Şimdi Ara

BÜYÜK TEHLİKE = KURAKLIK !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlerde Türkiye'yi kötü günler bekliyor sabah sabah moralim bozuldu , korona morona geçip gidecek elbet ama Türkiye'nin ilerde yaşayacağı kuraklık milletin yiyecek ve su bulamamasına yol açacakgerçekten korkutucu bir haber  



    Üretim azalacak, gıda fiyatları artacak

    Dünya sıcaklığı en az 2 derece artacak. Türkiye’de aşırı sıcak gece ve gündüzler yaşanacak. Tarımsal üretim azalacak, besin fiyatları artacak, kronik hastalarda ölüm hızlanacak.


    Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanan ve Türkiye'yi de kapsayan yeni rapor gelecek 10-15 yıla ilişkin ürkütücü tabloyu ortaya çıkardı. Rapora göre 10 yıl içinde dünya sıcaklığı en az 2 derece artacak. Bunun sonucunda Türkiye'de olağanüstü gece ve gündüz sıcaklıkları yaşanacak. Kronik hastaların ölüm riski artacak. Yağışlar azalacak, tarımsal üretim düşecek, gıda fiyatları olağanüstü yükselecek.


    SICAKLIK ARTACAK


    İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Baran Bozoğlu, BM'nin Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) Raporu'nu değerlendirdi. Bozoğlu, dünyada ortalama 1.1 dereceye ulaşan sıcaklık artışının mümkünse 1.5 derece değilse 2 dereceyle sınırlandırılmaya çalışıldığını, ancak yayımlanan yeni raporun dünya ısısının 10-15 yılda 2 dereceden de fazla artacağını ortaya koyduğunu söyledi.

    Dr. Bozoğlu, dünyada yükselen sıcaklığın Türkiye'de en çok Anadolu ve Akdeniz havzasını vuracağını, sıcaklığın 2 derece artması halinde Türkiye'de halkın alışık olmadığı biçimde sıcak gün ve gece sayısının artacağını, orman yangınlarının artacağını, yaşlı ve kronik hasta ölümlerinin yükseleceğini söyledi. Bozoğlu, Türkiye'nin sıcaklık artışına bağlı olarak tarımsal üretimin suya erişiminde en olumsuz etkilenecek ülkelerin başında geldiğini belirtirken, “Ne yazık ki, Türkiye'de ciddi bir tarımsal kuraklık yaşanacak” dedi.


    Tarımsal çöküş yaşanabilir 


    Dünyada ortalama sıcaklık 2 derecelik artışla sınırlandırılabilirse Türkiye'de yağış ortalamasının yüzde 20 azalacağını belirten Dr. Baran Bozoğlu, “Artış 4 dereceye doğru giderse yağışlar yüzde 40'a kadar düşecek. 10 yıl içinde tarımsal çöküş yaşanabilecek. Tarımsal üretim azalacak, besin fiyatları artacak. Bazı bölgelerdeki su sadece insanlara yetecek” dedi.


    Bütün kararlar gözden geçirilmeli


    İklim değişikliğinin yaratacağı zararı en aza indirmek için ülke ve toplum olarak sil baştan planlamaya ihtiyaç olduğunu belirten Dr. Baran Bozoğlu, “10 yıl önce verilmiş kararlardan vazgeçmemiz gerekiyor. Türkiye'nin bütün sanayi, tarım, üretim, turizm, ormancılık, ekosistem, kanalizasyon alanındaki çalışmalarını iklim değişikliğine uyarlanması gerekiyor. Kentlerimizdeki su kaçaklarını önlemeliyiz. Kömürlü termik santrallerden, fosil yakıt ve doğalgaz kullanımından hızlı bir şekilde çıkış yoluna geçmeliyiz. Bugüne kadar verilen bütün ÇED olumlu raporlarının yeniden ele alınması gerekiyor” dedi.


    Alıntı : Sözcü








  • Öngörüsüz iktidar + İklim değişikliği = Felaket Kapıda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Öngörüsüz iktidar + İklim değişikliği = Felaket Kapıda

    Aynen Hz. Muhammed a.s. ın dediği gerçekleşecek



    ilerleyen dönemde yağış rejimi değiştiği ve Türkiye barajlarda su tutacağı için Fırat Nehrinin debisi azalacak işte o zaman Fırat Nehrinin geçtiği yol üzerinde



    hadislerde bahsedilen Altın Rezervi ortaya çıkacak bunu gören artık Çin-Rusya-ABD-AB alayı buraya doluşacak işte Melhame-i Kübra



    @DARTH_BLACK @YOURMOVE @Bilge Türk




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 16 Ağustos 2021; 10:47:30 >
  • Kuuraklık falan yok sadece ülke aşırı nüfusu kaldırmıyor bütün mültecileri geldikleri çöpleri geri gönderen ondan sonra bak gıda fiyatları nasıl düşüyor su bolluğu yaşanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Muhalefet -- 16 Ağustos 2021; 11:0:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akdeniz ve Orta Anadolu buraları kaçınılmaz olarak kuraklık bekliyor. İşin vahim tarafı Türkiye'nin tarımsal üretiminin önemli bölümü bu bölgelerden sağlanıyor.

  • Ne kuraklığı ne koronası
    TEHLİKE = SURİLER + AFGANLAR

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.