Şimdi Ara

Çağrı merkezi çalışanlarının insan yerine konmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir süredir çağrı merkezinde müşteri temsilciliği yapıyorum. İnanın bana artık insan olduğumu hissetmiyorum. İnsanlar o kadar saygısız rahat ve terbiyesiz bir şekilde konuşuyorlar ki kendimi artık çok değersiz hissediyorum. Sabahtan beri sadece küfür hakaret ve aşağılama işitiyorum, hem de çalıştığım kuruma değil şahsıma. İstedikleri olmayınca insanlıktan çıkıp türlü hakaretler ediyorlar, sanki talebini biz yerine getirmiyormuşuz gibi.


    Çağrı merkezi müşteri temsilciliği, meslekler arasında en değersiz en aşağı seviye olandır. Yeni tanıştığın birine ne zaman mesleğini söylesem bir burun kıvırıyor bir küçümseyip tepeden bakıyor.


    sadece müşteriler değil, aynı zamanda çalıştığımız kurum tarafından da aşağılanıp hor görülüyoruz. Çalıştığımız kurum bizi insan yerine koymuyor. Bizimle hiçbir alakası olmayan sorunları bize mal ediyor. Örneğin müşteri geldiğinde şahsımızla hiç alakası olmayan bir sorundan dolayı görüşme anketinde sıfır veriyor, fakat günün sonunda bunun hesabı bizden soruluyor. Hastalıktan ölsek gebersek onlara göre gelip çalışmak zorundayız. Rapor alıp gelmediğimiz taktirde burnumuzdan fitil fitil getiriyorlar. Tatil günümüzde çalıştırıyorlar.


    Müşteriler, onlara hiçbir şey söyleyemeyeceğimizi bildikleri için bizimle istedikleri gibi konuşabiliyorlar. Küfür etmedikleri zaman bile “ siz ne işe yarıyorsunuz, siz orada boşuna oturuyorsunuz, size boşuna maaş veriyorlar” diyorlar. Tabi her gün en az bir iki defa şahsıma ana bacı küfür yiyorum.


    İşin özeti çağrı merkezi müşteri temsilciliği, toplumun gözünde saygınlığı en düşük meslektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • toplumun her konuda farkındalığının düşük olması ve büyükbaşlara bir şey diyemeyip pısıp kaldıkları için emekçilere laf edip ego tatmin etmesinden kaynaklanıyor. telefona şirketin patronu gelse saygı ifadeleri ve teşekkür vs ile konuşmaya başlarlar. insanların kendine saygısı yok başkasına niye saygısı olsun

  • Bence en ağır iş kolu çağrı merkezi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toplumun her konuda farkındalığının düşük olması ve büyükbaşlara bir şey diyemeyip pısıp kaldıkları için emekçilere laf edip ego tatmin etmesinden kaynaklanıyor. telefona şirketin patronu gelse saygı ifadeleri ve teşekkür vs ile konuşmaya başlarlar. insanların kendine saygısı yok başkasına niye saygısı olsun

  • Günlük hayatta insanlar tarafından eziklenen hor görülen insanlar hıncını ve acısını gelip bizden çıkartıyor, egolarını tatmin ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hemen işini değiş


    kesinlikle değmez

  • Şöyle bir şey daha var, müşterilerin hatırı sayılır bir kısmı dolandırıcılık vakaları için geliyor, dolandırıcıya para kaptırıyorlar para transferi iptali için geliyorlar. Yasal olarak alıcının onayı olmadan transfer iptal edilemiyor (savcılığa falan gitmesi lazım o ayrı). Müşteri başlıyor “vay efendim ben alıcının dolandırıcı olduğunu söylüyorum benim paramı geri vereceksiniz paramı geri vermek zorundasınız bilmem ne”. Görüşmenin sonunda görüşme anketine sıfır veriyor, günün sonunda da bunun hesabı bizden soruluyor, vay efendim anket ortalaman neden düşük diye. Benden kaynaklı değil dediğimde de dinlemiyorlar bile suçlu ben oluyorum. Psikolojimizin içine ediyorlar sonra yüksek performans bekliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M0meNtS kullanıcısına yanıt

    Hocam iş bulsam değişeceğim de yana yakıla iş aramama rağmen bulamıyorum yıllardır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten berbat bir durum ne desem bilemiyorum.

  • Bende çalıştım ve sadece şunu söyliyim Arayan müşteri haklıdır küfür etse dahi benim umrumda olmazdı ama işyerinin yaptığı muameleye dayanamadım tek gün izin 10 saat birde Molaya çıkarmama izin vermeme neler diyim kendine saygısı olan biri bu işte çalışmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LastStand L kullanıcısına yanıt

    Webhelp ti değil mi ? Beni aradılar iş görüşmesi için lakin çağırmadılar paribuyu biliyormusun demişti yok akbankla alakalıydı galiba dediğimden.


    Çağır merkezi ve depo işi zordur markette çalışanlar rahat bakıyorum goygoy şamata takılıyorlar.

  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    hangi firma olduğunu ne yazık ki söyleyemem. ama gerçekten insan değiliz. iş yerinde çalışırken geçenlerde takım arkadaşım kuzeninin ölüm haberini aldı, bırakın kıza izin vermeyi yanına gelip bir başsağlığı bile dilemedi müdürler. kız bütün gün ağlaya ağlaya çalışmak zorunda kaldı. gerçekten sokak hayvanı kadar değerimiz yok.

  • Sabredin az daha. Yapay zeka zaten devralacak tüm müşteri hizmetlerini.

  • insanlarda patlama noktasına gelince artık ne varsa yardırıyor maalesef. son birkaç senede zaten her şeye oto-cevap koymaya başladılar ( alışveriş siteleri, bankalar ve internet firmaları özellikle), acil işin olur birine ulaşıp halletmeye çalışıyorsun ama konuşacak birini bulamıyorsun. yok 3'e bas yok 5'e bas, yok kişisel bilgiler onayı ve pazarlanması, yok o yok şu derken acil işi olan insan zaten bileniyor. sonra biriyle konuşunca sorun çözülmüyorsa kayış kopuyor. geçenlerde bankayı aradım gece 2-3 gibi, internetten ingilizce kitap alıcam 1200 tl filan tutuyor, kart bilgilerini girdim işlem geçti dedi sonra banka karta bloke koymuş ertesi gün açılacakmış. daha öncesinde 2-3 bin gibi alışverişler yapmıştım sorun ilk kez alışveriş durumu değil. neyse güç bela ulaştım, çalışan şöyle diyor '' kart bilgilerini yanlış girmişsindir (alaycı bir tavırla), ondan bloke oldu, yarın tekrar dene'', dedim sen dalga mı geçiyorsun? hesap bilgilerine, önceki kullanım dökümüne filan bak, ilk defa alışveriş yapan birine mi benziyorum? sonra yapabileceğim bir şey yok filan diyor orada iyice sinirlendim. bankayı arıyorum karta bloke koymuşsunuz, bloku kaldırın alışveriş yapacam diyorum, yarını bekle bizi ilgilendirmiyor sorunun diyor. zaten konuşmanın gittiği yönden benim bu çalışanı 0 ya da 1 en düşük kaçsa o şekilde değerlendireceğimi bildiğinden, görüşme sonrası ankete aktarmıyor. soracağınız bir şey yoksa kapatabilirsiniz diyor. ben kapatsam ankete bağlanamıyacam. 3 defa filan tekrarladım, aramayı beklerken anketi doldurucam diye tuşlamıştım, anket birimine yönlendirin diye. başta aktarma filan yapamıyoruz dedi, bende ismini tekrar aldım, görüşme zaten kayda alınıyor banka oradan bulup dinler dedim, en sonunda ankete yönlendirdi. sonra çat en düşük puanlamayı verdim ve kapattım.


    canı sıkılan insan aman müşteri hizmetlerini arayayım demez zaten, insanlar sorunu olunca arıyor, çözüm sunmayınca ise küfür eden de olur bağırıp çağıran da. ben en fazla ankete bağlanıp düşük puan veririm, ama bana mağara adamı gibi davranacak biri denk gelirse kendimi ezdirmem.





  • ana bacı küfür edenlere bi yaptırım uygulanıyor mu ?

    Schao mainlemenin vakti gelmiş bu arada

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sadece çağrı merkezi değil, hizmet sektörünün tümü böyledir. Gelişmemiş zihin ve toplumlarda sadece mühendis yahut avukatlık gibi belirli meslekler el üzerinde tutulur, gerisi dövülür ve sövülür.

    Toplumsal ilerleme sağlayamıyoruz. Betonsal ilerleme bizi gelişmiş yapar sanarak devam ediyoruz. Gelişmişlik kaç avm olduğunda değil, toplumun bilinç aydınlığı seviyesinde yatar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen bankadan aradı müşteri hizmetlerinden bi kadın. zaten dediği anlaşılmıyo. bana kredi çıkarmış bende kabul etmedim. eğer almazsanız bida kredi çekemezsininz vermeyiz diye tehdit etti. o yüzden müşteri hizmetleri her zaman benim gözümde düşük seviyede. yardımcı olan yok.

  • Beni salak yerine koymadığı sürece kim olursa olsun her yerde saygılı davranırım. Geçmiş olsun, işiniz çok zor gerçekten.

  • LastStand L kullanıcısına yanıt

    Sen hala calisiyon orada o yuzden demek ki korktugundan webhelp diyemiyorsun. Benim tavsiyem fabrika islerine bak daha rahat oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Çalışmasına gerek yok bu tür firmalar ayrılsan dahi karalamaman adına sözleşme imzalatıyorlar benim çalıştığımda böyleydi muhtemelen hepsi böyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.