı olan bu fitillerde kolay kolay deformasyon olmaz. Lakin cam aralarında alüminyum fitillerin olması, yekpare cam görüntüsünün önüne geçer. Seyir zevkinizi azaltır. Yani kısacası her seçim, bir vazgeçiştir :)

    6) Mıknatıslı fitil yaptırmak istiyorum. Tavsiye eder misiniz?

    - Mıknatıslı fitilleri Ankara firması BKS cam balkon üretiyor. Bir ara biz de kullanma fırsatı bulduk. Fakat maalesef bu ürün pek fazla İstanbul'da yaygınlaşma fırsatı olmadı. Ustalarımızın yaşadığı bir dezavantajdan dolayı da ürünü kullanmayı bıraktık. Mıknatıslı fitillerin camların rodajlı kenarlarına özel bir yapıştırıcı ile yapıştırılmaktadır. Fakat uygulama yapılacak camlar temperli cam olmasından dolayı, camlar fırına girdikten sonra az da olsa bombe (içe-dışa doğru kavis) yapabilmektedir. Camlar yan yana geldiğinde bu bombe, fitil aralarında boşlukların kalmasına neden olmaktadır. Bu da su ve hava izolasyonu konusundan sıkıntı yaratabilmektedir. Fakat 1.50-1.60 gibi cam yüksekliğinde bombe yapma riski daha az olduğundan uygulama yapılmasında pek sıkıntı olmamaktadır.

    Mıknatıslı fitillerin uygulama esnasında hava 10 derece üstü olmalı, tozsuz bir ortamda yapılmalı ve camın rodajlı kısmının iyi temizlenmesi konusunda özenli davranılmalıdır. Aksi takdirde yapışkanlı yüzeyin camdan ayrılması söz konusu olabilmektedir.


    7) Cam balkonlar arasındaki farklar nelerdir?

    - Farklı cam balkon firmaları, farklı sistemler yapmakta, onları satmaktadır. Birçok cam balkon profili üreticisi sadece profil ve aksesuar malzemesini satmakta, imalat ve montajını imalatçı firmalara bırakmaktadır. En doğrusu da budur.

    Üretici firmalar gold seri, super gold seri, ASAŞ, SKYGLASS, Albert Genau, Camoda gibi birçok marka ve isimle ürünlerini pazarlamakta ve satmaktadır. Elbette ki ürünler arasında kalite ve profil kalınlığı açısından farklar bulunmaktadır. Gold serilerin çok ince alüminyum et kalınlıgına sahip serileri olduğu gibi, daha kalın serileri de mevcuttur. Yine piyasada en çok kullanılan sistem ASAŞ markadır, malzemesi ve yedek parçası her yerde bulunmaktadır. SKYGLASS sistemi, ASAŞ dan esinlenilmiş, ASAŞ ın aksayan yönlerinin geliştirilerek, piyasaya sunulduğu üst düzey bir cam balkon sistemi olduğunu söyleyebiliririz. Fiyat olarak da ASAŞ'a göre çok az daha pahalıdır. ALBERT GENAU, kendi sloganıyla cam balkonun adı soyadı, cam balkonda isim yapmış iyi bir firmadır. Bayilik ağıyla çalışır. Fiyatları piyasaya göre biraz pahalıdır. Fakat yeni çıkardıkları sistemlerle eko seri ürünleri piyasaya sürmüş, rekabetçi piyasa şartlarında kendisine yer edinmiştir.

    Her markanın profil ve aksesuarları birbirinden farklı olduğundan, hiçbbirini bir diğerine uyarlamak, birinin parçasını diğerine kullanmak mümkün değildir.

    8) Cam balkonda işçilik ne derece önemlidir?

    - Cam balkonda terazi çok önemlidir. Mermer terazide olmasa dahi, cam balkonun düzgün çalışması için sistemin terazide kurulması gerekir. İşin yüzde 30 u malzeme ise, yüzde 70 i işçiliktir diyebiliriz. Günümüzde marangozu, demircisi, fayansçısı, duvarcısı cam balkon yapıyoruz diye işleri alıp, üstünkörü bir işçilikle en iyi malzemeyi telef etmektedir. Benim tavsiyem işi ehline bırakmaktır. "Her işi yaparız abi" diyenlere pek itibar etmenizi tavsiye etmem. Her işi yaparız diyenler, genelde hiçbir işi yapamayanlardır.

    O yüzden bırakın cam balkon işini, cam balkoncular yapsın. Herkes kendi rızkını kazansın.
  • Katlamalı benim teyzemlerin gayet şık ve kullanışlı hangi firma bilmiyorum ama tamamen kapalıyken kışın hiç ses geçirmiyordu...Ve dışardan içerisi görünmüyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Essentiel

    Katlamalı benim teyzemlerin gayet şık ve kullanışlı hangi firma bilmiyorum ama tamamen kapalıyken kışın hiç ses geçirmiyordu...Ve dışardan içerisi görünmüyor...
    para çok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris195

    para çok

    Alıntıları Göster
    Para çok değil ama zorunluluk ufaklık sürekli balkona çıkmak istiyor. Aşağı birşeyler atıyor, demirlere tutunmaya çalışıyor. Onun rahat oyun oynabilmesi için tek çözüm cam balkon. Maliyeti ne ise de katlanacağız artık. Hepsini peşin ödemeyemeyiz ama ne edelim taksit taksit bir şekilde yaptıracağız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: storm

    Para çok değil ama zorunluluk ufaklık sürekli balkona çıkmak istiyor. Aşağı birşeyler atıyor, demirlere tutunmaya çalışıyor. Onun rahat oyun oynabilmesi için tek çözüm cam balkon. Maliyeti ne ise de katlanacağız artık. Hepsini peşin ödemeyemeyiz ama ne edelim taksit taksit bir şekilde yaptıracağız.

    Alıntıları Göster
    Konuya kimse bakmıyor sanırım. Ankara'da hiç cam balkon yaptıran olmadı mı acaba? Bir sürü cam balkon yapan firma var. Herkes birsürü şey söylüyor, ne değildir anlamak gerçekten güç. Haftaya karar kılıp artık firmalardan birisi ile sözleşme yapacağız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: storm

    Konuya kimse bakmıyor sanırım. Ankara'da hiç cam balkon yaptıran olmadı mı acaba? Bir sürü cam balkon yapan firma var. Herkes birsürü şey söylüyor, ne değildir anlamak gerçekten güç. Haftaya karar kılıp artık firmalardan birisi ile sözleşme yapacağız.

    Alıntıları Göster
    biz ilk çıktığında yaptırmıştık, (3 sene olmuştur herhalde) yalnız anlamadım iki tip nasıl var? sürgülüyü çekiyorsun iki taraftan bırınde katlanıyor zaten ? balkon çok fazla rüzgar alıyordu önü açık diye, ses yapmıyor fakat sepkenli çok dik yağmur yağarsa kanaldan içeri yağmur girebiliyor, girmez diyenlere inanma illaki giriyor bizede girmez demişlerdi ilk çıktığında garantide vermişlerdi göya.. birde yenge biraz takıntılıysa devamlı cam silmek zorunda kalır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cizbudak

    biz ilk çıktığında yaptırmıştık, (3 sene olmuştur herhalde) yalnız anlamadım iki tip nasıl var? sürgülüyü çekiyorsun iki taraftan bırınde katlanıyor zaten ? balkon çok fazla rüzgar alıyordu önü açık diye, ses yapmıyor fakat sepkenli çok dik yağmur yağarsa kanaldan içeri yağmur girebiliyor, girmez diyenlere inanma illaki giriyor bizede girmez demişlerdi ilk çıktığında garantide vermişlerdi göya.. birde yenge biraz takıntılıysa devamlı cam silmek zorunda kalır.

    Alıntıları Göster
    Bizde sürgülü pimapenli cam var.Aslında rahat ama katlamalıları görünce özeniyorum.Sürgülüde camları tam açsan da iskelet baya yer kaplıyor ama katlamalı tamamen açılıyor.

    Sürgülüde tamamen kapattığımızda ne ses ne de yağmur sorunu olmuyor, katlamalıda o kısmı bilemiycem.

    Ama benim oyum katlamalıdan yana




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sing_a_song

    Bizde sürgülü pimapenli cam var.Aslında rahat ama katlamalıları görünce özeniyorum.Sürgülüde camları tam açsan da iskelet baya yer kaplıyor ama katlamalı tamamen açılıyor.

    Sürgülüde tamamen kapattığımızda ne ses ne de yağmur sorunu olmuyor, katlamalıda o kısmı bilemiycem.

    Ama benim oyum katlamalıdan yana

    Alıntıları Göster
    o zaman bizimkide katlamalı diye bahsettiklerinizden. sabaha karşı bir foto çekmiştim şöyle birşey
     Cam Balkon Kaplama Öneri ve Fiyat Talebi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cizbudak

    o zaman bizimkide katlamalı diye bahsettiklerinizden. sabaha karşı bir foto çekmiştim şöyle birşey
     Cam Balkon Kaplama Öneri ve Fiyat Talebi


    Alıntıları Göster
    Katlamalı yaptıracağız zaten. Sürgülü olacak diye devasa profil genişliğine ihtiyaç yok. Sürgülüler avantajlı olsa da, katlamalıların yer ve görünüm avantajı bence onu ön plana çıkarıyor. Ankara'da bildiğiniz güvendiğiniz firmalar var mıdır? Birkaç firma ile görüştüm zaten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: storm

    Katlamalı yaptıracağız zaten. Sürgülü olacak diye devasa profil genişliğine ihtiyaç yok. Sürgülüler avantajlı olsa da, katlamalıların yer ve görünüm avantajı bence onu ön plana çıkarıyor. Ankara'da bildiğiniz güvendiğiniz firmalar var mıdır? Birkaç firma ile görüştüm zaten.

    Alıntıları Göster
    merhabalar,
    bizde istanbul da yaptirmak istiyoruz. Albert Genau markasini internet ten buldum ama hic bilmiyorum. daha once yaptirmis olup tavsiye verebilecek birisi var midir?
    tesekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oreofus

    merhabalar,
    bizde istanbul da yaptirmak istiyoruz. Albert Genau markasini internet ten buldum ama hic bilmiyorum. daha once yaptirmis olup tavsiye verebilecek birisi var midir?
    tesekkürler

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar konuyu yeni fark ettim cambalkon yaptıracaksanız albert genau yaptırmalısınz biz antepte bu firmanın bayisiyiz ve yerli malıdır zaten benim gözümde iki firma var hauser ve albert genau biri ist. diğeri ankara imalat yerleri cam balkon sistemlrinde su geçirmiyo diyen yalan söler az da olsa geçer o da olsa olsa 3-5 damla o kdaar ama kullanımı ve şıklığı tartışılmaz ilgilenenler ozkolanci@hot. ekleyebilir yada odtmuhendislik.com.tr yardımcı olabiliz. iyi gunler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cezafer

    arkadaşlar konuyu yeni fark ettim cambalkon yaptıracaksanız albert genau yaptırmalısınz biz antepte bu firmanın bayisiyiz ve yerli malıdır zaten benim gözümde iki firma var hauser ve albert genau biri ist. diğeri ankara imalat yerleri cam balkon sistemlrinde su geçirmiyo diyen yalan söler az da olsa geçer o da olsa olsa 3-5 damla o kdaar ama kullanımı ve şıklığı tartışılmaz ilgilenenler ozkolanci@hot. ekleyebilir yada odtmuhendislik.com.tr yardımcı olabiliz. iyi gunler...

    Alıntıları Göster
    hepsi aynı malzemeyi kullanıyo arkadaşım bende yaptıracam ve baya arastırdım 3mm aliminyum çelik plastik kaplamalı rulman ve 8 mm tenteli cam sadece önemli olan işçilik...adı biraz duyulmuş paraya doymus firmalar 180-200 gibi fiyatlar isterken yeni yeni canlanan firmalar 130-140 a yapabiliyo metresini :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doktorduran

    hepsi aynı malzemeyi kullanıyo arkadaşım bende yaptıracam ve baya arastırdım 3mm aliminyum çelik plastik kaplamalı rulman ve 8 mm tenteli cam sadece önemli olan işçilik...adı biraz duyulmuş paraya doymus firmalar 180-200 gibi fiyatlar isterken yeni yeni canlanan firmalar 130-140 a yapabiliyo metresini :)

    Alıntıları Göster
    Mesajım bulunsun....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cizbudak

    o zaman bizimkide katlamalı diye bahsettiklerinizden. sabaha karşı bir foto çekmiştim şöyle birşey
     Cam Balkon Kaplama Öneri ve Fiyat Talebi



    maşallah cukka sağlam

    banada lazım böyle bişey. balkon kuzeye bakıyor çok soğuk geliyor balkon tarafından. ısı yalıtım durumu nasıl bu katlamalıların?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oreofus

    merhabalar,
    bizde istanbul da yaptirmak istiyoruz. Albert Genau markasini internet ten buldum ama hic bilmiyorum. daha once yaptirmis olup tavsiye verebilecek birisi var midir?
    tesekkürler


    Çok büyük bir firma ankara merkezli ama nerdeyse her ilde bayileri var. Cam balkonun yanında daha bir çok iş yapıyorlar.Katlanır cam balkonlar görüş açısı olarak daha güzel kullanımı da hayet kolay.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: axyshay

    quote:

    Orijinalden alıntı: oreofus

    merhabalar,
    bizde istanbul da yaptirmak istiyoruz. Albert Genau markasini internet ten buldum ama hic bilmiyorum. daha once yaptirmis olup tavsiye verebilecek birisi var midir?
    tesekkürler


    Çok büyük bir firma ankara merkezli ama nerdeyse her ilde bayileri var. Cam balkonun yanında daha bir çok iş yapıyorlar.Katlanır cam balkonlar görüş açısı olarak daha güzel kullanımı da hayet kolay.

    Alıntıları Göster
    istanbul kocaeli sakarya illerine hizmet vermekteyiz , 3000ü aşkın imalat montaj tecrübemizle
    sizlerinde balkonlarınızı teraslarınızı verandalarınızı Patentli Markamız olan Accordion Cam Balkon sistemleriyle yaşam alanına kazandırarak mutlu etmeyi isteriz ..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpinepro

    istanbul kocaeli sakarya illerine hizmet vermekteyiz , 3000ü aşkın imalat montaj tecrübemizle
    sizlerinde balkonlarınızı teraslarınızı verandalarınızı Patentli Markamız olan Accordion Cam Balkon sistemleriyle yaşam alanına kazandırarak mutlu etmeyi isteriz ..

    Alıntıları Göster
    Uzmanlar Balkon camlama sistemleri var hocam birçok ilde alt bayisi bulunan bir firma sitesinden de kolayca Cam balkon fiyatlarıına ulaşabilirsiniz.

    Sana tavsiyem hocam camın kalınlığı ucuz diye gidip ince cam yapan firmaları tercih etme bilindiği gibi Cam balkon sistemleriev ortamlarında kış aylarında büyük önem taşıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requiem_06 -- 18 Mart 2013; 14:55:16 >




  • Cam balkonlarda ortası silikon yerine mıknatıslı alüminyum olanlardan kullanan var mı? 2 senede bir değiştirmeye gerek yokmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anvil

    Cam balkonlarda ortası silikon yerine mıknatıslı alüminyum olanlardan kullanan var mı? 2 senede bir değiştirmeye gerek yokmuş

    ufak fiyat farklılıklarıyla alüminyum conta talebinde bulunabilirsiniz eski contalarınızın değişimi sırasında , lakin %10 oranında bile tercih edilmiyor görüntü
    kirliliği yarattığı için ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpinepro

    quote:

    Orijinalden alıntı: anvil

    Cam balkonlarda ortası silikon yerine mıknatıslı alüminyum olanlardan kullanan var mı? 2 senede bir değiştirmeye gerek yokmuş

    ufak fiyat farklılıklarıyla alüminyum conta talebinde bulunabilirsiniz eski contalarınızın değişimi sırasında , lakin %10 oranında bile tercih edilmiyor görüntü
    kirliliği yarattığı için ..

    Alıntıları Göster
    Albert Genau - Zenon

    Özellikler:
    Kayar katlanır balkon camlama sistemi
    Cam Özelliği: Dört kenarı rodajlanmış, temperli veya lamine
    Cam Kalınlığı: 8 mm
    Max. Panel Genişliği: 650*2200 mm (Özel ölçüler - isteğe bağlı)
    Taşıma Sistemi: Alt+Üst (4+4) Taşıma Sistemi


    Bu sisteme 10.70 m2=2400TL
    bu fiyat normal mi?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.