Şimdi Ara

Bundan sonra Amerika bir yere girerse, Rusya gibi yaptırımlar uygulanması lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bundan sonra Amerika bir yere girerse, Rusya gibi yaptırımlar uygulanması lazım. Haklı mıyım?




  • Amerika süper güç Rusya ise 'çakma' süper güç.İkisi arasında böyle bir fark var.Rusya'ya böyle emsalsiz ağır yaptırımlar ve ambargolar koyduran Amerika'nın kendisinden başkası değil.


    Doğal olarak Amerika bir yere girdiğinde ona ambargo uygulayabilecek ve Dünya'yı buna zorlayabilecek bir başka süper güç şuanda Dünya'da yok.


    Gerçek bu...

  • kım uygulucak herkes abd ye calısıyor kendı adamlarını ulkenın baskanı yapmıs

  • Amerika süper güç Rusya ise 'çakma' süper güç.İkisi arasında böyle bir fark var.Rusya'ya böyle emsalsiz ağır yaptırımlar ve ambargolar koyduran Amerika'nın kendisinden başkası değil.


    Doğal olarak Amerika bir yere girdiğinde ona ambargo uygulayabilecek ve Dünya'yı buna zorlayabilecek bir başka süper güç şuanda Dünya'da yok.


    Gerçek bu...

  • tamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • United States of America sadece demokrasi getirmek için girer...

  • Cevaplar doğru. Ukraynayı maymuncuk niyetine kullandılar yine. Rusya'da düştü tuzağa.

    Ama Rusya'da haklı dibinde Amerikan nato üssü ister misin? Artık yeter dedi.

  • Mantıken vicdanen doğru ama dünyayı abd yönettiği için gerçekleşmeyecek olan bir durum.

  • eteksen kullanıcısına yanıt

    Her pislikte abd izleri var, ileride bunlar hindistana da üs kurmaya çalışacaktır çine karşı.

    Bizim de dibimizde terörist yetiştirip bize salıyor (incirlik üssü olduğu halde yakamazı bırakmıyor)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 9 Mart 2022; 16:59:4 >
  • Devasa ekonomisi ve muazzam finans sistemi göz önünde bulundurulduğunda ABD kayda değer veya toplu bir ambargo yememiş olsa da Irak Savaşı'yla dersini aldı. İronik bir şekilde Amerikan hegemonyasını sarsan bir savaş oldu Irak Savaşı. Devletler sisteminde ABD'ye muhalif bazı cepheler yaratıp Avrupa'yı ABD'den kısmen uzaklaştırdı ve dünya çapında bir protesto dalgasına yol açtı. ABD'nin prestij ve popüleritesi ciddi zarar gördü. Obama yönetimi Bush'un verdiği bu hasarı telafi etmek için epey uğraştı.

    Haliyle ABD artık kolay kolay bir yerleri (doğrudan) işgal etmez. Rusya da bölgesel bir güç olarak ABD'den çok daha zayıfken ve küresel etkisi daha azken küresel bir güce sahip düşmanı ABD'nin gözü önünde bir ülkeyi uluslararası hukuku çiğneyerek işgal etti. Böylece kendisine uygulanan yaptırımları maksimize etti. Uluslararası kamuoyunu tahrik ederek düşmanı ABD'ye koz verdi. ABD en azından tek taraflı şekilde Irak'ı işgal ederken koalisyon ortağı olarak yanına İngiltere gibi birkaç devlet de alıp kılıfını uydurup Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (Saddam'ın kitle imha silahı teftişine onay vermezse ağır sonuçlarla bedelini ödeceğine dair oldukça muğlak ifadeli bir karar) ile bunu uluslararası çerçevede bir dereceye kadar meşrulaştırabilmişti. Rusya bunu da yapmadı ya da daha doğrusu yapamadı. ABD bile Rusya'nın aksine bunu böylesi bir çerçeveye sokmasına ve daha güçlü olmasına rağmen belirli bir bedel ödedi.

    Günümüzde uygar bir devletin başka bir devlete saldırması kabul edilemez addediliyor. Uluslararası hukuk "buyruk" (jus cogens) hükmünde normlarla saldırganlık ve güç kullanımını yasaklıyor. ABD bile öyle yaptırımlara veya başka sonuçlara maruz kalmadan kafasına göre bir yerleri işgal edemez; merak etmeyin. İşgal eder de iyi bir gerekçe uydurması, meşrulaştırması lazım; buna rağmen çok olumsuz karşılanıyor Irak Savaşı örneğinde gördüğümüz üzere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 9 Mart 2022; 18:7:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tmm

  • Amerikaya yaptırım uygulayabilecek bir babayiğit daha varolmadı.

  • Peki nasıl olacak bu iş.Rezerv para abd doları olaki bu değişirse ha o zaman haklısın.ABD'yi yerin kat kat dibine sokarlar o zaman hakettiğini görür.

  • veterangamer kullanıcısına yanıt

    Dünyayı ABD yönetmiyor artık.O dönem 1991-2012 arası idi.

  • lazer__ kullanıcısına yanıt

       


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın patronuna kim yaptırım uygulayacak? Bu konuyla şunu mu demeye çalışıyorsun? Batı ikiyüzlü ve dünyada adalet yok? Eğer bunları demeye çalışıyorsan evet ikiyüzlüler, çıkarlarına göre hareket ediyorlar. Evet dünyada adalet diye bir şey yok. Doğada zaten yok, insan icadı bir yapay kavram bu adalet. Adalet denilen şey bir yanılsamadır. Adalet vardır ama güçlünün adaleti vardır. Bu hep böyle. Bugün Tayyip'e söv aynı gün ifadeni alırlar, davan çok hızlı görülür, muhtemelen en yüksekten hapis cezası istenir. Ama sıradan birine söv ya da sana sövsün dava aç, aylarca uğraşırsın belki de ve bir şey de çıkmayabilir. Devlet arası da böyle işte. ABD kendi kendine hesap verip kendini yargılayıp cezalandıramayacağına göre kimseden ses çıkmaz. Adamlar Dünya'nın bir ucundan gelip Ortadoğu'ya girmedi mi? Kim ne yaptı, kim hesap sordu?

    Çin-Rusya ortak hareket etse belki güç dengesini şöyle bir titretirler de tek başına Çin ya da tek başına Rusya'dan süper güç diye söz edemeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amerikaya yaptirim uygulayan kim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ukrayna savaşında tek beğendiğim husus yabancı muhabirlerin açıklamalarıydı. Bu savaş Ortadoğu'da vs değil Avrupa'nın göbeğinde oluyor dediler. Beyaz tenli, mavi gözlü insanlar ölüyormuş. Yani insan genel bir kavram değil. Dinine yerine göre insan. Avrupalı dediğiniz bu işte iki yüzlüler. Sen ölsen adam göbek atacak. Sen de onlara hayran yaşıyorsun. Onlar sömüre sömüre dünyayı iyi bir yaşam kurdular. Hayvanlıklarının önüne de perdeyi çektiler izle diye.


    Güçlü ya da mahkum yaşamazsan onların karşısında hiç şansın yok.


    Zalimlik yapa yapa, ölülerin üstüne basa basa refah yaşamaktansa şimdiki gibi yaşamayı tercih ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 10 Mart 2022; 9:49:42 >
  • Dünyada dolaşan paranın 3 te 1 i Amerikada olunca kimsenin maçası yemez. Zaten yeseydi Amerika Irak'a giremezdi, Vietnam savaşı olmazı vb.

  • Abd yaptırım yapamazsın zaten herşey adamın elin'de  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 10 Mart 2022; 11:30:39 >
  • Yaptırıma giden şirketler zaten Amerika'nın bünyesinde değil mi?


    Nato da Amerika'nın köpeği olduğu için Rusya iyice zorda.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.