Şimdi Ara

Burn-In Icin Yardımcı Program

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    ilk önce herkes almış olduğu yeni kulaklığı nasıl burn-in yapacağını soruyor.. bende çözüm olarak biraz araştırdım ve

    http://www.burninwave.com/download/biwavegen.zip

    bir program buldum..

    ayrıcawww.burninwave.com sitesindede gerekli yüksek Hz`li Sample looplar var bunlarıda Burn-in işleminde kullanabilirsiniz..



    Sevgiyle SAygıyla..







  • hocam programı indirdim açıyorum ama nası kullanacağımı bilmiyorum yukarda 4 tane seçenek var white noise pink noise falan onlardan hangisini seçecez? bide kulaklığı pc nin hoparlör çıkışına mı bağlıycam yani?
  • hoparlört kısmına bağlarsan daha iyi edersin .. program üstündeki sesi aç ve ordaki white noise seç playe bas takriben 5 saat kadar white noise de yüksek sese maruz kalsın alet.

    akabinde Generator menüsünden Frequency sweep seçeneğini kullanarak Ordaki değerleri en tiz şekline getir ben
    9999 hz
    Speed 1 kullandım 5 saat kadarda bu şekilde bıraktım..

    Almış Olduğum FAke Cx400 zün sesi başta çok boğuk ve iğrençken inanamiyacağım bir sese sahip oldu çok net ve güçlü gelmeye başladı sesi..

    şimdilik bu kadar :)
  • güzel bir paylaşım...teşekkürler
  • İndirip deneyelim.Teşekkürler.
  • ben memnun kaldım size öneri olarak önce en yüksek seste white noise 7 saat, sonra pink noise yine en yüksek seste 7 saat ve, frekans bilmemnesi var onuda 9999 hz speed 2 de 7 saat yapmanızı öneririm. çok fark oluyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ajfa

    ben memnun kaldım size öneri olarak önce en yüksek seste white noise 7 saat, sonra pink noise yine en yüksek seste 7 saat ve, frekans bilmemnesi var onuda 9999 hz speed 2 de 7 saat yapmanızı öneririm. çok fark oluyor.



    Kardeş ben üçüncüyü anlamadım.
    Frequency sweep'te 3 tane link var. Hangisini indiricez ya da hepsini mi indiricez ?

    Baştan tam olarak anlatır mısın ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murselsevim -- 17 Mayıs 2008; 16:36:52 >
  • burn in olayını fazla abartmayın zamanla kulaklığın oturması daha iyidir.Ortalama sıklıkta dinlenen bir kulaklık 7 8 ayda oldukça iyi seviyeye gelir.
  • teşekkürler arkadaşım ben de bunu arıyodum.
  • Ben de geçen hafta bir forumdaki üyeden 35 YTL ye Sennheiser PX200 aldım. 35 YTL ye. O dönem duymuş ama bu sahte olayını pek araştırmamıştm, üstelik çelik aksam var daha teşkilatlı bir şey diye pek ihtimal vermemiştim.
    Dün kulaklık elime geçti, elime aldığımda şık ve güzel bir ulaklık hissi vardır ancak üzerinde Sennheiser yazınısında çok hafif de olsa bir harfinin üzerinin çizildiğini, harfin üzerinde çok küçük de olsa bir kısmın boyasının gittiğini görünce şiphelendim. Tırnağımla bastırıp çizdiğimde hiçbir şey olmadı gerçi ama içime kurt düştü sonuçta.
    Heme ipod toch a takıp denediğimde bass ların çok kuvvetli olduğunu fark ettim, öyle ki diğer sesleri kapatıp sesi boğuyor resmen. Daha önce kullandığım MX400 ile karşılaştırıladığında güçlü bir kulaklık olduğu belli ama ses resmen boğuk.
    Bu forumda OwaR isimli arkadaşın yazısı içimi biraz ferahlattı. Programı indirdim bilgisayara kulaklığı taktım. Önce Whit noise de 7 saat deniyorum. Kulaklığa zarar gelmesimn diye sesi %70 - 75 civarı açtım. Aşağıdaki enable rest period u da seçtim. 12 dk çal 30 dk dinlen şeklinde. Bilmiyorum doğru mu yapıyorum. İnşalla boğukluk gider.
    Aklım Pirelli reklamı geldi, "kontrolsüz güç, güç değildir" burada da bass ı köklemişler bu sefer diğer tonlar ölmüş. MX400 le karşılaştırıldığında insan başka bir şey dinliyormuş gibi oluyor.

    Programı paylaşan OwaR a teşekkür ederim.




  • Teşekkür ederim Ben Bütün işlemleri Full Seste yaptım ve şuan çok mutluyum.. şimdi nighteen arkadaşım 7 8 ay demiş ama neden 7 8 ay boğuk bir sesle müzik dinleyeyimki gece saat 12den sabah 12ye kadar maruz bıraksan yuksek sesle burn-in e kulalığı..
    kulağı kullanmaya başlayınca sesin nasıl parlaklaştığını görebiliyorsun

    şimdi .com2007 kardeş iyi dileklerin için teşekkürler yalnız şu varki yaptığımız işlem kulaklığımızın içinde bulunan Kaucuk veya Latex olan maddenin esnemesi güclendiren bir olay ne kadar esnek hale gelirse gelen Hz lerde o kadar titriyor ve ses daha temiz geliyor yani.. tizlerin bassların ölmesi gibi bir konu söz konusu değil :) o arkadaşlar kaucuğu yırmışlardır kanımca

    sevgiler..
  • Creative Ep 630 ile White Noise son ses uygulmaya başladım. 7 saat mi yapalım yoksa ne yapalım?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

    Creative Ep 630 ile White Noise son ses uygulmaya başladım. 7 saat mi yapalım yoksa ne yapalım?


    hocam ne yaptın sen nicki dave mustaine olan adam ep630 kullanırmı


    o kulaklıkla megadeth dinlemek berbat olur söyliyim de ben
  • Napalım şimdilik idare etsin diye aldık işte. Alışveriş yaptık cepte üçbeş kuruş kaldı onu da buna yatırdık

    Kısa bir süre sonra Westone ya da Shure alacağım zaten

    Basslardan dolayı müzik zevkimiz kalmıyor ki. Boğuk çıkıyor ses. Hayırlısı. Biz de daha soft şeyler dinleyeceğiz ne yapalım. Serenat mıydı sefarat mıydı neydi onu dinlemeyi düşünüyorum





  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

    Napalım şimdilik idare etsin diye aldık işte. Alışveriş yaptık cepte üçbeş kuruş kaldı onu da buna yatırdık

    Kısa bir süre sonra Westone ya da Shure alacağım zaten

    Basslardan dolayı müzik zevkimiz kalmıyor ki. Boğuk çıkıyor ses. Hayırlısı. Biz de daha soft şeyler dinleyeceğiz ne yapalım. Serenat mıydı sefarat mıydı neydi onu dinlemeyi düşünüyorum




    doğru diyosun ben cx300 de baslardan ve teneke gibi tizlerden dolayı tornado of souls tan soğudum resmen

    metale hiç uymuyor bunlar. benim sana tavsiyem basshead olmayan kulaklık alman. kolay gelsin hocam




  • Programı denedim. Kesinlikle fark ediyor. Psikolojik felan değilmiş, ben zaten öyle inanan eden biri değildim ama gerçekten de fark ediyormuş. Neredeyse iki kat ses artışı ve seslerin açıldığını, berraklaştığını gördüm.
  • İlle de burn in yapıcaksanız kendi dinlediğiniz türden şarkılardan yapın yav :)) bu arada 24-48 gibi saatler yetmez... 1 ay boyunca hergün belli saat kadar çalışır şekilde bırakıcaksın ki birşeye benzesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 12 Haziran 2008; 2:11:02 >
  • owar çok teşekkür ederim..züper bi başlık.hemmen başladım burn-in'e...ep630 var bende 2-3 ay oldu alalı ve hiç memnun değilim:) ...haftaya ipod classic 80gb ile kullanacak olmanın verdiği heyecanla burn-ine başladım...
    bu arada..kafa arkasından geçen güzel kaliteli ve sesi ep630u katlar cillop bi kulaklık istiyorum.100 YTLye kadar bütçem var...ne önerirsin?
  • güzel paylaşım
  • peki bu işi cep telefonundan nasıl yapacağız??[/size]
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.