Şimdi Ara

c5 antipollution fault uyarısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
6.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili arkadaşlar antipollution fault kabusu ile karşılaşanlar bilir diyecem fakat bu uyarı herkese ayrı bir kabus yaşatır benim aracımda hiç birşeyi göstermiyo cihaza bağlayınca fakat lambalar yandı araç çıldırdı şu anda araba çekiştyen düşmüş gazı köklüyorum fakat gitmiyo neden olabilecek herşey kontrol edildi nafile araç 2004 20 hdi 110luk otomatik şanzıman beni anlıyanlar çok olur biliyorum ama yardım edecek biri var mı diye sormuyorum çünkü biliyorum yooookkk.



  • Ben de bu mesajı 2003 2.0 benzinli aracımda birkaç kere gördüm, ancak aracı kapatıp bir süre bekleyince geçmişti.

    Eğer geçmiyorsa, kötü yakıt ya da katalizör arızası olabilir. Bence bir YETKİLİ servise gösterin, mutlaka çözüm bulurlar.
  • hava akışmetre hakkında bilgisi olan var mı çünkü benim aracımda bu parça arızalı diye düşünüyorum çünkü açıp baktım ve içinde iki tane köprücük şeklinde tel kopuktu kırıldığı açıkça belliydi yanlız cihaza bağlandığında öyle bir hata vermiyo ayrıca fişini çekerekte denedim yani fiş takılı veya sökük hiç bir değişme olmuyor.o yüzden de arızalı olduğuna tam kanaat getirdim. daha önce bir yerde okumuştum denemesi fişini söküp takarak yapılıyodu yanılmıyorsam.
  • Benim C4 1.6 HDI aracım da aynı hatayı verdi yaklaşık 15 bin km boyunca. Aracın bakmadık yerini bırakmadılar. bazen yandı arıza lambası bazen yanmadı sonra bir yandı daha sönmedi. Servis işin içinden çıkamaz oldu yakıttan kaynaklanır dediler yakıtı temiz yerden aldım yine yok düzelmedi. Özel servise gittim Adamlar katalizör dolmuştur dedi katalizörü boşaltırdım hem yazı kayboldu, hem aracın performansı arttı. Ve bir daha Antipollution foulty yazısı çıkmadı. katalizör dolmuş olabilir boşalttırmanı tavsiye ederim. Artı belirteyim hava debi metresi arızasın da arıza lambası sürekli yanıyor sönmüyor. 250 tl vererek onu da değiştirmiştim önce ki yıl....

    Dip not ekleyeyim: Katalizörü boşaltalı 2 yıl oldu Allaha çok şükür bir daha yanmadı :) İnşallah da yanmaz ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihatsan -- 9 Ekim 2012; 18:44:08 >
  • lambda sensörü hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı acaba oda bir başka sebebpmiş araştırdığım kadarıyla varsa bilgisi olan veya bununla ilgili bir durum yaşayan yazar iase sevinirim.
  • cihatsan C kullanıcısına yanıt
    Peki muayeneden geçebildiniz mi nasıl oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enjektörlerin ve turbon sağlam ise siyah duman atmıyorsa geçersin, Citroen c4 ile 9,5 yılı geride bıraktım. 7,5 yıldır katalizörüm yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cihatsan C kullanıcısına yanıt
    Anladım sağolun son sorum yakıta etkisi ve ses geliyor mu katalizör kısmından pis koku falan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde eksozun patlamış derlerdi rölantide çalışırken, katalizör boş derdim. Öyle yüksek bir ses değil arabanın arkasında durduğun zaman duyuluyor. Yakıta etkisi ise daha az yakıyor, gaza basınca araba gidiyor performans iyileşiyor. Araba nefes alıyor. Partikül filitresi olan araçlarda koku oluyor. Vites değiştirirken 4 bin devire çıkarsanız hafif kara duman olayı oluyor, çok sıkıştırırsanız. Sizin aracınız hangi model ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cihatsan C kullanıcısına yanıt
    Alma aşamasındayım aslında 2013 1.6 hdi (e) olan değl ama 92 hp olan modeli dpf var mı bilmiyorum içini boşalttık dedi ondan sordum aorun olur mu diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş benim araç 2007 dv6 euro4 motor, kasa değiştikten sonra ki modeller de Euro 5 motor var. Dolayısı ile o motorlar hakkında pek bilgiye sahip değilim. Çünkü 2011 sonrası olanlarda partikül var diye biliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anladım hocam teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.