Şimdi Ara

Çağrı Merkezinde Çalışmak İsteyenlere Rehber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
7.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba;

    Konuyu yanlış yere açtım ise affola. Bu konuda çağrı merkezinde çalışmayı düşünenler için, kendimde bir çağrı merkezi çalışanı olarak, bir rehber hazırlama gereği duydum. Çağrı merkezinde çalışılır mı? Kurumsal ve merdiven altı çağrı merkezleri arasındaki farklar nelerdir? Çağrı merkezinde çalışmak için ne mezunu olmak lazım? Çağrı merkezine başvurmak için neler gerekiyor? Çalışma şartları nelerdir? Maaş ne kadar kazanırsınız? Çağrı merkezinde kariyer hedefi var mıdır? İşten çıarktılma. Bu v.b bir çok sorunun cevabını arayacağız.

    Öncelikle çağrı merkezinde çalışılır mı sorusunun yanıtını arayalım.

    Çağrı merkezinde çalışmak için, sabırlı ve herşeye sinirlenmeyen bir yapınız olması lazım. Ufak tefek şeylere kızıyor ve kendinizi alakoyamıyorsanız bu iş size göre değildir. Çaışacağınız çağrı merkezi kurumsal ya da merdiven altı çağrı merkezi olsun sterese dayanıklı olmalınısınız. Müşteri yeri gelir küfür eder yeri gelir canım cicim der. Küfür yediğinizde sizde karşılık verirseniz işten atılma riskiniz çok yüksektir. Bir de çalıştığınız ortamında iyi olması lazım ki! çağrı merkezinde düzgün çalışabileseniz. Kurumsal çağrı merkezinde çalışırsanız ortamları genelde iyi olur. Çok arkadaşınız olur ve çok çevre edinirsiniz. Ayrıca çalışma saatleriniz değişse bile saatiniz dolduğunda sizi kimse işte tutamaz.

    Kurumsal ve merdiven altı çağrı merkezleri arasındaki farklar nelerdir?

    Kurumsal çağrı çağrı merkezlerinde çalışacaksınız maaşınız priminiz ve hak edişleriniz düzenli olarak ödenir. Ayrıca büyük şehirlerdeki kurumsal çağrı merkezlerinin çoğundan servis imkanı bulunmaktadır. Şirket içinde yemek yiyebileceğiniz bir yemekhanesi de mevcuttur. Çalışma ortamınız daha iyidir. Kendine ait dolabın yorulduğunda dinlebileceğin dinlme odaları ve oyun odaları vardır. Şirket içi ektinlikleri vardır. Giriş çıkış saatlerin haftalık değişsede mesain bittiğinde nereye gidiyorsun kimse demez.

    Gelelim merdiven altı çağrı merkezlerine. aklınıza merdiven altında çalışılıyor gibi gelmesin. O tarz yerler genelde mantar gibi her yerdedir. Çalışan sayıları iki el parmağını ya geçer ya da geçmez. Maaşınızı asgari ücretin üzerinden alacağınızı söylerler iş maaş ödemeye gelince çok kesinti yaparlar ayrıca sigortanızın yatıp yatmayacağı bile meçhüldür. Yol parası konusunda destek olmazlar. Genelde satış işi yaparlar. Yemek olayıda ya orada bir bayan vardır o yemeğinizi yapar ya da size para verirler gidip istediğiniz yerde yemek yersiniz.

    Çağrı merkezinde çalışmak için ne mezunu olmak gerekir sorusunun yanıtını arayalım.

    Çağrı merkezinde çalışmak için en az lise mezunu olmak gerekiyor. Onun dışında lisans ön lisans gibi bölümlerden de mezun olup çalışabilirsiniz. Bu saydıklarım kurumsal çağrı merkzleri için geçerli. Merdven altı çağrı merkezlerinde bu şartlar çok aranmıyor. Bir de engelleniz varsa ne mezunu olduğunuza kurumsal çağrı merkezlerinde fazla bakılmıyor diye biliyorum.

    Çağrı merkezine nasıl başvuru yapılır sorusunun yanıtını arayalım.

    Çağrı merkezinde çalışmak için kariyer sitelerinden ve bazı şirketlerin kendi kariyer sitelerinden başvuru yapabilrisiniz. Aklınızda bulunsun iş görüşmesine gitmeden önce güzel bir CV hazırlayın ve mutalaka resminiz olsun. Ayrıca gitmeden önce gideceğiniz şirketin ne iş yaptığını mutalaka araştırınız. Şirketi araştırıp giderseniz sizin işe alınmanızda önemli bir etken olacaktır. Bunun haricinde kendinizi iyi ifade ederseniz işi kaptınız demektir. Kurumsal şirketler için bu şekilde oluyor.

    Merdiven altı çağrı merkezinde çalışacaksanız ağzınız iyi laf yapsın yeter. İşi kaparsınız zaten.

    Çalışma şartları nelerdir sorusunun cevabını arayalım.

    Çalışma saatleri genelde 8 saat ile 10 saat arasında değişebiliyor. Haftalık bir vardiya düzenine tabi çalışıyorsunuz. Örnek verecek olursak 8,5 saat çalışılan bir çağrı merkezinde sabah 8 de iş başı yaparsınız akşam 16:30 da mesainiz biter. Tabi bu vardiya düzenine göre değişiklil gösterebiliyor. Ayrıca günde 10 saat çalıştığınız bir birim ise onlarda hafta da 2 gün izin oluyor. Normal 8 veya 8,5 saat çalışma saatlerinde ise hafta da 1 veya 2 gün çalıştığınız çağrı merkezine göre izin günleri değişiklik gösterebliyor. Ayrıca bazı çağrı merkezlerinde gece vardiyaları var. O da şirktetten şirkete göre değişiklik gösterbiliyor. Çalışan çok ise gece vardiyası çok gelmez. Bu anlattıklarım kurumsal çağrı merkezleri için geçerli. Merdiven altı çağrı merkezlerinde çalışma saatleriniz bellidir. Sabah 10 akşam 7 hafta da 6 gün çalışırsınız.


    Çağrı merkezinde ne kadar kazanabilirisiz sorunun yanıtını arayalım.

    Çağrı merkezinde işe aldındıysanız ve kurumsal bir şirkette çalışacaksınız asgari ücret + SGK + prim + yemek + yol (Şirketten şirkete değişiklik göstrebiliyor.) verilir. Primler çalıştığınız şirkte göre değişiklikler gösterebilir. Mesala teknik destek ekibi iseniz konuşma kalitenize göre belli bir puan alırsınız o hedefi tuttursanız maaşınıza ek verilir. Ya da satış biriminde veya ikna biriminde iseniz. Yaptığınız satışa ve inkanınıza göre bir barem belirleniz sizde o baremden pirim kazanırsınız. Bunun haricinde bir de merdiven altı çağrı merkezleri var orada para kazanmak çok kolaydır ama hakettiğiniz maaşı ve primi biraz zor alıyorsunuz. Çünkü oranın sahibi paragöz adam ise bazen maaşınızdan kesinti yapabiliyor.

    Çağrı merkezinde kariyer hedefi varmıdır sorusunun yanıtını arayalım.

    Kurumsal bir çağrı merkezinde çalışıyorsunuz, işiniz düzgün yapıyorsanız belli bir oranları tuttuyor ve hedefinizde öyle devam ediyorsanız yükselme hedefiniz vardır. Müşteri temsilcisi olarak başladığınız işe Takım Lideri olarak devam edebilir. Oradaki hedefinizde tuttursanız. Oparasyon müdürü olarak devam edebilirsiniz. Tabi hedefleri tutturmak için belli bir zaman geçemesi gerekmekte. Bu saydıklarım dışında ise daha fazla yükselmede yapabilirsiniz.

    Merdiven altı çağrı merkezinde çalışıyorsanız yükselme şansınız yoktur. Çalışmanıza göre değerlendirilirsiniz uygun görülmezseniz işten kolay çıkartırlar.

    Kurumsal bir şirkette çalışıyorsanız ve işinizi düzgün yapıyorsanız müşteri ile polemiğe girmiyor çalışan arkadaşlarınız ile kavga v.b şeyler yapmıyorsanız. Kısacası 4x4 lük çalışansanız sizi kolay kolay işten çıkartamazlar siz çıkmak istemediğiniz sürece. Ama bu merdiven altı çağrı merkezinde böyle değildir. Satışlarınız düşükse kapı önüne koyulmanız bir sürmez. Oralarda kalite olayına fazla bakılmaz. satış yapında nasıl yaparsanız yapın mantığıdır.

    Buraya kadar sabırla okuyabildiyseniz ne mutlu size. Kısacası kurumsal bir şirkete başvuru yapın. Merdiven altı çağrı merkezlerinin geleceği yoktur. Maaşınızı ve hak edişlerinizi alamazsınız. O yüzden tavisiye etmiyorum.

    Yaralı olması dileğimle...







  • Güzel bir bilgilendirme olmuş. Elinize sağlık bende hep bir çağrı merkezi şirketi kurmayı istemişimdir. Ama yeterince sermaye ve bağlantı kurmak için insanın zaman ihtiyacı oluyor kolay bir iş değil sabır istiyor.



    İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en önemli tavsiye satışın olduğu çağrı merkezlerinden uzak durun. Bankacılık sektöründen örnek vermek gerekirse çalışabileceğiniz en iyi çağrı merkezi enparanınkidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.