Şimdi Ara

BÜTÜN SIRALAMA TAHMİNLERİNİZ PATLAYACAK NEDEN Mİ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
7.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bir umut kimsenin beklemediği bir sürpriz bile olabilir diye düşünüyorum. Sınav değişimlerinin olduğu yıllar fırsat yıllarıdır. Örneğin 1999 ya da 2010. Yani net ortalamaların ne kadar düştüğü çok açık, başarısız öğrenci sayısı istatistiklerle gösterilmiş. Geçen seneden daha iyi netler yapan insanlar sıralamaların kötü geldiği düşünüyor. Sorsanız 2000. adam bile, "Ya ben 500-1k bekliyodum." diyor. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin %90'ı gidip cevaplarına baktı, ona göre bir hedef belirledi. Mantık olarak bu kadar başarısız geçen bir senede insanların hedeflerinin gerçek sıralamalarıyla örtüşmemesinin tek nedeni puan türlerinin azaltılmasıyla oluşan yığılmadır. Umudunuzu kaybetmeyin, olaya netler üzerinden bakın ve emin olun ki istediğiniz bölüme geçen sene girenlerle bu sene girenlerin netleri arasında çok büyük bir uçurum olmayacak. Hangi yıl olmuş ki? Sınav zorsa herkese zor. Puan türleri değişmiş olabilir ama seçimi yapacak öğrencilerin profili değişmedi. Her şey arz talep meselesi. 20k sıralaması olan birisi 12k'ya 13k'ya girerse kimse şaşırmasın. O yüzden de seçimlerinizi dikkatli yapmanızda yarar var. Pişman olmayın, "Keşke orayı da yazsaymışım." demeyin. Bu yazımı Petyr Baelish'in çok güzel bir sözüyle bitirmek istiyorum. "Chaos is a ladder. (Kaos bir merdivendir)" Bu yıl büyük bir kaos var ve bu kaosu nasıl fırsata çevirirsiniz, nasıl merdiven olarak kullanırsınız onun hesaplarını yapın. Herkese bol şans.

    - Üç üniversite değiştirmiş, dört kez sınava girmiş bir abiniz, kardeşiniz.

    Kafasında bazı soru işaretleri bulunan arkadaşlar için;

    Bu sene sıralamaların hiç değişmemesi demek geçen yıla oranla öğrencilerin her alanda en az 4'er 5'er net daha fazlası var anlamına geliyor. Yani öğrenciler eskisine göre çok daha başarılı. Fakat ben buna hiç ihtimal vermiyorum. Hele de başarı istatistikleri açıklandıktan sonra. Bir önceki YGS sınavından itibaren geçen 1 yıl içinde bu 12. sınıflara vahiy mi geldi de netlerini bu kadar uçurdular? Tabi ki hayır. Değil son 3-4 seneye bakmak, son 10 seneye de baksan netlerin her yıl en fazla 1-2 -o da her alanda değil- net arttığını görürsün. Ben inanıyorum ki sıralamalar iyileşecek, en kötü ihtimalde bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angelrangel -- 9 Ağustos 2018; 16:20:35 >



  • Aslında olaya aynı şekilde bakıyoruz. Ben sadece sistem değişikliklerinin yarattığı etkileri göz önünde bulundurarak iyi ihtimalin hiç de gerçek dışı olmadığını belirten bir yazı yazdım. Dediğim gibi 20k sıralaması olan birisi 2017 yılında 12k-13k olarak gözüken bir yere yerleştiği takdirde şaşırmayacağım. Onun dışında da sana katılıyorum, en kötü ihtimalde bile sıralamalar iyileşecektir.
  • valla trolmüsün bilmem ama en azından moral verdin.
  • Sağol kardeşim zaten kendimi gelmeme ihtimaline hazırladım ama genede bir umut bekliyorum. 31k ea sıralaması ile 22k sakarya hukuk için hayal kuruyorum :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minnakkk -- 7 Ağustos 2018; 18:51:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkacarcom kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediklerimi trollükle nasıl bağdaştırdın anlayamadım. Son zamanlarda çokça kullanılan bir laf var, "Ortadoğu'da kartlar yeniden dağıtılıyor." Aynısı bu sene YKS için geçerli. YKS'de kartlar yeniden dağıtılıyor. Sistem sıfırlandı, her şey karman çorman, o yüzden söylediklerime benzer olası bir senaryoda hiç şaşırmayacağım. Kimse kesin cümleler kurmasın. Ha sıralamalar iyi gelir kötü gelir orası elbette kesin değil fakat önemli olan verdiğin seçimlerden pişman olmamak. Umarım hepimiz için iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angelrangel -- 7 Ağustos 2018; 18:56:38 >
  • bana da çok saçma geliyor ben 5k dayım sırf benim önümde 1347 mühendislik kontenjanı var onlar ne olacak bilkent yüzde yüz burslu adamı altı yedi binle mi alacak
  • Mantıklı mantıklı mantıklı!

    2009 ile 2010'u kıyaslayın beyler göreceksiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/B_0pyMvevAI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce 3488 e 3600 lük bölüm gelir mi mf de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MylesKenn M kullanıcısına yanıt
    Çok yüksek ihtimalle gelir, sıralamalar aynı kalsa bile olasılığın bayağı yüksek. Son üç yılın sıralama aralıklarındaki değişimlere de göz atmanı öneririm. Çok büyük farklılıklar yaşanmamışsa dediğim gibi çok yüksek ihtimal.
  • angelrangel A kullanıcısına yanıt
    En üstteki geçen seneki

    BÜTÜN SIRALAMA TAHMİNLERİNİZ PATLAYACAK NEDEN Mİ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MylesKenn M kullanıcısına yanıt
    Hocam bence sen şimdiden hazırlıklarını yap şehir dışına gideceksen :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xabier alonso olano

    Mantıklı mantıklı mantıklı!

    2009 ile 2010'u kıyaslayın beyler göreceksiniz.
    Bunu hangi siteden yapabilirim hocam?
  • 23k tip umut yok dimi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3400 sıralamaya istanbul üniv. Tıp gelir mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tm için de ayni seyler gecerli mi hocam? burda da tam tersi oldu, herkes siralamasini kötü beklerken çok iyi geldi sıralar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forum disinda kimse 2016dan kotu beklememistir.Cogu yer 2017 2014 ya da 2015 gibi beklemistir.

    Burada 2010 diye diye bizi bu siralamaya sukredecek hale getirdiler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu demeye gelmiştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, şu an kafa kafaya gözüküyor durumunuz. Son dört yılda tıp sıralamaları 50şer 100er de olsa sürekli yükselmiş. Zirveye yaklaştıkça 10-20 kişinin bile önemi inanılmaz artıyor. Tahminimce iyi ihtimal 3400-3500'e kadar geriler.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.