Şimdi Ara

Bursa Trafiğinin İçler Acısı Hali (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Hocam dediklerinize katılıyorum. İzmir yönüne gidecekler hiç Bursa içine girmeden cevreyolunu kullanmalı. Bir de Besyol'da yeni yapilan kavsakla birlikte trafik ekstra arttı gibi geliyor bana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nüfus kontrolünün sağlanması lazım artık türkiye zaten aşırı göç aldı diğer ülkelerden.. ülkede nüfus patlaması var istanbul zaten bitmiş durumda şehirlerdeki barajlar bile yeterli değil artık...

  • Bu ülke bu nüfusu kaldırmıyor daha nasıl anlayacaksınız? 90 milyon insan sadece ABD'nin bir eyaleti olan Texas kadar bir cografyaya sıkışmış kalmış. Bunun üzerine bir de berbat ötesi şehir planlamasını ekleyin. Almanya'da yaklaşık olarak nüfusu bize yakın ama müthiş bir şehir planlaması var adamların. Nüfus, bölgelere eşit olarak dagılmış. Bizde bütün ülke 3-5 tane şehire yıgılıp kalmış durumda. Ne ekonomik ne de trafik olarak bu ülke bu nüfüsu kal-dı-ra-mı-yor!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 21 Ekim 2021; 6:1:5 >
  • Gittiler TOGG Fabrikasınıda Gemliğe kurmaya kararlaştırdılar. Bu olan trafik daha da artacak emin olun.

  • Kuralsızlık kural haline gelmiş durumda. Malesef bundan sonra hiçbir şey yapılamaz. Şehir bu hızla göç almaya devam ettiği sürece her geçen gün daha yaşanılmaz hale gelmeye devam edecek.

  • Trafik sorununun tek kaynağı Yönetim. Göç möç değil. 25 yıl önce sokakta Bursalı arkadaşım yoktu. Hepsi doğudan göçmeydi. Göç dün başlamadı yani. 40 yıldır Bursa göç alıyor. Buna uygun planlamayı yapmayan yöneticiler suçludur. Şehir tek yönlü büyüyor. Yeni kurulan sanayi bölgelerin hepsi Nilüfer'de. Yıldırım'daki Osmangazi'deki vatandaş işe gitmek için göç ediyor resmen.


    Yol yapılmıyor. Yıllardır yapılan tek yol çevre yolu. Raylı sistemi inadına yol üstüne yapıyor. 20 yıl önce küçücük bir hat olarak başladı hadi uygun diye üstten yapıldı. 2021 yılında yapılan metro hala üstten yapılıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antares -- 21 Ekim 2021; 11:5:55 >
  • Bursa'ya atılmış en büyük kazık 'İzmir Yolu'nun' ortasında 4-5 şerit işgal eden sözüm ona ''metro'' dur. Şehirdeki korkunç düzeydeki plansız yapılaşmadan dolayı yollar büyütülemiyor. Alt geçitlerin neredeyse tamamı 2 şeritli yapılmış yapılmış koskoca Bursa'ya yani biriside dememiş ki bu şehir ileride büyür nüfus artar diye. Ayrıca berbat olan toplu taşıma sistemi ise insanları özel araçlara teşvik ediyor.


    2. ve çözümü olmayan sorun ise Bursa şoförleri ''Aman Allah'ım'' kadın erkek hiç fark etmiyor %80'i kasap, bu kadar araç kullanma özürlü insanların bir araya geldiği başka bir yer görmedim ben. Sol şerit daima kilit sağdan akıyor trafik, İngiltere misali.

  • 15 gün memleketim Bolu'da kaldım.
    Ben istanbul'da yaşıyorum. Farklar;
    -En kenar mahalleden şehir merkezinde ki ptt ye 5dk da geliniyor.
    Nöbetçi eczane gerekti. Navigasyonda tüm eczaneler 4dk.
    -Acile gitmemiz gerekti. Devlet hastanesi aciline akşam 23.00 te gittik. Hemşire ve görevliler kapı önünde buyrun buyrun yapıyor. Sıra sıfır.
    -Dönel kavşaklarda herkes sizin çıkmanız için bekliyor. Ben bu tabloyu görünce mallaşıyorum.
    -Yaya geçitleri bile olmasa yaya görüldüğünde araçlar zonk diye duruyor.
    -Hayat Avrupa gibi usul susul, sakin sakin akıyor. --Birkaç Apaçi ve yabancı plaka hariç kimsenin acelesi yok.
    Aman maşallah diyeyim memleketime. İzin dönüşü az daha istifayı basıyordum iş yerime. 5 yıl daha emeklilik için çalışmam gerek. İş durumu nasıl onu da bilmiyorum. Hanım dünden razı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Yalova yolundaki raylı sistemin ihalesi alttan yapılmış hatta ödemesi de ona göre hesaplanıp ödenmiş ama proje üstten yapılıyor. 5 yıldır da biten bişey yok ortada.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.