Şimdi Ara

Büyük Şehirlerde Acil Yeni Oto Sanayi Siteleri Açılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • izmir merkezden örnek veriyorum. 3.sanayi ve çiğli ata sanayi deneyimlerimdir. diğer illerde durum nedir bilmem ama büyük şehirlerde sanayi sitelerindeki dükkan sayıları yetersiz. Acil yeni sanayi siteleri açılmalı. çünkü ne zaman sanayi sitesine gitsem dükkanlar hınca hınç dolu. sanırsın hepsi yetkili servis, müşteri çok olunca bitarafları kalkmış çoğu işyerlerinin. bakım-arıza için kıyıntırık işyerine gidiyorum, adam kartvizit verip randevu ile gel, 3-4 gün sonra bi ara diyor. hele ki sabah uykunuzu almış, kahvaltınızı yapmış bir şekilde öğlen saatinde sanayiye varırsanız havanızı alırsınız. inanın o gün işimi halledebilmek için sabah ustanın dükkanı açılmadan kapının önünde oluyorum ki işim görülsün. her yıl neredeyse 700 bin araç satılıyor. ama şehirlerde sanayi dükkanı sayısı neredeyse 15 yıldır aynı. yeni dükkan açmak isteyen bir sürü usta var ama kiraları da çok yüksek, muazzam bir kartel var. kasten dükkan sayısını arttırmıyorlar, yüksek dükkan getirisi olsun diye. sadece bir avuç dükkan-usta zümresi pastanın tamamını yiyor. sayın devletimiz de her konuda olduğu gibi bu konuda da ilgisiz. bi yap işlet devret de bu sektörlere yapsa müşteri garantili  


    sizin illerde durum nedir ?




  • Ben güvenemiyorum sanayideki ustalara o sebeple yetkili servise gidiyorum, sanayide fatura kesip garanti verip işinin arkasında duran biryer bulamadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: War Rock

    Ben güvenemiyorum sanayideki ustalara o sebeple yetkili servise gidiyorum, sanayide fatura kesip garanti verip işinin arkasında duran biryer bulamadım.

    arabanız yeniyse ve para değil de garantili iş önemliyse yetkili servis tabi ki daha güvenli. ama yapılan işçilik yine aynı. hepsi kaba pis işler bunlar. genelde usta denetiminde kalfaların elinden geçer çoğu iş. lifte kaldır, sök tak. geçen hafta arabanın üst kapak contası delinmiş, ilaveten de motor yağını ve benzin+yağ filtesini değiştiirttim ustaya, bir de motor bölümünü komple mazotla yıkadı, kuruladı. malzemelerin tamamını ben aldım. usta 150 tl istedi 10 tl de çırağına bahşiş verdim. gözümün önünde bütün işlem yapıldı, çok ekonomik bir çözüm.

  • Ata sanayi biraz yoğundur genel anlamda. 5. Sanayi genel olarak ağır sanayi geçer ama ufak araç bakımı da yaptırılabilecek bir çok yer var..

  • sanayi sitesine değil,


    bu işe adam gibi yatırım yapacak, şaşi no bazında araçların periyodik bakım ihtiyacını, yedek parça numarasını, onarım prosedürlerini belirleyecek, personelini eğitecek, eğittiği personeli tatmin edecek kurumsal bir yapının bu işe yatırım yapması gerek.


    20 milyonu aşkın , binlerce farklı marka model aracın ihtiyacı, sanayi sitesinde usta çırak ilişkisiyle karşılanamaz.

  • Düzgün usta lazim öncelikle yer olsa nolcak.

    Balcova ve Seferihisar sanayide hatta Güzelbahçe sanayide var oto sanayi ufaklar ama tavsiye etmek icin değil bilgi amaçlı söylüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 4 Aralık 2020; 19:46:20 >
  • Yetismis 10 numara ustalar var sanayide ama dusuk ucretle calistirildiklarindan baska alanlarda calimaya basliyorlardi. Ornegin 3. Sanayide andac oto vardi, orda zehir gibi ersin usta vardi. Fordu mukemmel biliyordu ama adam isi birakti gitti otobus soforu oldu. Boyle cok usta ve yetenek harcandi.
  • Bir de yetkili servisler de cok yogun bildigim kadariyla. Oralarda da yigilma var

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.