Şimdi Ara

Burkina Faso'da asker yönetime el koydu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Burkina Faso'da bir grup asker yönetime el koydu. Bir grup asker devlet televizyonunda darbe bildirisi okudu. Ülkenin hava ve kara sınırları ikinci bir emre kadar kapatıldı.

    Burkina Faso'da asker yönetime el koydu


    Dün başlayan askeri hareketliliğin ardından bir grup asker devlet televizyonu RTB'de darbe bildirisi okudu.


    Bildiri, kendilerine "Kurtuluş ve Restorasyon için Yurtsever Hareket (MPSR)" adını veren grup adına Yüzbaşı Kader Ouedraogo tarafından okundu.


    Ouedraogo, Cumhurbaşkanı Roch Christian Kabore iktidarının devrildiğini ve Yarbay Paul-Henri Sandaogo Damiba'nın MPSR'nin lideri olduğunu söyledi.


    Yüzbaşı Ouedraogo, anayasanın askıya alındığını, hükümetin ve meclisin feshedildiğini, gece yarısından itibaren hava ve kara sınırlarının ikinci bir emre kadar kapalı tutulacağını ve ikinci bir emre kadar 21.00'den 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirtti.


    BM darbeyi kınadı


    Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Burkina Faso'daki darbeyi kınayarak, darbe liderlerine silahlarını bırakma çağrısı yaptı.


    Guterres, Sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla yaptığı açıklamada, Burkina Faso'daki gelişmeleri derin endişeyle takip ettiğini bildirdi.


    Cumhurbaşkanı Roch Christian Kabore'nin nerede bulunduğu ve güvende olup olmadığından duyduğu endişeyi dile getiren Guterres, Burkina Faso'da yapılan darbeyi güçlü şekilde kınadı.


    Darbe liderlerine silahlarını bırakması ve ülkenin devlet başkanı ile kurumlarının korunması çağrısında bulunan Guterres, Burkina Faso'daki tüm tarafları itidal ve diyalog kurmaya davet etti.


    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/burkina-fasoda-asker-yonetime-el-koydu/2484310








  • Bm/abd sadece kınamışsa kesin çıkarları için iyi olmuştur. Yoksa anında demokrasi diye bağırırlardı. Petrolleri var mı bilmiyorum ama belki de petrolleri olmadığı için umursamamışlardır. Nedense bm/abd demokrarisi hep Türkiye etrafında ve gaz/petrol kaynaklarının oralarda oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 25 Ocak 2022; 14:34:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransa'nın parmağı olabilir AB ve ABD den ses çıkmadığına göre ...

    Tam tersi olsa dmokroso.ozogorlık ,inson hoklorooooooslsldnsksksn

    diye üstelerlerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akıncı017 -- 25 Ocak 2022; 14:34:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika, fransa yüzünden vietnama saldırmıştı değil mi? Aynını burada da yapmasınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darbeci talibanı destekleyenler bu darbeyi de beğendi Burkina Faso'da asker yönetime el koydu Burkina Faso'da asker yönetime el koydu 

  • Redeemertr kullanıcısına yanıt

    Dalga mı geçiyorsun? ABD Afganistan'ı işgal edip kukla hükümet kuruyor; kuklaları deviren Taliban da darbeci oluyor, öyle mi? Burkina Faso'da asker yönetime el koydu Senin bu mantığınla Kuva-yi Milliye de darbeci olmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 25 Ocak 2022; 14:56:24 >
  • taliban halk tarafından seçilmeyip var olan hükümeti askeri istila ile ele geçirdiğine göre darbecinin daniskası oluyor, abd çekilirken seçim yapıp alsalardı o zaman? + işid den farksız olduklarını sen de gayet iyi biliyorsun Burkina Faso'da asker yönetime el koydu Burkina Faso'da asker yönetime el koydu 

  • Darbenin sebebi cumhurbaşkanının terörle mücadelede yetersiz kalması ve orduya gerekli ekipmanı temin edememesiymiş. 2015'ten beridir ülke genelinde İslamcı terörizmden dolayı yüzlerce asker ve sivil hayatını kaybetmiş. Son zamanlarda ülkedeki güvensizlik sebebiyle ülke genelinde cumhurbaşkanı karşıtı protestolar varmış.
    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/burkina-fasoda-cumhurbaskani-kabore-bir-grup-asker-tarafindan-alikonuldu/2483601



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 25 Ocak 2022; 15:56:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belli ki siyasiler ülkeyi yoldan çıkardılar.

    ordunun ilk görevi vatanı her ama herkesten korumaktır.


    Burkina Faso milletine hayırlı ve uğurlu olsun.

  • Darbeyi yapan askerin ajan olmadığı ne malum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt
  • Haydaaaa! Dostumuz, muttefikimiz Burkina Faso'daki secilmis (burasndan emin olmamakla birlikte) hukumeti deviren cuntayi esefle kiniyorum! Burkina Faso'da asker yönetime el koydu 


    Burkina Faso'da asker yönetime el koyduTürkiye Gazetesiyoutube
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Cristian Kabore’yi resmi tören ile karşıladı. Türkiye Gazetesi YouTube Kanalına Abone Olmak İçin: ► http://bit.ly/Turkiye-Gazetesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Atlı Birlikleri eşliğinde Külliye girişine gelen konuk Cumhurbaşkanı Kabore’yi karşıladı. Yağışlı hava nedeniyle karşılama töreni Külliye içerisinde yapıldı. Liderlerin tören alanındaki yerlerini almalarından sonra iki ülkenin milli marşları 21 pare top atışı eşliğinde çalındı. Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Cristian Kabore, tören kıtasını Türkçe “Merhaba asker” diyerek selamladı. Heyetlerin takdimi sonrasında Erdoğan ve Kabore iki ülke bayraklarının bulunduğu merdivenlerde poz verdi. Başbaşa ve heyetlerarası yapılacak görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısında kameraların karşısına geçecek. #haber #gündem #sondakika ============================ Türkiye Gazetesi Resmi Web Sitesi ► http://www.turkiyegazetesi.com.tr Türkiye Gazetesi Sosyal Medya Adresleri ► https://facebook.com/turkiyegazetesi ► https://twitter.com/turkiyegazetesi ► https://plus.google.com/+turkiyegazetesi ► https://instagram.com/turkiyegazetesicomtr ► https://www.youtube.com/user/turkiyegazetesi Türkiye Gazetesi Haber Akışı ► http://www.turkiyegazetesi.com.tr/rss/rss.xml
    https://www.youtube.com/watch?v=_dbGP7qyYww
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Taliban ile Kuvva-i Milliye'nin ne alakası var? Kuvva-i Milliye'ye daha nasıl hakaret edebilirsiniz ki? ABD emri ile kurulmuş bir örgüttür Taliban.

  • Afrika kupasinda Burkina Faso muzice bir sekilde Ceyrek finale yükseldi. Artik dönmezler :).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt

    Bu mesajdan kemalistlere karşı fetöcüleri savunduğunu anlıyorum. Cimere şikayet mi etsek acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.