Şimdi Ara

Bunalımdayım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar son zamanlarda özellikle moralim çok bozuk ve bunu buraya yazarak az da olsa rahatlamak istiyorum.


    Öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim. Zeki ama çalışmıyor denilen kısımdaydım diyebilirim. Ve liseye geçene kadar da hiçbir sıkıntı yoktu. Çalışmadan bile başarılı sayılan bir öğrenciydim. Girdiğim yıl teog sınavının kolay olması ile de kötü de olsa bir fen lisesini kazandım.


    Ama liseye geçince işler sarpa sardı. Lisedeki dersler ilkokul gibi değildi ve ben de hiç çalışmadım. Liseyi 78 puan ortalamasıyla bitirdim. İlk girdiğim yıl fizikte beklemediğim bir başarı yakalamam sayesinde 140 bine girdim. Ama ben çalışarak bundan daha iyisini yapabilirim dediğim için mezuna bıraktım. Sonuç 210 bin oldu. Şimdi de bir üniversiteye yerleştim ama yine ders çalışamıyorum. Tyt ayt ye girmek değil amacım. En azından üniversitede iyi bir ortalama yapmak isterdim ama yine de başaramıyorum.


    Bunun sebebinin asperger sendromu olabileceğini düşünüyorum. Belirtilere baktığımda annem ne kadar kabul etmese de var gibi geliyor. Babam ve kuzenim evet olabilir diyor. Belki de bu bir bahane ama inanın doktorun verdiği ritalin ilacı bile işime yaramadı henüz. Belki de belli bir süre kullanmam gerekiyodur işe yaraması için. Ama işe yaramazsa ne yapıcağımı inanın bilmiyorum.


    Düşük gelirli bir ailede doğmamış olsaydım diye düşünüp duruyorum hep. Ya da en azından asperger ya da eğer bu hastalık yoksa tembelliğim beni bunalıma sürüklüyor. Ne zaman masa başına otursam dikkatim hemen dağılıyor. Ne yapıcağımı inanın bilmiyorum. Derdimi paylaşacak arkadaşım olmadığı için sizinle paylaşmak istedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • zekiyim ama çalışmıyorum asperger var takıntılıyım tembelim çalışmıyorum demek bahane. bahaneleri bırakıp çalışmak zorundasın. zeki olabilirsin ama zekanı biraz da olsa gösterebileceğin yer senin de dediğin gibi ortaokuldu teogtu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-88BB6CDAE -- 9 Ocak 2021; 21:11:58 >
  • Hocam inanın elimden geleni yapıyorum ama ne zaman masaya otursam dikkatim kısa süre içerisinde başka bir şeye yöneliyor. Pdfleri okurken aklımda kalsın diye değil okumak için okuyorum 2 dakika geçmeden de kalkıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok klişe ama gerçek şu: Belli bir hedefi takinti haline getirmediğin sürece hep böyle günü kurtarmaya çalışırsın. Bari yüksek bir ortalamam olsun dersen zaten çalışamazsın. Ben de hiç ders çalışamazdım ancak öğrendikten sonra çok ilgimi çeken bazi şeyleri keşfettim, o zamandan beri çalıştığım her gün o hedefe biraz daha yaklaştığımı hissediyorum ve bu his beni motive ediyor. "Bari" demeyeceğin daha somut hedefler belirleyip seninle ayni hedefleri olan kişilerle irtibatta olup gerisiyle iletişimini kesmen işine yarayacaktir bence.
  • Asperger olduğunuzu nasıl farkettiniz aileniz onaylamıyo ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babam ve kuzenim evet olabilir diyor. Annem ise çok inatçıdır olsa da olmasa da oğlumsun diyor ama ondan sonra sende asperger yok tembellik var diyor. Aspergeri fark etmem de şöyle oldu. Ben ilkokuldan beni biraz garip denilebilecek bir çocuktum. Bir ara filozof atakan gündemdeyken sanırım duyup araştırmıştım ve bende de var diye düşündüm. 20 gün kadar sonra tekrar doktora gidicem ama birkaç kere daha gitmem lazım sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandın Güzel İnsan Y kullanıcısına yanıt

    Gaps diyetini araştırın hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrendiğim iyi oldu. İnceleyecelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben pek zeki oldugumu düşünmüyorum ama ben de kotu de olsa bi fl ye girebiliyordum ildeki top liseyi 0,5 puanla kaçırdım.Zevkli bulduğum konular disinda (trigo gazlar kalitim vs gibi ) hep son gun son iki gun calistim lisede ortalamam 90 .Bu sene ben de 200k yapicam gibi.Aspergas sendromu oldugumu düşünmüyorum ben de senin gibi pek odaklanamiyorum zevk aldığım konular hariç 🙃 Oylesine yazmak istedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.