Şimdi Ara

C++ Öğrenmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bölümüm bilgisayar mühendisliği, bu sene ingilizce hazırlık okuyorum ingilizcem b1-b2 arası, c++ öğrenmek istiyorum ama yazılımla ilgili hiç bir şey bilmiyorum, nasıl başlamalıyım tavsiyeleriniz nelerdir? Türkçe kaynaklardan başlayıp ingilizce kaynaklarla devam etmek mantıklı geldi bana, kitap mı önerirsiniz yoksa youtube'dan mı izlemeliyim?




  • programlamada türkçe başlayıp ingilizce devam etmek mantıksız başka şey olsa evet derdim ama bunda değil. kitap mı youtube mu olayı biraz sana bağlı ben mesela söylendiğinde daha çok aklımda kaldığı için video izlemeyi severim. başkası kitap sever. kitap kullananlar bu iş videodan olmaz diyor genelde gayet de olur. yalnız kaçırmaman gereken tek şey ne kadar kek olursa olsun öğrendiğin şey onla ilgili dandik bi program yaz. ekrana yazı yazdırmayı mı öğrendin. ekrana adını yaz ananın adını babanın adını aradaşının adını yaz. atlama hiç bir şeyi. son olarak cpp öğrenmek biraz yavaş ilerliyor ve pointerlar referencelar ilk gördüğünde kavraması zor konular biraz. o yüzden ilerlemiyor gibi hissetme ilerlersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop

    programlamada türkçe başlayıp ingilizce devam etmek mantıksız başka şey olsa evet derdim ama bunda değil. kitap mı youtube mu olayı biraz sana bağlı ben mesela söylendiğinde daha çok aklımda kaldığı için video izlemeyi severim. başkası kitap sever. kitap kullananlar bu iş videodan olmaz diyor genelde gayet de olur. yalnız kaçırmaman gereken tek şey ne kadar kek olursa olsun öğrendiğin şey onla ilgili dandik bi program yaz. ekrana yazı yazdırmayı mı öğrendin. ekrana adını yaz ananın adını babanın adını aradaşının adını yaz. atlama hiç bir şeyi. son olarak cpp öğrenmek biraz yavaş ilerliyor ve pointerlar referencelar ilk gördüğünde kavraması zor konular biraz. o yüzden ilerlemiyor gibi hissetme ilerlersin.

    video izlemek için önerdiğiniz kanal var mı? detaylı olmasını tercih ederim, her şeyin mantığını öğretsin bana süre sıkıntım yok 7-8 ay c++ a odaklanabilirim, sonra okullar açılınca da çalışırım zaten. Kitap + video gitmeyi düşündüm ben kitaplarda örnek sorular falan oluyormuş sanırım onlar yardımcı olur diye düşünüyorum





  • Neden ilk olarak c++ düşündün, zor bir dil ilk başlarda bezdirebilir. Bunun yerine Python tarzı okuması ve yazması daha basit dillere bakabilirsin. Öneri olarak Youtube'da thenewboston adlı kanal var, şahsen zamanında eğlenerek izlemiştim içeriklerini, başlangıç seviyesinde(kodlama başlangıcı değil, dil için) güzel içerikleri mevcut tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcskn -- 5 Mayıs 2021; 13:58:14 >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    hocam yazılıma c++ başlayan bir sürü kişi gördüm o yüzden c++ mantıklı olur diye düşündüm, teşekkürler kanal için bakacağım

  • bu işin okulunu okumadan, internette video izlemeden, kitabını okumadan öğrenen biri olarak, benim yöntemim hedef proje + neyi nasıl yapacağıma dair yabancı kaynaklarda örnek kodlar. tavsiye değildir belki kitaptan video eğitim setlerinden öğrenmek daha iyidir. ama benim düşüncem yazılım için öğren-yaz değil yaz-öğren dir.


    belki altyapım teknik bilgim çoğunuzunki kadar değil ama bu şekilde öğrenerek bölgesel büyüklükteki bi şirkette yazılımcı olarak çalışıyorum.

  • C++ low level dillerden birisidir. Başlangıçta biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz o yüzden high level Python gibi dillerle giriş yapabilirsiniz.

    Fakat önemli olan soru şu. Ne yapmak istiyorsunuz? Mesela makine öğrenmesi konusunda ilerleme düşünceniz varsa C++ konusunda gitmeniz yanlış olabilir. Ya da mobil oyun geliştireceğim diye düşünüyorsanız C# daha iyi bir seçenek olarak karşınıza çıkabilir. Yazılım sadece 2-3 syntax bilmek değil. Bir şeyler üretmeniz için öğrenirsiniz.

    C++ konusunda ilerlemek istiyorsanız. Zaten internette bir dünya kaynak var. Ha olmadı ,ben kitap istiyorum derseniz. Biz okulda C/C++ için Deitel'in kitaplarını kullandık. Ben de kullandım iki dil içinde ayrı kitabım var. Bakılabilirler kesinlikle fakat bunlar yetmez. Ayrı olarak proje geliştirirken öğrenirsiniz. Bu yüzden de internetten örnek projelere bakın. Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CE39D2262

    hocam yazılıma c++ başlayan bir sürü kişi gördüm o yüzden c++ mantıklı olur diye düşündüm, teşekkürler kanal için bakacağım

    Ben de c ile başlamıştım ama okul sebebiyle, şahsen yeni başlayacak birisine önermem. Kişisel bir tecrübe olarak söyleyeyim yaptığım en büyük hata okul başında ne yapmak istediğime karar verememekti açıkçası. Ne yapmak istediğine bak seni mutlu edip etmeyeceğine karar ver(en azından bir fikir oluşur kafanda) kodlama diline odaklanmadan önce. Tabiki c++ öğrenmek kodlama konusunda bir çok konsepti sana güzelce öğretiyor, o yüzden öğrenme diyecek çok adam bulamazsın ama hedeflerine yönelik daha güzel bir plan yaparak daha verimli ilerleyebilirsin.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: TROJ

    bu işin okulunu okumadan, internette video izlemeden, kitabını okumadan öğrenen biri olarak, benim yöntemim hedef proje + neyi nasıl yapacağıma dair yabancı kaynaklarda örnek kodlar. tavsiye değildir belki kitaptan video eğitim setlerinden öğrenmek daha iyidir. ama benim düşüncem yazılım için öğren-yaz değil yaz-öğren dir.


    belki altyapım teknik bilgim çoğunuzunki kadar değil ama bu şekilde öğrenerek bölgesel büyüklükteki bi şirkette yazılımcı olarak çalışıyorum.

    teşekkürler

  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    hocam C++ da çok az da olsa temelim var yazın biraz öğrenmeye çalışmıştım o yüzden C++ la devam etmek istiyorum, deitele de bakacağım teşekkürler

  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    anladım hocam önce hedef planlaması yapıcam hiç düşünmemiştim böyle

  • Bilgisayar Mühendisliğinde programlama dersleri yok mu?

  • K110 kullanıcısına yanıt

    var da hazırlık senesindeyim şu an ingilizce görüyorum sadece

  • the cherno en detaylı kanal. cpp ile başlamak iyidir. python ile başlarsan bir yıl sonra neden python ile başlamaman gerektiğini anlarsın.
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    iki tane kütüphanesi var diye python makine öğrenmesi dili oldu. satranç gibi oyun motorlarının neredeyse hepsi cpp ile yazılıyor.
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    Hocam neden böyle bir cevap yazma gereği duydunuz anlamadım. İlla makine öğrenmesinde kullanılan bütün dilleri mi belirtmem gerekiyor? Hani çok istersen Java'da kullanırsın,C/C++'ta ve hatta R dahi kullanabilirsin. Fakat şuan revaçta olan Python olduğu için aklıma o geldi onu yazdım. Ansiklopedi yazmama gerek yok diye düşündüm çünkü ben sadece hangi konuda ilerlemek istiyorsan ona göre ilerle demek istemiştim.


    Oyun motorları C++ ile yazılıyor evet fakat ne bileyim belki unity'de geliştirmek istiyordur. Yani hiç bilmeyen adama gidip sıfırdan oyun motoru mu yazacaksın mı diyeceğiz. Söz gelişi bir şey yazdım bir şey kanıtlamanıza gerek yok yani.


    Ayrıca iki tane kütüphane demek hakaret olur bence. Özellikle Tensorflow ve Pytorch gibi DL kütüphaneleri varken. AI arayan kurumlarda özellikle Python bilgisi istiyor. Gidip sana R biliyor musun diye sormuyorlar,tabi bilirsen + puan alırsın.





  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    oyun motoru derken game engine kastetmedim chess engines veya go engines gibi her türlü strateji oyununun motoru var stockfish mesela biraz satranç oynadıysanız duymuşsunuzdur ya da fps oyunlarındaki yapay zekalar. bunlar cpp ile yazılıyor.
  • ben de Fenerbahçe'ni gidişatı kötü olduğunda C++ öğrenmeye hevesleniyorum. geçen sene lig kopunca kitap aldım başlayayım diye. Kitap sıfır duruyor... haftaya durum belli olur. beni anlayan anlar

  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    Argh pardon hocam oyun motoru anladım ben bir an nedense konu konuyu açıyor diye düşünerek . Yani yazılabilir C'de dahi yazabilirsin sıkıntı yok. Deep Blue C ile yazılmış sanırım.


    Biz C ile başladık programlamaya ve bazı kişiler pointerlar konusunda sıkıntı yaşadı. Ben pek sıkıntı yaşamadım fakat karmaşık gelmesi doğaldır. Şimdi okulda python ile başlamaya karar vermişler. Belki verdikleri karar doğrudur diye düşünürek biraz Python'a yönlenebilir başlangıç amacıyla çünkü C katı bir dil gerçekten.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.