Şimdi Ara

Buzdolabının kapağı sonuna kadar açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Dün yeni bir buzdolabı aldım ve servis tarafından kurulum gerçekleştirildi. Servis sonrası üst kapının 160 dereceye kadar açıldığını farkettim. Eski buzdolabımda böyle bir sorun yaşamadım. Aslında bu bir sorun mu ondan da emin değilim. Çünkü eski buzdolabına göre genişliği fazla, bu sebepten dolayı mı yoksa kurulum da mutfak kapısından geçebilmesi için buzdolabının kapakları söküldüğü ve tekrar monte edilir iken doğru yapılmadı mı ya da ayaklarda mı sorun var bilemedim.


    Ayrıca üst kapağı kapattığım da alt kapağın hafifte olsa açılıp kapandığını gördüm. Bu durum normal mi?


    Bu arada üst dolap normal soğutucu, alt kısmı ise derin dondurucu kısmı.


    Teşekkürler.








  • hocam az önce kendi dolabımda denedim. 3 aylık samsung marka üstü normal altı dondurucu tasarıma sahip, kapakları nerede bırakırsam orada duruyor. Zemin eğimli olduğu için yapıyor olabilir mi ?

  • up

  • Buz dolabının altında 2 teker 2 de ayak var. Ayaklar vida gibi çevirince aşağı yukarı hareket eder. Zemindeki hatayı bunlarla düzeltebilirsin. Genelde buzdolabının önü arkaya göre biraz yukarda olsun istenir ki kapağı bırakınca kapansın.


    Bu arada benim evdeki tombik geniş enli dolabın kapağı seninki gibi 160 derece açılırken, annemin bana imrenip aldığı yine marka model geniş seriden daha büyük hacimli dolabın kapağı 90 bilemedin 100 derece açılıyor, bu sebeple sebzelik çıkartmak istediğinde kapı fitillerine sürtüyor.


    @L.Croft

  • Marka model belirtseydiniz benzer ürün kullananlar ya da bilenler yardımcı olabilirdi belki  

  • Kapagin cok acilmasi sorun olmamasi lazim, benim karsilastigim tum kapaklar sonuna kadar aciliyor. (Kendi kendine acilmiyorsa tabii ki.) Ancak ust kapagi kapatinca alt kapagin acilmasi bence bir sorun. Buna marketlerden birindeki icecek dolaplarinda karsilasmistim, kapagin birini kapatinca digeri aciliyordu, ben kapatiyordum tekrar. Baska yerde gormedim bu durumu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 26 Kasım 2021; 23:10:33 >
  • Sanırım kullandığınız buzdolabının markası BOSCH
    Çünkü bizde de boş marka buzdolabı var sonuna kadar açılıyor dolabın kapağı hatta rahatsız olmuştuk bu durumdan teknik servisi arayıp sormuştuk o modellerin öyle olduğunu söylemişti ama beyaz eşya ürünlerinin modellerini bilmiyorum detayını merak ederseniz yazınız lütfen akşam nasip olursa unutmazsam bakıp yazayım
  • bizim buzdolabı da bu şekilde baya açılıyor

  • Zemin düz ama ayaklar eşit miktarda değil, bu nedenle sanırım. @L.Croft


    Kapı için yetkili servisi aradım ancak randevu günü ve saati benim için uygun olmadığı için kontrol edilemedi. Telefon da ise bu durumu, alt kısım da yer alan ayakları su terazisi ile ayarlamam ve arkaya göre biraz ön tarafın yüksekte olması gerektiği belirtildi. Koca buzdolabını kaldırmam mümkün değil, üstelik içi de dolu iken ve yalnız başıma.. Bu nedenle ben de olduğu gibi bırakmak zorunda kaldım. @Antor


    İlk gün yaşadığım bu sorunu, ilerleyen günlerde yaşamadım. Sanırım çevresi ısınınca daha iyi bir çekim ile vakumladığı için sorun ortadan kalktı gibi görünüyor. @Zuko


    Profilo'nun BD3086IFAN modeli, Bosch ile aynı fabrikada üretiliyor, sanırım kronik bir durum gibi görünüyor ya da fabrika çıkışında ayaklar ayarlanmadan son müşteriye sunuluyor. @Schi20phrene @iGroN





  • johonwayni kullanıcısına yanıt

    Ayaklar eve gelince ayarlanması gerekir her zemin bir değildir. Buzdolabını kaldırmanıza gerek yok ayrıca. Anahtar varsa onla çevirerek ayarlayabilirsin dostum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antor

    Ayaklar eve gelince ayarlanması gerekir her zemin bir değildir. Buzdolabını kaldırmanıza gerek yok ayrıca. Anahtar varsa onla çevirerek ayarlayabilirsin dostum.

    Bugün su terazi ile ölçüm yapmaya çalıştım ve dengesizlik olduğu çok belli olmakta;


    www.hizliresim.com
    o86u3gk.jpg
    https://www.hizliresim.com/o86u3gk
    www.hizliresim.com
    egd1w8r.jpg
    https://www.hizliresim.com/egd1w8r
    www.hizliresim.com
    djk4v31.jpg
    https://www.hizliresim.com/djk4v31
    www.hizliresim.com
    pnx46mh.jpg
    https://www.hizliresim.com/pnx46mh
    www.hizliresim.com
    9tbts9v.jpg
    https://www.hizliresim.com/9tbts9v
    www.hizliresim.com
    egd1w8r.jpg
    https://www.hizliresim.com/egd1w8r




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.